סין היא מדינה מדהימה, אולי היפה והמעניינת ביותר מכל המדינות שהיינו בהן בעולם ( והיינו בהרבה) מטרת כתבה זו הינה להראות ולהסביר שניתן לטייל במדינה זו בצורה עצמאית לחלוטין תוך הסתמכות על שירותי התחבורה של סין- מטוסים, רכבות, אוטובוסים, מוניות ולקינוח גם ריקשות, תוך לקיחת רק שלושה טיולים מאורגנים אחד חד יומי, אחד חצי יומי והשלישי של יומיים ולמעט לטיבט שאליה חייבים וניתן להיכנס רק דרך סוכנות טיולים מקומית.
הקושי היחידי הקיים במדינה זו והוא שמרתיע את רוב המטיילים הינו קשיי השפה. רובם של הסינים ורובם זה אומר כמעט כולם אינם דוברי אנגלית, זה נכון גם לנהגי המוניות, נהגי האוטובוסים, השוטרים ואפילו פקידי הקבלה במלונות לרבות אלו שלכאורה כתוב באתר בוקינג שהם דוברי אנגלית. למרות כל הקשיים האלו ניתן להסתדר-ראו בחלק ב: אינפורמציה כללית .
מסלול הטיול שעשינו אשתי 63, ואני 66 והמפורט להלן אינו מחייב כמובן וניתן לקחת ממנו רק את אותם מקומות שתירצו להגיע אליהם. המסלול מתאים לצעירים ומבוגרים , בפירוט שיופיע בכתבות המתייחסות לכל מקום אפרט גם את דרגת הקושי של כל אתר עבורנו, החל מקל מאד ועד לקשה מאד, למותר לציין שהמונח קשה מאד, הינו מונח יחסי מאד שיכול להיות קל לצעיר בן 18 ובלתי אפשרי למיטיבי לסת בגילנו. שנינו לא היינו לא בצנחנים ולא בסיירת מט"כל ניתן להגדירנו כבעלי כושר גופני טוב לגילנו אך לא מעבר לכך.
את המסלול עשינו מאמצע חודש אפריל ועד שלהי יוני, בהרהור לאחור נראה לנו שתקופה זו הינה טובה לטיול. לכן גם התחלנו בדרום החם יותר- שנחאי וסיימנו אותו בבייגין.
למותר לציין שאנו לא מתיימרים להיות מומחים לסין וכל העצות הינן אך ורק מהניסיון שצברנו בטיולנו זה.
מסלול הטיול:
שנחאי, עיר התעלות zhouzhuang ההר הצהוב Huangshanוהמפל שבקרבתו . איזור גווילין Guilin, - (טרסות האורז longsheng, ינג שו yangshuo והאיזור.) מפל yangshuo , מערות longgong , איזור קונמינג -(יער האבן ston forest , Dongchuan אדמה אדומה,) איזור דאלי, איזור ליגיאנג lijiang- (כפרshuhe , baisha הר הדרקון, טרק דילוג הנמר, ) איזור צאנגדו chengdo ,-( פארק הפנדה , le shan , emeishan, פארק giuzhai gou ופארק huang long ,) הרי הקשת ליד zhangye ומקדש מתי . טיבט- (להסה והאוורסט בייס קמפ, )שמורת wulingyuan , שיאן, ביגין והחומה הסינית.