אנחנו לקראת סוף הטיול אחרי כמה ימי טיולים רגליים בטבע וקצת מורידים קצב…

יום 7:

מחנים את הרכב בחניה חינם ליד האגם והולכים לחופו כ 15 דקות עד שמגיעים לעיר העתיקה. מטיילים ברחובות של אנסי העתיקה, רואים את Palais de l'e (מבחוץ). העיר יפה וקומפקטית.

חוזרים למלון למנוחה קצרה ונוסעים לסבב של מרכזי קניות:

Centre Commercial Courier – קניון גדול ומוצלח. נראה לנו שהוא מלא בעיקר במקומיים. בחלק מהחנויות יש מבצעים ממש טובים.

Centre commercial Carrefour Annecy – מספר מצומצם של חנויות בקניון שכולל בעיקר סופרמרקט ענקי של רשת Carrefour (לא כל כך מוצלח)

Galeries Lafayette Annecy – הסניף המקומי של הרשת המפורסמת. חנות גדולה, מחירים יקרים.

יום 8:

מתחילים את היום בעלייה ברכב ל Cret de Chatillon. משום מה ה GPS לא מכיר את המקום הזה. לא נורא מסתדרים בלי….

נוסעים לחופו המערבי של האגם, מפספסים את העליה הצפונית ועולים בעליה הדרומית המפותלת יותר דרך העיירה Srier בכביש D912. בדרך רואים הרבה מאוד רוכבי אופניים שעושים את העלייה הזו. עוברים ל D110 (לא לפני שמפספסים את הפנייה וצריכים לחזור כמה ק”מ). הדרך יפה, ארוכה ומפותלת אולם התצפית ב Cret de Chatillon קצת מאכזבת משום שמזג האוויר מעונן מאוד.

משם ממשיכים לכיוון Gorges du Fier. הנקיק מאוד יפה, המסלול קל והטיול במקום מומלץ ומשם ממשיכים לטירה הקרובה Château de Montrottier שמומלץ לבקר בה.

קניון Gorges du Fier:

טירת Château de Montrottier:

את שארית היום מבלים ב Outlet גדול כ 15 דקות צפונית משם בעיירה Epagny. המרכז כולל קניון Centre Commercial Auchan וחנויות מפוזרות במבנים בשטח. אפשר למצוא שם מבצעים אולם שימו לב שהמרחקים גדולים משום שיש שם חנויות מכל מיני סוגים ולא רק חנויות בגדים (למשל ריהוט, מטבחים ועוד..)

לסיום היום, נסיעה ללינה ליד ג'נבה בעיירה Ferney-Voltaire.

המלון Campanile Gene - Ferney-Voltaire לא מומלץ. חדרים קטנים, ארוחת בוקר גרועה עם קפה בטעם זוועתי. לא הייתי פוסל אותו ללינה לפני טיסה משום שהוא מאוד קרוב לשדה אולם אנחנו שהינו בו 2 לילות.

יום 9:

טיול בג'נבה:

נוסעים לג'נבה, נכנסים לחניון ליד האגם והולכים לרובע העתיק, ההתרשמות שלנו לא משהו, האווירה קצת כבדה ולמעט בית התותחים, בית העיירה אין ממש יותר מדי מה לראות…

רואים לחוף האגם את שעון הפרחים שגם הוא לטעמנו קצת מאכזב, את המזרקה המפורסמת Jet d'Eau ומשם נוסעים לכיוון ארמון האו”ם. ליד ארמון האו”ם רואים את שדרת הדגלים עם הדגל שלנו…..ואת אנדרטת הכסא השבור לנפגעי שדות המוקשים שנמצאת ב Place des Nations.

משם הולכים לאורך הגדר, עוברים ליד המבנה היפה של מוזיאון אריאנה ומגיעים לכניסה הראשית שבה נכנסים כדי לעשות סיור במרכז האו”ם Palais des Nations. הסיור אורך כשעה והוא מעניין ומומלץ.

בזמן שנשאר אנחנו מחליטים לנסוע לעיירה Yvoire. העיירה הצרפתית הזו נמצאת כ-40 דקות נסיעה מג'נבה. אנחנו מבקרים בה בעיר העתיקה היפייפיה, עיר ימי ביניימית עם חומות, ובגנים הבוטנים הנחמדים Le Jardin des Cinq Sens (הכניסה אליהם מהעיר העתיקה)

בתמונה למעלה: אחד משערי העיר העתיקה

בתמונה למעלה: הגנים הבוטניים