הרבה אנשים אף פעם לא נסעו לבלגיה וכעת בעיקבות המצב הבטחוני עוד פחות. וחבל….מאוד...בלגיה ,על עריה העתיקות ,נהרותיה,נופיה,בירותיה(מלשון בירה ששותים- מעל 600 סוגים),האוכל הטעים ולא אגלה דבר חדש , אם אזכיר את שוקולדיה המדהימים ,היא אחת המדינות השוות ביותר לביקור באירופה.שלא הוציאה כמעט מאום על פרסום ויחסי ציבור לתיירים ותיירות. המדינה עשירה גם כך ,אז מי צריך את כל הזרים האלה, שאפילו לא יודעים לאכול צ'יפס אמיתי כמו שצריך.ומציפים אותו בקטשופ. אני התאהבתי בנופיה של המדינה הזו לאחר שפגשתי בארץ את נציג המשטרה המקומית בעיר גנט,מהערים היפות והעתיקות במדינה .שהגיע לארץ עם משלחת שוטרים וביקש לעשות פה טיול באופני הרים...וכמי שנחשב לאחד מראשוני רוכבי אופני ההרים בארץ, (מאמצע שנות ה 80 ), ביקשו ממני לעזור לו ומהקשר שנוצר בינינו , הרווחתי בגדול. אגב כל הקרדיט על תכנון המסלול הנ”ל בבלגיה שייך לו.
אז...בואו נתחיל לפדל...רגע...רגע...לפני תאור המסלול כמה מלים על מאחורי הקלעים שלו.
א: הטיול הוא לאופני כביש ( טורינג) או אופני הרים עם צמיגי כביש מנופחים בחוזקה.
ב: הטיול מיועד לאוהבי רכיבת אופניים,המסוגלים לרכב ביום לפחות 60 ק”מ.ואני כבר שומע את הצחוק של הרוכבים ה”רציניים”.מתשע בבוקר עד 18:00 יש לפחות 9 שעות. לכן גם אם תנוחו שעה על כל שעת רכיבה מדובר על רכיבה ממוצעת של פחות מ : 15 קמ”ש .האמינו לי שזה לא קשה במיוחד.
ג: הטיול מתגלגל מעיר לעיר וכל יום ישנים בנקודת העצירה הבאה.לכן ממליץ לשכור רכב גדול במשותף.הרכב יסחוב את כל המטלטלים שלכם ,ואתם תרכבו רק עם מיים ותרמיל רכיבה קטן, כשכל יום ינהג ברכב , חבר אחר מהקבוצה.
ד: על אחורי הרכב הצמידו שלט עם ציור או צילום אופניים,הוא יסע במאסף וישמור עליכם מנהגים עוקפים. בחלק מהכבישים שבילי אופניים מיוחדים.מה שמאפשר לשחרר את הרכב מנסיעה איטית אחריכם.
ה: מעיל גשם חובה – גם בקייץ.
ו: אופניים אפשר לשכור בבריסל, אבל אפשרי גם להיסחב איתם מהארץ.
ז: נוסף לימי הרכיבה לאורך המסלול. אפשרו לכם יום נחיתה ויום המראה מבריסל.
ח: המסלול עובר בערים מדהימות ביופיין, תנו לכם זמן לסייר בטירה עתיקה , לגלוש על נהר חלק, או לבקר במוזיאון מעניין...וכמובן להנות מה”מולים” והאוכל המקומי. אל “תרוצו” מנקודה אחת לשניה חשוב להנות מהדרך.
ט: תנו לעיר לוקסנבורג יום שלם בו תוכלו לנוח, בעיירה ECHTERNACH יש אכסניית נוער על גדות אגם.האכסניה זולה יחסית ואפשר לשכור בא אופני הרים… גם מסלולי ההליכה סביב יפים מאוד.ממליץ להקדיש יום להליכה באזור הזה.
י': זה המסלול שלנו ,אתם לא חייבים להצמד אליו.או לעשות את כולו.הרעיון בבלוג הזה , לעודד טיולי אופניים והליכה בטבע ולמרות שכבר ביקרתם בארץ מסוימת עם מכונית או ג'יפ,ללכת חלק ממנה או לרכב אותה באופניים,זו חוויה אחרת לגמרי.
ולמסלול עצמו: נתחיל כמובן בבריסל ממנה נמשיך דרום מזרחה ל: NAMUR כ 66 ק”מ נמשיך ל: DINANT כ 30 ק”מ.אנחנו על נהר ה מיוז האדיר.נמשיך ל: BOUILLON כ 64 ק”מ. ביקור חובה במבצר.נמשיך מזרחה ל: VIRTON כ 54 ק”מ.משם לאחר כ: 48 ק”מ נגיע ל: LUXEMBORG העיר והנסיכות. נמשיך צפונה ל: ECHTERNACH כ 40 ק”מ. נוחו קמעה ,זהו הקצה המזרחי של טיולנו, והחליטו ...האם ברצונכם לחזור באוטובוס (אפשר להכניס אופניים) או ברכבת לבריסל והבייתה .כמו שעשו חלק מקבוצת הרוכבים שלנו ,או להתייחס לעיירה הזו רק כנקודת הקוטר של טיולנו ולסגור את המעגל, ברכיבה חזרה לבריסל.הממשיכים,רוכבים צפון מערבה, חוצים את ה”גבול” ל גרמניה ל: UTTFELD כ:53 ק”מ. ולמחרת לבלגיה לעיר : ST VITH כ 26 ק”מ, נישמו עמוק והמשיכו מיד ל:MALMEDY כ 26 ק”מ נוספים ליום הזה.למחרת ממתינה לנו העיר היפה : LIEGE לאחר כ 65 ק”מ.ממנה נמשיך בבוקר ל:SNT TRUIDN כ 37 ק”מ .ואחה”צ ל:TIENEN כ 20 ק”מ בלבד. נקום בבוקר מאוששים מהבירה של אתמול, כדי לסיים כ: 50 ק”מ ל
אם נישאר לכם זמן בקרו בכיכר המרכזית וחפשו את הילד המשתין ,אם לא, דרך צלחה הבייתה..
טיול מהנה…. .