חלק שני : פוליה +סטרומבולי+נפולי+סרדיניה +קורסיקה מבוגרים מאי 2022

זהו המשך / חלק שני ( למי ששרד עד כאן) של טיול מבוגרים בדרום איטליה + האיים סרדיניה וקורסיקה בחודש מאי 2022.

בתיאור שלי אני אתעכב יותר על הלוגיסטיקה והשיקולים שלי אשר הביאו לבחירת אופי הטיול כפי שביצענו אותו. מבקש להדגיש - הטיעון המרכזי שלי הינו שמרכז הטיול הינו האטרקציות אותן מבצעים כלומר : מטרת הטיול הינה האטרקציות ואילו כל היתר ( טיסה , רכב , מלון , אוכל ) כל אלו הינם אמצעים אשר באים לשרת את המטרה! ואם זה קו המחשבה , כי אז האטרקציות בעדיפות עליונה ואילו האחרים בעדיפות משנית!

אני מקדיש חלק נכבד מן הבלוג ללוגיסטיקה ולשיקולים , למה? משום שאני חושב כי הקורא (ככל שהוא/היא מעוניין ) יכול להפיק תועלת מן השיקולים שהנחו אותי לבחור מה שבחרתי ( ויכול כמובן , גם לשלול את השיקולים שלי) , לעומת זאת - האטרקציות הן העדפה אישית שלי! מישהו אחר - יבחר אולי אטרקציות אחרות. ולכן , אקדיש גם מקום לאטרקציות שביצענו - אך מקום במשורה!

מבקש ראשית לגעת בנושא הרכב!

רצינו כאמור לטייל הן בסרדיניה והן בקורסיקה , תוך כדי מעבר עם מעבורת ביניהן. יש מעבר קצר בין צפון סרדיניה SANTA THERESA DI GALLURA לבין דרום קורסיקה BONIFACIO. בערך שעה אחת של הפלגת מעבורת ביניהן. יש שתי חברות המפעילות מעבורות ביניהן . כל חברה מפעילה 2/3 מעבורות ביום בכל כיוון בזמנים שונים : בבוקר יותר ואילו אחה"צ רק אחת (נא לבדוק , גוגל). אשר להשכרת הרכב : ובכן , בסרדיניה יש רק חברה אחת אשר יש לה סניף ב SANTA THERESA DI GALLURA . זוהי החברה אשר פועלת רק בסרדיניה ( לא באיטליה , למיטב ידיעתי) ושמה : AUTONOLEGGIOSARDINYA.IT יש לשים לב מאד לאיות המדוייק בכדי להגיע אל האתר שלה. ( auto noleggio באיטלקית משמעו השכרת רכב , וחברות רבות יכולות להיקרא עם ואריציה דומה - לשים לב לאיות המדויק). כלומר , מי שרוצה להגיע עם הרכב אל המעבורת ( לא לעלות עם הרכב על המעבורת - אף חברת השכרה לא מרשה זאת ) כי אם להגיע אל המקום בו המעבורת עוגנת - מי שרוצה הוא "שבוי" של חברת ההשכרה הזו! והם , החברה , מנצלים זאת היטב! ראשית , בכדי שיהיו מוכנים להשכיר רכב - הם דורשים להעביר אליהם מראש מקדמה! שנית, הם מוכנים להשכיר רכב (בעונה שנמשכת 8 חודשים או יותר בשנה) רק אם רוכשים אצלם ביטול השתתפות עצמית! וכמה הם מבקשים עבור ביטול השתתפות עצמית? ובכן , 23 אירו(עשרים ושלשה אירו) ליום! רק לשם השוואה - בביטוח נסיעות חו"ל אשר אני עושה בארץ (אני עושה אצל AIG ויכול להמליץ עליהם בפה מלא - גם זולים משמעותית מכל האחרים , וגם משלמים את התביעה מהיום למחר! אין טעות! היתה לי תביעה , אספתי מסמכים : שלחתי אליהם ביום שני(באי מייל) והכסף היה בחשבון שלי ביום שלישי שלמחרת - בלי טריקים ובלי שטיקים!) , ובכן אצל AIG ביטול השתתפות עצמית עולה 5.5$ ליום - משהו קצת למעלה מ 5 אירו ליום! וכמה אצל החברה בסרדיניה - 23 אירו ליום. אך אין לי ברירה - לקוח שבוי! דבר נוסף , אותה חברה בסרדיניה אינה עונה ל אימייל! פשוטו כמשמעו: שלחתי אליהם 3 אימיילים וללא תגובה! (למזלי יש לי מכרים באיטליה אשר התקשרו אליהם טלפונית - טלפונית הם ענו - וגם העבירו להם את המקדמה בעבורי!)

באשר לקורסיקה - חברת השכרת רכב במקום מעגן המעבורת - ב BONIFACIO - שוב , גם כאן רק חברה אחת EUROPCAR ושוב הלקוח "שבוי" שלה! מחירי השכרת הרכב בקורסיקה הינם מסחררים! עבור רכב קטן - קורסיקה ברובה הררית עם כבישים צרים ולכן רכב קטן עדיף -( לא הכי קטן אולי דרגה 2/3 לא אוטומטי חלילה) שילמתי כ 140 אירו (מאה וארבעים אירו) ליום השכרה - שכרתי ל 5 ימים , והחשבון יצא קרוב ל 700 אירו ( יצאתי עוד קצת בזול! למה? חברת ההשכרה הינה כאמור EUROPCAR - אין אופציה אחרת - אני הזמנתי אצל ECONOMYCARRENTALS אשר הציעו את המכונית של יורופקר במחיר נמוך יותר במעט מן המחיר של יורופקר , וכן - ביטול השתתפות עצמית - מה שהתברר כחיוני במקרה זה - עשיתי אצל AIG ! אחרת הייתי יוצא עם מעל 140 אירו ליום. אגב , בקורסיקה לכל חברות השכרת הרכב יש מגבלה של ק"מ 250 ק"מ ליום NOT UNLIMITED ! אני עשיתי במשך 5 ימים פחות מ 650 ק"מ. כמו כן - הדלק בקורסיקה יקר יותר , כמו כל המחירים בקורסיקה. )

כלומר , לנושא השכרת הרכב בסרדיניה&קורסיקה : בסרדיניה "שבוי" של חברה אחת , בקורסיקה "שבוי" של חברה אחרת - אי אפשר להעלות על המעבורת רכב מושכר(היה חוסך לי הרבה זמן וכסף). בחזרה אל סרדיניה עם המעבורת מגיעים כמובן אל נמל המעבורת! אבל אנו היינו צריכים להגיע אל נמל התעופה OLBIA במרחק כ 80 ק"מ מן המעבורת! האופצייה היחידה (לא ראלי לשכור רכב ליום אחד וגם לשלם דמי החזר במקום אחר) צריך היה לקחת מונית ספיישל - בעלות של כ 100 אירו!

ב MAINLAND של איטליה מצאתי חברת השכרת רכב מקומית (איטלקית) בשם DYI DOYOUITALY.COM שהיא מאגדת/מציעה חברות השכרה שונות (משהו בסגנון של OFRAN בארץ , או גם בסגנון של ECONOMYCARRENTAL ) אשר הציעה מחיר השכרה זול עם אפשרות להחזר DROP OFF במקום אחר בתשלום (לקחתי ב רומא ב שד"ת והחזרתי בנפולי שד"ת - אגב , נפולי שד"ת מזעזע וזה עוד בלשון המעטה כאוס תחבורתי מוחלט כבישים הרוסים ותחנת ההחזר על יד השדה בחוץ בלתי אפשרי למצוא את הבודקה ) אך הם נתנו בונוס של נהג נוסף , גם חיסכון של קרוב ל 10 אירו ביום.

באשר לנהיגה / השכרת רכב באיטליה מציע לכל מי שמתכונן לנהוג באיטליה להיכנס אל הבלוג של אנדי! אנדי הינו ישראלי אשר גר לסירוגין באיטליה ובישראל. אנדי מפרסם בלוגים כאן באתר למטייל על איטליה , ובעיקר על נהיגה באיטליה. ראיתי הרבהנ טיפים אשר כתב , וגם נתקלתי בהרבה מן המלכודות אשר ציין אנדי שצריך להישמר מפניהן. אמנה רק כמה : א. יש באיטליה 350000 מצלמות! האיטלקים עושים קופה גדולה מן המצלמות , וקורבנות רבים / תמימים של המצלמות הינם התיירים! ב. יש להישמר בערים מן השלט ZTL על רקע לבן עם עגול אדום! ZONA TRAFFICO LIMITATO הכניסה מוגבלת רק למכונית מקומיות / מורשות - מלכודת "קלאסית" לתיירים , לאחר מספר חודשים מקבלים הביתה דו"ח מצולם עם דרישת תשלום קנס + דמי טיפול של חברת השכרת הרכב (הרי השארנו לחברה מספר כרטיס אשראי) ג. באוטוסטרדות לפעמים ( בלילה או במקומות קטנים ) עמדות התשלום לא מאוישות וצריך לדעת כיצד לשלם - אפשר גם במזומן ומקבלים גם עודף ואפשר גם באשראי אך צריך להבין את ההוראות

ד. ממש ביציאה מן האוטוסטרדות, לאחר עמדת התשלום , עלולים לארוב שוטרים - מחפשים קורבנות! נתקלתי בכך בערב הראשון באיטליה (לפני שהגעתי אל המלון הראשון) . עכבו אותי וממש חיפשו סיבה לתת דו"ח!

ה. באוטוסטרדות המשניות , באיזורים הכפריים , תחנות הדלק פתוחות בבוקר ומן הצהריים לא מאויישות , אם רוצים לתדלק - בשירות עצמי! אפשר גם באשראי , הגעתי בצהריים אך חששתי כי לא אצליח להבין את ההוראות , ולכן רציתי לשלם במזומן בסכום לא גבוה. עצרה מכונית תדלקה , שאלתי מה לעשות הראו לי ונסעו מיד. לצערי לא הבנתי נכון , וכך הלכו לאיבוד 20 אירו. עצר מישהו אחר כך ואמר לי כי אוכל לקבל החזר מבעל התחנה! מתי? כאשר הלה יפתח מחר בבוקר! אבל מחר בבוקר אני אהיה 200 ק"מ מן התחנה!

כל המקרים הללו , ועוד רבים אחרים , מפורטים בבלוג של אנדי!

אשר לנושא התעבורה בטיול שלנו : בקליפת אגוז / בצורה טלגראפית : א. 3 השכרות רכב שונות : איטליה MAINLAND , סרדיניה , קורסיקה . ב. 4 פעמים מעבורת : פעמיים הלוך חזור עם רכב - מעבר מסינה >><<אל סיציליה הלוך חזור , מעבר מ סרדיניה >><<אל האי מאדלינה , פעמיים הלוך חזור ללא רכב - מילאצו >><<סטרומבולי , סרדיניה<<>> קורסיקה .

המשך בבלוג הבא.

תמונת הפרופיל של wizo1234