ב- 2014 עשינו טיול משפחתי בחוף המזרחי בהרכב משפחתי של 2 הורים ו-3 ילדים מתבגרים. התחלנו בניו יורק ועלינו דרך קונטיקט, רוד איילנד ומסצ'וסטס לניו המפשיר, ורמונט והמשך לצפון מדינת ניו יורק. מבאפאלו טסנו למספר ימים לוושינגטון די. סי, משם לאורלנדו ואז חזרה לארץ דרך ניו יורק.
טיילנו וראינו הרבה מאוד דברים. בפוסט זה אשתף אתכם באטרקציות הכיפיות במיוחד שחווינו בטיול:
- תצפית מראש ה Empire State Building
- סימולטורי טיסה בנושאת המטוסים אינטרפיד בניו יורק
- שיט לוויתנים בקייפ קוד. אנחנו שטנו עם חברת Dolphin fleet Whale Watches - לינק. השייט נמשך כ-4 שעות ואנחנו הופתענו מכמות הליוויתנים שראינו ובקרבתם אלינו.
- ZipRider שנמצא כ- 18 מייל צפונית ל North Conway ב Wildcat Mountain - לינק. עולים ברכבל כסאות. למעלה נקשרים לריתמה וגולשים בסוג של אומגה כל הדרך חזרה למטה במהירות עצומה.
- מגלשות הרים ב- Attitash ליד North Conway - לינק
- טיסה בכדור פורח ב- Essex ליד ברלינגטון, וורמונט - לינק. היה מדהים ! חוויה מיוחדת לראות את כל הנופים של יערות וורמונט מלמעלה בגובה צמרות העצים ולמעלה מזה. הטייס עשה רושם של אחד שיודע מה שהוא עושה. היינו 9 אנשים פרט לטייס (אנחנו 5 ועוד 2 זוגות). כל הסיפור לוקח כ 3.5 שעות: נקודת מפגש, נסיעה לנקודת המראה, המתנה לניפוח הבלון ובינתיים מקבלים הסברים, טיסה של כשעה, שעה ורבע, נחיתה ופתיחת שמפניה (בינתיים הצוות מקפל את הבלון) ונסיעה חזרה לנקודת האיסוף. אנחנו עשינו זאת לפני כן בארץ (בעמק יזרעאל) ובוורמונט זה שונה. לא זול אבל שווה לדעתי את המחיר. בתמונה השתקפות הכדור פורח במאגר מיים שעברנו מעליו. בתמונה השניה הכדור לפני שעלינו עליו, ליד הרכב, מה שמאפשר השוואת מימדים...
- שיט במפלי הניאגרה Maid of the Mist
- מוזיאון הריגול בוושינגטון די.סי – לינק
- יוניברסל פלורידה: Universal Studios Florida ו- Universal's Islands of Adventure – היינו יומיים מלאים. מאוד מומלץ כשיש ילדים גדולים. יש מלא אטרקציות כיפיות.
- דיסני פלורידה: מבין הפארקים הרבים של דיסני באורלנדו פלורידה ביקרנו רק ב- Disney's Hollywood Studiosפחות מומלץ כשיש ילדים גדולים. יש רק 2 אטרקציות מומלצות ושוות ברמה של אלו ביוניברסל: Rock 'n' Roller Coaster® Starring Aerosmith ומגדל The Twilight Zone Tower of Terror
- מוזיאון Ripley's Believe It or Not! ב- International Drive באורלנדו - לינק
חנויות מומלצות:
- חנות לגו ברוקפלר סנטר
- שתי חנויות קומיקס מדהימות במנהטן (למי שחובב את הג'אנר): Jim Hanley's Universe (לינק) ו- Midtown Comics שבטיימס סקוור (לינק)
- ה- Outlet ב North Conway, Settlers' Green Outlet Village – לינק
לינק לפרק א' של סיפור הטיול המפורט – ניו יורק
לינק לתאור הטיול המפורט – מניו יורק ועד לבפאלו דרך ניו אינגלנד ואפסטייט ניו יורק