שמורת טמבופטה Tambopata שוכנת בקרבת העיר פוארטו מלדונדו. זוהי שמורת גו'נגל הנמצאת באגן האמזונס מדרום לנהר Rio Madre de Dios. בתוך השמורה עובר הנהר Rio Tambopata.

מבין כל הלודגי'ם הנמצאים בגבול השמורה בחרנו את Chuncho Lodge משום שזהו אחד הלודג'ים המרוחקים ביותר מהעיר והקרובים ביותר ללב השמורה ומשום שהתוכנית של הלודג' מאפשרת ביקור ב-2 האטרקציות הטבעיות הבולטות בלב השמורה: קיר התוכים ואגם סנדובל.

אנחנו בחרנו בתוכנית ה-4 ימים ו-3 לילות של הלודג' המשלבת את 2 המקומות האלו בשמורה.

הגענו לפוארטו מלדונדו בטיסה של Star Peru מקוסקו. בשדה הבינלאומי הקטן של פוארטו מלדונדו המתין לנו Jorge בעל הלודג'. באותה טיסה היגיעו גם האורחים האחרים של הלודג':זוג צעירים בלגי ובחורה קנדית ובהמשך הצטרף גם בחור הולנדי. בסה”כ שישה אורחים. זהו עוד יתרון של לודג' זה, קטן ומארח קבוצות קטנות.

מהשדה נסענו למשרדי החברה של Chuncho Lodge הנמצאים בעיר ושם השארנו ציוד לא נחוץ. לקחנו ללודג' רק את מה שנחוץ לנו לאותם ימים.

מהעיר נסענו בוואן בכביש למרחק של כ- 48 ק”מ, עברנו לטנדר 4X4 וירדנו מהכביש כדי לנסוע בדרך עפר ובוץ משובשת כ-18 ק”מ נוספים לתוך השמורה עד שהגענו לנהר ה Rio Tambopata.

שייט של 15 דקות בסירת מנוע בנהר הוביל אותנו ללודג' השוכן קרוב לגדה השנייה של הנהר.

תחילה קיבלנו את הבקתה, בקתה בסיסית אבל עם שירותים ומקלחת צמודים ופרטיים. המיטה מכוסה כמובן כילה. החשמל בלודג' מיוצר ע”י גנרטור וזמין רק בשעות מצומצמות כל ערב.

לאחר התארגנות בבקתות יצאנו לסיור רגלי ראשון ביער שמסביב ללודג' וראינו צמחים וחרקים שונים. הסיור הרגלי התחיל באור יום בשעות הדמדומים ונמשך לתוך החשכה כאשר המדריך פרדי מזהה חרקים שונים ומראה לנו אותם.

בבוקר למחרת יצאנו לטיול לקיר התוכים Chuncho Macaw Clay Lick הנמצא בעומק השמורה. התוכים מתאספים ליד הקיר ועליו בשעות הבוקר המוקדמות שלאחר הזריחה ומכיוון שהקיר מרוחק כשעה וחצי של שייט מהלודג' קמנו לפני הזריחה ב 4:30 בבוקר ובשעה 5:00 כבר יצאנו לדרכנו בסירת מנוע.

זריחה בנהר:

כשהגענו ליעדנו, ירדנו מהסירה, לקחנו כסאות מתקפלים והתיישבנו בעמדת תצפית. המראה היה יפה ומרשים. עשרות תוכים בצבעים שונים עפים בשמיים מעל, יושבים על ענפי העצים ונצמדים לקיר הנחל כדי ללקק ולכרסם אותו, כי המינרלים שבקיר נחוצים להם.

לאחר בילוי של מספר שעות בתצפית על התוכים חזרנו ללודג'.

אחר הצהריים עשינו שוב טיול רגלי ביער הגשם, ובערב עשינו טיול בחשיכה וראינו חיות שונות: טרנטולות, עכבישים, צפרדעים וחרקים אחרים.

למחרת בבוקר נפרדנו מהבקתות, חזרנו למשרדי הלודג' בפוארטו מלדונדו ולאחר החלפת ציוד (נשארנו עם ציוד הנדרש ללילה אחד) שטנו בסירת מנוע בנהר המדרה דה דיוס לכיוון אגם סנדובל Sandoval. השייט נמשך כ- 40 דקות ולאחריו הלכנו כ -3 ק”מ ברגל עד שהגענו לאגם סנדובל.

נכנסו לסירת צרה וארוכה (בכל שורה יושב אדם אחד) שאותה השיט המדריך בעזרת משוט עץ לאורך תעלה ולאורך חופי האגם. האגם יפהפה ומוקף ביער גשם מכל צדדיו. במהלך השייט, עד ללודג' שלחוף האגם שבו העברנו את הלילה הבא, ראינו צבים, קורמורנים, קופים, תוכים בצבעים שונים וציפורים נוספות מכל מיני סוגים.

קיבלנו את הבקתה החדשה ולאחר התארגנות ומנוחה קצרה יצאנו לשייט לילי בחשיכה באגם. ראינו הרבה תנינים דרום אמריקאים Caiman. המדריך זיהה אותם באמצעות פנס ואז התקרב אליהם וממש נצמד אליהם בשייט איטי ושקט.

למחרת בבוקר עשינו שייט נוסף באגם, ראינו שוב תנינים, קופים וציפורים שונות

לאחר מכן המשכנו בדרכנו בחזרה לפוראטו מלדונדו.

תם פרק הג'ונגל בטיולנו ואני ממליץ בחום על טיול בשמורה זו ועל הלודג' שבו שהינו.

נשארו לנו מספר שעות לפני הטיסה בחזרה הבייתה ואותן ניצלנו לביקור בשוק של פוארטו מלדונדו.

לינק לחלק ח' של הבלוג: טיול זוגי מרתק בפרו ביולי 2016 - חלק ח' - מידע כללי