To Travel is to Live אמר הנס כריסטיאן הנדרסן ותאר במשפט אחד את ההנאה וההתרגשות שבחווית הטיול. בבלוג טיולים זה אני מתאר את הטיולים העצמאיים שלנו ברחבי העולם במסגרת משפחתית וזוגית. אנחנו אוהבים טבע ונופים, מסלולי הליכה יומיים, ערים ואתרים היסטוריים. הפוסטים מתארים את הטיולים בפרוטרוט בליווי תמונות שצולמו על ידי ועל פי רוב גם בליווי מפות, כדי לעזור למי שירצה להסתייע בהם בתכנון הטיול שלו. מקווה שתהנו מהקריאה בבלוג ותעזרו בו.

טיול זוגי מרתק בפרו ביולי 2016 - חלק ח' - מידע כללי

תכנון הטיול

לקראת הטיול קראתי חומר רב באינטרנט וספר מעמיק על Peru בהוצאת The Rough Guide. לאחר לימוד החומר קבעתי עם יועצת טיולים בחברה ישראלית שבשירותיה נעזרתי כדי לתכנן לעומק את הטיול ולארגן אותו (הזמנת טיסות, מלונות, טיולים פרטיים, העברות).

הבחירה בטיול פרטי מאורגן נבעה ממסגרת הזמן הקצרה ומהרצון לנצל את הזמן באופן מיטבי. זה לא מנע ממני לקרוא, לתכנן ולנהל דיאלוג עם היועצת שאירגנה לנו את הטיול ואף לבקש ממנה שינויים בתוכנית. היו אתרים שונים שנכנסו לתוכנית לבקשתנו כמו מוריי ומאראס שבעמק הקדוש והלודג' בג'ונגל, כולל תוכנית הטיולים שבו, היה לודג' שאנחנו איתרנו באינטרנט. מצד שני, הביקור בפיאסטה של הבתולה מכרמן היה בזכות המלצה שלה וסביר להניח שלא היינו חושבים להכליל זאת בתוכנית ללא המלצה זו.

טיסות והעברות

הטיסות ללימה ובחזרה לארץ מלימה בוצעו בחברת איבריה דרך מדריד.

טיסות פנימיות מלימה לאריקיפה ומפוארטו מלדונאדו ללימה דרך קוסקו בוצעו בחברת LAN.

טיסה פנימית מקוסקו לפוארטו מלדונדו בוצעה בחברת Star Peru.

כל הטיסות היו בסדר למעט הטיסה ממדריד לארץ שבוצעה במטוס מאוד צפוף עם מרווח רגליים מצומצם.

הנסיעה מאריקיפה לקניון קולקה ומשם לפונו בוצעה עם נהג פרטי.

הנסיעה מפונו לקוסקו בוצעה באוטובוס המיועד לתיירים של חברת Inka Express, אוטובוס נוח וחדש ונסיעה הנמשכת יום שלם אך כוללת מספר עצירות מעניינות בדרך כפי שתיארתי בפרק על הנסיעה מפונו לקוסקו.

לינה

מלונות בלימה, ארקיפה, פונו ובעמק הקדוש נבחרו מרשת Casa Andina

בקוסקו שהינו במלון Rumi Punku

בקניון קולקה בלודג' Colca Lodge & Spa

במאצ'ו פיצ'ו פואבלו שהינו במלון El Mapi Hotel

כל המלונות היו מצוינים.

בעיירה Paucartambo לנו באוהל זוגי ובגונגל של שמורת טאמבופאטה בלודג' Chuncho Lodge המצוין.

מזג אוויר

בשל מיקומה של פרו בחצי הכדור הדרומי, חודש יולי חל בחורף, העונה הקרה, אך זוהי גם העונה היבשה כך שחודש זה מאוד מתאים לטיול במדינה זו.

יוצא מן הכלל הוא אזור הג'ונגל שבו יתכנו גשמים גם בעונה זו. לנו היה מזל והיו לנו ימי שמש מלאים גם בגו'נגל.

כסף ואמצעי תשלום

המטבע בפרו הוא סול.

בשווקים שילמנו במזומן.

בערים שילמנו בדר”כ בחנויות ובמסעדות בכרטיסי אשראי. לא הייתה לנו שום בעיה בנושא זה.

כדאי תמיד להסתובב עם מלאי מטבעות של 1 סול. תשלום של 1 סול איפשר לנו באזורים הכפריים לצלם מקומיים ובאוינטיטמבו תמורת תשלום של 2 סול אף נכנסנו לבית של מקומיים.

אוכל

לכל אורך הטיול אכלנו אוכל צמחוני. אין שום בעיה בנושא זה בפרו משום המדינה עשירה בדגנים,ירקות ופירות.

בקוסקו אכלנו ב-2 מסעדות טובות: צ'יצו'לינה ו Inka Grill שאינן מסעדות צמחוניות. אנחנו מצאנו בהן מנות צמחוניות שהיו טובות מאוד לטעמנו.

תמונת הפרופיל של noamw
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של noamw

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לפרו

לפני שעה