מבוא:

אמי בת 52 ומעולם לא הייתה בחו”ל. בשביל הפעם הראשונה שלה חיפשנו יעד לא יקר עם הרבה אטרקציות מרשימות ובעל מראה, מנטליות ותרבות שונה מהנהוג בישראל. בנוסף לכך התכנון היה שחלק מהימים יהיו בחול המועד סוכות על מנת לא לפספס ימי עבודה רבים. בנוסף הייתה עדיפות לבקר במדינה שטרם הייתי בה.

בשיטוטים באינטרנט הבנתי שפסטיבל האורות השנתי בברלין ישיק השנה לימי חול המועד סוכות ולכן בחרנו בברלין.

סיפרתי לאמי מעט על ברלין וישר היא שאלה אותי: “אבל לא יהיה הרבה שואה בטיול, נכון?”. “שואה!??!!?!?, מה פתאום” עניתי.

הטיסות הוזמנו כ-3 חודשים מראש דרך חברת פגסוס הטורקית עם קונקשנים קצרים באיסטנבול בעלות של 3,420 ש”ח ל4 אנשים (אשתי (בת 27), אחי (בן 20), אמי (בת 53) ואנוכי (בן 33)) עם מזוודה גדולה אחת. הטיסה עברה בצורה חלקה. זאת לא הפעם הראשונה שחווינו טיסה מוצלחת עם פגסוס ועל כך קבלו המלצה.

הלינה הייתה בדירה Apartments am Brandenburger Tor שהוזמנה דרך בוקינג עם אפשרות ביטול כ- 4 חודשים מראש. קיימות המלצות רבות בלמטייל ובבוקינג על הדירה. מדובר בדירה עם שני חדרי שינה, סלון, מטבח מאובזר, מכונת כביסה ועוד. הדירה ממוקמת צמוד לאנדרטת השואה, כ- 200 מטר משער ברנדנבורג ובמרחק הליכה מכיכר פוטסדאם. בקרבתה מכולת, סופר מרקט וקניון. בקרבת מקום קווי אוטובוס ו Ubahn (מטרו) לכל רחבי ברלין. המחיר 3,980 ש”ח ל- 8 לילות עבור 4 אנשים. גם דירה זו מומלצת.

תמונות מהדירה:

סים מקומי קנינו מחנות T-MOBILE באלכסנדר פלאץ במחיר של 10 אירו לג'יגה גלישה ומספר של דקות מקומיות ו- SMS. לאורך רובו המוחלט של הטיול, גם לאחר שיצאנו מברלין וטיילנו באיזור הייתה קליטה מעולה ולכן הרכישה מומלצת ובטח לאור ההשוואה לאופציות של חבילות מהארץ וסימים בינלאומיים מהארץ שיקרים בהרבה.

כרטיסי נסיעות בתחבורה הציבורית נרכשו במסגרת כרטיס welcome card לאיזורים ABC שנקנה ב 37 אירו וכלל הנחות לאתרים רבים בהם היינו. אומנם הכרטיס חסך לנו אירואים בודדים אבל היה נוח להשתמש תחבורה הציבורית לצורך נסיעותינו הרבות בתחבורה הציבורית בעיר. התחבורה הציבורית בברלין ובסביבתה מדהימה לכן אין שום צורך להשכיר רכב.

היום הראשון- יום ד': 11/10/17

היום הראשון לטיול התחיל בשעה 4:00 (שעון ישראל) בבוקר במונית שהוזמנה לשדה התעופה כדי להגיע לטיסה PC780 לאיסטנבול שממריאה בשעה 6:45, ממנה המשכנו לברלין בטיסה PC977 כאשר הנחיתה בנמה"ת שונפלד בוצעה בשעה 14:40 (שעון ברלין). כ- 50 דקות אחרי הנחיתה עלינו על רכבת לכיוון אלכסנדר פלאץ ולאחר מכן אוטובוס קו 200 עד לתחנת Behrenstrassa / Wilhelmstrassa שנמצאת ממול לדירה שלנו.

כשהגענו לדירה הלכנו לסופרמרקט אולריך היט כדי לקנות מצרכים לארוחת הערב, אכלנו, נחנו מעט ויצאנו לסיור ערב בכיכר פוסטדאמר פלאץ. בקרבת הכיכר היו מוצגים המוארים לכבוד פסטיבל האורות.

המסלול הבא מתאר את סדר המקומות בהם היינו מתחנת האוטובוס Varian-Fry שאליה הגענו באמצעות אוטובוס קו 200:

  • מהתחנה ללכת צפונה לשדרת הכוכבים;
  • שממולה נמצא מרכז סוני עם כיפת הזכוכית שבמערבו נמצא מרכז לגו לנד;
  • אח"כ להכנס לרח' ואריאן פריי שלאורכו יש נדנדות אינטראקטיביות מוארות;
  • בסוף הרחוב לפנות ימינה כשבמפגש עם Alte Potsdamer Straße נמצאת שדרת העצים המוארים אינדיאן סאמר;
  • אנו נמצאים ליד בית יצרנית הרכב דיימלר המכיל מלון, תיאטרון, קזינו, קולנוע, מסעדות ומרכז הקניות ארקדן. בשעות היום פועלת במקום מעלית המהירה באירופה בה ניתן לעלות בתשלום לתצפית על העיר;
  • משם ניקח ימינה ונלך מערבה לתצוגת אורות מחלקי החומה שנותרו (מונולייטס);
  • משם נמשיך עוד דרומה לימת פיאנו שבתוכה תצוגה של סירות מוארות;
  • מתחנת Kulturforum ניקח אוטובוס M85 לכיוון תחנה מרכזית ונרד בתחנת S Potsdamer ;Platz Bhf/Voßstr
  • ליד התחנה, בצפון הכיכר, בקרבת מלון קרלטון, נותר שריד קטן של חומת ברלין, עם שלטי הסבר. התוואי שבו עברה חומת ברלין, מסומן על מרצפות הכיכר;
  • משם נלך דרומה תוך שעוברים בדגם של הרמזור האלקטרוני הראשון בעולם שהוקם בשנת 1920 ולידו רחבה מוארת באורות של פרחים.

לאחר הסיור לקחנו מתחנת מפוטסדמאר HBF את S1/S2 או S25 תחנה אחת לשער ברנדנבורג שהיה מואר גם הוא בעקבות פסטיבל האורות והלכנו לישון בדירה.

מוצגי פסטיבל האורות ביום זה היו נחמדים אך ראינו מוצגים מרשימים יותר. אין ספק שפסטיבל האורות הוסיף לאווירת סיור הערב שעשינו אך במהלך הטיול הייתה תחושת אכזבה מהמוצגים.

להלן מספר תמונות שצולמו ביום זה:

לפוסט המתאר את המשך הטיול לחץ כאן.