הטיול לסין מאי-יוני 2010

הטיסה לסין והגעה ל-Chengduב-22 מאי שעה 2200 יצאנו בטיסת אל על ל-Beijing משך הטיסה כ- 9 ש' הטיסה הייתה טובה וצוות הדיילים היה בסדר,הגענו לבייג'ינג ב-23 לחודש שעה 1330 לקחנו את המזוודות ועשינו Chick-in לטיסת ההמשך ל- Chengdu מאחר ואי אפשר היה לשלוח את המזוודות מהארץ לטיסת פנים בסין,המראנו בשעה 1600 משך הטיסה שעתיים ו45 ד',בשדה המתין לנו רכב של ההוסטל שהזמנו מראש בעלות של 60 יואן הגענו בשעה 1945 והתארגנו בחדר סביר בעלות של 200 יואן ללילה [כ-29.5 $]. בבדיקת מזג האוויר הסתבר לנו שמזג האוויר מחר עשוי להיות יפה ומחרתיים עשוי לרדת גשם לכן החלטנו לעשות את הטיול ל-Emei Shan מחר הזמנו רכב עם נהג לכול היום למחר בעלות של 600 יואןכמו כן הזמנו את מלון Camellia ב-Kunming וכן טיסה ל- Kunming צלצלנו ל-Zhenzhen סטודנטית מקומית שהכרתי בביקור קודם כדי להזמין אותה להצטרף אלינו אבל זה לא הסתדר לה לאותו יום אכלנו בהוסטל ארוחת ערבמבוססת על עוף חמוץ מתוק מאד טעים ומומלץ. יום שני 24 מאי 2010 הטיול ל- Emei Shanיצאנו בשעה 0730 במיניוואן לכיוון אמיי שאן הנהג לא ידע אנגלית אבל קיבל תדריך מראש לאן לנסוע. כאשר הגענו לאזור אי אפשר היה לעבור כתוצאה מביקור נסיכה בהר והוא נסגר ע"י המשטרה,ולכן נסענו בדרך עוקפת בינתיים הכניסה להר נפתחה הגענו עד Teddy Bear Hotelמכאן אפשר לעלות להר רק במיניבוסים אשר יוצאים מתחנת האוטובוסים ליד מלון טדי עלות כרטיס 40 יואן לעלייה,המיניבוס יצא נוסעים בדרך יפה מיוערת נהר ומפלי מים הגענו לכניסה לפרק כולם ירדו והלכו לקנות כרטיסי כניסה הראיתי את הדרכון ואכן שילמתי 65 יואן כאזרח וותיק שזה חצי מחיר לפני שנתיים לקחו מימני מחיר מלא,בכניסה צילמו כול אחד והמשכנו לנסוע עד לתחנה הסופית,משך הנסיעה מתחנת האוטובוסים כשעתיים הירידה בערך אותו זמן. התחלנו לטפס ברגל לכיוון הרכבל משך ההליכה כחצי שעה בדרך עוברים ליד קופים וצריך להיזהר מהם כי הם חוטפים בקבוקי מים ואוכל כמו כן לאורך השביל מקומיים שמוכרים עבודות יד אוכל ושתייה וכן אלונקאים אשר מוכנים לסחוב תמורת תשלוםכאלה שקשה להם ללכת ואנשים מוגבלים,הרכבל עצמו הוא מהסוג המהיר ביותר הקיים בסין ויכול לקחת כ-50 איש קנינו כרטיס רגיל עלות 30 יואן לאדם אין אפשרות לקנות הלוך וחזור הרכבל התחיל לעלות מהר מאד לאחר מספר דקות הגענו למעלה היינו מעל העננים למזלנו הראות הייתה טובה טיילנו לאורך שביל הנוף יפה וכן בודהה מוזהב גדול עם שתי שורות פילים בדרך אליו,כמו כן יש במקום מסעדות ודוכני שתייה,לאחר שמיצינו את המקום קנינו שוב כרטיס ירידה לרכבל 55 יואן ירדנו הלכנו לתחנת המיניבוסים קנינו כרטיס ירידה למיניבוס 35יואן לאדם הגענו למטה עלינו עלהרכב שהמתין לנו וחזרנו להוסטל לאחר קרוב לשעתיים. הבודהה הצהוב והפילים  הבודהה הצהוב והפיליםיום שלישי 25 מאי 2010 העיר העתיקה של צ'אנגדוludDai והפנדות יצאנו אחרי ארוחת בוקר לסיור בפארק הפנדות עם מטיילים נוספים ברכב של ההוסטל הבוקר הוא מעט גשום הגענו למקום האיש של ההוסטל הוציא את הכרטיסים שלנו והוא הוביל אותנו בתוך הפרק כמובן שזה מקום מאד יפה ושווה לבקר בו עלות הכניסה 80 יואן לאדם כולל ההגעה למקום חזרנו להוסטל הפנדה השחורההפנדה השחורה והסטודנטית הסיניתZhen Zhen כבר חיכתה לנו והייתה לנו פגישה מרגשת היא הציעה לקחת אותנו לעיר העתיקה Lud Dai הנמצאת די רחוק ובתחנת המוניות רצו 180 יואן אבל מצאנו רכב אחר לא מונית שלקח אותנו בעלות של 80 יואן,לאחר נסיעה של כ- 40 ד' הגענו ירדנו במקום והסתובבנו רואים כאן חנויות אשר בהם שמלות כלהמסורתיות של פעם כמו כן בתים עתיקים ורחבה אשר בה הופעות בסופי שבוע ובחגים הסתובבנו במקום מאד נחמד ולאחר מכן נסענו באוטובוס למרכז העיר לקחנו מונית החזרנו את Zhen Zhenלמגורים שלה באוניברסיטה ואנו המשכנו להוסטל העלות הייתה 60 יואן [אגב ההורים שלZhenZhen גרים ועובדים בלאסה בירת טיבט למרות שהם סינים בני Han מאד נהנינו Luodai העיר העתיקה,ממוקמת בחלקה המזרחי של צ'אנגדו, כאן נמצאת הקהילה הגדולה ביותר של המיעוט ההאקה[Hakka] האקה בדרום מערב סין,היא אחת הקבוצות האתניות בסין. רובם מתגוררים בגואנגדונג ((קנטון), ג 'יאנגשי ו במחוזות הוביי, האקהישנם 20,000 אנשי ההאקה ב- Luodai , המהווים כ 90% מאוכלוסיית העיר שמונה כ- 23.000 Luodai Luodaiהעיר העתיקה, קרובה לעיר המודרנית של צ 'נגדו, מה שהופך אותה ייחודי בין כל הקהילות האקה בסין. אזוריהמגורים שלהאקה ב- פוג 'יאן, Guangxi, גואנגדונג, ג' יאנגשי ו טייוואן הם ברובם הרחק מערים גדולות. ההיסטוריה של העיר העתיקה Luodaiהולכת חזרה לשושלת האן כאשר נקראה "Wanjing Street. אלפישניםשל ההיסטוריה"וחילופי תרבויות מגוונות מתבוללות אחתבשנייהבאתרים היסטוריים שונים ובאדריכלות האקה בעיירה קטנה זו כול אלה השפיעו על העיר שמלות כלה של פעם שמלות כלה של פעםשמלות כלה של פעם יום רביעי 26 מאי 2010 קונמינג לאחר ארוחת הבוקר שכרגיל הייתה טובה התארגנו ויצאנו עם הרכב של ההוסטל לשדה המראנו ל -קונמינג משך כשעה ורבע לאחר שיצאנו מהשדה לקחנו מונית למלון Camelliaהגענו לאחר 20 ד' התארגנו במלון קנינו כרטיסים לאוטובוס ל-דאלי בסוכנות נסיעות בכניסה למלון ולאחר מכן הלכנו לטייל עד למדרחוב ואזורי הקניות,מאד יפה כאן בינתיים התחיל לרדת גשם כאשר היינו בדרכנו חזרה למלון ומאד נרטבנו יום ה 27 מאי 2010 יער האבן נסיעה ליער האבן מתחנת האוטובוסים המזרחית האוטובוס יוצא כול שעה לקחנו מונית לתחנת האוטובוס כרטיס אוטובוס 54 יואן לכיוון אחד הגענו עד לעיר שלין[Shilin ] משך קרוב לשעתיים ירדנו בתחנת האוטובוס ועלינו על אוטובוס נוסף שמגיע לתחנה ליד יער האבן,מ- קונמינג בתחנה יש גם אוטובוסים שמגיעים ישירות ליער האבן ירדנו בכניסה הראינו את הדרכון ואז פטרו אותנו מקניית כרטיס ונכנסנו חופשי. הסתובבנו במקום כשעתיים בהחלט יפה ושווה ביקור,לאחר שסיימנו עלינו בכניסה לפארק על אוטובוס החוזר ישירות ל-קונמינג ואיננו מאסף ירדנו בתחנת האוטובוס המזרחית ולקחנו מונית למלון לאחר שהגענו הלכנו לטייל למרכז קניות יער האבן יער האבן יום שישי 28 מאי 2010 דאלי את הכרטיס ל-דאלי קנינו בסוכנות נסיעות ליד המלון לקחנו מונית מהמלון ונסענו למקום מסוים בעיר שצוין על הכרטיס שקנינו מסרנו את הכרטיס ושם לקח אותנו נהג עד לתחנת האוטובוסים המערבית[בעיקרון תחנות האוטובוסים ליעדים ארוכי טווח הוצאו ממרכזי העיר]קיבלנו כרטיסים עם מקומות מסומנים ובשעה 1200 יצאנו לדרך בשעה 1330 עצרנו לצהריים חצי שעה והמשכנו עד למקום שירדנו מהכביש המהיר בגלל עבודות תשתית ונסענו בכביש עוקף גרוע אך לאורך נוף יפה ובין כפרים כך שהנסיעה ל-דאלי לקחה 5 ורבע ש' במקום 4 ש' ירדנו בתחנה האחרונה ב-דאלי החדשה ומשם מונית ל-jade Emu Guesthouse ליד העיר העתיקה. קיבלנו חדר זוגי שתי מיטות גדול ומרווח בעלות של 120 יואן ללילה וממש נקי כאן. את הבעלים ואשתו הכרתי מפעם קודמת הוא אוסטרלי והיא סינית בינתיים נולד להם ילד. שבת 29 מאי 2010 דאלי הטרק על ההר הטרק על ההרקמנו בבוקר וראינו שמזג האוויר היה מדהים והחלטנו לעלות להר ולעשות את הטרק שאורכו 11 קמ' קנינו בהוסטל כרטיס לרכבל כולל הסעה הגענו למקום נכנסנו לרכבל ועלינו למעלה לוקח כ-20ד' לעלות להר ירדנו מהרכבל התחלנו לרדת במדרגות למעין רחבה שיש בה פסל בודהה ועיגולי אבןשעליהם אותיות סיניותבצבע כחול בשלב זה הגיעו מספר נשים וגברים סיניים בלבוש שחור וקיימו טכס תפילה מסויםלאחר מכן הלכנו על גשר תלוי לבריכה המקום מאד יפה מיוער ויש בו שבילי הליכה, מכאן טיפסנו עד לשביל שעליו הולכים את הטרק זה שביל ברור כמעט ללא עליות וירידות ובדרך ספסלים למנוחה.כמובן מזג האוויר אפשר תצפיות על הסביבה העיר והאגם סימנו את ההליכה לאחר קרוב ל-3 ש' וירדנו ברכבל הפתוח ,כאשר הגענו למטה לקחנו מונית למלון. הטרק על ההר בערב בעלי ה-Guesthouse חגגו שנתיים להפעלתו בשעה 1700 הייתה ארוחת ערב כולל בירה ואלכוהול למשפחה ואורחים סיניים שהגיעו מבחוץ ולאחר מכןהזמינו את כול האורחים לארוחת ערב ושתייה, חוץ מאיתנו היו במקום עוד 4 ישראלים צעיריםזה היה ערב מאד נחמד ושמח. המסיבה המסיבה יום ראשון 30 מאי 2010 ליג'יאנג בבוקר עלינו על מיניבוס ל-ליג'יאנג לאחר כ-4 ש' הגענו בתחנה כבר חיכתה לנוMay בעלת ההוסטל ולקחה אותנו עם מונית להוסטל שלהGardenInn מהצוות במקום הייתה הטבחית שהכירה אותי וכן צעירה שעושה את עבודות הניקיון כמובן שהם שמחו לראות אותי.קבלנו חדר זוגי שתי מיטות מספיק מרווח ונקילמרות שהייתי כאן רק לפני 3 חודשים ראיתי עוד שיפורים משמעוטים בלובי חדש וכן בחדרים נוספים. יום שני 31 מאי 2010 ליג'יאנג היום הוקדש לטיול בעיר הסתובבנו בכיכר המרכזית ליד הגלגלים הגדולים והקיר החוםוהלכנו לאורך התעלות,מהכיכר המרכזית עלינו לנקודת התצפית והמקדשים שמעליה רואים יפה את העיר וכן המקום עצמו יפה כדאי לעלות לכאן. מלכה ודוד עם צוות ההוסטל גרדן אין Hostel Garden Innמלכה בתצפית על העיר Lion Hull מלכה בתצפית על העיר

הגלגלים הגלגלים
יום שלישי 1 יוני 2010 שאנגרי-לה יצאנו בבוקר באוטובוס Long Distance ל-שאנגרי-להמקומות מסומנים בישבה כביש טוב עובר בנופים יפים ולאורך נהר לאחר כשעתיים עוברים את ערוץ דילוג הנמר וממשיכים עד שאנגרי-לה משך הנסיעה קרוב ל-4 ש' כאשר הגענו לקחנו מונית ל-kevin's Trekker Innשהזמנו בו מקום לינה בהתאם לטיפ שהומלץ במטייל הגענו למקום והתארגנו בחדר זוגי בעלות של 80 יואן,קווין ורעייתו דוברי אנגלית ובהחלט אדיבים יש חצר עם גינה ושולחנות וכן אפשר מהקומה השנייה לצפות על העיר והסביבה לגבי החדרים יש לי הסתייגות לגבי המומלץ בטיפ הם ברמה הרבה פחות טובה מאשר ההוסטל Jade Emu בדאלי וההוסטלGarden Inn ב-ליג'יאנג שבהם ישנתי מספר דוגמאותמגבות מבד לא מספקות,אין מפסקי חשמל בחדר ליד המיטות והחדר עצמו פחות פונקציונאלי,ויש אלטרנטיבות בעיר העתיקה מקומות שבהם חדרים יותר טובים בערב הלכנו לאכול במסעדה של הלן שנמצאת מול הכניסה לעיר העתיקה ונקראתHelen's pizzaאשר אותה אני מכיר והאוכל אצלה מצוין כאשר נכנסתי עם אישתי למסעדה היא ראתה אותי וקבלה אותנו בחום רב.לאחר מכן חזרנו להוסטל וצילמנו מהקומה השנייה את העיר ומקדש פעמון הזהב פעמון הזהב,בעיר עצמה היה די קר ונשבה רוח לא נעימה יוםרביעי 2 יוני 2010 שנגרילה המנזר וסיור כפרים בבוקר הלכנו להלן ואכלנו בוקר היה טעים הלן גם עוזרת במתן מידע היא הזמינה עבורנו את כרטיס האוטובוס ל-ליג'יאנג וכן תארגן לנו מונית לסיור בכפרים אחה"צ ,לאחר מכן נסענו באוטובוס מס' 1עד למקום שבו קונים כרטיסי כניסה למנזר האיש במקום אמר לנו שמבחינת הגיל יש לנו הנחה וכרטיס לאחד עולה 25 יואן לאחר מכן עלינו על אוטובוס שלקח אותנו למנזר טילנו במקום לאחר מכן ירדנו והלכנו על שביל סביב האגם ובשלב מסוים עלינו על אוטובוס שהחזיר אותנו העירה, המנזר המנזר אכלנו צהרים אצל הלן לאחר מכן טיול כפרים סביב האגם שהלן ארגנה לנו עלות 100 יואן במונית ועוד60 יואן כניסה. באכסניה של קווין פגשנו אמריקאי אשר פתח עסק למוצרים משערות של יאק כמו כפפות,סוודרים ועוד והוא מייצא אותם ל-ארה"ב, היום אזרח זר יכול לפתוח עסק לבד ללא שותף סיני אבל צריך להפקיד ערבות לממשלה בהתאם לגודל העסק שיפתח. יום חמישי 3 יוני 2010הסיור בכפר של הלן וחזרה ל-ליג'יאנג
מספר מילים על הלן:הלן שייכת לבני המיעוט ה-נאשי נמוכת קומה בת 36 לא נשואה,כפר הולדתה נמצא באזור דילוג ערוץ הנמר,בהיותה בת 8 אימא שלה מתה ובגיל 13 ברחה מהבית מאחר ואביה הכה אותה ועבדה ב-שנגרי -;לה אצל משפחה שהייתה לה מסעדה תמורת אוכל ולינה במשך הזמן ניהלה בעצמה מסעדה ורכשה אותה ולפני שנתיים בנתה מסעדה נוספת בצמוד לישנה, את האנגלית של למדה לבד תוך כדי מגע עם התיירים,הלן היא בשלנית יוצאת מן הכלל, לאחר ארוחת הבוקר נסענו עם הלן באוטובוס לתחנת האוטובוסים הלן קנתה כרטיסים ויצאנו לאחר כשעה ושלושת רבעי האוטובוס עצר לנו ליד גשר על נהר ה-ינגצה וכאן לקחנו מיניוואן שהלן הזמינה מראש לכפר שלה נוסעים על דרך צרה בעליה והגענו לאחר רבע שעה, מלכה והלן מלכה והלן בכפר כאשר הגענו נכנסנו לבית של הדודים שלה שם הלן משאירה את המפתח לבית שלה ישבנו איתם מעט ולאחר מכן צעדנו דרך רחובות הכפר לביתה,וכמובן בדרכנו ראינו בתים את הציוד שלהם את צורת החיים ושיטות הבניה הכול אוטנטי,בכפר בתים ישנים שקיימים כבר 150 שנה,הגענו לביתה ואז היא בישלה לנו צהריים באוכל מקומי וכן כיבדה אותנו ביוגורט ותפוזים שקנתה מראש. הכפר של הלן הכפר של הלן הלן היא סיפור הצלחה, מאד נהנינו. יום שישי 4 יוני 2010 העיר ליג'יאנג היום הלכנו לטייל בעיר המקום הראשון שנכנסנו אליו היה אחוזת משפחת מו אחוזת משפחת מו זה היה ביתו של מנהיג המיעוט הנאשי המקום מאד מטופח הרבה גנים וכן נקודת תצפית גבוהה על העיר מאד מומלץ לבקר בכניסה צריך לקנות כרטיס למי של קנה מראשאנחנו לא שילמנו כאזרחים וותיקים,לאחר מכן הלכנו לשוק ששמו Zhongyi Marketשהוא לא רחוק ועדיין בשולי העיר העתיקההגענו וראינו שפע של פירות וירקות מאד טריים ורעננים,לאחר מכן הלכנו לפארק בריכת הדרקון השחור פארק בריכת הדרקון השחור לא שילמנו כניסה המקום יפה וכן יצא לנו לראות את הר השלג מרחוק. לאחר מכן צהרים במסעדה הסקנדינביתהנמצאת ליד בריכת הדרקון הנקראתNordic Delight Bread & coffeeשהאוכל בה טעים מאד כולל קפה מאפים ולחם מחיטה מלאה. שבת 5 יוני 2010 הטיול להר השלג יצאנו בבוקר ברכב עםMay ועוד זוג האנגלי Rob והחברה הסינית שלוLisa הם ירדו בדרך באחד הכפרים ואנחנו המשכנו להר השלג,הרכבל שלוקח לגובה 4500 מ' היה בשיפוצים ואנחנו הגענו לרכבל אחר שמגיע ל-3700 מ' קנינו כרטיסים 80 יואן לאדם , 1130 עלינו על אוטובוס ויצאנו לכיוון הרכבל עדיין היה יום יחסית יפה, עברנו ליד העמק של האגם הכחול שהמראה שלו והעמק מאד יפים והגענו לרכבל לאחר 40 ד' בשלב זה השמים התכסו עננים ומדי פעם ירד גשם ברכבל זה בכול תא שני מושבים והוא מכוסה מלמעלה ופתוח בצדדים, הגענו למעלה לאחר 20 ד' הראות לא הייתה כול כך טובה אבל מדי פעם רואים,ירדנו מהרכבל ועלינו על שביל שבו פתיני עץ וממול מקדש טיבטי הלכנו עד המקדש, וראינו מרחוק יאקים לא המשכנו על השביל המטפס למעלה מאחר והראות לא הייתה טובה וירד גשם ליד הרכבל למעלה מסעדה ושירותים מלוכלכים, ירדנו עלינו על האוטובוס והתחלנו לחזור עברנו ליד האגם הכחול לא ירדנו כי ירד גשם האוטובוס הוריד אותנו בחניה של הרכבל הגבוהה שם חיכה לנו הרכב. הר השלג המנזר הטיבטיהמקדש הטיבטימלכה ו- May  מלכה ו-May אוכלות תפוחים מהארץ
הר השלג ודודהר השלג ודוד הר השלג 4500 מ' הר השלג
נסענו חזרה נכנסנו שוב לאחד הכפרים אספנו את Lisa ו-Rob המשכנו לנסוע עד לעיר העתיקה הסמוכה ל-ליג'יאנג ונקראת Shuhe Ancint TownShuhe Ancient Town מלכה אני ו-May ירדנו מהרכב וטילנו ברגל לעיר שגם כאן לחלקה רכב לא יכול להיכנס,המקום מאד יפה ומעניין תיירותי ודי יקר,בדרך נכנסנו למסעדה ואכלנו לאחר מכן שוב הסתובבנו מדי פעם ירד גשם נכנסנו לבית קפה שיש בו קפה מכול הסוגים וכן עוגות יחסית יקר, לאחר מכן הלכנו לכיוון חנית המיניוואנים ולקחנו מיניוואן תמורת 20 יואן לעיר העתיקה.על העיר הזאת לא קראתיבמדריך, אפשר להגיע אליה באוטובוס מס' 5 אשר עומד ליד היציאה מהשוקZhonggyi Market וכן במיניוואנים העומדים ליד הסופרמרקט בהצטלבות הרחובותShangri-la road ו- Fuhui Roadבעיר החדשה.ברצוני לציין שאנחנו כאזרחים וותיקים לא שילמנו דמי כניסה ושימור.
יום ראשון 6 מאי 2010 ליג'יאנג יום זה הוקדש להשלמת הביקור ב-ליג'יאנג כמו כן בטיול לילה ברחובות העיר כאשר מחשיך אפשר להתרשם מהיופי של העיר שלל הצבעים תעלות המים המסעדות ובתי הקפה המלאים בתיירים סינים וכן בהופעות של מנגנים וזמרים כדי לבדר את האורחים, בתי הקפה בלילה בתי הקפה בלילה בשלב מסוים נכנסנו למאפיה ליד ההוסטל של ממה נאשי ובה עוגות ,קפה,ופל אמריקאי עם מיפל ממש טעים שם המקוםBread Tree Bakery Tel: 13438461447& 15912218692 המקום בהחלט מומלץ נשים נאשיות נשים נאשיות  יום שני 7 מאי 2010 הטיסה ל-בייג'ינג הטיסה שלנו נקבעה לשעה 1300 אכלנו צהרים מוקדם בסקנדינבית ,הצטלמנו עםmay והצוות , נפרדנו מכולם המונית הגיעה ו- May נסעה איתנו לשדה בדרך הנהג עצר לבקשתי וצילמתי מספר תמונות בשדה נפרדנו מ-May עלינו לטיסה הגענו לאחר שעתיים וחצי ולקחנו מונית למלוןKing's Joyשהזמנו ונמצא באזור העיר האסורה No.81 Meishi Street.Xuanwu District,Beijing Tel:86-10-52171900 86-10-52171919 E-mail:[email protected] Web:www.xihuahotel.comבמלון חדר זוגי טוב העלות ללילה 260 יואן-כ-39 $ ללא ארוחת בוקר 'ש להם מסעדה לאוכל מערבי ואוכל סיני עלות ארוחת בוקר בין 30 ל-35 יואן חלק מהצוות דובר אנגלית ומשתדל לעזור המלון נמצא במרחק של כ-15-20 ד' הליכה מכיכר טיאנאנמן,העיר האסורה לידו מספר מדרחובים עם מרכזי קניות ומסעדות,כמו כן סמטאות שבהם מוכרים סחורה יותר זולה וכמובן באיכות פחות טובה תחנה של הרכבת התחתית נמצאת במרחק של 10 ד' הליכה מהמלון יום ג 8 יוני 2010בייג'ינג בהמלצת טיפ באתר נסענו לשוק מול גן החיות עלינו על קו 2 בתחתית ולאחר מכן החלפנו לקו מס' 4 יצאנו בתחנה של גן החיות ונכנסנו למרכזי קניות שבאזור אולם התרשמנו שהמוצרים אינם באיכות שהתאימה לנו והם באותה רמה של המוצרים בסמטאות באזור המלון ולא קנינו חזרנו בתחתית למלון ואחר הצהרים הסתובבנו בסביבה הלכנו למדרחוב שהוא יפה ובו מרכזי קניות עם סחורה באיכות טובה אבל יקרה,עברנו בסמטאות קנינו באגי ב-140 יואן אבל בבדיקה שעשינו בארץ אצל מומחה התברר שהיא תשבר לאחר נסיעה אחת או שנים. יום רביעי 9 יוני 2010 כיכר טיאנאנמן הסביבה ושוק המשי בבוקר יצאנו מהמלון ברגל פנינו שמאלה והלכנו ישר עד מעבר תת קרקעי לצד השני עד כאן כ-15 ד' והגענו לרחבה שמצד שמאל היה המוזיאון של מאו ומצד ימין מוזיאון הלאומי של סין שהכניסה אליו עולה 20 יואן לאדם אבל אנחנו כאזרחים וותיקים שילמנו 10 יואן לאדם עלינו למעלה היה יפה אבל לא מיוחד לאחר מכן ירדנו והלכנו לכיכר טיאנאנמן הכיכר הייתה מלאה אנשים ממול הייתה הכניסה לעיר האסורה ותמונה של מאו,עברנו במעבר תת קרקעי את הכביש לצד שני פנינו ימינה והתחלנו ללכת לכיוון מלון בייג'ינג כ-10 ד' הליכה ליד המלון פנינו שמאלה למדרחוב שבו מרכזי קניותמסעדות וקפיטריות מאד מתאים לאכול כאן וכן בסמוך מסעדת מקדונלד ,לאחר מכן נכנסנו לתחתית ליד מלון בייג'ינג ועלינו על קו מס' 1 ונסענו עד לתחנה של שוק המשי ששמהYonganli כאשר יצאנו היינו בשוק המשי, אבל צריך לבחון היטב מה קונים באופן אישי דברים טובים ואיכותיים לא הייתי קונה כאן, חזרנו בתחתית החלפנו לקו 2 וחזרנו למלון. יום חמישי 10 יוני 2010 מלכה חוזרת לארץ בבוקר הלכנו למוזוליאום של מאו אבל לא נכנסנו מאחר ולא נותנים להיכנס עם מצלמות ותיקים המוזיאון פתוח כול יום בין השעות 0900-1200 פרט ליום שני. אחה"צ נסענו במונית למלון שהזמנתי בשדה התעופה Beijing National Gate Airport Hotel בעלות של 280 יואן כולל ארוחת בוקר וכן הסעה חופשית לשדה וממנו.התארגנתי במלון אכלנו ערב ולאחר מכן נסענו לשדה ברכב של המלון וקבעתי שיבואו לאסוף אותי בשעה 2000 וכך היה ומלכה הלכה לטיסה. מכאן למעשה מתחיל הטיול האישי שלי כדי לבקר בכפרי מיעוטים Guangxi ובאזור גואיידז'ואו. יום שישי שם לארץ.

תמונת הפרופיל של dnahmoni

לפני שעתיים
בלי תורים, כמעט בלי תיירים: 8 איים יווניים שעדיין לא שמעתם עליהם לאייטם המלא
בלי תורים, כמעט בלי תיירים: 8 איים יווניים שעדיין לא שמעתם עליהם
לפני שעתיים
אחד מהמסלולים היפים באירופה: קו הרכבת החדש שכדאי להכיר לפני הטיול הבא לאייטם המלא
אחד מהמסלולים היפים באירופה: קו הרכבת החדש שכדאי להכיר לפני הטיול הבא
תצפית 5 כוכבים למטוסים: הכירו את מלון היוקרה שיוקם בנתב"ג לאייטם המלא
תצפית 5 כוכבים למטוסים: הכירו את מלון היוקרה שיוקם בנתב"ג
מטיילים מכל העולם בחרו: "זה הטיול שהכי שינה לנו את החיים" לאייטם המלא
מטיילים מכל העולם בחרו: "זה הטיול שהכי שינה לנו את החיים"
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים לאייטם המלא
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל