האמת שזו הפעם השנייה שאני נוסעת להולנד ובלגיה השנה. הפעם הראשונה הייתה בחנוכה. לא הרגשתי שנכון לפרסם פוסט אז. גם עכשיו אני בלבטים. הרי מה שקרה לעם שלנו באותה שבת באוקטובר, בחג, בבוקר של משפחתיות בבתים של הא.נשים היקרים והיקרות, העלה באש גם את חדרי הלב והאופטימיות של כולנו. אז טיול...לא, לא הרגיש לי שראוי. נכון, יש סיבה טובה מאוד מאחורי הנסיעה אבל לי לא התאים לפרסם אז. אז למה עכשיו? כי החיים חזקים מכל, העם שלנו ימשיך ואנו נמשיך להיות, לשמוח, לחלום ולקוות. זה הניצחון של כולנו. נפדה את כולם.ן, נחזק את ליבם ונפשם ונעמוד לצידם ולצד השפיות ו
אז, נסעתי גם הפעם עם אמא שלי, לשבוע. הסיבה משפחתית, אך כאן התמקד רק במה שראינו ועשינו תוך כדי.
יום שישי, טיסת בוקר לאמסטרדם עם אלעל בדריםליינר, היה נוח ! אני מתגעגעת לארחות במגשיות כמו פעם במטוס. הטוסט, גאודה בטטה, לא נאכל. אמא שלי אמרה שזה טעים. אל על באמת מרגיש הכי בבית בעולם, אבל במחיר גבוה מאוד. הייתי טסה אך ורק אל על , אבל התמחור של הכרטיסים פשוט יקר מדי לפעמים. נחתנו בסכיפהול, נסעתי רק עם טרולי, אז אחרי בקורת גבולות עם תור של 40 דקות, יצאנו אל הרכבת התחתית לאמסטרדם 12 דקות ואנו שם. עוד חצי שעה של קניית כרטיס רב יומי לתחבורה המקומית, 3 ימים לזוג 53 יורו והפסקת קפה ודונאט בדנקין דונטס, שלפני היציאה אל החשמלית. ממליצה מאוד על דונט הלימון גבינה. העייפות גורשה ואנו לוקחות את חשמלית מס' 2 לליידספליין.
פעם שנייה שאנו במלון Ed המיקום מצויין. החדרים לא גדולים. נקיים מאוד. מיטה נוחה במיוחד. מכונת קפה נספרסו, שוקלדים של טוני צ'וקולוני, מיים, מייבש שיער, סבון נוזלי ומרכך במקלחת ומגבות לבנות עבות ונעימות. אין ארון בחדר. רק שידה קטנה ומתלה. יודעות את זה כבר מהסיבוב הקודם. למשפחה ועם מזוודות, לא מתאים. יש גם שש מדרגות תלולות מהרחוב לדלת המלון. לא מתאים לקשיי ניידות. המלון הוא מלון בוטיק קטן ומעוצב. הצק אין עצמאי, מול מחשב בלובי, 5 דקות, תשלום דרכו, רק באשראי, וכרטיס פלסטיק שמוצמד לסורק מקדד את מספר החדר והופך למפתח החדר. יש קבלה 24 שעות אבל הם לא עוסקים בפעולה זו, רק אם צריך סיוע בתפעול, אז הם בלבביות מסייעים. בלובי יש גם מוצרי אוכל, תרופות וכד' למקרה ואתם צריכים משהו באמצע הלילה למשל. ארוחת בוקר מספקת, לא גדולה מאוד אבל בהחלט טובה, מוגשת בקומה התחתונה. שאליה הירידה במדרגות. שוב, זה אינו מלון מתאים למתקשים בניידות.
הגענו בשעה אחת בצהריים למלון, שמנו טרולי בשמירת חפצים ויצאנו אל יום שמשי ונעים. המלון במרחק 3 דקות הליכה מהתעלה של הליידספליין. לשם מגיעות חשמליות 12 ו2 שמתאימות לגישה לרוב האתרים בעיר. קנינו כרטיסים, 33 יורו, לשייט תעלות בבוטקה שנמצא שם,
ויצאנו לשייט של 75 דקות עם הסבר בעברית, דרך דוד סרוק בנייד. שווה לשבת בצד ימין בספינה. מקסים. כמעט כמו בכל עיר מתקדמת, הסיפור של התרומה של התרבות היהודית ניכרת. כאן היא גם מסופרת לכל המאזינים להסברים בכל שפה. כך צריך! אל הספינה עולים בתחנה שלה שנמצאת מול מוזיאון הרייקס. היינו בפעם הקודמת. אין להחמיץ מוזיאון זה השום פנים ואופן. רמברנדט ומשמר הלילה וורמיר והחלבנית שם. שלא נדבר על המבנה ויתר המוצגים. חובה. הפעם טיילנו ברחובות הסמוכים של הליידספליין. בתי קפה מתוקים וחנויות, קצת שופינג וישבנו לארוחה של צלעות מדהימות שאין לתאר בקפה דה קלוס . לא יקר ומעולה. בליידספליין ליד בר הבולדוג המפורסם, יש את מסעדת הספורט והבשר, שמגישה ספריבס ככל יכולתך שוב ושוב ב15 יורו. ראיתי בפעם הקודמת, בעיינים משתאות כיצד זה אכן קורה. היה טעים אז אבל דה קלוס זה ליגה אחרת .
יום שבת, ארוחת בוקר טובה ויצאנו דרך הרחוב שמקביל לתעלה לכיוון הרייקס, כדי להגיע לרכבת מטרו שתקח אוצנו לתחנת אירופהפליין. משם, דרך תור ארוך אך מתוקתק, עליה לאוטובוס 852 שנוסע לקוקנהוף. גן אביבי זה מתתחה בפרח הלאומי של הולנד, הצבעוני. המקום מרהיב ביופיו. פתוח רק חודש וחצי בשנה ושווה את המאמץ להגיע אליו. ניתן לבלות במקום משעתיים ועד יום שלם. יש את כל מה שצריך כדי לבלות בנעימים. הדבר היחיד הוא עומס הקהל. יש המונים אך מצד שני יש 30 דונם גן פורח בשלל צבעים, פינות חמד ותערוכות . אם אתם נמצאים בהולנד או בקרבתה בזמן פתיחת המקום, להתאמץ ולהגיע.
מקוקנהוף חזרנו לעיר, בכדי לבקר במוזיאון ביתו של רמברנדט בשכונת היורדן התוססת. לקחנו את המטרו 52 לתחנת ווטרלופליין מהמרכזית שישר נפתחת לשוק הפשפשים המקומי של שבת. הבית של הצייר הנודע מעניין מאוד. יש מעלית למי שזקוק במקום הקומות עם המדרגות התלולות. יש מדריך דיגיטלי בעברית. אין כאן תמונות מקוריות מפורסמות של הצייר, אבל יש מחפציו, יש תחריתים שלו ויש הסבר מעמיק ככל שתרצו.
משם לארוחה חוזרת בקפה דה קלוס הנהדר בליידספליין ולבר ממולו לכוסית לקראת ליל. למלון ואז ליל שימורים כי בארץ מתמודדים עם אירן המטורללת ששולחת מאות טילים. בלתי נתפס!!
אחרי לילה ללא שינה, אין חשק לטייל, תפסנו רכבת לאנטוורפן, שעתיים דרך ברדה. המלון שלנו ממול לתחנה וזה נוח מאוד. נכנסנו לטוקומי, לשתות מרק ראמן טוב, ואכן היה נהדר ומנה ענקית ב17 יורו. חזרה למלון, שעות אחר צהריים מוקדמות, לראות cnn ולדאוג למשפחה ולמדינה. עצוב עצוב מה שמתחולל כששנאה אנטישמית מראה את פרצופה. צר לי, אבל כשכך אני לא יודעת אם אמשיך לכתוב. נראה מחר. בשורות טובות לכולנו.