חנוכה בפראג- חופשה קצרה (ארבעה לילות) וקסומה.
חיפשתי חומר על טיול משפחתי חורפי בפראג והיה קשה למצוא. מקווה שאעזור.
אספתי המון חומר לטיול , אכתוב על מקומות שהיינו בהם בעיקר אלו שפחות כתבו עליהם. ואוסיף בסוף מקומות שלא הספקנו או שסגורים בחורף.
אריזה- לאחר נסיעות משפחתיות רבות למדנו לארוז מינימום דברים. לכל אחד במשפחה לוקחים רק תיק גב קטן (תתפלאו כמה נכנס), בחלק מהם הכנסתי גם סיר ובתוכו הבגדים (אוכלים כשר).
יתרון-
א. כל אחד אחראי על הציוד שלו.
ב. אפשר להגיע ישירות לטרמינל 3 ולא צריך לעבור במסירת המזוודות חוסך זמן ועמידה בתור. כך גם בחזור מה שאפשר הגעה מהירה ופשוטה לשדה התעופה עם הרכבת ישירות לטרמינל שלוש וללא ציוד רב..
ג. אפשר להתנייד לעיר בתחבורה ציבורית.
ד. חסכון כספי בנסיעות low cost
מזומנים – ותשלומים –
אין צורך להחליף כסף או להביא מזומן מהארץ. הכי נוח למשוך כסף בכספומט בשדה התעופה של פראג באולם איסוף המטען. אפשר גם ברוב המקומות לשלם בכרטיס אשראי. אנחנו מעדיפים זאת על פני הסתובבות עם סכום כסף גדול וחיפוש change.
הגעה משדה התעופה בפראג לעיר –
הסעה פרטית זולה ויעילה – לנוסעים עם מזוודות או בלילה מומלץ מאוד שרות הסעות של חברת TRANSFERS
ההזמנה פשוטה מאוד דרך האתר במחיר 550 קרונות לעד ארבעה נוסעים למונית פרטית ואפשרות ליותר נוסעים ברכב גדול בעלות 780 קרונות. באתר מסמנים גם אם זקוקים לכיסא רכב לילד וכן גיל הילד.
ברכב ההסעה יחכו לכם בקבוקי מים ומדריך קצר באנגלית על פראג.
הזמנתי דרכם את הנסיעה חזור (היה בשלוש ורבע לפנות בוקר) והם חיכו בזמן והיו מצוינים.
הגעה לעיר בתחבורה ציבורית –
קל פשוט ומהיר ומאוד זול- בשדה התעופה ישנו דלפק של התחבורה הציבורית שם ניתן לרכוש כרטיסים. ניתן לרכוש כרטיס התקף ל-90 דקות נסיעה ומאפשר החלפה לכל סוג של תחבורה ציבורית – מטרו, חשמלית , אוטובוס. בעלות של 32 קרונות בלבד למבוגר. חצי מזה לילד מגיל 6-15. מתחת לגיל 6 בחינם.
אם יש לכם גם מזוודה תשלמו עוד 16 קרונות . אנחנו נסענו רק עם תיקי גב כך שהיינו ניידים ולא שילמנו תוספת.
בגוגל מפס אפשר לבקש את המסלול בתחבורה ציבורית .מאוד מומלץ. כך עשיתי וקיבלתי את המסלול הקצר ביותר להגעה למקום איסוף המפתח לדירה , גוגל מציין גם את מספר ושמות התחנות בדרך – מאוד נוח. גם אם אין לכם אינטרנט בחו"ל פשוט בדקו זאת לפני היציאה מהארץ- אפשר גם לבקש לפי יום ושעה. בכל אופן ניתן גם להשתמש ללא חיבור לאינטרנט על מנת לראות את המפות ואת המיקום שלך על המפה.
אנחנו יצאנו מהטרמינל ובדיוק הגיע אוטובוס קו 119. היה לנו מקום לשבת. נסיעה של 14 דקות עד התחנה האחרונה. שם הליכה קצרה מאוד אחרי כל האנשים למטרו (רכבת תחתית) , במטרו נסענו 10 דקות עד ל- Mustek. שם ירדנו ליד כיכר ואצלב לאיסוף המפתחות לדירה. הגענו לכיכר בו זמנית עם אנשים אחרים שפגשנו בטיסה ולקחו מונית.
בקיצור – ביום וללא מזוודות ממליצה מאוד על הגעה בתחבורה הציבורית למרכז העיר. (כמובן בתנאי שהמלון שלכם אכן קרוב למטרו).
הדירה - שריינתי קודם כל דירה בבוקינג עם אפשרות ביטול. לקראת התקרבות החופשה בדקתי שוב בבוקינג וב- airbnb , ואכן מצאתי דירה זולה יותר וממוקמת טוב בהרבה.
הדירה הייתה חדשה ללא חוות דעת אבל היו כבר חוות דעת על הבעלים מדירות אחרות שהוא משכיר.
טיפ חשוב לגבי. Airbnb- על מנת לא ליפול לנוכלים – חשוב שכל ההתכתבות עם בעלי הדירה יהיה רק דרך המערכת של airbnb. וכן התשלום רק דרכם. התשלום מתבצע מידית אך ההעברה לבעלי הדירה מתבצעת רק לאחר השהות שלכם בדירה. כך שני הצדדים מובטחים.
הדירה מקסימה וחדשה. המיטות נוחות. הבעיה הייתה שאת המפתח מקבלים לא בדירה אלא במשרדי החברה הנמצאים ליד כיכר וצלאב מרחק של רבע שעה הליכה מהדירה. בנוסף ההסבר שניתן במשרד על מיקום הדירה היה ממש מטעה. כך שהגענו לבניין אחר ובמשך שעה ניסינו להבין היכן הדירה.
קישור לדירה – Two Bedroom Old Town Apartment
הדירה הייתה ממש זולה!!! אחד היתרונות בטיול שלא בעונה.
מי שרוצה להזמין דירה דרכם יכול להזמין דרך הקישור הזה ולקבל הנחה על ההזמנה הראשונה בסך 20 דולר. (אשמח שתעשו זאת כך אקבל הנחה דומה גם אני)
הדירה ממש קרובה לקניון פלדיום ולמספר סופרמרקטים. מרחק של 7 דקות הליכה מבית הכנסת של בית חב”ד . בבית חב”ד יש בכל בוקר תפילת שחרית ברבע לשמונה (למעט יום א' ב-08:30).
אורך החופשה – שלושה וחצי ימי טיול
התניידות בפראג- התניידנו ברגל לכל המקומות כולל המצודה. רק לגן החיות לקחנו תחבורה ציבורית.
מקומות מיוחדים ומומלצים לטיול עם ילדים בפראג גם בחורף –
1. גן החיות של פראג- מאוד אהבנו. היינו שם מהבוקר עד הסגירה בארבע אחה”צ. ההגעה לגן החיות ממש פשוטה בתחבורה ציבורית . שוב הפעלנו את גוגל מפס. לקחנו חשמלית מתחנה ממש צמודה לדירה והחלפנו לאוטובוס מספר 112 המגיע לפתח גן החיות. הספיק לנו הכרטיס של חצי שעה בתחבורה הציבורית שמחירו 24 קרונות מבוגר וילד 6-15 : 12 קרונות לכיוון. רכשנו את הכרטיסים בקיוסק קרוב לתחנת החשמלית, מומלץ לרכוש מראש כרטיס חזור ואני ממליצה לרכוש את הכרטיס היקר יותר התקף ל-90 דקות כך שלא תהיו בלחץ עם זמן הנסיעה. כרטיסים לתחבורה הציבורית ניתן לקנות בקיוסקים רבים אשר מצויין בשלט שלהם trafika.
היה יום מאוד קר - 2 מעלות. היינו לבושים היטב בשיטת השכבות. הגן ענק ונמצאים ממש קרוב לחיות. יש שם גם דובי קוטב לבנים ומדהימים ועוד חיות מיוחדות. ישנם ביתנים רבים מחוממים בהם יש גם ספסלים ואפשרות לשבת ולצפות על החיות כשאתה נמצא בביתן מחומם. כך שעוברים מהחוץ לפנים כל הזמן ולכן ניתן לטייל שם גם בחורף. אנחנו התחלנו מלמטה ועלינו למעלה. לא השתמשנו ברכבל הכסאות שישנו בגן החיות ומעלה אותך לחלק העליון של הגן.
גן החיות היה כמעט פרטי שלנו – יתרון להגעה בחורף.
אהבנו מאוד את גן החיות וכולם נהנו. הכניסה ממש זולה. יש מחיר משפחתי לזוג +2 ילדים עד גיל 15 – 600 קרונות , ותוספת של 100 קרונות על כל ילד נוסף. סטודנט עם תעודה משלם 150 קרונות ומבוגר 200. מבוגרים מעל 70 משלמים רק קרונה אחת. בכל יום שני הראשון בחודש הכניסה בעלות קרונה אחת בלבד לאדם.
מוזיאון השעווה Grévin– ישנם שני מוזאוני שעווה במרחק הליכה קצר אחד מהשני. בלמטייל מצאתי בעיקר המלצות על המוזיאון WAX MUSEUM שיש בו תצוגה גם של מדאם טוסו. לדעתי מוזיאון זה פחות מרשים , יש בו פחות תפאורה.
אנחנו הלכנו למוזיאון השני Grévin Praha- שייך לרשת מוזאוני שעווה שמקורה בפאריס. בכל ארץ מתמקדים בדמויות ובהיסטוריה של המקום בשילוב דמויות מפורסמות אחרות.
אנחנו העברנו שם בכיף שעה וחצי , מאוד נהנינו כולם. המוזיאון גדול – 3 קומות. מתחילים בקומה העליונה. התפאורה מקסימה , וניתן לגעת ולהצטלם עם הבובות , ליד הרבה מבובות יש אבזרי תחפושת שניתן ללבוש לפני שמצטלמים. לקראת הסוף אפשר לבנות וירטואלית דמות שעווה שלך ולשלוח למייל.
המחיר זול מאוד – ילדים מתחת לגיל חמש נכנסים חינם. וכרטיס משפחתי 2+2 – 600 קרונות לכולם.
מוזיאון הצעצועים –
נמצא ממש בכניסה למצודה מכיוון המדרגות צמוד לסימטת הזהב. ניתן לראות את הסימטה מחלונות המוזיאון. למוזיאון עולים במדרגות כ-2 קומות עד הכניסה אליו.
אנחנו הגענו למצודה בהליכה רגלית ועליה במדרגות המובילות למצודה . אפשר גם בתחבורה ציבורית קו 22.
למעלה נוף יפה של פראג. אנחנו לא רכשנו כרטיסים לאתרי המצודה הואיל ואיננו נכנסים לכנסיות.
מוזיאון הצעצועים יפה מאוד. הילדים כולם נהנו (כל הגילאים) לא מדהים אבל ממש נחמד. .כניסה לשישה עלתה כ-180 קרונות.
מקום התכנסות הברבורים –
בירידה מהמצודה צעדנו לכיוון מוזיאון קפקא ומשם לגשר קארל. בין מוזיאון קפקא לגשר קארל על גדת הנהר ראינו מחזה מרהיב. המוני ברבורים שהתכנסו ליד עץ על גדת האגם. זהו מקום כינוס קבוע מדי ערב.
חוויה בהחלט מיוחדת.
אומני הרחוב-
גם בחורף מופיעים ליד מגדל השריפה וברחבת בית העירייה הצמודה לו אמני רחוב. ראינו שם אדם המנגן באופן מדהים על כוסות. זוג נגנים על כינור ועוד…
בכיכר העיר העתיקה היה שוק חג המולד , והמון קישוטים. הכל מואר ויפה.
ברחוב Celetná
בין מגדל השריפה לכיכר העיר תמיד כיף לטייל וגם שם יש אמני רחוב , ביניהם היה מי שיצר בועות סבון ענקיות לשמחת הילדים. כדאי לשוטט שם ביום ובלילה ולהצטייד במטבעות לטובת האמנים.
בתי הכנסת הצעת פיצול-
כמובן שסיירנו בכל בתי הכנסת כולל בית הכנסת של המהר”ל. על מנת שלילדים לא יהיה קשה פיצלנו את הסיור לשני בקרים. קנינו כרטיס משולב לכל בתי הכנסת . הכרטיס לא זול, יש כרטיס משפחתי. קניית הכרטיסים היא במבנה הקהילה מול הכניסה לבית הכנסת של המהרל. הביקור מצוין לימי גשם ולימים קרים.
בתמונה בית הכנסת של המהר”ל –
קניות
לא מצאו מציאות. לצערנו עדין לא התחילה תקופת ההנחות. קניון פלדיום יפה וגדול אך לא ראינו דברים זולים במיוחד.
באזור כיכר ואצלב גם כן לא מצאנו מציאות , חוץ ממעיל יפה וזול לקטנה. אך יפה מאוד להסתובב שם ומן הסתם שווה בזמן ההנחות.
לא הספקנו להגיע לקניון Centrum Černý Most. היה בתכנון בעיקר על מנת לבקר בחנות דקטלון. חנות זולה לציוד ספורט שביקרנו בסניף שלה בקרקוב בקיץ.
חנות שאהבתי מאוד- Botanicus, Týn, Prague 1, צ'כיה
חנות סבונים ומוצרי קוסמטיקה טבעיים, מומלץ.
שדה התעופה בפראג-
מאוד נקי וידידותי. בטיסה חזור ביקורת תיקי היד מתבצעת ממש בכניסה לשער הטיסה ולאחר הביקור בדיוטי פרי מה שמאפשר להיות עם השתייה עד המעבר לשער. יש להם אמצעים לבדוק נוזלים ולאפשר מעבר של נוזלים שרכשת בדיוטי פרי. הם העבירו לנו גם חלב ומים בתרמוס ובקבוקי שתייה לילדים.
לסיכום
היה מאוד כיף , הצלחנו שיהיה גם מאוד מאוד זול (מחוץ לעונה אמרנו?). כמובן שלא הספקנו הכל. היה קר אבל לא שונה בהרבה מהארץ, התלבשנו היטב ורוב הזמן היינו באזורים מחוממים (מוזאונים , חנויות , ביתנים בגן החיות). מכיוון שהדירה הייתה במרכז חזרנו אליה תמיד בצהרים למנוחה וארוחה ובדרך כלל גם בערב להדלקת נרות חנוכה ואז היינו יוצאים שוב.
המלצה נוספת- קחו אתכם עוד מהארץ תרמוס טוב. ואבקת מרק נמס ושקדי מרק. גם שקיות תה וקפה. אין כמו שתייה חמה ברחבת המצודה ובגן החיות בחורף הקר . גם במטוס התרמוס שימש אותנו לשתייה חמה. בארץ אין בעיה להעביר מים בביקורות הביטחונית וגם בפראג אפשרו לנו.
לא הספקנו-
מבוך מראות שבעיר
גבעת פטרין
מופע תאטרון בובות
מופע wow – ממש יקר למשפחה של שישה נפשות לכן ויתרנו
בפראג יש גם פארק מים גדול מחומם ומקורה – לא היינו.