כמה כסף לקחת לטיול בברלין?
ברלין היא אולי העיר התיירותית הזולה ביותר במערב אירופה ונחשבת כזולה במיוחד, גם בהשוואה ליתר ערי גרמניה. הדבר המיוחד לברלין, הוא בכך שניתן להתאים את הטיול בה כמעט לכל כיס. להבדיל מערים מערב אירופאיות אחרות, שבהן האזורים הפופולאריים יהיו לרוב יקרים באופן משמעותי, בברלין כל אזור מציע פתרון לכל רמת תקציב. העיקרון המנחה בברלין, בכל הנוגע לנושא הכספי, הוא בחירת האזור בו תעבירו את מרבית זמנכם בעיר וכמות האטרקציות בהן תבקרו.
הוצאה סבירה ליום בברלין, הכוללת לינה במלון ממוצע, ביקור במוזיאון, נסיעה חופשית בתחבורה הציבורית, מזון ושתייה, אך ללא קניות, תעמוד על כ-90 אירו ביום. חשוב לציין, כי מחירי הלינה והמזון בברלין בהחלט זולים בסטנדרטים מערב-אירופיים. עלויות האטרקציות והקניות בברלין גם הן בהחלט הוגנות ומציעות טווחי מחירים מגוונים ונוחים.
איך לתכנן מסלול טיול בעיר?
ברלין הינה עיר ענקית, המחולקת למספר רבעים מרכזיים גדולים ותיירותיים, כשסביבם מעטפת אורבנית של שכונות מגורים ומספר פרברים אטרקטיביים. בהנחה שתבחרו ללון באחד הרובעים המרכזיים בעיר, טיולכם יהיה מבוסס על שימוש במערכת התחבורה הציבורית וצעידה בין האתרים השונים. אופיו של הטיול תלוי כמובן בכם ובמה שמעניין אתכם לראות ולגלות בעיר עצומה זו. מכיוון שמערכת התחבורה הציבורית כה יעילה, אין צורך ממשי להשתכן בסמיכות לאטרקציות שמעניינות אתכם ומומלץ לבחור באזור נעים, עם תחבורה ציבורית קרובה.
ביומכם הראשון בעיר, תוכלו לרכוש כרטיס נסיעה על בסיס חופשי-יומי או חופשי-שבועי, המאפשר לכם לנוע בחופשיות בכל מערכי ההסעות (S-Bahn, U-Bahn, טראם ואוטובוסים). עלו על אוטובוסי התיירים, בקווים מספר 100 ו-200. אוטובוסים אלה עוברים בכל האתרים המרכזיים ברחבי העיר ולמרות שאין מדובר בסיור מודרך ואינפורמטיבי במיוחד, הנסיעה ברחבי העיר תחשוף בפניכם את מיקומי האטרקציות השונות ותעניק הצצה לכמה מהאזורים המרכזיים בעיר (טיפ, תנסו לתפוס מקום בקומה השנייה, הנוף יהיה נפלא).
אתרו את האטרקציות שמעניינות אתכם ונסו לרכז את הביקור בהן לפי ימים. לצורך העניין, ביקור בבניין הרייכסטג, שער ברנדנבורג, אנדרטת השואה ואי המוזיאונים, יתפרס על פני יום או יומיים (תלוי בדרך כלל בכמות המוזיאונים שתבקרו בהם). ברלין עלולה לתעתע בכם, כך קורה שלעתים אתרים הנראים סמוכים במפה, מצריכים צעידה לא מבוטלת ביניהם. לאחר שתבינו את ההיגיון של מערכת התחבורה הציבורית בעיר, תוכלו לנוע בחופשיות ובקלילות ולנצל את זמנכם ביעילות. זכרו לשמור לפחות יום אחד פנוי לאטרקציות שמחוץ למרכז העיר, אליהן ניתן להגיע בקלות ב-S-Bahn וברכבות האזוריות, המקיפות את העיר. דרך זולה ויעילה להספיק לראות כמה שיותר, היא לרכוש את כרטיס “סיטי פאס ברלין”, המקנה לכם כניסה לכל המוזיאונים החשובים בעיר (כולל המוזיאון היהודי), נסיעה חופשית ללא הגבלה בתחבורה הציבורית, כולל אזורים נוספים כמו פוטסדם ושדות התעופה, ואטרקציות נוספות. לפרטים נוספים ולרכישה »
מתכננים טיול בברלין? הנה כמה טיפים שימושיים ממדריך הטיולים “אורן בברלין”:
היכן הכי כדאי ללון בברלין?
מיטה ((Mitte הוא הרובע המרכזי בעיר וכולל את מרבית האטרקציות המרכזיות (הרייכסטאג, שער ברנדנבורג, אי המוזיאונים, אלכסנדרפלאץ, מגדל הטלוויזיה ועוד). הוא גם הפופולארי ביותר בקרב משפחות וזוגות, המעוניינים להתאכסן ב”לב הפועם” של ברלין, קרוב לשדרות הקניות, חנויות הבוטיק והמסעדות המובילות. לילה בחדר זוגי במלון 3 כוכבים יעלה החל מ-90 אירו . לילה במלון 4 כוכבים יתחיל מ-140 אירו ומחיר ללילה במלון 5 כוכבים, יתחיל בכ-200 אירו לזוג. חבר'ה צעירים שירצו ללון ברובע זה, ישמחו לגלות מגוון אדיר של הוסטלים (יש הטוענים כי ההוסטלים בברלין הם ברמה הגבוהה באירופה), במחירים אטרקטיביים, המשתנים לפי כמות המיטות בחדר. טווחי המחירים ינועו בדרך כלל בין 15 ל-25 אירו לאדם.
תיירים רבים המבקרים בעיר בפעם הראשונה, מעדיפים להתגורר במערב ברלין, במיוחד באזור רובע שרלוטנבורג (Charlottenburg), בעיקר בשל קירבתו לרחוב הקניות המפורסם Kurfürstendamm המכונה בחיבה “קודאם”, ולתחנת הרכבת של גן-החיות. שם תמצאו לא מעט מלונות בדרגת 3-4 כוכבים, בטווח מחירים מעט גבוה יותר מאשר במזרח העיר אך כאמור, עם קירבה לאזורי קניות מרכזיים. המלצות על מלונות מובילים בברלין »
הרבה צעירים ובליינים יעדיפו לשהות ברובעים קרוייצברג ופרידריכסהיין, בעיקר בזכות חיי הלילה הסוערים, אמנות הרחוב והמחירים הנוחים. מרבית השוהים בקרויצברג, בוחרים ללון באחד ההוסטלים המגניבים (25-40 אירו) או במלונות הזולים של רובע פרידריכסהיין הסמוך (40-100 אירו למלון שלושה כוכבים).
בעבר היה נהוג גם להשכיר דירות לטווח קצר ממקומיים או מישראלים, אך לאחרונה חוקקו חוקים עירוניים בעיר, על מנת לצמצם את התופעה, וכיום מציאת דירה להשכרה הפכה לקשה וסבוכה יותר מבעבר.
כיצד מגיעים משדה התעופה לעיר?
ב-31 באוקטובר 2020 ולאחר עיכוב של שנים, נחנך בברלין שדה התעופה הגדול והחדש ברנדנבורג (Brandenburg). שדה התעופה טגל (Tegel) נסגר ואילו שדה התעופה שונפלד (Schönefeld), שסמוך לשדה החדש, יהפוך להיות חלק משדה התעופה ברנדנבורג. כעת עם פתיחתו, ישמש ברנדנבורג כשדה התעופה המרכזי והיחיד של העיר.
ההגעה לעיר משדה התעופה ברנדנבורג, תעשה על-ידי נסיעה ב-S-Bahn, בקווים S49 ו-S9 או בקווי הרכבת re7 ו-rb22, שיביאו אתכם ישירות עד למרכז העיר. כל הקווים ממוקמים בטרמינל 1, קומה אחת מתחת לאולם הנוסעים הנכנסים. אם בחרתם להגיע לרובע קרוייצבג-פרידרסהיין באמצעות ה-S-Bahn, היכונו למסע כבן למעלה משעה, הכולל נסיעה של 35 דקות ועליית עשרות מדרגות בתחנת Warschauer Straße המיושנת. לאחר מכן, תאלצו לקחת טראם (לפרידריכסיין) או S-Bahn (לקרוייצברג). בימים קפואים, זו עלולה להיות חוויה לא כל כך סימפטית. אפשרות נוספת, היא נסיעה באחד מקווי האוטובוס: N X7, 162, 163, 171, 736. מונית למרכז העיר תעלה כ-35 אירו.
איך להשתמש בתחבורה הציבורית בברלין?
מערכת התחבורה הציבורית של ברלין היא מהמתקדמות והנוחות בעולם. תדירות הרכבות, החשמליות והאוטובוסים גבוהה ביותר ובדרך כלל, לא תצטרכו להמתין בתחנה יותר ממספר דקות בודדות. באפשרותכם להתנייד בעיר במספר דרכים שונות, שלעתים קרובות ישולבו יחדיו באותו המסלול. אמצעי התחבורה כוללים את ה-S-Bahn (הרכבת המהירה, מסומנת באות S). מדובר ברכבות עיליות, המגיעות גם לפרבריה של העיר.
מרבית הנסיעות הפנים-עירוניות יתבצעו באמצעות ה- U-Bahn(הרכבת התחתית, מסומנת באות U). מערך האוטובוסים (מסומנים באות M ו-N בשעות הלילה) בעיר גם כן מתקדם מאוד, אך קרוב לודאי שלא תאלצו לעשות בו שימוש מרובה, למעט בשעות הקטנות של הלילה, כשאז מחליפים האוטובוסים את מערך הרכבות התחתיות. להתניידות פנים-שכונתית, מומלץ להשתמש בטראם (החשמליות החדישות, המסומנות באות M). נסיעה חד-פעמית בכל אחד מאמצעי התחבורה שלעיל, תעלה כ-2.80 אירו, אך כמובן שמומלץ להצטייד בכרטיס נסיעה חופשי-יומישבועי או בכרטיס ה-Berlin Welcome Card.
שימו לב, כי בכל הנוגע למערך התחבורה הציבורית, ברלין נחלקת לשלושה אזורים: A, B, C. כל כרטיסי הנסיעה הרגילים יכסו את אזורים A ו-B, הכוללים את מרבית הרובעים המרכזיים. אזור C כולל, בין היתר, את שדה התעופה ברנדנבורג, העיר פוטסדם, ארמון סנסוסי ווילה ואנזה. מתכננים נסיעה לפוסטדם? אל תחמיצו את הסיור מודרך ברובע העתיק והיפהפה ובארמונות המפוארים »
מהו מזג האוויר בברלין?
האקלים בברלין מוגדר כקונטיננטלי, כך שהחורף קר וארוך מאוד והקיץ, במרבית הימים, הוא חמים ונעים. החודשים הקרים ביותר הם מדצמבר עד פברואר, אז הטמפרטורות צונחות לטווח ה-0 מעלות ונותרות כך במשך זמן רב. החודשים החמים ביותר הם יוני עד אוגוסט, אז הטמפרטורה מטפסות עד לאזור ה-25 מעלות. מלבד הקיץ, מומלץ להגיע לעיר גם בסתיו ובאביב. מה שמאפיין עונות אלה, הוא מזג אוויר מעט הפכפך, עם ימים נעים ולילות קרירים (עד קרים מאוד), הרבה שמש ולעתים גם גשמים כבדים, אך אלה אינם ממושכים. מהו מזג האוויר כעת בברלין »
היכן יש אוכל כשר בברלין?
כמו כל עיר אירופאית גדולה, גם בברלין ניתן למצוא אוכל כשר במסעדות, מלונות וחנויות, אך בהשוואה לערים כמו לונדון ופריז, ההיצע מצומצם למדי. מוצרי מזון כשרים ניתן למצוא בחנות בשם “Kosher Life”, הממוקמת ברובע מיטה, במרחק הליכה מאלכסנדרפלאץ. חנויות נוספות הן: מינימרקט "שלום", המנוהל על ידי ישראלים וסמוך לשדרות קודאם. להמלצות נוספות על אוכל ומסעדות כשרות בברלין »
איך למצוא טיסה זולה לברלין?
אפשרויות הטיסה לברלין הן רבות ומגוונות, אם בטיסות סדירות או אם בצ'רטרים מוזלים. מחירי הטיסות זולים משמעותית בחודשי החורף, אך גם במהלך האביב והסתיו ניתן למצוא כרטיסים במחירי "מציאה". היכנסו למערכת למטייל מרקט ותוכלו לערוך השוואה בין מחירי הטיסות לברלין ולמצוא את הטיסה המשתלמת ביותר עבורכם.
קבלו כמה עצות מועילות לתכנון הטיול שלכם עם מדריך הטיולים – אורן בברלין: