רומא מוצפת באתרים הסטריים מרשימים ומדהימים. עיר בעלת היסטוריה מדהימה בה ניתן לראות מבנים שעליהם שמענו ולמדנו עוד בבית הספר היסודי . אז לפני שמתחילים לטייל בעיר בה פרושים בכל פינה אתרים ארכאולוגיים המלצה חמה שאני נותן לכל חברי היא לבקר במוזיאון Welcome To Rome הנמצא ממש במרכז העיר ליד פיאצה נבונה .

האמת היא שזו יותר חווית מולטי מדיה ממוזיאון . חוויה מושקעת שנחנכה ממש לפני הקורונה שבאמצעותה ניתן ללמוד כיצד על היסטוריית העיר שקמה לתחיה באמצעות דגמים והקרנות .

הייתי שם שלוש פעמים עם אורחים ואף פעם לא היה צפוף ותמיד ""עשה את העבודה" .מומלץ גם למי שכבר היה, כיף למשפחות עם ילדים אבל גם למבוגרים .

Corso Vittorio Emanuele II, 203, 00186 Roma

ובנושא אחר - כדאי לכם לדעת על מוזיאונים ואתרים הסטורים הפתוחים ללא דמי כניסה .

מתי – כל יום ראשון הראשון בכל חודש .

עוד יוזמה של ממשלת איטליה לגבי אתרים המוחזקים/זוכים לסיוע של הממשלה ויש הרבה כאלה.

המוזיאון של הותיקן,  הקוליסאום, הפורום הרומאי , גלרית האופיצי בפירנצה ועוד הרבה אתרים ארכאולוגיים, מוזיאונים וגלריות מרכזיות  ברומא ובכל רחבי איטליה .

אז אם אתם מכינים את הנסיעה הקרובה שלכם עכשיו, ויש מצב ש"אתם נופלים " על יום ראשון הראשון של החודש, תיכנסו לאתר האינטרנט של האטרקציה שחשבתם עליה ותבדקו האם נכללת בתוכנית "יום ראשון במוזיאון" Domenica al Museu  . קרוב לוודאי שקצת יהיה צפוף אבל הרווח הכספי כולו שלכם .

>>> אהבת את הפוסט?

· אז כדאי לך להרשם כאן בראש העמוד כמנוי עוקב לבלוג - כך תוכל לקבל התראה על כל הפוסטים שאפרסם בעתיד על איטליה ובכלל

· מאד מתבקש  .. לספר לחברים ולשלוח אליהם לינק ישירות אליו באמצעות הפייסבוק או בווטצאפ

·  וגם מומלץ  לעיין בפוסטים הקודמים שפרסמתי

נוסעים לאיטליה?