כמעט 3 שנים בארץ הקודש בשל הקורונה ונסיבות נוספות גרמו לתסמיני גמילה קשים, בהייה בבלוגי נסיעות באינטרנט ותכנונים על הנייר בסוף הובילו להחלטה על טיול יותר קלאסי הפעם – לצרפת.
הרבה סיפורים על האלפים הצרפתיים והחיבה שלנו לאזורים קרירים ואם אפשר מושלגים כיוונו אותי לאזור והיה נראה שטיסה לליון תהיה אידיאלית. כרטיסים הוזמנו בזול באיזיג'ט – חברה שנסענו בה לא פעם בעבר והיינו מאד מרוצים, והתחלתי לתכנן את הטיול.
יום אחד אני מקבלת מייל מאיזיג'ט – Sorry, your flight was cancelled…. (מסוג המיילים שהפכו נפוצים מאד בשנים האחרונות) – מסתבר שביטלו את הקו לליון. אוף – מה עושים... בדיקה מהירה של אופציות לאן אפשר להחליף את הטיסה ומתברר שהאופציה היחידה שמתאימה מבחינת תאריכים היא לפאריס. אם חייבים אז חייבים – מסתבר שיש רכבת מהירה של שעתיים מפאריס לליון. מארגנים מחדש את התכנית כך שיהיו גם ארבעה ימים לפאריס בסוף ומחכים לתאריך.
פאריס – ליון 26.9-29.9
נוחתים בפאריס בשעות הערב ומגיעים למלון Pullman Paris Roissy CDG שנמצא בשדה התעופה שם (מלון שדה תעופה גנרי ונוח) ולנים שם את הלילה. למחרת בבוקר עולים על הרכבת לליון – רכבת מהירה ונוחה ותוך שעתיים מוצאים את עצמנו בליון. לאור השינויים בתכניות היה קשה למצוא מלון בליון (רצינו לגור בעיר העתיקה) והזמנו במחיר מופקע את ה Cour des Loges Lyon – מלון מפונפן בארמון ישן בעיר העתיקה. מאד נוח מבחינת המיקום, פחות התפעלנו מהריהוט הכבד והאמבטיה באמצע החדר..
את אחר הצהרים של היום הראשון בילינו בשיטוט בעיר העתיקה, ו חיפוש Traboules du Vieux Lyon – מעברים סודיים בין הבתים
הקשבה למופע הפעמונים בקתדרלת סנט-ז'אן עם השעון האסטרונומי
ונסיעה בפוניקולר למעלה הגבעה אל La Basilique Notre Dame de Fourvière משם יש נוף פנורמי על ליון.
בתחנת הפוניקולר נתקלנו גם בתופעת ה"וסטים הצהובים" – אנשים הנטפלים לתיירים במסווה של עובדי המטרו שרוצים לעזור ומנסים לעקוץ בצורה כזו או אחרת. כיוון שקראתי על התופעה התנערתי מהם (למבטיה התמהים של הנסיכה – "אבל היא רצתה לעזור").
בערב אכלנו במסעדה בעיר העתיקה – לא משהו לכתוב עליו והצלם ואני הלכנו לבדוק את ה"ספא" של המלון וטבלנו ב Hot Tub שבו, בעוד הנסיכה עושה סיור מקיף בפינות נסתרות ומעניינות של המלון (ארמון עתיק כבר אמרנו?)
למחרת טיילנו ב"עיר החדשה".
את ארוחת הצהרים הזמנו ב Culina Hortus מסעדת מישלן צמחונית (לטובת הנסיכה הצמחונית) המציעה ארוחות צהרים במחיר סביר בהחלט. הארוחה כללה מגוון מנות יפהפיות, רובן אפילו טעימות.
לאחר הארוחה נפרדנו מח' שחזר למלון עם כאבים בגב ואנחנו המשכנו בביקור במוזיאון ה Musée des Confluences (מיותר לחלוטין..) ובשיטוט בעיר בעיקר בחיפושים אחר ציורי קיר שהעיר מפורסמת בהם.
האלפים הצרפתיים – 29.9- 3.10
למחרת נפרדנו מח' שהחליט לחזור ארצה לאור כאבי גב עזים שסבל מהם. לקחנו מונית לשדה התעופה על מנת לקחת משם את הרכב השכור. חיכה לנו קיה ספורטאג' מאובזר בכל חידושי הטכנולוגיה. יצאנו מרוצים לדרך למרות שמזג האוויר לא בישר טובות – מעונן עם תחזית לגשם, מה שגרם לנו לוותר על הנסיעה דרך מעברי ההרים לשאמוני. עשינו עצירת ביניים ב Annecy – עיירה יפהפיה, טיילנו בין הסמטאות ודגמנו מאכלים שונים.
הגענו לשאמוני בשעות אחר הצהרים, היישר לדירה אותה שכרנו לארבעה לילות Résidence La Cordée – בית דירות מדהים ליד אגמון עם נוף להרים. הדירה עצמה מתוקתקת, סלון ענק, מטבח מצוייד וחדרי שינה מדהימים. רבים על המיקום בחדרי השינה, מחליטים על הגרלה וכמובן שאני מפסידה ומקבלת את החדר הפחות טוב (מבחינת הנוף..). נוסעים להצטיידות בסניף הקרפור המקומי ומכינים ארוחת ערב גורמה.
למחרת נוסעים לכיוון Circue du Fer a Cheval – שמורת טבע בה המפלים זולגים מההרים מסביב. מתברברים קצת עד שמוצאים את מסלול ההליכה שאנחנו מעוניינים בו וממשיכים לאורך הנהר במסלול מיוער. בית הקפה שנמצא בסוף המסלול כמובן סגור לאור העונה, ובכלל היינו בין הבודדים שהסתובבו בשמורה.
לאחר הטיול הרגלי עצרנו למספר דקות בכפר Sixt Fer à Cheva שנחשב לאחד הכפרים היפים בצרפת – נחמד.
ביום הבא נסענו לסכר אמוסון – חציה קטנה לשוויץ. עלינו ברכב לאור העובדה שהרכבל היה סגור. הסכר עם מים בצבע טורקיז ומסביב הרים מושלגים קלות – מראה מקסים. בכניסה לסכר הנסיכה קלטה שיש שם אומגה – מסתבר שזה היה היום האחרון בעונה שהאומגה פועלת וכמובן שהיא לא ויתרה עליה. הצלם ליווה אותה על מנת לצלם מקרוב את היציאה, ואני השקפתי מהסכר למטה...
לאחר שהנסיכה נאספה מקצה האומגה מלאת התרגשות, המשכנו לקצה השני של הסכר למסלול הליכה שקט ויפה.
אחר הצהרים החלטנו לבקר בפארק האיילים שהיה אמור להיסגר למחרת. הפארק היה די מלא והדרך ממקומות החניה לכניסה לפארק תלולה מאד ודרשה לא מעט עצירות להסדרת הנשימה. הפארק עצמו מקסים, הנוף מסביב של הרים וקרחון, ובכל מקום מסתובבים איילים בגדלים שונים וגם אלפקות.
לאחר שחזרנו לרכב נרשמה היסטריה קלה כשהתברר שהטלפון של הנסיכה נעלם – בעזרת Find My iPhone הסתבר שהוא נפל לה ביציאה מהפארק ולמרבה המזל הוא חיכה לנו שם.
השקיעה מחלונות הדירה היתה מהממת – נראה היה שהפסגות עולות באש
למחרת סוף סוף תחזית למזג אויר יפה וזה היום לעלות ל AIGUILLE DU MIDI – הרכבל הגבוה ביותר בצרפת המטפס לגובה 3842 מטר. לא הזמנו כרטיסים מראש בשל התלות במזג האויר וסמכנו על כך שאנחנו מחוץ לעונה. הגענו די מוקדם בבוקר ואכן לא היתה בעיה להשיג כרטיסים ועלינו ללא עצירה בתחנת הביניים. הנופים מרשימים, קר מאד והמון שלג.
סיכמנו את הטיול בשאמוני בארוחת ערב מפוארת במטבח המאובזר, ונפרדנו בצער מהדירה.
בורגונדי – 3.10 – 6.10
בורגונדי נכנסה לתכנית די ברגע האחרון – באמצע הדרך בין שאמוני לפאריס. יש בה כרמים וגבעות פוטוגניות עבור הצלם וטירות עתיקות עבור הנסיכה
לינה הזמנו באחד הכפרים הקטנים באזור בדירה La maison de Lucien שנראתה יפה מאד בתמונות אך האבזור במטבח היה לוקה בחסר כמו גם שניתן היה לחמם אותה רק באח על עצים.
התנועה בדרך לבורגונדי בניגוד לזו שבאלפים היתה סואנת, עם הרבה מאד משאיות ענק שדוהרות בכבישים. לבסוף הגענו לכפר שבו הדירה, קצת הסתבכנו למצוא אותה ולבסוף צלצלנו לבעלת הדירה שבאה לפגוש אותנו. מסתבר שהמחיר ששילמנו דרך Booking היה גבוה משמעותית מאשר אם היינו מזמינים ישירות דרכם, ובנוסף הם קיבלו מזומן בלבד.
את הערב הראשון בילינו בצילומי כרמים בסביבה, יש הרבה שבילים קטנים שנכנסים בין הכרמים והנוף הוא של גבעות מכוסות בכרמים ועצים – יפהפה. נשארנו עד השקיעה להשלים צילומים.
כיוון שלא היה לנו כח להכין ארוחת ערב או לחפש מסעדה באזור, וזכרנו שבירידה מהכביש הראשי לכפר היתה בורגר קינג, החלטנו להשאיר את הנסיכה להתקלח וליסוע להביא Take Away. היה נראה שיש דרך קיצור בין השדות לכביש הראשי לפחות לפי גוגל מאפס – אבל לאחר עשר דקות של נסיעה הגענו למגרש חניה מגודר של משאיות, והסתובבנו לאחור. נסענו בדרך הארוכה יותר לפניה אל הכביש הראשי, ורק לאחר שפנינו הבנו שבשביל להגיע לבורגר קינג אנחנו צריכים ליסוע 20 דקות על האוטוסטרדה עד שניתן להסתובב ואז ליסוע 20 דקות חזרה... אחרי מעל לשעה הגענו לבורגר קינג, הודענו לנסיכה שכבר דאגה שאנחנו בחיים וחזרנו עם שלל לדירה.
למחרת נסענו לדיג’ון המפורסמת בזכות החרדל שלה אך לא רק. עיר חביבה להסתובב בה כשעה ולא יותר. חנינו ליד המדרחוב, וראינו את ארמון הדוכסים וכנסיית הנוטר דם מבחוץ.
בדרך חזרה במקום ליסוע באוטוסטרדה נסענו בדרך היין המסומנת בשלטים חומים עם ענבים לבנים ועוברת דרך כרמים, גבעות וכפרים קטנים.
את הטיולים בבורגונדי התחלנו בדרך כלל בלמצוא בולונז'רי שתמיד היו בו כריכים טעימים, ואחר הצהרים היינו מחפשים פטיסרי עם מגוון דברי מאפה. יש לציין שרבים מהפטיסריס הקטנים היו הרבה יותר טעימים מאלו שאכלנו מאוחר יותר בפאריס אצל הגדולים והמפורסמים.
למחרת נסענו ל Rock of Solutré שם עשינו מסלול נחמד לראש הגבעה, מסלול פשוט אך בעליה כאשר הוא מלווה בנופים יפים של העמק והכרמים.
בדרך חזרה נסענו בדרכים צדדיות דרך Abbaye de Cluny – מנזר משוחזר מהמאה העשירית וטירת Château de Cormatin היפה עם הגנים המרשימים
היום הבא הוקדש לסיור עיירות וכפרים יפים באזור. התחלנו ב Semur-en-Auxois - עיירה עם רחובות צרים וציוריים עם חומות ושערים שנשארו מימי הביניים, מקצה החומות יש תצפית על העמק
המשכנו ל Abbaye de Fontenay – מנזר מהמאה ה 12 עם מבנה מרשים וגנים.
משם ל Noyers-sur-Serein כפר מימי הביניים עם נהר וגבעה. אתר מבוקש לצילומי סרטים
פריס 7.10 – 11.10
נסענו לכוון פריס תוך עצירה בכמה עיירות ימי בינימיות בדרך ודגימה נוספת של בולנג'רי ופטיסרי, החזרנו את הרכב ונסענו למלון שלנו Hôtel Square Louvois הנמצא ברובע השני במקום מצויין, בלב אזור של מסעדות וחנויות אסיתיות ברחוב שקט אך במרחק הליכה לכל האטרקציות המרכזיות.
את הימים בפריס הקדשנו לשני נושאים עיקריים: מוזיאונים (יום כמעט שלם בלובר, מספר שעות לא מבוטל ב Musee d’Orsay וביקור ממושך ב Orangerie להתפעל מחבצלות המים של מונה)
ואוכל (מסעדה ויאטנמית מצויינת ליד המלון, מרק ראמן במסעדה אחרת, מסעדה צרפתית מומלצת מישלן) בדגש על פטיסרי למיניהם (טעימות של כל המי ומי בתחום הפטיסרי בקומה מינוס 1 של גלארי לפייט – ביקור חובה, גם הדוכן של מנות הכמהין מומלץ) כמובן מקרונים של. Pierre Herme, אקלרים של L'éclair de Genie, פטיסרי עם השפעות יפניות מ Aki Boulangerie ועוד ועוד. בשורה התחתונה – הפטיסרי שטעמנו בכל מיני חנויות קטנות בעיירות ובכפרים היו לא פחות טובים (והרבה פחות יקרים).
וזהו, הסתיים הטיול בצרפת. אמנם לא מהטיולים של ה"וואו" אבל בהחלט היה נחמד ומגוון. להתראות בטיול הבא !