שמי אבי אני בן 37 נשוי ליוכי במקצועי אני צלם כך שאשתדל להעלות תמונות מיוחדות מכל מקום אנחנו אוהבים לצאת לטיולים מגוונים עם שילוב של עיר וטבע פחות קניות ומוזיאונים אולי רק המיוחדים שבהם מי שחושב שזה הטעם שלו מוזמן לקרוא את הפוסטים ולשאול שאלות ואענה בשמחה על הכל אני משתדל לתת מידע מפורט על כל יעד שאנו מגיעים כך תוכלו לתכן היטב את הטיול שלכם .

רודוס- יוון חופשה ספונטנית ומפתיעה.

תמונה ראשית עבור: רודוס- יוון חופשה ספונטנית ומפתיעה.

האמת הפעם הטיול בעל אופי שונה. הרבה מנוחה וחוף. אבל מה לעשות שאצלי אין מושג כזה לנוח, אז הייתי חייב לתכנן לנו קצת כיתות רגלים וגמיעת קילומטרים ברכב.

אחרי פעמיים מרוקו עם המשפחה התחיל רצון עז לצאת לחופשה זוגית ושקטה, בלי תכנון ארוך וללא הוצאות גדולות. כל החופשה , כולל טיסות, ביטוח, רכב, דלק, מלונות עלתה כ-4.000 ש"ח.

טיסות- חיפשתי במנועי החיפוש את היעד הכי זול ונפל בגורל רודוס. אך אני מעולם לא סוגר דרך מנועי חיפוש אלא רק בחברת התעופה עצמה.

אתם שואלים מדוע? אענה! אם סגרתם טיסה דרך מתווך חיצוני, לטיסה עם איזי ג'ט למשל דרך האתר קיווי ובוטלה הטיסה, אתם לא יכולים לדבר עם איזי ג'ט כי לא אתם סגרתם מולם, אלא קיווי וכך תמצאו את עצמכם מנסים להשיג את קיווי שיטפלו בעניין ותקבלו תשובה שתחכו 90 ימי עסקים ולאחר הזמן הזה גם לא תקבלו כלום. אז שווה לפעמים להוסיף מעט כסף ולסגור ישירות באיזי ג'ט. בכוונה הבאתי דוגמא עם קיווי כי אני במשך שנתיים וחצי מחכה לכסף מהם על טיסה שבוטלה שהתחילה הקורונה, בו בזמן שהטיסה חזור שסגרתי ישירות עם חברת התעופה קיבלתי את הכסף באותו יום.

אז אחרי הטיפ הראשון אתחיל בטיול עצמו.

את הטיסה הלוך סגרתי עם ארקיע במחיר 90 דולר לאדם וחזור עם וויז ב-50 יורו לאדם. הטיסה יצאה ביום א' 31.7 ואני סגרתי ביום שישי 29.7 שם המשחק ספונטניות!!

אז הרבה זמן לתכנן לא היה אבל עדיין הייתה חופשה מושלמת.

רכב- סגרתי דרך rentelcars בחברת שנקראת Drive

טיפ חשוב שנוגע להשכרת רכב בכלל- תזמינו רכב דרך איזה אתר שאתם רוצים' אבל אל תקנו הגנה מלאה מהאתר עצמו כיוון שזו לא באמת הגנה מלאה. הפקדון ישאר אותו סכום גבוה של 1,000 יורו או יותר ובמקרה תאונה חס ושלום, חברת ההשכרה תגבה מכם השתתפות עצמית ואתם תצטרכו להגיש מסמכים ולהוכיח לאתר שרכשתם ממנו את הביטוח כדי לקבל החזר.

פשוט מאוד תסגרו רכב עם ביטוח רגיל ושתגיעו לדוכן ההשכרה בקשו ביטוח מלא (זה מייקר סביב 15 יורו ליום ) ותרוויחו כפול

א.סכום הפקדון ירד סביב 100\200 יורו או שלא יגבו כלל פיקדון.

ב.במקרה של נזק לא יגבו מכם כלום -ראש שקט.

קיבלתי רכב סקודה ידני דיי חדש במחיר מצחיק של 540 שח ל5 ימים , הרכב הגיע נקי ומטופל. ביציאה מהשדה חיכתה לנו נציגה שהראתה לנו היכן הרכב (3 דקות הליכה)

תקשורת - יש לי חבילת "החו"ל כלול" בחברת הוט מובייל . אני משלם על זה 50 ש"ח בחודש וזה כולל שיחות מהארץ לחו"ל ליעדי אירופה וגלישה בחו"ל. מעבר לזה אני תמיד מחזיק סים של world 8 אותו ניתן לרכוש בדואר במחיר של 5 או 10 שקלים ואז טוענים שיחות וגלישה במחירים מעולים כמעט לכל יעד בעולם.

31.7.22 יום ראשון

כפי שציינתי יצאנו בטיסה עם חברת ארקיע דרך טרמינל 1. הטיסה הייתה אמורה להמריא ב13.30 יצאנו בשעה 14.15 לא נורא. כמעט ולא היה תור הכל זרם מצויין.

טיסה של שעה וחצי ונחתנו ברודוס. מיד ביציאה חיכתה הנציגה לקחנו את הרכב ויצאנו לכיוון העיר רודוס (האי נקרא רודוס ועיר הבירה של האי גם נקראת רודוס)

הכיף ביעד כזה זה שאין הרבה נסיעות, הכל קרוב. נסיעה של כחצי שעה והגענו לכיוון העיר העתיקה ששם נמצא המלון שלנו ללילה הראשון . חנינו בחניון חינמי שנמצא בכניסה לעיר העתיקה מצרף קישור למקום.

מיקום חניה חינמית.https://goo.gl/maps/vgnCoj3q2xR6BVNz9

אופנועים וטרקטורונים- טיפ חשוב!! כמעט בכל פינה ניתן למצוא השכרת אופנועים וטרקטורונים- המחירים לא גבוהים, כ-20 יורו ליום (תלןי בסוג האופנוע) רק שימו לב שעל אופנועים אין ביטוח! כלומר, על כל נזק שגרמתם לאופנוע, יחייבו אתכם במחיר מלא עד מחיר של אופנוע שלם. נתון לשיקול דעתכם וסעו בזהירות.

טיפ חשוב לחניות בחו"ל.מצאתם חניה ? כל הכבוד!! רק כדאי לכם לשלוח לעצמכם בווטסאפ מיקום של החניה שלא תסתבכו אחר כך למצוא את הרכב.

בצעידה של כ-7 דקות בתוך העיר העתיקה המלאה בחנויות יפות ואווירת ימי הבניים, הגענו למלון דירות המקום נקרא Ancient Knights Luxury Suites זה מלון סוויטות ללא בריכה וללא ארוחת בוקר. המלון ממוקם במיקום מרכזי, הכל חדש ומעוצב בסגנון אבן\עץ וכל התענוג הזה במחיר של 426 ש"ח ללילה.

קישור למלון https://www.booking.com/hotel/gr/ancient-knights-luxury-suites.en.html?aid=7943475&norooms=1&groupadults=2

החדר
המלון מבחוץ

נחנו מעט ויצאנו לשוטט בעיר. כיוון שהגענו ביום ראשון מרבית החנויות היו סגורות אז יצאנו לכיוון המזח. טיילנו ונהננו מהטיילת היפה ואז ראינו שיט שקיעה בסירת פיראטים גדולה מעץ. המחיר הוא 20 יורו לאדם כולל יין . השייט מתחיל לפני השקיעה (סביב 19.45) ואורך כשעה. היה שייט קסום, עם מוזיקה חרישית ושקיעה מטריפה. לאחר השקיעה הגישו גביעים וחילקו יין ולמי שלא שותה יין חילקו משקה קל. לאחר מכן הקפטן ניגן בגיטרה. חוויה זוגית מעצימה ויפה ממליץ בחום .

המקום נקרא queen christine מיקום https://goo.gl/maps/KumiL8DzuBJpzf4HA.

הקפטן בשיט
שעת השקיעה

טברנה 1- סיימנו את השייט והחלטנו שחייבים לצאת מהשקט וקצת להינות ממוזיקה טובה- אז הלכנו לטברנה. לפני הטברנה עברנו שוב דרך העיר העתיקה, הרחובות היו הומי אדם והכל פתוח היה כיף להסתובב. משם צעדנו לטברנה. הטברנה נקראת "וספורוס", זה במרחק הליכה של כרבע שעה מהעיר העתיקה. המחיר 25 יורו לאדם כולל מזטים ו-2 משקאות לאדם. המקום נחמד עם זמרים טובים ושבירת צלחות במחיר של יורו לצלחת. המקום מיועד בעיקר לישראלים והכל נעשה באווירה תירותית, אני אישית פחות אוהב הצגות, אז לא קנה אותי הדלקת האש וכו' אבל סה"כ אווירה טובה וזמרים טובים.

מיקום טברנה https://goo.gl/maps/J3KWb4VkV8PEx9aW8

המוזיקה הסתיימה בשעה 24.00 וחזרנו למלון מרוצים ועייפים.

1.8 יום שני.

קמנו ב-8 בבוקר ויצאנו לבית קפה בעיר העתיקה, מרחק דקה מהמלון. נהננו מהמקום, חזרנו, עשינו צק אאוט ויצאנו לכיוון הרכב ליעד הראשון שלנו.

חנות בעיר העתיקה
העיר העתיקה
הכניסה לעיר העתיקה

Filerimos

היעד הראשון שלנו הוא במרחק 20 דקות נסיעה לתצפית שנקראת Filerimos. נוסעים בכביש מתפתל מגיעים לראש ההר שם חונים את הרכב בחניה חינמית, משם נפנה ימינה בשדרת עצים יפה עם המון טווסים בצדדים. לאחר 3 דקות הליכה בשביל מוצל נגיע לתצפית יפה על הים וכפרים למטה.

מיקום.https://goo.gl/maps/jfxfvQwBudwd8YMr7

הדרך לתצפית
הטווס בדרך
הנוף

עמק הפרפרים

נהננו מהנוף ולאחר כמה דקות חזרנו לרכב ליעד הבא- עמק הפרפרים. נסיעה של כ-40 דקות הגענו למקום יש חניון עפר גדול, יורדים למטה לכניסה. עלות כניסה 5 יורו לאדם צועדים בשבילים מוצלים בין העצים עם נחל קטן שזורם במקום. יש הרבה פרפרים, האמת, רובם על העצים וכשהם על העץ, הם שחורים ולא יפים רק שהם בתעופה רואים את הצבעים. סה"כ מקום נחמד להעביר בו כחצי שעה .

עמק הפרפרים
הפרפרים על העץ

מצודת מונולוס

משם סיימנו ועלינו לרכב לכיוון מצודת מונולוס. הדרך למצודה עוברת בכל הצד המערבי של האי בכבישים מתפתלים. מכל מקום נשקף נוף מקסים של הים, עם צוקים יפים והרים בצדדים דרך מהנה ויפה .

הנוף בדרך
הנוף

הגענו למצודה חנינו למטה וטיפסנו בדרך קלילה כ-30 מדרגות הגענו למצודה ישנה עם נוף מדהים של הים והאיים מסביב. רוח חזקה קידמה את פנינו ולנו רק נשאר להינות מהטבע.

מיקום https://goo.gl/maps/6qm8cF8uQUJgwQtw8

הנוף מהטירה
עוד נוף

Fourni Beach

ירדנו אפילו עוד יותר רגועים והחלטנו לצאת לשחיה קטנה בחוף מדהים שנמצא כ-10 דקות מהטירה.

החוף נקרא Fourni Beach. זהו חוף רגוע עם קיוסק מגניב למעלה. מקום מסודר כולל ברזיה, מקלחות ומיטות חוף. לא עמוס ונוף של כל הצוקים מסביב. בצד הזה של האי, נושבת רוח ולכן יתכנו גלים .

Lindos Sun Hotel

סיימנו לשחות והתחלנו בנסיעה לצד המזרחי של האי לכיוון הכפר לינדוס. לאחר כשעה נסיעה הגענו למלון שהזמנו Lindos Sun Hotel ליד העיירה לינדוס . המלון בנוי בסגנון יווני, הכל צבוע בלבן. במלון יש כמה סוגי חדרים אנו לקחנו חדר עם בריכה פרטית. החדר מדהים עם בריכה עם נוף לים.

המחיר כ- 650 ש"ח ללילה כולל ארוחת בוקר וארוחת ערב.

קישור למלון:https://www.booking.com/hotel/gr/lindos-sun-rhodes.en.html?aid=2261795&norooms=1&groupadults=2

החדרים הרגילים במלון
החדר שלנו
הגג של המלון

נחנו וכמובן שחינו בבריכה, התארגנו ויצאנו לעיירה לינדוס. הגענו לקראת שקיעה. העיירה ציורית מלאה בבתים לבנים וסמטאות קסומות. שימו לב - אין חניה בעיירה למטה, חונים למעלה ויורדים ברגל.

אם אתם רוצים לרדת לחופים למטה, מיד בפניה לעיירה תפנו שמאלה ושם יש ירידה עם רכב קרוב לחופים.

יש מצודה עם נוף יפה והרבה מדרגות שניתן לעלות ברגל או עם חמור.

חזרנו מרוצים ועייפים למלון.

2.8 יום שלישי.

את היום פתחנו בארוחת בוקר ושחיה בבריכה. האמת היו לי עוד תכניות לאותו היום, אבל נכנסנו למוד של רוגע והחלטנו לוותר על דברים לטובת חופים ורוגע.

(המקומות שוויתרתי 1.שבעת הנחלים 2.אגם Gadoura Dam)

חוף Lindos Aqua Terra

משם יצאנו לכיוון העיר פילראקי. בדרך עצרנו בחוף קסום עם מיטות נוחות, החוף לא היה עמוס בכלל והגישה למים נעימה זהו חוף של מלון Lindos Aqua Terra אבל כולם יכולים להכנס. עלות השכרה מיטה לזוג 14 יורו.

מיקוםhttps://goo.gl/maps/ruaFiEhQADzWBBEK6

חוף Anthony quinn .

משם עברנו לתצפית על חוף יפה עם מים בצבע תכלת שנמצא בתוך מפרץ יפה, אך צפוף ועמוס חוף Anthony quinn .

Anthony quinn

מלון Casa Cabana Boutique Hotel & Spa - Adults Only

משם נסענו למלון היפה שלנו מלון Casa Cabana Boutique Hotel & Spa - Adults Only

המלון מעוצב בסגנון עץ ושחור, הכל חדש ומעוצב מדהים. לקחנו חדר עם ג'קוזי במרפסת סה"כ מלון מצויין ממוקם ממש במרכז העיר. המינוס היחיד זה שלא היה נוף אבל המלון עצמו הוא חלק מהנוף ובכל אופן אחרי המלון של אתמול זה מסתדר.

קישור למלון https://www.booking.com/hotel/gr/casacabana.en.html?aid=2261795&norooms=1&groupadults=2

המלון

נהננו מהג'קוזי בחדר ומהבריכה המדהימה. התארגנו ויצאנו לעיר חשוב לציין פילארקי זו עיר תוססת מלאה בבארים ומועדנים מכל הסוגים ומנגד בתי קפה מגניבים המון צעירים מגיעים לעיר אך הפלוס שהמלון ממוקם בחלק השקט של העיר כך שבמרחק הליכה תוכלו להינות מאווירה צעירה וחופים מדהימים מסעדות ובתי קפה וכמובן לחזור לשקט ולרוגע של המלון.

חזרנו מרוצים וכמו כל יום עייפים.

3.8. יום רביעי.

את היום פתחנו בארוחת בוקר במלון (כשומרי כשרות אין לנו הרבה אפשרויות רק לחם ודבש אבל המלון מציע ארוחה מעולה ומגוונת), משם ירדנו לחוף היפה של העיירה לרביצה ושחיה .

לאחר שלא טעמנו אוכל מבושל כל השבוע, החלטנו ללכת לבית חב"ד שנמצא באיקסיה ליד רודוס, בית חב"ד ממוקם ממש על החוף עם נוף לים אכלנו דג עם אורז וציפס חומוס ולחמניות. המנות היו גדולות וטעימות ובמחיר מעולה של 50 יורו.

שימו לב - בחוף נעקצתי על ידי דג או אצה ברגל והתנפחה לי הרגל. עשיתי ביטוח חו"ל בהראל. נכנסתי לאפליקציה. האפליקציה מראה מרכז רפואי קרוב, הגעתי למקום בדקו אותי והביאו לי זריקה וכדורים ושוחררתי. ההליך היה מהיר ויעיל וכמעט ללא עיכוב. חשוב מאוד לוודא את נושא הביטוח לפני טיסה בעיקר בשביל כאלו מקרים.

Dionysos Hotel

מהמרכז הרפואי נסענו לכיוון העיר איקסיה שנמצאת 10 דקות מרודוס ו-14 דקות משדה התעופה, כיוון שלמחרת יש לנו טיסה בשעה מוקדמת העדפנו להיות קרובים לשדה לקחנו מלון Dionysos Hotel זהו מלון 4 כוכבים ענק מעוצב יפה אך לטעמי מעט מיושן . יש בריכה ענקית במלון המון מסעדות וברים, ערבי מוזיקה. לילדים זהו מלון מושלם עם המון מרחבים ומרחק 3 דקות מהחוף.

קישור למלון https://www.booking.com/hotel/gr/dionysos.en.html?aid=2261795&norooms=1&groupadults=2

נהננו מהבריכה של המלון ויצאנו לחוף היפה לצילומי שקיעה בחוף. יש המון מסעדות יפות ונדנדות לצילום.

נדנדות על רקע הים
החוף בשקיעה

לאחר שנהננו מהבריזה המעולה שיש בצד הזה של הים, נסענו לשתות קפה בסטארבקס בכל אופן אין מצב להיות בחו"ל בלי סטארבקס .המקום מעוצב ממש כבית קפה עם מקומות ישיבה ונוף יפה .(זה לא רק דוכן)

מיקום https://goo.gl/maps/VwDnWsMzLt8nC9Fr5

קפה סטארבקס

טברנה Blue Lagoon

משם עברנו לעוד טברנה Blue Lagoon - המקום מעוצב בסגנון פיראטים, עם גישורנים מעץ , מוטיבים פירטיים ובריכת מים. עלות כניסה 20 יורו לאדם כולל 2 משקאות. האוירה הייתה מדהימה עם מוזיקה מעולה והרבה יותר אותנטי מהטברנה הראשונה שהלכנו.

מיקום:https://goo.gl/maps/fLofU2rfAEFpHQoj7

הטברנה

חזרנו למלון שוב פעם מרוצים ושוב פעם עייפים.

4.8 יום חמישי.

קמנו ב- 7.00 בבוקר ושוב אכלנו דבש, ירקות ולחם ויצאנו לשדה. החזרנו את הרכב ללא בעיות מיוחדות. החברה ממוקמת ממש מול הכניסה לטיסות היוצאות. היינו אמורים להמריא בשעה 10.00 עם חברת וויז אייר, היה עיכוב ויצאנו רק בשעה 12.00.

שימו לב- שהם מתעקשים על הצהרת בריאות, בלי זה לא יתנו לכם לעלות. אז כדאי למלא באתר של משרד הבריאות.

חזרנו מרוצים מאוד ורגועים.

תמונת הפרופיל של אבי רביבו
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אבי רביבו