היי, שמי שלי ואני מדריכת תיירים בבודפשט, שגרה בעיר כבר 20 שנה. בחופשים אני אוהבת לטייל עם משפחתי במקומות מיוחדים בעולם, ולכתוב על החוויות שלנו. בבודפשט אני מציעה 3 סיורים עיקריים: סיור רגלי להכרת העיר, סיור ברכב לבודה וטיול יומי מחוץ לעיר לברך הדנובה. אני יכולה גם להרכיב מסלולים אחרים ולעשות סיורים מיוחדים בהתאם לביקוש. פרטים נוספים על הסיורים שלי וטיפים מיוחדים על בודפשט ניתן למצוא בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/shelleytoursbudapest/

כריסטמס בבודפשט 2022

תמונה ראשית עבור: כריסטמס בבודפשט 2022

כריסטמס בבודפשט - כל הפרטים!

הרבה תיירים מגיעים לבודפשט בתקופת הכריסטמס, ויש לך סיבה. חג הכריסטמס נחגג בגדול בעיר, והשנה ממשיכים במסורת. שני השווקים הגדולים בבודפשט ייפתחו כמתוכנן, ובנוסף יהיו ירידי כריסטמס קטנים יותר ואירועים שונים ברוח החג ברחבי העיר.

בכתבה הזו תוכלו למצוא את כל המידע על שווקי הכריסטמס ואירועי החג שיקרו השנה בבודפשט.

השווקים הגדולים בבודפשט הם:

1. השוק Vörösmarty Classic Xmas

מיקום: Vörösmarty Tér (כיכר וורושמארטי)

השוק יתקיים מה18.11.2022 ועד ה1.1.2023. בימים האחרונים רק דוכני האוכל יהיו פתוחים. השוק יכלול דוכני עבודות יד פולקלוריסטיות, דוכני אוכל, עץ כריסטמס ענק, מופע אורות, רכבת ילדים, משחקייה, הופעות מוסיקה ועוד...השוק ייפתח בדרך כלל ב11 בבוקר ויסתיים ב9 או 10 בערב. בשעות החג יהיו שעות פתיחה מצומצמות יותר.

2. שוק הבזיליקה

מיקום: Szent István Tér (כיכר אישטבן הקדוש)

השוק יתקיים מה18.11.2022 ועד ה1.1.2023 מ11 בבוקר כל יום עד שעות הערב. השוק יכלול דוכני עבודות יד, שלל דוכני אוכל וממתקים, עץ כריסטמס ענק, עמדת סלפי, אתר החלקה על הקרח לילדים, הופעות מוסיקה ומופע אורות ב17:30.

3. שוק הכריסטמס באובודה Óbuda

מיקום: Fő Tér, Óbuda

השוק יפעל מ25.11.2022-23.12.2022, ויהיה פתוח מ14:00 באמצע השבוע ומ10:00 בימי שבת וראשון עד הערב. השוק יכלול דוכני פולקלור, דוכני אוכל, הופעות מוסיקה ואתר החלקה על הקרח.

שווקים וירידים קטנים נוספים:

1. יריד הכריסטמס של גוז'דו

מיקום: שדירת גוז'דו GOZSDU UDVAR

השוק יפעל כל יום מה2.12.2022-24.12.2022 ומה27.12.2022-30.12.2022. ביריד הכריסטמס תוכלו למצוא מוצרים של אומנים מקומיים. גם את חג החנוכה יחגגו בשדירה, ותהיה הדלקת נרות כל ערב וסופגניות. שעות פתיחה:שני עד חמישי - 12-19, שישי עד ראשון - 10-19.

2. ארץ פלאות חורפית במרפסת קניון הווסטאנד WINTERWONDERLAND

מיקום: מרפסת החג של קניון ה-WESTEND

השוק יתקיים מה-18 בנובמבר עד ה-30 בדצמבר ויכלול דוכני אוכל ושתייה, אתר החלקה על קרח וקרוסלה.

3. יריד כריסטמס ליד קניון אליי ALLEE בבודה (Újbuda)

מיקום: Kőrösy József utcai bazár

היריד יתקיים בין ה26.11.2022-24.12.2022. היריד יכלול מטעמי חג, מתנות ואווירת כריסטמס.

4. יריד אומנים בבזאר של גני הארמון

מיקום: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.Rendezvényterem aula

היריד יתקיים בכל יום ראשון מה27.11.2022 ועד ה18.12.2022. ביריד תמצאו את מיטב האומנים והמעצבים ההונגרים שנבחרו בקפידה כדי להציג לציבור את עבודותיהם, שאותן ניתן יהיה לרכוש. היריד ילווה בהופעות תרבות. הוא יתקיים בין 10:00-21:00. הכניסה בחינם.

5. פארק לומינה LUMINA PARK

לאחרונה נפתח באי מרגיט בבודפשט פארק אורות קסום PARK LUMINA באווירת כריסטמס. הפארק היה עד כה ב4 ערים בפולין, וכעת הוא הגיע לבודפשט, פראג ווילנה. מדובר על פארק קסום בו תוכלו לטייל בעולם של אגדות שנוצר ממשחק של אור וקול מיוחד. הפארק עובד עם תאורת LED חסכנית באנרגיה המחוברת לתשתית האנרגיה הסולרית של פארק פאלאטינוס. הפארק מתאים לכל גיל, ויהיה פתוח עד סוף פברואר עד 9 בערב כל יום (חוץ מה24.12). אפשר להגיע לפארק האורות עם אוטובוס 26 מתחנת הרכבת ניוגאטי. פרטים נוספים על הפארק ועל רכישת כרטיסים ניתן למצוא באתר https://luminapark.eu/en/

כתובת:Palatinus, Budapest, Margitsziget, Soó Rezső stny. 1

PARK LUMINA

אירועים ואתרים נוספים מיוחדים לכריסטמס: בלט מפצח האגוזים בבניין האופרה, המופע קריסטל לכריסטמס של הלהקה Recirquel, הופעת הקרקס של בודפשט, אתר ההחלקה על הקרח בכיכר הגיבורים.

הביאה לידיעתכם: שלי כרמי, מדריכת תיירים בבודפשט. מידע נוסף על הכריסטמס ועל הסיורים שלי תוכלו למצוא בדף הפייסבוק שלי:

תמונת הפרופיל של Shelley Carmi
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Shelley Carmi

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לבודפשט

לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה לאייטם המלא
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!