האם נשארו מסעדות אותנטיות מעולות באתונה? בוודאי שכן!!!אבל יותר חשוב..
אך יותר חשוב... האם אתם יודעים מה להזמין שם?
מסעדה עם אוכל ביתי מסורתי ביוון נקראת טברנה,
מאכלים אהובים שניתן למצוא בכל מקום הם בראש ובראשונה, האבא והאמא של כל טברנה מוצלחת הוא - המוסקה!
מכיוון שבישראל אנחנו לא אוכלים בשר וחלב יחד המוסקה שלנו שונה משל היוונים.
השוני העיקרי הוא - שביוון יש שכבה עבה ומפנקת של רוטב בשמל מוקרם, שמונח על כל העסיסיות של החצילים המטוגנים, הבשר הטחון ותפוחי האדמה הצלויים למטה, הבשמל העבה מעדן את המנה הבשרית לגמרי והופך אותה למשהו זליל ביותר...
עלי גפן (דולמדס) - מנה יוונית, בד"כ מוגשת יחד עם צלוחית קטנה של צזיקי ביתי/לימון, המנה של עלי הגפן שונה בין טברנה לטברנה כמו שמיים וארץ!
יש שמגישים אותה חמה, יש כאלו שמגישים אותה קרה, יש שממלאים אותה בפטרוזיליה יחד עם האורז ואורגנו ויש תיבול של שמיר, יש עלי גפן שבהם האורז מבושל יחד עם מעט גזר מגורד, ולעיתים נמצא אותם גם ממולאים באורז ובשר יחד, לסיכום - בכל טברנה הטעם שונה!
ממולאים (גמיסטה) זו מנה טבעונית יפיפה של 2-3 גמבות/עגבניות ממולאות באורז עם עשבי תיבול פטרוזיליה/שמיר/אורגנו, מכינים את כולם יחד בתנור, תוך כדי ההכנה שופכים את תכולת העגבניות על האורז, וכל האורז מקבל את העסיסיות של העגבניות הטריות, ולסיום הם נצלים מעט, אז הפלפלים צלויים וכך גם העגבניות, מנה עסיסית, חובה להזמין בטברנה הקרובה!
ניפגש בפוסט הבא! שלחו אותו לחברים רעבים!!!
להזמנת סיור ייחודי משולב של גרפיטי וקולינריה/הסטוריה מוזמנים לשלוח הודעה בפייסבוק "הסודות של אתונה" ונשלח לכם את כל הפרטים על הסיור!