אמנון גופר, טייל, מורה דרך מוסמך, מחבר ספרי טיולים ומומחה לטיולי תרבות, מוסיקה וקולינריה באתונה. הבלוג שלי מביא לגולשים מידע עדכני על אתונה בתחום התרבות, המוזיקה והקולינריה. שנים רבות אני מדריך בעיר אתונה וחי בשכונותיה. כאן אשתף אתכם באופן בלתי אמצעי בסודות הקטנים של אתונה הגדולה. וניתן גם ליצור איתי קשר ישיר. צאו לדרך...

שכונת אקסרכיה - לגור בלב האנרכיזם - חלק ראשון

תמונה ראשית עבור: שכונת אקסרכיה - לגור בלב האנרכיזם - חלק ראשון

כשלבית הקפה הסמוך קוראים ‘גינת הקלצ’ניקוב’ צריך לקחת אוויר ולדעת לאן אנחנו באים…

חודשיים תמימים גרתי בלב הרובע המרתק ביותר באתונה, רובע אקסרחיה, חודשיים של שכנות טובה עם צעירים, אינטלקטואלים, בוהמיינים ואנשי רוח ויחד איתם מגורשים, אנרכיסטים פוליטיים, ימין קיצוני ניאו פשיסטי, קומוניסטים, רעולי פנים וחבושי ברדס מכל קצווי הקשת הפוליטית והחברתית.הימים והלילות שביליתי בלב רובע אקסרחיה, הפכו אצלי לסיפור אהבה בשכונה המרדנית, הבועטת אך גם מחבקת בדרכה שלה.שכונת אקסרחיה הנמצאת בלב העיר אתונה, היא מבוך אדריכלי עמוס בחנויות ובתי קפה בוהמיינים, חצרות וככרות נסתרות. שכונה הכלואה בין הקמפוס האוניברסיטאי, המוזיאון הארכיאולוגי הלאומי, האוניברסיטה הטכנולוגית הלאומית וגבעת סטרפי. זהו מרחב פעילות גיאוגרפי ואקדמי שקובע מראש את אופייה של השכונה – צעירים, אקדמאים, דעתנים יחד עם אקטיביזם פוליטי ואינטלקטואלי קיצוני.אקסרחיה איננה קלה למבקריה. כשבכיכר השכונה בוערת אש תמיד של התנגדות לכל מה שמצוי תחת כותרת ממסד, או כסף, מומלץ לא לעצור ולצלם את אשר עיניכם רואות, הקירות מדברים את שפתם של המתיישבים – הרבה גרפיטי עם מסרים חברתיים, פוליטיים ומהפכניים, אבל לאט לאט מתרגלים.

באקסרחיה הולכים “כמו בבית”, הזרות והסקרנות אינן אהובות, הסירו מעליכם את מסיכת התייר וצאו לטייל כאחד העם, "ברוכים הבאים אל העולם האחר של אתונה הלא קלאסית". פעמיים התפוצצה אקסרחיה כהר געש, ב 1973 התקוממות הסטודנטים ובדצמבר 2008 הריגתו של הנער בן ה 15 אלכסנדרוס גריגורופולוס על ידי שוטר. אבל אני יושב לי בדרך קבע לקפה של בוקר ‘בקפה דיפלו’ שבכיכר אקסרחיון, מסתכל על היושבים סביבי ורואה את הכיכר מבעד לחלון. מה אני רואה? לאן מטיילים בשכונת אקסרחיה? בפוסט הבא…

כמה הערות לקראת ההמשך:הטיול באקסרחיה הוא טיול חובה למי שמיצה את אתונה הקלאסית. הרוח הנושבת באקסרחיה מטבעה איננה מקבלת זרים הבאים לביקור בסגנון “באנו לראות את הילידים”, עדיף לבוא כדי לחוות את המקום בדיוק כפי שאתם מהלכים בפלקה. בכיכר וסביבתה הרבה מהגרים ומשתמשים בסמים, והיה ויפנו אליכם סרבו בנימוס.

טיול מודרך בעברית באקסרחיה ניתן להזמין דרך האתר שלי והטיול מוגבל ל 10 אנשים... ניתן לעשות טיול לילי הכולל מפגשים מוזיקליים וקולינריים ביחד איתי ועם ידידי רועי אלרום מנהל קהילת הבוזוקיה

טיול מודרך בעברית באתונה, או מדריך באתונה – ניתן להזמין דרך האתר שלי .

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאתונה

בשורה מאכזבת לישראלים: אל על מבטלת את הקו החדש והמצופה לאייטם המלא
בשורה מאכזבת לישראלים: אל על מבטלת את הקו החדש והמצופה
התפרצות הר געש באירופה: שדה התעופה ביעד הפופולרי נסגר לטיסות לאייטם המלא
התפרצות הר געש באירופה: שדה התעופה ביעד הפופולרי נסגר לטיסות
"כמו תל אביב": איך בורגס ניצחה את סופיה בקרב על אירוויזיון 2027? לאייטם המלא
"כמו תל אביב": איך בורגס ניצחה את סופיה בקרב על אירוויזיון 2027?
נמל התעופה בחיפה מתרחב: זה השינוי הגדול שבדרך לאייטם המלא
נמל התעופה בחיפה מתרחב: זה השינוי הגדול שבדרך
עקפה את ונציה ופירנצה: זו העיר עם בתי המלון היפים ביותר באירופה לאייטם המלא
עקפה את ונציה ופירנצה: זו העיר עם בתי המלון היפים ביותר באירופה
דווקא בשיא העונה: עיכובי טיסות בנתב"ג בגלל עומס תעופתי ביוון לאייטם המלא
דווקא בשיא העונה: עיכובי טיסות בנתב"ג בגלל עומס תעופתי ביוון
אזהרת מסע חריגה: "ישראלים נדרשים לצאת מהמדינות האלה באופן מיידי" לאייטם המלא
אזהרת מסע חריגה: "ישראלים נדרשים לצאת מהמדינות האלה באופן מיידי"
ענקיות התעופה האמריקאיות חוזרות: האם הטיסות לניו יורק עומדות להיות זולות יותר? לאייטם המלא
ענקיות התעופה האמריקאיות חוזרות: האם הטיסות לניו יורק עומדות להיות זולות יותר?
לא ברלין ולא ברצלונה: בדקנו מהי העיר הטובה ביותר בעולם לרילוקיישן לצעירים לאייטם המלא
לא ברלין ולא ברצלונה: בדקנו מהי העיר הטובה ביותר בעולם לרילוקיישן לצעירים
מקורפו ועד בנגקוק: ארקיע במבצע מיוחד לתקופה הכי מבוקשת בשנה לאייטם המלא
מקורפו ועד בנגקוק: ארקיע במבצע מיוחד לתקופה הכי מבוקשת בשנה
הטיסות לאיטליה יהיו זולות יותר? התחרות מתחממת עם 3 קווים חדשים מנתב"ג לאייטם המלא
הטיסות לאיטליה יהיו זולות יותר? התחרות מתחממת עם 3 קווים חדשים מנתב"ג
היינו בטוחים שאנחנו בתאילנד: ביקרנו בחוף הכי אינסטגרמי ביוון לאייטם המלא