התחלתי את המסעות שלי בגיל 46 ,מסעות דרך שוטטות במקומות הקשורים לביוגרפיה שלי. התיאורים שלי כאן מחזקים את היתרון של מסע תרמילאי שלא תלוי בדיוק של ההכנה אלא, בחוויות שמחזירות אותי אל עצמי. נהנית בעיקר מההקשבה וההתבוננות ובוחרת תמיד להיצמד לסיפור מקום ולפגוש אנשים. מציעה לכם לקרוא בראש וראשונה את פרק א'. המסע לקובה שלם ומוכן .המסע להודו נכתב בהמשכים קרוב לסיום

פרק א' "הצילו את ההורים בהודו "- שלושה חודשי מסע של אמא אל בנה

תמונה ראשית עבור: פרק א'    "הצילו את ההורים בהודו "- שלושה חודשי מסע של אמא אל בנה
הבאבא הקדוש שבגיל חמישים הופך להיות נווד ומחפש תשובות.החברה קוראים להם באבא ביזנס

הקדמה:

במאי 2002 כשהמדינה קראה לילדיה לחזור ארצה מהודו ,מחשש שהמתח עם פקיסטן יוביל למלחמה גרעינית. הייתי כבר בהכנות לנסיעה לשם .כותרות העיתונים בארץ הזדעקו "הצילו את הילדים בהודו". בי נוצרה הרגשה שזאת הייתה הזדמנות פז להורים, שילדיהם נוהרים בהמוניהם להודו אחרי הצבא ,להשיב אותם הביתה מ“ארץ אוכלת ילדינו" ולהשיב אותם לצמיתות . לי דווקא התחשק להמריא לשם וכמה שיותר מהר.

נכון !!! כל זה קרה לי לפני 17 שנה, אז למה זה רלוונטי לכתוב זאת עכשיו?

כי אין כל חדש תחת השמש. אני פוגשת עדיין את אותה חרדה בעיניהם של ההורים. כמו כן ידיעות אחרונות פרסם אמנם חלק מהיומן ב – 1.8.2007 ,אך היריעה הייתה שם קצרה מלהכיל את כל מה שחוויתי בחצי יבשת שאינה דומה לשום מקום אחר בעולם, ומה שהיה הוא שיהיה. אינני מוציאה את דיבתה של הודו הורים יקרים, אבל המסע הזה השחיל לחיי טווח מחשבה רחב מידות שאני מכורה לו עד היום.

היוזמה לנסיעה הייתה שלי. אחרי שנתיים של ניתוק מהבן - שהספיק להיות באוסטרליה ,בניו-זילנד ולהתנחל בהודו, ואני שהייתי בשליחות של הסוכנות היהודית בארה"ב במשך שנתיים - החלטתי שזה הזמן לחדש מגע. טלפונים לא עשו לי את זה, ולדאוג - אחרי לבנון והשטחים, כבר לא היה טעם. רציתי חיבור מסוג אחר בינינו.

תמונה :אסא בני כבר השתלב בכל עם ההודים.לפעמים אי אפשר היה להבדיל ביניהם.

הפעם בני נעתר לי במהירות להגיע אליו. רק שני דברים היו לו להזהיר אותי. האחד: "תרמילאיות בהודו לא דומה לתרמילאיות בשום מקום אחר", והשני: "אני חי כאן, יש לי מטה ג'י ופיטה ג'י (כינוי לאימא ולאבא מקומיים) ואורח חיים שאיני מתכוון להסתיר ממך. תצטרכי להשתלב ולקבל את מה שתראי. אני עולה להרים לשבוע. כשאחזור נדבר"!

תמונה: בעלי הגסט האוז שבני כינה אותם אבא ואמא. מאוחר יותר הבנתי מה כוללת משפחתיות בהודו.

באמת היה לי על מה לחשוב. למה הוא התכוון כשאמר, שקשה להיות תרמילאית בהודו? במה שונה הודו ממקומות אחרים בעולם?

חצי שנה קודם, הפקרתי את עצמי בקוסטריקה ,בידיה של נטע בת ה-20 מקיבוץ כפר ברוך. כשנפגשנו באקראי במכבסה בסאן חוזה , היא הזמינה אותי להיות שותפה למסע שלה לשבועיים. מעבר למחמאה שהייתה מוכנה לצרף קשישה ממנה, דרכה התקבלתי לבי"ס של החיים, לעולם התרמילאיות.

המסע התרמילאי אינו עומד לא על אסלה, לא על מקלחת ולא על אוכל. גם התכנון הוא אלמנט משני. כשקצב העולם השלישי הוא יותר איטי מקצב פעימות הלב, ההנאה נמצאת דווקא במסתורין של הבלתי צפוי.

כדי להיות פנויה לריגושים, כדי לחוות באמת, צריכה הייתי לתת לראש לנוח. חוש הריח, הראייה, הרגש ובעיקר החוש השישי, כולם יחד היוו את המצפן של החוויה. להגיע למקום, לחוות אותו כל כולי ברגע נתון ולהרגיש חלק ממנו, ואז, ברגע ששבעתי לקום ולהמשיך. סטייל זיקית, אינטגרציה שמערבלת אותי עם הסביבה ויוצקת תובנות חדות ומהירות.

כשנטע עזבה נותרו לי שבועיים להסתובב לבדי. קוסטריקה הייתה הסטאז' .

השיחות לאורך המסלול עם הילדים שלנו , היינוקות לשעבר, היו עבורי למפץ הגדול. כל צעד ושעל של היכרותי עם הסביבה, ובעיקר עם היכולות שלי, באו לי מהם. ואין כוונתי ליכולת להתארגן אלא :סיגלתי לי הקשבה, למה שהם בעיקר לא אומרים .למדתי להתנהג מתוך חיקוי והתבוננות בהם, להיטמע בכל רגע נתון, לשהות ולספוג בלי שעון. ולהתענג ממה שהרגעים האלה מתגמלים.

אז מה יכול להיות שונה בהודו? הייתי מאותגרת. ברור היה לי שמשהו מיוחד, אולי אפילו זכות ממתינה לי שם. שמעתי על הורים שנפגשו עם ילדיהם בהודו, ויותר מאוחר גם פגשתי כמה מהם. הילדים העדיפו להיפגש עם הוריהם בדלהי או באגרה או בכל מקום אחר לטיול משותף, ואז נפרדו דרכיהם. ואילו בני מזמין אותי להיות במחיצתו בכפר קטן. אז למה זה צריך להיות קשה?

במהירות הבזק, החלטתי לנצל את הרגע של שנינו: הרגע שלי להיכנס להרפתקה והרגע שלו, רגע של זחיחות דעת ,של הסכמה שאבוא. תוך שבוע הייתי מוכנה עם החיסונים, הרצאה במטייל וארגון התרמיל, ובני בושש להתקשר.

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לקאסול