היער השחור - טיול עם ילדים

חזרנו מטיול בן 8 ימים ביער השחור. משפחה (אמיר+עדית) עם 2 ילדים (פז+גל), בני 10 ו-8. היה מדהים.
כמה טיפים בתור התחלה:
 * כדאי למדוד עם Google maps את המרחקים בין האתרים השונים מבחינת זמני נסיעה. אנחנו בחרנו לישון בעיירה המקסימה Rust, מרחק הליכה מפארק אירופה, והמיקום הזה היה מושלם מבחינתנו.
חוץ מהפארק, המקום נמצא חצי שעה נסיעה מהעיר המרכזית פרייבורג, 45 דקות נסיעה מקולמאר, מרחק נסיעה דומה משטרסבורג, 50 דקות מאגם טיטיזי ומפארק המים. צריך לשים לב שאגם קונסטנץ נמצא שעתיים וחצי-שלוש שעות נסיעה ממרכז היער השחור, ולכן אנחנו ויתרנו עליו.
 * ה-WAZE עובד מצויין באזור. צריך כמובן להצטייד בחבילת גלישה מול ספקית הסלולר. אנחנו רכשנו ב-200 שקל חבילה של 300 מגה, ולא ניצלנו אפילו חצי, אבל רוב הזמן השתמשנו בGPS ולא ב-WAZE, שבו השתמשנו בעיקר כדי לאמוד נכון יותר את זמני ההגעה או כשראינו שישנן דרכים שאפשר להתלבט בהן.
 * ה-Google maps מדהים ויעיל כשהולכים ברגל בערים השונות. אתם יכולים לחנות בחניון כלשהו בעיר, לציין לעצמכם את שם הרחוב, ולאחר כמה שעות שיטוט בעיר, פשוט להפעיל את ה"גוגל מאפס" והוא מכוון אתכם בדיוק איך ללכת ברגל עד לחניון. השתמשנו ונהנינו.
 * אתר מזג אוויר שמצאנו כיעיל הוא ACCURATE WEATHER - היה אמין מאד ועזר לנו. יש אפליקציה לנייד.
 הטיול:
יום 1 - נחיתה בציריך, נסיעה למפלי הריין.
המפלים הם בערך שעה נסיעה מהשדה. ראינו שיש דיון האם להגיע לגדה של טירת לאופן או לוורת. רצינו להגיע לוורת, אבל הגענו בסוף ללאופן, והיה מוצלח ביותר ! בניגוד למה שמשתמע בחלק מהמדריכים, גם משם לוקחים שייט לתוך המפלים והכל בסדר. אנחנו הגענו בשבוע די חם (סוף יולי), אבל ביום הזה בדיוק ירד לנו גשם, אז רכשנו בחנות שבכניסה מעילי פונצ'ו, והילדים נהנו ללכת בשלוליות, יורדים מסלול רגלי די תלול במדרגות, ומגיעים לנקודת המוצא. סירה של 20 איש העבירה אותנו מגדה אחת לשניה, ומהגדה השניה בוחרים מסלול. אנחנו בחרנו את שיט מס 4 הצבוע בתכלת, שיט של חצי שעה, מגיע קרוב מאד למפלים, מאפשר לצלם מקרוב, ולהרגיש את ההשפרצות, ומספיק והותר למשפחה לאחר יום של טיסה ושעדיין יש לה דרך של שעה למקום הלינה. בסך הכל בילינו שם כשעתיים, והמפלים מרשימים ביותר, גם למי שהיה בניאגרה - חוויה של עוצמה יוצאת דופן של מים ונוף מדהים. למי שיש זמן, יכול לעלות למגדל ולצפות על המפלים מנקודה נוספת .
 לאחר המפלים נסענו למקום הלינה בRUST, דירה חדשה וגדולה, משקיפה לפארק אירופה, המצויידת בכל מה שמשפחה צריכה, החל מנייר טואלט ועד למכונת קפה כולל קפסולות. בעלת בית נחמדה מאד, לואיז, שנתנה לנו טיפים שהוכחו בהמשך כיעילים. מקום מומלץ. יום 2- שטרסבורג
 עיר יפהפיה, במקם כזה צריך לאזן בין צרכי הילדים לבין ההנאה שלנו כמבוגרים. חנינו באחד החניונים עליהם המליצו בספר "המשפחה המטיילת", ומשם צעדנו לכיכר המרכזית, עם הקתדרלה - אחת מהמרשימות ביותר שראינו באירופה. המבנה מבחוץ יוצא דופן, נכנסנו פנימה ושם היה יחסית מאכזב. לא רחוק משם נמצאת גלידריה טעימה. כדאי מאד להגיע ל"צרפת הקטנה" (PETITE FRANCE) ולתכנן את הטיול בעיר כך שתהיו עירניים כשתגיעו לשם, ולא בסוף המסלול. האזור מקסים, מלא בתי קפה, ומאוחר יותר בטיול ראינו אווירה ונוף דומים גם בעיר קולמאר (באזור הקרוי שם "ונציה הקטנה"). רחוב המותגים של שטרסבורג חביב מאד לאוהבי הקניות. והוא מחבר בין כיכר גוטנברג לכיכר קלבר, שני כיכרות עם אווירה נעימה ועם קרוסלות סוסים לילדים. אפשר גם לקחת שיט בעיר, אך היינו כבר יום קודם בריין וויתרנו.
יום 3 - פארק אירופה - חבל על הזמן.
בתור מי שהיו גם באפטלינג, לגולנד, וואיליבי, טיבולי, יודו דיסני - הפארק השווה ביותר הוא פארק אירופה. שילוב אדיר של רכבות הרים ושל מתקנים פחות מפחידים, היצע מגוון מאד של אטרקציות, וכמובן הססגוניות של הצבעים והמאכלים הנובעת מהחלוקה של הפארק ל"מדינות" שונות מוסיפה ומשדרגת. הילדים שלנו חולי רכבות הרים, אז עשינו איתם עיסקאות על מה עולים ועל מה לא. שתי הרכבות המפחידות ביותר- "בלו פייר" ו"סילבר סטאר" מטורפות ברמות (אפשר להקיש ביוטיוב פארק אירופה ואת השם שלהן כדי לראות ולהתרשם. לעניות דעתנו, לא מתאים לילדים בני 8-10, אולי מגילאים יותר מבוגרים. לכן ויתרנו. הלכנו ל-WOODEN שהיא הרכבת החדשה שם, וגם אחת המפחידות, והיה באמת מארד ארוך ומפחיד, וכיפי....מומלץ.
באופן כללי, עדיף אכן לקחת את הרכבת בכניסה לפארק עד לחלק המרוחק, להתחיל את המסע ב"איסלנד", שם נמצאות הרכבות שהזכרתי, ולצעוד לכיוון הכניסה במהלך היום.
 טיפ - לפארק אירופה יש אפליקציה לנייד, שבה אפשר לראות את זמני ההמתנה בכל אחד מהמתקנים ! יעיל מאד כדי לנווט ולתכנן את היום. אנחנו היינו ביום רביעי בשבוע, והתור למתקנים המבוקשים היה 30 - 40 דקות. ב"סילבר סטאר" שהזכרתי קודם אנשים עמדו שעה וחצי !!! אנחנו נהנינו מהמתקן של ה"אטלנטיקה" (רכבת הרים שיורדת למים) בפורטוגל, בקרוסלות חמודות בספרד, אבובים בסקנדינביה, רכבת ההרים הכיפית "פוסידון" ביוון (גם מהירה וגם יורדת לשפריץ מים כיפי - אגב, ראינו אותה נתקעת בהמשך היום...מפחיד..), ביורוסאט שבצרפת (כדור הגולף המפורסם, רכבת הרים מפחידה בחושך...אחלה מתקן לחובבי הז'אנר...), היינו בצרפת גם בסרט ה-4D, רכבות הרים כיפיות יש גם בשוויץ ובאוסטריה, רכבת החללית של רוסיה, ספלים מסתובבים וגם מסע בים עם הפיראטים בצד של הולנד, מכוניות מתנגשות באולם המזנון של אנגליה, ראינו מופעים יפים במהלך היום. בקיצור, פארק מדהים. המחיר לארבעה כ-150 יורו (ויש בפורום דיונים שלמים אם כדאי/לא כדאי לקנות את כרטיס היער השחור - אנחנו לא קנינו, כי לא רצינו לכבול את עצמנו לאתרים וללוחות הזמנים של הכרטיס).
 טיפ נוסף - מהמפה של הפארק מאד קשה להבין מה זה כל מתקן. אנחנו קיבלנו חינם את ספר המדריך של הפארק (קופון מבעלת הדירה), והוא מאד עזר לנו כדי להתמצא ולהחליט לאן ללכת. מי שנוסע ליותר זמן ליער השחור - אפשר לשקול בכיף יומיים בפארק..
יום 4 - דרך היין של אלזס
יום שהתברר כיום המיועד יותר למבוגרים, וגם אם פה ושם חנות או מקום שהילדים נמשכים אליו, היופי והנוף של המקום הם למבוגרים. העיירות על הדרך, והנסיעה בדרך עצמה - אין מילים, מקסים וחלומי. אנחנו הלכנו, כמו תיירים טובים לקולמאר, ריקוויר וריבהווילה, וכולן היו יפהפיות. בקולמאר לקחנו את הרכבת שמסיירת בעיר , יש בה אוזניות עם תרגום לעברית, שדווקא היה כיף לשמוע אותו. המסע לוקח 40 דקות ונותן הבנה טובה על המבנה של העיר ועל המבנים השונים שלה. כפי שציינתי קודם, ונציה הקטנה היא המקום היפה ביותר בעיר בעינינו. כדאי לשבת שם בבית קפה ולספוג אווירה. את הדרך מרוסט לקולמאר עשינו, בהמלצת בעלת הבית, עם מעבורת עליה עלינו עם המכונית, ולאחר 2 דקות עברנו לגדה השניה, זה מקצר ברבע שעה את הנסיעה, וגם חוויה לילדים עם המכונית על המים. המעבורת נמצאת ב-RHINAU. בדרך לקולמאר עצרנו במקרה במרכז מסחרי שהיה בו מעין מתקן "ג'ימבורי" אבל שהתאים בהחלט לילדים בגילאים שלנו (8,10), ובילינו שם שעה וחצי, מה שעשה את היום לכיפי יותר עבור הילדים.
העיירה ריקוויר נמצאת נסיעה קצרה מקולמאר, והיא היתה מבחינתנו היהלום שבכתר עיירה יוצאת דופן, הולכים את הרחוב הראשי, וכל בית יותר יפהפה מזה שלידו, הקירות של הבתים צבועים בצבעים שמחים - כחול, צהוב , אדום, עם איורים שונים, ובין הבתים ניתן לרדת ליקבים עם ריחות משכרים. אנחנו גילינו חנות שמכרה מרשמלו מקומי שמיוצר במלאכת יד, קנינו חבילה - וזה היה אחד המעדנים הטעימים ביותר שטעמנו. אחד הסמלים של העיר הוא חסידות ואווזים, ויש בובות שלהם בכל חור. העיירה מאד תיירותית ובכל מטר יש חנות מזכרות. הרבה חנויות של עוגיות וגלידות, כדאי מאד לשבת לקפה ועוגה (לאו דווקא היער השחור, טעמנו ולא היה משהו ב-2 מקומות בטיול).
 היעד הבא היה ריבהווילה, שם אכלנו מעין פיצה מקומית וטעימה בבית הקפה שממוקם בצד שמאל מייד בתחילת המדרחוב (יש חניון בכניסה לעיר, וממנו צועדים למדרחוב). כמו ריקוויר, מטיילים בעיירה כזו חצי שעה-שעה לכל היותר וממשיכים הלאה. אנחנו אכלנו את הפיצה, שתינו יין מקומי טעים ונהנינו מהבריזה. גם כאן יש רכבת כמו בקולמאר, כל הרכבות דומות באופיין, ומספיק לחוות את הנסיעה פעם אחת בעינינו.
יום 5- פרייבורג - מעוז היער השחור.
עיר יפה, ללכת לפי ההמלצות לכיכר המרכזית, לראות את הקתדרלה, להסתובב בדוכני השוק הרבים (מדי יום בשעות הבוקר-צהרים, בשבת שוק יותר גדול), לאכול נקניקיה מקומית עם לחמניה. בשוק אהבנו את הדוכנים לצעצועים - סביבונים, "יויו" וכל מיני צעצועי עץ חביבים, קנינו קצת למזכרת. מהכיכר צועדים ברגל למדרחוב - רחוב קייזר ג'וזף. כל החנויות, כל המותגים. בחנויות הכלבו של מולר ו"קראהוף" יש קומה לצעצועים ולילדים, אז שווה לתת להם קצת להסתובב כדי שגם הם יזכרו לטובה את העיר. אם באים מהקתדרלה למדרחוב וצועדים שמאלה, אז מתקרבים לגשר הראשי של הכניסה לעיר - סימן ההכר שלו זה M של מקדולנדס, ושם בצד שמאל יש דגל איטליה, שמוביל למסעדה איטלקית שבה ישבנו לאכול צהרים ומאד מומלצת. גם טעים וגם לא יקר. בעיר עצמה יש תעלות קטנות, סמטאות עתיקות ויפות ואווירה טובה, שילוב של ישן וחדש.
 את היום הקודם סיימנו בבריכה בעיירה הסמוכה לרוסט (הרבולצהיים - חמש דקות נסיעה), טיפ מוצלח נוסף של בעלת הבית. יש בריכה אולימפית למבוגרים, שכל כולה מים עמוקים, ויש בריכה לילדים, שכל כולה 1.35 גובה, עם מגלשה נחמדה. סיום מוצלח מאד של יום כיפי לכל המשפחה.
יום 6 - פארק המים ואגם טיטיזי
בשנה שעברה היינו בפארק מים מדהים בשם Lalandia בדנמרק ולנו במלון הסמוך לו 5 ימים. אני כותב זאת, כי קשה להתחרות ב"ללנדיה" אבל גם פארק המים של היער השחור , ה-Bade paradize הוכח כהצלחה טובה מאד, למרות שיש בו קצת פחות מתקנים מהפארק שציינתי. בפארק יש 2 מגלשות שמתאימות לגיל 12 ומעלה, 3 מגלשות מצויינות למשפחות - ובהן בילינו את רוב הזמן (יש שילוט שמסביר על כל מגלשה). אחת מהן בתוך מסלול חשוך, ונדלקים בה כל פעם אורות צבעוניים כמו בדיסקוטק, אחת רחבה שיש בה קטע חשוך, ושמתנדנדים בה מצד לצד במהלך הגלישה, ואחת סגולה פתוחה וחביבה. בשתי הראשונות אפשר גם לגלוש בזוג או בשלשה, וזו חוויה. הפארק יקר, 64 יורו לארבעתנו, אך שווה. משלמים את החשבון הסופי בסוף, אחרי שרואים כמה זמן ביליתם בפארק ומה קניתם לנשנש...
 משם נסענו עשר דקות לאגם טיטיזי. מקום תיירותי מאד, אך האווירה והנוף יפים ושווים, מאד ממליצים. לקחנו שיט בסירת פדלים, עלינו על גלגל ענק שממוקם בסביבת האגם, הצטלמנו עם בגדים מסורתיים של היער השחור (מזכרת שווה !) בדוכן של צלם שממש התמקדם ליד הגלגל הענק. כדי להגיע לאגם חונים בחניון הרכבת המרכזי, אליו יש שילוט, והולכים ברגל 5-10 דקות, אווירה של שבת בצהרים בפארק. בערב הלכנו, שוב בהמלצת בעלת הבית, לאזור המלונות של פארק אירופה, שהמובילים שבהם הם מלון קולוסיאום ומלון בל רוק. שם בילינו את הערבים שלנו אתמול-היום-ומחר . אחלה מקומות. יושבים ורואים מופע, שומעים מוסיקה, שותים קצת אלכוהול או קפה, אוכלים גלידה או עוגה, מזג אוויר נהדר , אוירה מדהימה - מומלץ למי שנמצא ב"רוסט" או ישן באזור פארק אירופה כמונו.
יום 7 - מגלשות הרים + פארק סטיינוואסן
 התכנון המקורי היה לנסוע למגלשות ההרים של טודנאו, שעה נסיעה. הגענו לשם ופתאום התחיל מבול (לא האמנו שזה יקרה, כי התחזית אכן דיברה על גשם, אבל כל השבוע היה חם יחסית). המגלשות נסגרו, הילדים היו עצובים, ולא ידענו מה לעשות. בסוף החלטנו שניסע לפארק "Steinwassen" שממוקם 5 דקות משם. עמדנו בתור לפארק, ופתאום הגשם נעלם, השמש יצא וקיבלנו יום חם ונעים עם 25-27 מעלות...לא יאמן. הפארק הפך לחוויה של היום, מה גם שיש בו מגלשות הרים דומות לטודנאו, מעט פחות ארוכות, אבל כיפיות מאד. לראשונה עולים עם רכבל ומתגלשים כמו בטטודנאו, האישה והילדה עשו זאת פעם נוספת...שווה. במקביל, ישנה מגלש× " קצרה יותר בסגנון של "חצי רכבת הרים" , מתקן אליו עלינו מספר פעמים ונהנינו. אין מה לפחד במגלשות האלה, זה נראה קצת מפחיד בהתחלה, אבל כשלומדים את הפטנט של השליטה במהירות, אין סכנה כלל, אלא אם מישהו משתולל באופן יוצא דופן. בפארק היו גם חיות, מתקן של אבוב ששט במגלשת מים, רכבת הרים קטנה, פארק חבלים, מסעדת הפארק היתה מצויינת גם כן. הפארק לא זול, כלול בכרטיס היער השחור. עלה לנו משהו כמו 60 יורו לארבעתנו. פיצוי מלא לאכזבה של הגשם השוטף מתחילת היום...כמו שכותבים כאן בפורום, זה לא פארק אירופה, אבל בהחלט מקום מהנה למשפחה ולילדים, ואם אתם באזור - תקפצו... בערב בילוי נוסף במלונות של פארק אירופה, ופרידה עם טעם של עוד. בטוח שנחזור...
יום 8 - נסיעה לשדה התעופה ציריך, הזדכות על הרכב וטיסה לנתב"ג. היה מצויין ! אמיר

"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב לאייטם המלא
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב