התחלתי את המסעות שלי בגיל 46 ,מסעות דרך שוטטות במקומות הקשורים לביוגרפיה שלי. התיאורים שלי כאן מחזקים את היתרון של מסע תרמילאי שלא תלוי בדיוק של ההכנה אלא, בחוויות שמחזירות אותי אל עצמי. נהנית בעיקר מההקשבה וההתבוננות ובוחרת תמיד להיצמד לסיפור מקום ולפגוש אנשים. מציעה לכם לקרוא בראש וראשונה את פרק א'. המסע לקובה שלם ומוכן .המסע להודו נכתב בהמשכים קרוב לסיום

פרק ג' הדרך לקאסול רצופה בכוונות טובות

תמונה ראשית עבור: פרק ג' הדרך לקאסול רצופה בכוונות טובות
חווית הדרך היא חלק לא מבוטל במסע

זאת הנסיעה הראשונה שלי על אדמת הודו מרגע הנחיתה. אני נוסעת לפגוש את הבן אחרי שנתיים שלא התראינו. היעד קאסול. שם הוא כבר ממתין ודאי ברגשות מעורבים. מי יודע מה כבר תלד התקופה הזאת.

יצאנו מדלהי ב17.30 באוטובוס לתיירים עאלק. החלונות בקושי זזו, המושבים חרקו. למי שהתמזל המזל וישן בספסל האחורי הרוויח עריסה טבעית בזכות הבורות בכביש. הלילה עזר להתגבר על אין מזגן ,אם כי עלינו להגיע ליעד ב11.30 בבוקר למחרת.

חניית הביניים כדי לשבור את הרעב נראו כמו חנייה באתר בנייה, קרשים מאולתרים היו הדוכנים . כוסות הצ'אי , שטעמם גן עדן, שלא ניתן לחיקוי מחוץ להודו, מנוקים בתוך דלי מים . אין כיור ואין ברז. המים בדלי משמשים לניקוי כל הכוסות בכל מחזורי השתייה .את הצרכים עושים בחושך סמוך לאוטו. אז לא ידעתי שאפשר ליפול לתהום.

נכון , 16 שעות נסיעה אפשר היה לחסוך בטיסה,או לשכור נהג פרטי. לרגע לא עלתה בדעתי האופציה הזאת. אני אתגלגל בדיוק כמוהם, כמו הילדים שלנו. וזמני הנסיעה הם אידאלים לעבד את המתרחש סביבי ועמוק בתוכי. זמן איכות שאין בלתו.

התרמילאים באוטובוס הרימו גבה למראה אימא, שלא על תקן "אמי הגנראלית", נוסעת אחרי שנתיים של פרידה לראות את בנה.

"אימא שלי בלי כלור וקוטלי חרקים אין סיכוי שהייתה יוצאת מהבית"!!ליטפו לי את האגו מצד אחד, מצד שני יכול להיות שניסו להגדיר לי מה זאת אימהות?

כשציינתי את שם היעד, "הפרפל האוס" שב"אולד קאסול" , הם פתחו עיניים: "את בטוחה שלשם"? ולא פרשו הרבה. אמרו "קרחניסטים" ולא הבנתי בדיוק מה זה. מהפחד גם לא חקרתי. הקשבתי. מאיין הבקיאות של כולם על כולם? מספיק ציון מקום והחברה כבר לוחצים על כפתור?

מטריד. באמת הטריד אותי. שמרתי על איפוק. ולא פיתחתי שיחה בנידון בניגוד להרגלי להבין עד הסוף .

לפנות בוקר הגענו לבונתר .ירדתי מהאוטובוס כשהגוף מקומט וממורטט .

תוך כדי התמתחות, הגוף קפא . המבט מסביב הלם בי באופן מוחלט.

עמק פארוואטי. מלא מסתורין שפע של חלומות מסתתרים בו.

המראה לא היה של גן עדן , לא שלווה סטואית ולא נוף מדהים, אלא הרגשה של "עק וולט", סוף העולם. ההלם נמשך כל הדרך לקאסול. ג'יפים כבר חיכו והעמיסו אותנו מיד( בהודו לא הרגשתי אף פעם עולה או יורדת מכלי תחבורה }. נסענו באיטיות בשיפולי ההרים המיוערים. הדרו של הטבע שיתק כל מחשבה. בקתות מפוזרות על שיפולי ההרים פה ושם. עצי ירוק עד שוטפים את ההר. ככל שאנחנו מתקרבים, נהר רחב עכור מסחף זורם בעוצמה , גשרים תלויים מעל הנהר שנקראים ג'ולות .

לפתע עצרו וסימנו לי כאן ה purple house .תחנה אין , בית לא נגלה לפניי, אין בתים לצד הדרך . טיפסתי על מדרון תלול כשנקודות שונות באבן שימשו מאין מדרגות ואני שקועה בטיפוס עם הכבודה על הגב נחה ומתבוננת סביבי. ואז בשקט הזה שמסביב בחזית הבית שניים תרגלו יוגה, שלושה ישבו על ספה עישנו ושוחחו. לשמע הקריאות האינדיאניות של בני המכריזות על בואי הגיחו השאר, ואליהם הצטרפו שמונה מבני המשפחה ההודית בעלי המקום.

כל המקורבים לבני, חברים ישראלים ומקומיים ידעו על בואי המתקרב. הייתי אטרקציה. אימא מגיעה בהתרעה של מחצית היממה ישר לתוך המאפליההם סיפרו לי על התרגשותו הכנה, כשרץ בכפר והכריז בצעקות ארכימדס: "המטורפת מגיעה", "אימא שלי"!

בני לא סיפח אותי לחבורה שלו. מעבר לכביש הוא הכין לי בעוד מועד חדר קטן ב"מלונית" ממש יוצאת דופן בסביבה ולא בולטת מידי .מבנה לא גמור מבטון חשוף עם שירותים ומקלחת משותפים המוצפים במים שלא מתנקזים. ללא מעקה למי שגר בקומה השנייה . מזכיר מבנה לא גמור בכפרים בגליל .

על המיטה חיכה לי ציוד מההודיות, שסרגו ל mama מישראל, כדי שלא תתקרר בהרים ובלילות: כובע צמר עם אוזניות, גרביים שישתלבו בנעלי אצבע וצעיף צר וארוך בצבעים עזים של צהוב כתום ושחור. על שרפרף לצד המיטה נחו נרות וגפרורים לשעות הפסקות החשמל הרגילות. בכל מקרה הנורה החשופה בתקרה לא שפכה אור על ערמת הספרים שהבאתי. תרמיל הגב הענק מונח על הרצפה ובזה הסתכם כל רכושי. באמת לא היה צריך יותר.

מהירות ההחלטה והיוזמה הבלתי מתפשרת שלי להגיע , היו בונוס לרגעים הקשים שעוד יבואו.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לקאסול

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
15% הנחה על כל היעדים: ארקיע מפתיעה במבצע למזמינים במהלך הסופ"ש לאייטם המלא
15% הנחה על כל היעדים: ארקיע מפתיעה במבצע למזמינים במהלך הסופ"ש
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 8 שעות
ארה"ב נגד אוסטרליה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
ארה"ב נגד אוסטרליה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 10 שעות
מעלה הילוך: חברת הבת של אל על משיקה קו ליעד קיץ חדש באירופה לאייטם המלא
מעלה הילוך: חברת הבת של אל על משיקה קו ליעד קיץ חדש באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 11 שעות
שורדים את מבחן הזמן: המלונות שנכנסו להיכל התהילה העולמי לאייטם המלא
שורדים את מבחן הזמן: המלונות שנכנסו להיכל התהילה העולמי
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 12 שעות
רק אני והטרולי שלי: זאת העיר הטובה ביותר בעולם לטיולי סולו לאייטם המלא
רק אני והטרולי שלי: זאת העיר הטובה ביותר בעולם לטיולי סולו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 13 שעות
טרמינל 1 נפתח מחדש: איך זה ישפיע על הנוסעים בקיץ הקרוב? לאייטם המלא
טרמינל 1 נפתח מחדש: איך זה ישפיע על הנוסעים בקיץ הקרוב?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
זה רשמי: איסור כניסת הישראלים לאחד היעדים היפים בעולם יימשך עד להודעה חדשה לאייטם המלא
זה רשמי: איסור כניסת הישראלים לאחד היעדים היפים בעולם יימשך עד להודעה חדשה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא פריז ולא לונדון: זאת העיר הכי ידידותית בעולם לרילוקיישן לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זאת העיר הכי ידידותית בעולם לרילוקיישן
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
נמאס לכם מהצפיפות במטוס? אלה חברות התעופה עם הכי הרבה מקום לרגליים לאייטם המלא
נמאס לכם מהצפיפות במטוס? אלה חברות התעופה עם הכי הרבה מקום לרגליים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא דובאי ולא ניו יורק: שדות התעופה היפים בעולם נחשפו לאייטם המלא
לא דובאי ולא ניו יורק: שדות התעופה היפים בעולם נחשפו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
מפתיעה לא רק במונדיאל: כף ורדה היא יעד חופשה ששווה להכיר לאייטם המלא
מפתיעה לא רק במונדיאל: כף ורדה היא יעד חופשה ששווה להכיר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
השאירה אבק לרומא ופריז: זו העיר הכי מבוקשת בעולם לקיץ 2026 לאייטם המלא
השאירה אבק לרומא ופריז: זו העיר הכי מבוקשת בעולם לקיץ 2026
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל