הטיול לסיקים אוקטובר 2006

הטיול לסיקים אוקטובר 2006

סיקים רקע

•סיקים (Sikkim) היא מדינה הררית בצפון מזרח הודו, על גבול ההימלאיה. ממזרח ומצפון גובלת המדינה עם טיבט, מצפון עם ממלכת בהוטן, ממערב עם נפאל, ומדרום עם מדינת בנגל המערבית ההודית.
 •עיר הבירה גנטוק שפה רשמית:נפאלי,השטח 7096 קמ"ר
אוכלוסיה כ-600000
 •סיקים הינה מדינה הררית, ובצפונה מתנשא רכס הקנצ'נג'ונגה, ובו ההר השלישי בגובהו בעולם, גשם ממוצע שנתי 3894 mm
מפת סיקים
הטיול לסיקים

•אני ביקרתי בסיקים בתחילת אוקטובר בזמן זה מזג האוויר עדיין לא יציב , ממליץ להתחיל הטיול לא לפני אמצע אוקטובר.

•אקלים בסיקים נע בין טרופי ל- אלפיני,לבוש בחורף כבד בקיץ כיסוי קל למעט במקומות הגבוהים ששם צריך לבוש יותר חם לגשם יש לצפות תמיד

•התושבים בסיקים שונים מההודים ,אנשים גאים רואים כאן פחות עוני וכללית יותר נקי
 •סיקים היא חלק מהודו יש לה פרלמנט משלה היושב ב -;Assembly House

•.לסיקים הגעתי ממדינת בנגל בהודו לאחר טיסה מכלכותה לשדה התעופה בעיר בגדוגרה ומשם ברכב לעיר דארג'ילינג לאחר נסיעה של כ-3 וחצי ש'

•בדרך הררית יפה בין יערות מפלי מים ובחלקו לאורך נהר,הכביש משובש

•מאד,לאורך הכביש רכבת הצעצוע אשר חוצה אותו מדי פעם דבר שגם מעט את הנסיעה לכן ברור למה 96 קמ. לוקחים מעל 3 ש.

מפת דארג'ילינג

Darjiling city map

Darjiling
 •זאת עיר במערב בנגל מפורסמת בגלל תעשיית התה והתיירות,היא בירת מחוז דארג'לינג נמצאת בגובה של 2050 מ' מספר התושבים כ- 108000 אלף,השטח כ-10.173 קמ,ר
•הדתות העיקריות: הינדואיזם, בודהיזם ונצרות.
•אפשר להוציא בה אישורים לסיקים.
יום חמישי 5/10 דארג'ילינג
 •בלילה כאן היה קר נתנו לי בקבוק חם לשינה,אבל באזור המלון היה הרבה רעש ובמיוחד משעה 0400 כאשר יוצאים לגבעת הנמר לצפות בזריחה ובהר קאנצ'נג'ונגה
כיצד להוציא אישור לסיקים ב-דארג'ילינג
•צעדתי ל- Tourist Information הנמצא ליד גבעת התצפית בסוף רחוב Nehru Road וקיבלתי הסבר כולל מפה של העיר [בעלות של 3 R ] וכיצד להסדיר את הפרמיט לסיקים שזה גם טרטור, בתחילה הלכתי למשרד סגן הנציב [District magistrate's Office ]שם נותנים את הדרכון וממלאים טופס,מכאן הולכים למשרד לרישום זרים
[Foreigner's Reg Office ]שם שוב נותנים את הדרכון הפקיד ממלא פרטים וחוזרים למשרד הראשון אשר בו מקבלים את האישור הסופי טרטור לא קטן האישור ניתן ל-15 יום וכן אסור לחצות את הגבול למדינות שכנות

דארגקלינג רחוב
תצפית גבעת הנמר
•החלטתי לשנות את התכנית המקורית ולהתחיל את הטיול לסיקים במערב בעיירה Pilling ולא ב-גאנגטוק כדי לא לחזור שוב ל-דארג'לינג.
 •להפתעתי הלילה לא היה רועש עד השעה 0330 שבה התעוררתי כדי לנסוע לגבעת הנמר,הרכב הגיע בשעה 0345 עלינו על לנדרובר היינו 11 איש ועוד נהג צפוף [רובם הודים]בשעה 0415 התחלנו לנסוע דרך משובשת נוסעים לתצפית מאות לנדרוברים רובם עם הודים וחלק קטן של תיירים ,הגענו בערך לאחר שעה הנהג החנה את הרכב ירדנו ליד הכניסה לתצפית יש מנזר בודהיסטי בכניסה עליך לקנות כרטיס 10 R לאזור תצפית ללא גג ו-30 R לאזור מכורה עם חלונות המאפשרים תצפית ותה חופשי,ולא קר באולם, קניתי כרטיס של 30 R ,מהכניסה צועדים בעליה כ-10 ד.עד למקום התצפית
•הגעתי למקום נכנסתי לאולם היו כאן כסאות התיישבתי על כיסא ליד חלון ומחכים לזריחה,לאט,לאט התחיל להאיר רואים את הרכס של ההר Kanchandzongaשגובהו 8585 מ.שהוא השלישי בגובהו בהימאליה וימינה ממנו רואים את הזריחה כאשר השמש עולה זה יפה אבל ראיתי כבר זריחות יפות יותר.
תצפית מגבעת התצפית
התצפית מגבעת הנמר
 •לאחר מכן חזרנו באותה דרך בירידה לא יותר מ-40 ד.בהגיענו ל-דארג'ילינג עצרנו במנזרCholingSamten לא מעניין ולאחר מכן עצרנו במקום שנקרא Batasia Toy train Loop שהוא אתר החייל האלמוני שנחמד לבקר בו ולראות גם את הלופ של רכבת הצעצוע,במקום מאין שוק שמקומיים מוכרים בו את מרכולתם.חזרנו למלון
אתר החייל האלמוני
הנסיעה למערב סיקים ל-פילינג
 •צעדתי לתחנת האוטובוסים בדרך החייטים ,הגעתי לקופה שבה מוכרים כרטיסים בג'יפים לסיקים אבל נאמר לי שאין עכשיו ג'יפ שנוסע ישירות ל- פילינג לכן עלי לנסוע עד הכפר NayaBazarשעל גבול סיקים ושם להחליף ג'יפ ל- Gezingושם לקחת מונית ל- Pelling,קניתי כרטיס עד לעיירת הגבול ב-80 R הג'יפ היה מלא לידי ישב בחור מאיי מולדוויה בשם מיקל נראה ממש כמו הודי דובר הינדית והוא נוסע גם כן ל-פילינג
•הדרך מ-Darjilingמאד יפה רובה בירידה בין יערות ומטעי תה ,כפרים לאורך הדרך ועל ההרים ומדי פעם נהר ,אולם הדרך מאד משובשת הרבה קפיצות,
•יצאנו בשעה 0800 ובשעה 0950 הגענו לגבול סיקים,כאן עצרנו לביקורת פרמיט לקחו מימני פרטים וחזרנו לרכב,נסענו עד לכפר שם ירדנו הלכנו 2 ד. ל- Bus Stand גם כאן לא היה רכב ישיר ל-פילינג וצריך היה לחכות עד אשר יתמלא רכב ל-גיזינג .
•אני והבחור המולדווי החלטנו לקחת רכב מיוחד ל-גיזינג עבור 800 R
•יצאנו בשעה 1025 והגענו ל-גיזינג בסביבות השעה 1200 ,גם
•דרך זאת יפה חלקה לאורך נהר הכביש כאן אספלט והרבה יותר טוב כללית מטפסת בדרך עוברים כפרים ומפעל חשמל בגיזינג לקחנו מונית ל-פילינג 75 R לאדם ונכנסתי למלון Norlingג'ון בעל המלון ידע על בואי קיבל אותי יפה מאד
מפת אזור פילינג -יוקסאם
Pilling פילינג והאזור
 •פילינג מחולקת ל-3 חלקים החלק העליון האמצעי והתחתון מלון Norlingנמצא בחלק האמצעי על הדרך ל-Yuksam
•יצאנו לטיול ל-אגם Khecheopalri ו-Yuksam
•ובשעה 0830 אספו אותי לטיול ישבתי במושב האחורי זה היה המקום היחידי שנשאר פנוי כאשר נרשמתי לטיול המקום הזה אינו נוח מאחר והגג נמוך הרבה קפיצות ומדי פעם מקבלים מכה בראש.
•אספנו עוד 6 תיירים הודים והתחלנו לנסוע על הכביש לכיוון Yuksamבתחילה כביש אספלט במצב לא רע לאחר 20 ד. הגענו לנקודה הראשונה מפל מים בשם Rimbi Falls ירדנו מהרכב המקום היה מלא רכבים עם מטיילים רובם הודים, המפל עצמו יפה אבל לא מיוחד.
Rimbo Fales
 •לאחר זמן מה ירדנו מהכביש ונסענו בדרך משובשת עד לנקודה השנייה בשם Rock Garden הנמצאת על גדות נהר יורדים לשם במדרגות המקום נחמד לא
•מיוחד.חזרנו לרכב והמשכנו לנסוע בדרך המשובשת והקופצנית עד אגם קאצ'פארי [Khechopari Lake ] שהוא קדוש ואסור להתרחץ בו הולכים בשביל מסומן לאגם וכדי להגיע אליו עוברים דרך פעמונים אבל צריך לחלוץ נעליים, המקום כללית נחמד
אגם קאצ'פארי
Kechopari Lake הפעמונים

•ונסענו לנקודה הבאה שהם מפלים בשם Kanchenjunga Water Falls המקום נמצא כחצי שעה נסיעה לפני יוקסאם המפלים עצמם גדולים חזקים
וגבוהים שווה ביקור.
Kanchenjunga Water Falls
Kanchrnjunga water falls

. Kanchenjunga water falls
•מכאן נסענו ליוקסאם.הנהג לקח אותנו כ-קמ. מהכפר למקום שבו הייתה הבירה הראשונה של סיקים הם גם שיחזרו את המקום שהוא מטופח ויפה ,יש כאן מקדש עם פעמונים וכן עץ מיוחד רחב וגבוהה
העץ הרחב ודוד
יוקסאם הפעמון
ראינו עדר של יאקים מוכלאים בפרה המקומיים קוראים להם
 הכפר יוקסאם
הכפר יוקסאם
 •עלינו לרכב והתחלנו לחזור ביציאה הייתה ביקורת משטרתית הם בדקו את הניירות של הנהג והתברר שאין לו רישיון להסיע אנשים הודיעו
•לו להחנות את הרכב ולקחו אותו למשטרה,לאחר מכן הנהג שוחרר ואושר לו להמשיך לנסוע לאחר שהתחייב לסכום כסף כשוחד לשוטרים כפי הנראה שכך זה נהוג שם.
התחלנו לחזור באותה דרך משובשת וקופצנית ועצרנו ליד מקום שנקרא Ringing Stone האבנים המזמרות ע"י דפיקה עם אבן על הסלע יוצא צליל מיוחד
מכאן חזרנו ל-פילינג,הנסיעה מיוקסאם לפילינג נמשכת כשעה וחצי בדרך עברנו את הנקודה שבה ירדנו מהכביש לכיוון האגם.
Pilling מנזר Pemayangtse ו-Rabdentse הבירה השנייה של סיקים
•לקראת השעה 0900 התחלתי לצעוד עם Pimשהוא מסוכנות הנסיעות במלון נורלינג וגם מדריך תיירים לכיוון מנזר Pemayangtseהמרחק מהמלון למנזר כ-2 וחצי קמ.התחלנו לצעוד עד שעלינו על הכביש ל-Gezing בעליה עובר בתוך יער יפה מאד הלכנו עד שהגענו לפניה שמאלה למנזר עזבנו את הכביש ל-גיזינג וצעדנו בעלייה עוד כחצי קמ' עד המנזרמלון.בכניסה למנזר חלצנו נעליים כמו כן אסור לצלם בפנים וגם אי אפשר לקנות גלויות של פנים המנזר.בתוך המנזר שלוש קומות והקומה השלישית היא המעניינת המנזר משתייך לכת Nyingma-Pa בבודהיזם בקומה השלישית נמצא מאין מגדל עץ שלו מספר שכבות הנקרא Santopheri [סנטופרי] שיש בו גן עדן אוקיינוסים ועוד.
מנזר  Pemayangtse
מנזר Pemayangtse
•לאחר שסיימנו ואנחנו המשכנו ל-Rabdentse Ruins הבירה השנייה של סיקים שהועברה לכאן מיוקסאם ירדנו מהמנזר עד הכביש ל-גיזינג המשכנו ללכת בו בירידה כ-1 קמ. עד פניה שמאלה
•לפי שילוט של הבירה השנייה של סיקים המקום משוחזר ומטופח,בכניסה אגם קטן
•והתחלנו ללכת על שביל עולה בחלקו במדרגות ובין עצים הדרך יפה הגענו לעתיקות לאחר כחצי שעה,הבירה הזאת הועברה לכאן בשנת 1670 ובנייתה הסתיימה בשנת
•1793 לאחר מכן היא הוחרבה מספר פעמים ע"י צבא מ-נפאל ולבסוף נעזבה ועברה למקום אחר.במקום חורבות של הארמון וחדרי המגורים כמו כן יש כאן קיוסק ושירותים,הדרך חזרה רובה בירידה לוקח פחות זמן כ-20 ד. חזרנו לכביש ועצרנו וחזרנו למלון.

חלק משוחזר מהבירה השנייה
Rabdentse
החלק המשוחזר של הבירה השנעה
הדרך ל-;גאנגטוק
•בבוקר בשעה 0715 יצאנו מ-פילינג ,ג'יפ ארוך 8 נוסעים אני ישבתי קדימה ליד בחורה סיקית , הדרך יפה הררית אבל להפתעתי הכביש היה ברובו אספלט במצב לא רע, ,בחלק מהדרך קופצים מהירות ממוצעת של 20 קמ"ש,
•הגענו ל גאנגטוק בשעה 1115 ומהתחנה הסופית לקחתי מונית למלון
Pandim. אמרתי לבעל המלון שאני רוצה לקחת מספר טיולים מאורגנים אחד לאגם Tsomgoוהשני לעמק Yumthangבצפון. הלכתי לסוכנות נסיעות והם אמרו לי בשלב זה אין קבוצות לצפון אבל הם יבררו ולאגם זה עולה לאדם בודד 1200 R בינתיים הגיע עוד בחור הולנדי בשם יואן
•שרצה גם כן לנסוע לאגם ואז אמרו לנו שזה יעלה לנו 600 R לאדם כ-12 $ והסכמנו ,הם לקחו את הפרטים שלנו כדי להסדיר את פרמיט ואנו ניסע מחר
•מחר בבוקר. לתיירים אין אפשרות לנסוע לאגם זה לבד ללא אישור מראש .

Gangtokגאנטוק
 •עיר הבירה של סיקים, הוכלוסיה כ-50000
•אלף,נמצאת על רכס המשקיף על נהר Ranupool River
•הגובה 1437 מ' ,בתחילת המאה ה-20 הפכה לבירת סיקים,מהווה מרכז חשוב ללימודי התרבות הבודהיסטית,נמצאים בה הפרלמנט ומשרדי הממשלה השונים , בעבר הייתה מרכז מסחרי חשוב בין להסה והודו.
•היום ענף הכלכלה העיקרי הוא תיירות.

סיקים מפת האזור המזרחי
סיקים מפת האזור המזרחי
והדרך אליוTsomgo Lake
•זה אגם קרחוני הנמצא במזרח סיקים,כ- 40 קמ' מגנגטוק , ובגובה של 3780 מ' עומק האגם כ- 15 מ' בחורף הוא קפוא.
•נמצא כ-5 קמ' מהגבול הסיני במרחק אווירי ו-18 קמ' בכביש.
•הזמן הטוב לבקר בין מאי לאוגוסט.
•בשעה 0905 אספו אותי מהמלון ברכב ללא הנעה קדמית ,יואן כבר היה והיו גם מדריך ונהג,התחלנו לטפס בדרך סלולה לכיוון אגם
•Tsomgoכאשר אנו נוסעים באזור צבאי עם מחנות צבא וזה מסביר
•את התחזוקה הלא רעה של הכביש המוביל באופן כללי לגבול טיבט
•[סין] הדרך הררית בעליה ,היה מעונן ,בדרך עוצרים לביקורת פרמיט של הצבא הרבה מאד מכוניות של תיירים הודים להם יש אישור שונה ולא מערבים אותם עם זרים,כעבור כ-50 ד. הגענו למפל מים בשם Kyaneshelaשהכינוי שלו הוא Mandakenהמפל עצמו לא מרשים בדרך עוברים כפר קטן שבו שוק ובדיקה נוספת, לאחר מכן המשכנו לטפס עד לגובה של 3800 מ. והגענו לאגם אחרי קרוב לשעתיים.
•היה מעונן ומדי פעם ירד גשם קל, לתיירים זרים אסור לנסוע מעבר לאגם לכיוון הגבול הסיני להודים מותר.במקום היו המון יאקים ליאק הטהור קוראים דו ליאק מעורב קוראים Zoעל היאקים אוכפים וקישוטים צבעוניים ורוכבים עליהם תמורת תשלום [קוראים לרכיבה ספארי יאק] כמו כן במקום שוק ההולנדי יואן בתחילה לא הרגיש כל כך טוב בגלל הגובה.אני הייתי בסדר,הלכנו סביב האגם ובמקום מסוים פגשנו זוג תיירים שאלתי אותם האם הם רוצים לנסוע לצפון הם אמרו לי שכן והם מתוכננים למחר ועולה להם 600 R לאדם ואז אמרתי שאני רוצה להצטרף והייתה שם עוד אישה שרצתה להצטרף, התחלנו לחזור בשעה 1245 בדרך חזרה היה ערפל כבד נסענו מאד לאט הגענו למרות זאת יותר מהר מאחר והדרך בירידה והערפל התפזר לאט
Tsomgo Lake
Lake Tsomego
Lake TsomgoLake tsomago ספארי יאקיםLake Tsomago

הטיול למחוז הצפוני  Lachung
 מפת המחוז הצפוני
מפת המחוז הצפוני
•הטיול ימשך 3 ימים ושתי לילות בעלות של 3600 רופי לאדם כ-80$ .
•לאחר ארוחת בוקר אספו אותי ברכב היו כבר שני הצרפתים האוסטרלי והאנגלייה והתחלנו לנסוע בדרך הררית בעיקרון אספלט שמובילה לגבול סין בכביש מספר רב של קטעים שעושים עליהם עבודות אחזקה דבר שמאט את הנסיעה, זאת דרך הררית שלאורכה יערות מפלי מים,המפל הגדול שבו עברנו נקרא 7 האחיות ליד הכפר Phensangבמרחק 32 קמ. צפונה לגאנגטוק [Seven Sister Falls]המפל באמת יפה מזג האוויר לא צחק לנו היו ערפלים ומדי פעם גשם.
 מפל7 האחיות
מפל 7 האחיות
 •המשכנו לנסוע עד שעצרנו בכביש ליד מקדש Phodangהכביש למקדש מאד משובש ואי אפשר היה לנסוע עליו [בשליו זה הוא נמצא בתיקון]ירדנו מהרכב וטיפסנו למקדש עלייה של כ-500 מ.וירד גשם נרטבתי ,המקדש לא משהוא מיוחד חזרנו לרכב והמשכנו לנסוע עד לכפר בשם Namokשם במלון קיבלנו ארוחת צהריים קלה.
•לאחר מכן המשכנו לנסוע צפונה עצרנו בדרך לצלם את נהר Tistaהנוף כאן היה יפה מאד, עברנו את הכפר Manganעד כפר זה אפשר
•להגיע בצורה חופשית כולל תחבורה ציבורית,מכאן צריך פרמיט
נהר Tista
TISTA RIVER
 •המשכנו לנסוע בכביש עד למפל מים בשם Myangעל שם נהר וכפר לידו צילמנו ולאחר מכן המשכנו עברנו מספר כפרים עד 7 קמ. לפני Lachungכאן היה עוד מפל בשם Vhimnelehe

FALLS
 •הגענו לכפר Lachungהתאכסנו במלון קיבלתי חדר לבד כולל שירותים ,בלובי של הקומה כיבדו אותנו בקפה, תה ופופקורן והדליקו אח לחימום,די קר כאן,הזמנו בירה מתוצרת של סיקים בשם Tongbaשהוא די חריף [בקבוק עולה 70 R ]אכלנו ערב במלון ולאחר מכן ישבנו ליד האח שוחחנו והלכנו לישון.
העירה Lachung
עמק Yumthang נקרא גם עמק הפרחים
•העמק נמצא 140 קמ' מצפון ל-גאנגטוק והעיירה Lachung היא הבסיס לטיול בעמק והאזור.העמק נמצא בגובה של 3564 מ' ויש בומספר מעינות חמים
•.•הזמן הטוב לטייל בו בין סוף פברואר למחצית יוני שזה זמן הפריחה,כדי לראות הרים מושלגים ושמים בהירים הזמן הטוב הוא מספטמבר לדצמבר,העמק נמצא כשעה נסיעה מהעיירה Lachung .
 •יצאנו בסביבות השעה 0910 לכיוון עמק Yumthangהמרחק 23 קמ.כביש אספלט צר שאת חלקו צריך לתחזק, הדרך עצמה יפה בתחילה עוברים מחנות צבא לאחר מכן משני צידי הכביש המטפס יערות,בסביבות השעה 1030 הגענו לעמק הגובה הוא 11800
•רגל .ירדנו מהרכב לאורך העמק נהר ובדרך לכאן היו הרבה מפלי מים, המרחק מכאן לגבול טיבט כ-38 קמ.הכביש מגיע עד 4 קמ.לפני
•הגבול אין כאן מעבר לטיבט וצריך אישור מיוחד לנסוע לכיוון הגבול
•בעונה זאת העמק פחות יפה מאחר ואין בו את פריחת הפרחים באביב. הסתובבנו בעמק וראינו עדר של יאקים על הגבעות ממול•, מזג האוויר היה מעונן מדי פעם ירד גשם.
•מכאן נסענו למעיינות החמים מרחק של 1 קמ' ולאחר שהתרחצנו חזרנו למלון.
עמקYumthang ויאקים

יאקים בעמק
פריחה בעמק
העמק בחורף

העמק בחורף

המעינות החמים
המעיינות החמים
 •בשעה 1430 עלינו לרכב ירד גשם ונסענו למנזר המקומי חצינו על גשר את הנהר וטיפסנו ,הגענו למקום, המנזר סגור אבל הקישוטים
•מבחוץ די יפים זה די רחוק מהמלון.חזרנו לרכב ונסענו עד מרכז הכפר ליד הבנק של הודו שהוא מקומי מטפל בדברים קטנים ואין אפשרות להחליף בו כסף. כאן ירדנו והלכנו ברגל למלון היה מאד נעים הדרך בדרך כלל בעליה ולאורך נהר, הגענו למלון ובלובי של הקומה הדליקו את התנור על עצים, בינתיים הגיעו למלון שני זוגות של תיירים הולנדיים והם שוכנו בחדרים בקומה שלנו.
•אכלנו ארוחת ערב טובה נתנו ל-לויד האנגלייה כל אחד 200 R כדי לתת תשר למדריך ולנהג.
חזרה ל-גאנגטוק
•השמים התבהרו ובבוקר בסביבות השעה 0600 אפשר היה לראות את ההרים המושלגים אבל מדי פעם התכסו עננים.
 ההרים המושלגים
ההרים המושלגים

•בשעה 0900 התחלנו לחזור יום יפה ללא גשם ועננים עברנו באותם מקומות שראינו ביום הראשון את הדרך מתחזקים וצריך מדי פעם להמתין לפעמים עד שעתיים.
•המשכנו ועצרנו ליד מפל מים שלא עצרנו בו בדרך צפונה בשם Maga Falls
Myang Falls
 •המשכנו לנסוע עד 5 קמ. לפני גאנגטוק ועצרנו בנקודת תצפית בשם Tashiמכאן נשקף נוף לסביבה הקרובה והרחוקה.
Rumtek מנזר ו-גאנגטוק

בסביבות 1200 הגענו לעיירה Namokועצרנו כאן לצהריים קל כפי שהיה ביום הראשון המשכנו לנסוע עד למקום בשם Kabiהנמצא 17 קמ. מצפון ל-גאנגטוק זה מקום היסטורי שם נחתמה אמנת הדם בין שבט ה-Lepcha התושבים המקוריים של סיקים לבין המנהיג הבוטאני יותר מאוחר במאה ה-15 הגיע לסיקים מנפאל המלך ששלט במדינה

Kabi
Kabi
Rumtek מנזר ו-גאנגטוק

•זה מנזר טיבטי בודהיסטי נמצא כ-24 קמ' מ-גאנגטוק ובגובה של 1500 מ' נבנה במקור במאה ה-16 מאז נחרב ונבנה מחדש,
•זה המנזר הבודהיסטי הגדול בסיקים,ומהווה מרכז חשוב לזרם שהוא מייצג,
•לאחר ארוחת הבוקר צעדתי למרכז והלכתי לתחנת הג'יפים כדי לעלות על ג'יפ שלוקח נוסעים ל-Rumtekאחרי ה- Tourist Information עוברים את הגשר לצד שני של הכביש המקום נמצא בתחנת האוטובוסים מכאן נוסעים ג'יפים ואוטובוסים למקומות רבים.
•עליתי על ג'יפ שנוסע ל-רומטק משך הנסיעה כשעה ,לידי ישב בחור סיקי צעיר כבן 23 מורה ועושה תואר שני במתמטיקה בהתכתבות,שאל אותי מאין אני עניתי מישראל ואז התחיל לשאול על ירושלים נצרת ועוד הבנתי שהוא נוצרי והוא אישר לי,שוחחנו בדרך הוא נוצרי ששיך לפלג מסוים בכנסייה הקתולית שרוב הנוצרים בנפאל שיכים אליה ,הוא גם מכיר את הברית הישנה ,הנביאים וכ"ו וכן ציטט לי מספר משפטים שנשמעים כמו עברית ונכללים בתפילה שלהם אבל הפרוש שלו היה מעט שונה מאיך שאני הבנתי אותם
•הגענו בכניסה למנזר מבקשים מזרים להראות את הדרכון והפרמיט לאחר מכן צועדים בעליה של כ- 350 מ.עד למנזר בדרך קיוסקים עם שולחנות ומוכרים אוכל שתייה ומשקאות קלים.בכניסה למנזר משלמים 5 R דמי כניסה ,הוא די גדול חולצים נעלים ונכנסים פנימה בפנים די יפה אבל אסור לצלם.
אני ירדתי לתחנת הטכסים ועליתי על ג'יפ ל-גאנגטוק
מנזר Rumtek
מנזר Rumtek
 העמוד במנזר Rumtek
העמוד במנזר Rumtek
Gangtok
•הסתבר שתחנת הג'יפים ל-Namchiנמצאת ליד תחנת הרכבל המרכזית ,הגעתי לשם ושאלתי אם אני יכול להזמין מקום למחרתיים ל-Namchiהם אמרו לי שאפשר רק יום מראש.
 •לאחר מכן קניתי כרטיס ב-רכבל 50 R לתחנה התחתית וממנה הלכתי ל-סטופה הנקרא Do-DrulChortenנבנה ב-1945 משתייך ל- Nyingma בבודהיזם הטיבטי.
•מהרכבל עליה מתונה של כ-7 ד.לפני כן נכנסים למכוןנאמגיאללטיבטולוגיה שהוא מאין מוזיאון של אוספי ספרים, יצירות אומנות וציורים הכול מהמסורת הטיבטית הבודהיסטית הביקור
•במוזיאון וב-סטופה בהחלט מרשים.אבל בפנים אסור לצלם.חזרתי לתחנת הרכבל, קניתי כרטיס
•ל-רכבל ועליתי עד לתחנה העליונה בעיקרון הם לא מרשים לצלם מהרכבל,
הסטופה
 פנים המוזיאון
פנים המוזיאון הטיבטולוגי
פנים המוזיאון הטיבטי
•ולאחר מכן עצרתי מונית למנזר Enchey מול מגדלהטלביזיה נכנסתי לא לתוך המנזר רק מבחוץ צילמתי [הביקור כאן
 מינזר Enchey
מנזר Enchey
לא חיוני]הנהג המתין לי חזרתי למונית
 ולבקשתי הוא הוריד אותי ליד תערוכת הפרחים
תערוכת הפרחים
•ונכנסתי לביתן התערוכה שהיא די יפה כניסה 5 R,לאחר מכן צעדתי בגן המקיף את התערוכה ראיתי ילדים קטנים יושבים במעגל ומשחקים במשחק הפרה אחד הילדים במרכז המעגל ועיניו מכוסות הילדים מעבירים ביניהם כדור ניר בשלב מסוים הילדה פותחת את העיניים ומצביעה על הילד שאצלו נמצא כדור הניר,לאחר מכן אחת הבנות מעט יותר מבוגרת רקדה
•במרכז המעגל
הילדים רוקדים בפארק

גאנגטוק וההכנות ל- Namchi
•התחלתי לצעוד לתחנת הרכבל העליונה מאד קרוב כ-8 ד. הליכה , התנועה ברכבל מתחילה בשעה 0930 מאחר והיה לי זמן ירדתי במדרגות המקבילות לתנועת הרכבל עד לתחנה האמצעית דרך הירידה מאד יפה
כולל נוף הליכה של כ-15 ד
 הירידה בשביל
הירידה בשביל המקביל לרכבל
 •הגעתי לתחנת הג'יפים ניגשתי למקום מכירת הכרטיסים וקניתיכרטיס למחר ל- Namchi
- עלות הכרטיס 90 R משך הנסיעה3 שעת . ועלי להיות ב-0845 במקום רבע לפני היציאה
•מכאן ירדתי ברגל עד הרחוב הראשי M.G. Marg עברתי ליד בית המחוקקים והפרלמנט
•, ניסיתי למצוא חנות ספרים כדי לקנות מפה של בנגל המערבית ולא מצאתי.ליד הבנק של הודו ראיתי פסל ולאחר מכן ירדתי לשוק.
 לבית האספה המחוקקת
השוק
 ירדתי בשוק והמשכתי עד הכיכרמול הקולנוע
הכיכר
יום שלישי 17/10 NAMCHI
 •למחרת התעוררתי בשעה 0530 היה כבר אור הסתכלתי דרך החלון וראיתי מראה מרהיב של רכס Khangchendzonga
•המושלג .
הרכס המושלג

Sikkim South District
 map
מפת דרום סיקים

•הבן של בעל המלון לקח אותי ברכבו ברכבו לתחנת הג'יפים ירדתי ועליתי על הג'יפ ל- Namchiיצאנו בשעה 0900 הג'יפ היה מלא. עלינו על כביש A-38אבל היציאה מהעיר לקחה כ-20 ד. נסענו בכביש זה עד לעיירה Singtam הנמצאת 45 קמ. מ- גאנגטוק בגובה של 3500 רגל ויושבת על הגדה של נהר Teestaהמקום מאד יפה כאן עזבנו את הכביש המהיר A38 ועלינו על כביש שהוא מוביל גם ל-פילינג ואני כבר נסעתי בו,דרך הררית מאד יפה,טיפסנו עד שבשלב מסוים פנינו שמאלה ועזבנו את הכביש ל-פילינג כאשר אנו עוברים לאורך מטעי תה כמו כן ראינו את הנשים עם הסלים הגדולים אשר קוטפות את התה,עד כאן הכביש היה פחות או יותר בסדר,כ- 12 קמ. לפני העיר Damthng ועד Namchiהדרך משובשת .
•בדרך עברנו את הפסל הגדול של בודהה ב- Samdruptseבשעה
•1200 לאחר 3 ש. הגענו ל- Namchi ירדתי בתחנת הג'יפים באזור ראיתי מגוון של מלונות , ונכנסתי לאחד מהם
Namchi.
Namchi עיר הבירה של דרום סיקים פרוש השם שמיים גבוהים,
 •מספר התושבים כ-50000 אלף,נמצאת בגובה של 1675 מ' במרחק של 78 קמ' מ-גאנגטוק,המקום מהווה מרכז חשוב לעולי רגל בודהיסטים,על גבעת samdruptse כ-8 קמ' מהעיר נמצא הפסל הידוע בשם Guru Rinpoche שנחשב למלאך השומר
•על סיקים והוא הגבוהה ביותר בעולם מסוגו,הגובה 36 מ'
•מקומות נוספים לביקור באזור:
•העתיקים נמצא כ-3 קמ' מהעיר.
Ngadak Monastery :מהווה מקום לעליית רגל אחד המנזרים
The Rock Garden נמצא כ-5 קמ' מהעיר אפשר כאן להתרגע ולראות נופים יפים של ההרים
Timi Tea Garden :זה תה בעל טעם מיוחד הנמצא על שטח של 500 אקר ובסתיו רואים כאן את המראה המרהיב של פוחת עצי הדובדבן
 •הלכתי לתחנת המוניות ושכרתי מונית לפסל גורו הגדול בעלות של 250 רופי, והוא גם ממתין לי במקום. נסענו לפסל הנמצא כ-6 קמ. מהעיר Namchi שיש בה כ-50000 תושבים לאחר כ-20 ד. הגענו עד לכניסה לפסל עלות הכניסה לזרים 50 רופי ,
•וצעדתי כ-200 מ. במדרון קל עולה .אל המקום עצמו,
•שם המקום Samdruptseאשר בשפת בוטאן[ Bhutia Language ]זה נקרא The Wish Fulfilling גובה הפסל 135 רגל הגורו שעל שמו הפסל ברך את סיקים לפני 1200 שנה כאשר הכוונה שמגבעה זאת ומהפסל נשלח מסר של אהבה,סובלנות,שלום והרמוניה לכל העולם.
•הגעתי לכניסה של המקום חלצתי נעלים צילמתי מבחוץ לאחר מכן עליתי לקומה
•העליונה הנוף מכאן יפה ,בקומה הראשונה אולם גדול שבו מתפללים היו כאן הרבה נזירים וכן הודים כולם ישבו על הרצפה והתפללו עם איש אחד שהתפלל ברם קול, הנזירים גם אכלו שם.המקום שווה ביקור.בדרך חזרה היה שלט גן
•הסלעים אבל לא משהוא מיוחד לא נכנסתי.
•בימים אלה היו ערבי פסטיבלים בעיר הכינו במה והרבה מקומות ישיבה למופע שיתחיל בשעה 1830 כמו כן היו הרבה דוכני שוק הכול במסגרת הפסטיבל
•חזרתי למלון בדרך עברתי בכיכר אשר במרכזה עץ גדול וענפיו מאד ארוכים ורחבים מאד יפה, הלכתי לראות את מופע הפולקלור רקדנים,זמרים ,מתופפים די מונוטוני
הפסל הגדול
העץ הגדול בעיר
הפסטיבל
הפסטיבל
יום רביעי 18/10/06 מ- Namchi ל-Siliguri
 •אחרי ארוחת בוקר ירדתי לתחנת הג'יפים שילמתי 100 רופי עבור הנסיעה ל- סיליגורי בינתיים באו להעביר את הבותקה של מכירת הכרטיסים וראיתי כיצד בידיים הם מעמיסים אותה על הרכב.
•בנסיעה ישבתי אחרי הנהג ליד הדלת במקום מס, 6 ברכב [ג'יפ ארוך] 2 נוסעים ליד הנהג בשלושת המושבים 4 נוסעים סה"כ 14 איש מאד צפוף ולא נוח.
•יצאנו בשעה 0920 רוב הדרך בירידה ויפה כרגיל הגענו לגבול סיקים למקום שנקרא MelliBazarשם ירדתי לרישום בנקודת המשטרה הצגתי את הדרכון ה-פרמיט ולאחר מכן חזרתי לרכב.
•ממעבר הגבול נסענו על כביש 31 A שהוא ברובו טוב כנ"ל הכביש מ-Namchi,רוב הדרך עד סיליגורי היא בירידה במספר מקומות יש תיקונים וזה יוצר פקק,לאחר 3 ש.בסביבות השעה 1200 הגענו ל- סיליגורי
כאן מסתיים הטיול לסיקים והמשכתי לכלקוטה

תמונת הפרופיל של dnahmoni