בינואר 2015 בילינו חמישה ימי שמש מוצלחים בעיר הכדורגל, ברצלונה.
הטריגר לטיול – משחק כדורגל של ברסה נגד אטלטיקו מדריד.
מי אנחנו – זוג ושלושה בנים (15,10,6).. כאמור ערוץ ויוה מחוץ לתחום אצלנו
יום רביעי
נחיתה בעשר בבוקר, התמקמות והכרות עם הסביבה.
פסל קולומבוס, טיילת, ארוחת דגים
נחתנו בברצלונה לבוקר שמשי, לאחר התמקמות במלון Tryp Barcelona Apolo Hotel, הלכנו מרחק קצר לפסל קולומבוס ומשם לטיילת של ברצלונה עד לנמל
בטיילת גילינו מתחם פתוח לילדים שכולל טרמפולינות, מכוניות מירוץ וסירות גומי.
הילדים בילו כשעתיים ואנחנו נהנינו מהשמש ונוף הטיילת.
בהמשך הטיול לאורך הטיילת פגשנו מפריח בועות סבון ענקיות.
את שעות אחהצ בילינו במסעדת דגים וחזרנו למלון לנוח, לאחר לילה ללא שינה.
יום חמישי
שיטוט בשדרות הרמבלה
האכלת יונים בכיכר קטלוניה
החלקה על הקרח
שוק בוקריה
משחק כדורגל
את הבוקר פתחנו בטיול על שדרות הרמבלה ופגשנו בדרך פסלים חיים, חלפנו על פני חנויות המזכרות עד לכיכר קטלוניה על שלל היונים.
קנינו גרעינים וחיכינו שהיונים יגיעו לאכול מהידיים. היה מקסים!
גילינו ליד הכיכר אוהל ענק שבו מגרש החלקה על הקרח.
ניצלנו את המומנטום שהמקום ריק מתיירים וילדים, ונכנסנו להחליק. כשחזרנו שוב ביום ראשון, המקום כבר היה מלא מפה לפה
הגיעה שעת הצהריים והרעב הציק.. ומה יותר מושלם מלעבור בשוק בוקריה ביום חמישי.
שטפנו את העיניים ומילאנו את כרסנו.
הילדים הזדעזעו מחלקי הפנים שמוצגים לראווה ומכל שפע פירות הים
אני התפנקתי עם הדליקטסים שלי
הגענו למלון לנוח ולהתרענן לקראת המשחק הראשון בערב.
את הכרטיסים למשחק זה קנינו ברגע האחרון, ראינו שהמחירים מאוד זולים ואם אנחנו כבר בסביבה, למה שלא נקפוץ..
המשחק היה מהנה ביותר, כמעט ללא קהל והסתיים בתוצאה מדהימה של 5-0 לברסה.. לראות את מסי מבקיע כל כך שערים היה יותר ממדהים ופתיחה מצויינת לקראת המשחק ביום ראשון.
יום שישי
ביקור במוזיאון ברסה
ביקור בהר היהודים עליה ברכבל ל Montjuïc Castleוהר מונז'ואיק
בערב- כיכר אספניה (Placa Espanya) ובה מזרקת הקסם Font màgica de Montjuïc
מאחר ומזמן לא היינו באיצטדיון ברסה.. החלטנו הבוקר להגיע לבקר במוזיאון
יש לשים לב שבימים בהם מתקיימים משחקים, לא ניתן לבקר במוזיאון . כרטיסים הוזמנו מבעוד מועד באתר האינטרנט. המוזיאון יפה ומרשים וכולל חלקים אינטראקטיביים. מומלץ גם למי שלא חובב כדורגל
משם המשכנו לסיור הבא שלנו ברכבל ל Montjuïc Castle והר מונז'ואיק
בסיום ירדנו לכיכר אספניה (Placa Espanya) ובה מזרקת הקסם Font màgica de Montjuïc
יום שבת
מה היה לנו:
כנסית סגרדיה פמיליה, פארק גואל, מוזיאון המדע, קאסה מילה.
את הבוקר התחלנו בכנסיית סגרדיה פמיליה כדי למנוע מצב של עמידה בתורים ארוכים
משם המשכנו לפארק גואל
בפארק פגשנו נגנים ששילבו את הקהל והייתה זו אתנחתא מצויינת לקראת המשך ההליכה
התחנה הבאה – מוזיאון המדע..
מוזיאון המדע של ברצלונה נחשב לאחד המוזיאונים הגדולים באירופה.
התערוכה הקבועה של המוזיאון מקיפה את תולדות עולמינו מנקודת מבט מדעית מהמפץ הגדול ועד היום, ומחולקת לארבעה נושאים: ראשית היקום, ראשית החיים, החיים התבוניים והחיים המתורבתים.
בנוסף, יש במוזיאון שתי תערוכות קבועות מיוחדות:
הקיר הגאולוגי – 7 סלעי ענק לאורך 65 מטרים, דרכם ניתן להציץ אל כדור הארץ ולבחון את דרכי התהוותו והשינויים המתרחשים בו.
שחזור ענק של יער האמזונס (בגודל של כאלף מ"ר) של אחת מהסביבות הביולוגיות החשובות ביותר על פני כדור הארץ, כולל עשרות מינים של צמחים ובעלי חיים.
לטעמנו, חביב.. לא יותר
את היום סיימנו בקאסה מילה
יום ראשון
יום רגוע לקראת המשחק החשוב בערב
ביקור במוזיאון הים שצמוד למלון Museu Marítim de Barcelona
סיור במרינה עד לשדרות הרמלה ושוב האכלת יונים
היום בערב יתקיים המשחק החשוב נגד אטליטיקו ואנחנו מתוכננים לצאת מוקדם מהמלון כדי להמנע מהעומסים במטרו, לכן החלטנו להשאר בסביבה הקרובה
במהלך הימים הקודמים עברנו כל פעם ליד המוזיאון הימי שקרוב למלון והחלטנו להכנס לבקר בו. המוזיאון חביב ולא יקר. מסיימים את הסיור בנמל הקרוב
משם המשכנו לשדרות הרמבלה עד להאכלת היונים בכיכר קטלוניה. הפעם השדרה והכיכר כבר היו עמוסים באנשים. חזרנו למלון למנוחה טהתרעננות לקראת המשחק הגדול .
המשחק המרכזי בערב היה נהדר.
את הכרטיסים רכשנו מראש באתר הבית של ברצלונה, מהסיבה העיקרית שהמחירים היו זולים משמעותית.
היות ולא מצאנו כרטיסים לכולנו באותה שורה, החלטנו להתפצל, כשאנחנו קובעים נקודת מפגש בסיום המשחק ובהפסקה.
בסופו של דבר, מצאנו את עצמנו יושבים אחד ליד השני, אחרי שהחלפנו עם.. ישראלים
יום שני
שיטוט ברובע הגותי
ביוקר בקתדרלת אולליה הקדושה ותצפית על העיר
את היום האחרון בעיר אנחנו מנצלים לסיור ברובע הגותי, המקסים, על שלל החנויות הקטנות והגלידריות
ברובע אווירה מיוחדת בזכות סמטאות צרות ומבנים מרשימים ועתיקים, כנסיות, כיכרות, חנויות קטנות, מסעדות בתי קפה ובארים. הרחובות הצרים, שחלקם סגורים לכלי רכב מוסיפים לאזור ייחוד .
עצרנו לאתנחתא ביער הפיות בית הקפה El Bosc de Les Fades
ובסיום ביקור ותצפית בקתדרלת אולליה הקדושה