16-17.5.2015
ממריאים משנגרי-לה בסביבות 16:30 ונוחתים אחרי שעה. טיסת ההמשך שלנו המריאה כבר לפני יותר משעה, לצערנו, דווקא הטיסה הזו המריאה בזמן…
מדובר בטיסות של שתי חברות תעופה שונות, האחת מזרח סין והשניה מערב סין.
אנחנו ניגשים לדלפק של החברה שאת טיסתה החמצנו. האיחורים בטיסות, כנאה מאוד מקובלים כאן, כי יש טופס מיוחד שנותנים לכל מי שמבקש שמאשר שהטיסה אחרה. גם הפקיד בדלפק לא עשה עניין, ראה את הטופס, בדק מתי יוצאת הטיסה הבאה ורשם אותנו לטיסה הזו. הבעיה הייתה שהטיסה הבאה יוצאת רק בעוד כ-22 שעות. בחברה הזו יש טיסה מקונמינג לגווילין פעם ביום.
אנחנו מבינים שכאן אין מה לעשות יותר וניגשים לדלפקים של חברת התעופה שאיחרה. פה לא מבינים מה אנחנו רוצים…. ואם כבר קיבלנו טיסה חלופית אז מה הבעיה…. היה צריך לבקש באופן מפורש שיסדרו לנו מקום לינה. אחר כך לבקש שיסדרו לנו ארוחות. ואחר כך לבקש שיסדרו הסעה הלוך וחזור למלון.
הם לא התנגדו לתת, לא היו בכלל ויכוחים. הם פשוט לא יוזמים כלום. צריך להציע להם את הפתרון. וצריך לבקש כל דבר בנפרד. שום דבר לא מובן מאליו.
המלון שנשלחנו אליו היה נחמד וברמה די טובה, אבל שכן באזור תעשיה כרבע שעה נסיעה משדה התעופה.
קבלנו שם ארוחות ערב, בוקר וצהרים ובכולן היה אותו אוכל בדיוק, אורז וביצים מקושקשות.
אחרי שבערב הבנו שאין היכן להסתובב על יד המלון תכננו בבוקר לנסוע ליער האבן, שנמצא על יד קונמינג ובתכנית המקורית ויתרנו עליו.
בבוקר בקשנו בקבלה מפה של העיר ושיזמינו לנו מונית ליער האבן. הם לא שיתפו פעולה וטענו שהיער מאוד רחוק ולא נספיק לחזור עד השעה 14:00 שבה הם מספקים את ההסעה לשדה התעופה. לנו לא הייתה גישה באינטרנט לגוגל והיה די קשה לוודא אם זו אמת. בסופו של דבר העברנו את היום בגלישה באינטרנט (באתרים שאפשר ובזפזופ בטלוויזיה הסינית.
אני חושבת שנאמץ את רעיון המנוחה בטיולים הבאים שלנו, רק באופן יזום על ידינו…
גם היום ממריאים באיחור של שעה ונוחתים בגווילין בשעה 7 בערב.
הפוסט הקודם: הנסיעה צפונה לשנגרילה ולהר השלג
הפוסט הבא: גווילין וטרסות האורז