ביולי 2025 יצאנו, זוג בגיל 60 וקצת, לטיול זוגי של 4 שבועות מלאים, 28 ימים, בברזיל. הטיול תוכנן ואורגן עצמאית על ידנו על בסיס חומר באינטרנט ובלוגים של מטיילים בעברית ובאנגלית.
זהו הפוסט השני של הטיול והוא מתמקד בימי הטיול שלנו במפלי איגואסו, פלא עולם.
נלווה את הסיפור בתמונות שכולן צולמו על ידי במצלמת Sony A6400 עם עדשת סיגמא 16-300 או במצלמת הסלולרי Samsung S24+. התמונות עברו כיווץ כדי להתאימם לאתר.
מפלי איגואסו
מפלי איגואסו, המפלים העצומים והמדהימים על גבול ארגנטינה וברזיל הם סדרה של 275 מפלים עוצמתיים שרוחבם כ- 2,700 מטרים וגובהם עד 80 מטרים. המפלים נמצאים בלב יער טרופי, מה שמאפשר למטייל לראות מסביבם קופים וציפורים. המפלים הופיעו במספר סרטים, בהם מונרייקר מסדרת ג'יימס בונד , אינדיאנה ג'ונס וממלכת גולגולת הבדולח ועוד.
טסנו בטיסה ישירה של GOL משדה התעופה של ריו לפוס דו איגואסו. הטיסה יצאה ב 21:35 ונחתה ב- 23:35 כך שהיה לנו את כל היום לנצל בריו כפי שתיארתי.
יום לפני הטיסה סיכמתי בווטסאפ עם נהג שייקח אותנו מהשדה בפוס דו איגואסו למלון ולמחרת יעביר אותנו לארגנטינה. הנהג ג'יובאני יכול להציע גם שירותי הדרכה, אבל אנחנו ביקשנו רק שירותי הסעה.
ג'יובאני חיכה לנו בשדה ולקח אותנו למלון שלנו SJ Tour - San Juan Foz do Iguaçu. אהבנו את המלון משום שהחדר היה גדול, המקלחת נוחה, הכיור עמוק ונוח וארוחת בוקר טובה. היה חסר לנו קצת גיוון וירקות בארוחת הבוקר אבל כבר התחלנו להבין שזה המצב בכל המלונות בברזיל.
12.7 צד ארגנטיני של מפלי איגואסו
ג'יובאני עדכן אותנו שלמחרת בבוקר הבן שלו ג'יובאני ג'וניור יסיע אותנו. למחרת בבוקר ה- 12.7 חיכה לנו ג'יובאני ג'וניור והסיע אותנו לצד הארגנטיני של המפלים. מסתבר שנהגי מוניות עוברים במסלול מהיר את מעבר הגבול וזה בהחלט היה יתרון. כשהגענו לכניסה לצד הארגנטיני של המפלים נפרדנו ממנו וקבענו שיבוא לאסוף אותנו בסוף היום.
נכנסנו עם כרטיסים שרכשנו מראש באינטרנט (חוסך את התור) והתחלנו לגלות את הצד הארגנטיני של מפלי איגואסו, מפלים מדהימים ומרשימים. דבר ראשון בחרנו לעשות את ה- Gran Aventura, השייט לתוך המפלים ב- Speed Boat. חוויה מדליקה, מגניבה ורטובה. היינו עטופים במעילי גשם אבל כמות המים הייתה כה אדירה עד שהמים חדרו את מעילי הגשם ויצאנו רטובים עד שד עצמותינו.
אחרי השייט טיילנו במפלים בשביל העליון שאורכו 1,750 מטרים, נסענו ברכבת האקולוגית לשביל המוביל למפל לוע השטן והלכנו לראות את המפל המדהים (שביל באורך 2,200 מטרים הלוך וחזור) וטיילנו בשביל התחתון שאורכו 1,700 מטרים.
טיילנו באתר עד לסגירתו ובסוף היום המתין לנו ג'יובאני ג'וניור בחניית מרכז המבקרים. חזרנו למלון ובערב הלכנו למסעדה באחד הרחובות הסמוכים למלון.
13.7 צד ברזילאי של מפלי איגואסו וסכר איטייפו
למחרת לקחנו אובר לצד הברזילאי של המפלים ונכנסנו לבקר באתר. מהחניה לקחו אותנו אוטובוסים לתחילתו של שביל המפלים, שביל באורך 1.5 ק"מ ששיאו במרפסת תצפית רטובה באמצע המפלים מול מפל לוע השטן. בסוף המסלול השביל עולה למרפסת תצפית יפה. בסך הכל, הצד הברזילאי מאוד יפה אבל הצד הארגנטיני עולה עליו משום שבעיקרון הצד הארגנטיני בתוך המפלים ומעליהם בעוד שהצד הברזילאי ברובו מול המפלים.
משם הזמנו אובר בחזרה למלון ואחרי מנוחה קלה הגיע למלון ג'יובאני ג'וניור אתו קבענו נסיעה לסכר Itaipu. זהו סכר ענק שנמצא על גבול ברזיל פרגוואי. אנחנו עשינו את סיור Itaipu Panoramic, סיור די בסיסי של כשעה ו- 2 תצפיות על הסכר. אם זמנכם מאפשר, כדאי לדעתי לעשות את הסיור המקיף יותר שנקרא Itaipu Special שאורך 2.5 שעות.
אחרי הסיור בסכר לקח אותנו ג'ובאני ג'וניור לשדה התעופה של פוס דו איגואסו לטיסה של השעה 20:05 לקויאבה.
למי שרוצה המלצה על נהג - Giovani Bark נהג אדיב, נחמד ושירותי +55 45 9114-7404 ובנו Giovani Junior +55 45 9149-6118
תמו להם יומיים מרהיבים בפלא העולם, מפלי איגואסו. לא להחמיץ.