נעים מאוד, אני אנדי –יובל לימון (אנדי זה הכינוי שהדביקו לי החברים). חובב טיולים מושבע ובעבר מנכ"ל למטייל- אתר וחברה הקרובים לליבי מאד. מאז 2004 אני מחלק את זמני בין ישראל לאיטליה, כבר 20 שנה אשתי ואני משקיעים בטיפוח שיפוץ ואחזקה הבית השני שיש לנו באיטליה (מתחם תחנת קמח בת 600 שנה) ובין-לבין מטיילים ברחבי המדינה ומבקרים את החברים האיטלקיים שצברנו עם השנים. לפני מספר שנים התחלתי בפרויקט אישי שהולך וגדל עם הזמן והוא תיעוד ודיווח על פסטיבלים ואירועים באיטליה וזאת מתוך האמונה שלי שבאם ניתן- חשוב וכדאי לשלב פסטיבל או קרנבל בכל טיול ואפילו (בעידן כרטיסי הלאו-קוסט) לעשות נסיעה קצרה מיוחדת כדי לחוות את אלו המתקיימים באיטליה . 😉 אז אם אתם רוצים להגיע למקומות הנכונים בזמן הנכון – תעקבו אחרי כאן בבלוג של למטייל או תחפשו Yuval_limon באינסטגרם או בפייסבוק . ותודה לאנדראה, פבריציו ומיקה, חברי האיטלקים שעוזרים לי ללקט את המידע ולהגיש אתו מעודכן עבורכם, כאן ובאתר האינפורמציה על איטליה: italy-insider.

BACK TO USSR - טיול ברוסיה .. כמה טיפים חשובים בשביל ההתחלה

תמונה ראשית עבור: BACK TO USSR - טיול ברוסיה .. כמה טיפים חשובים בשביל ההתחלה
חייל שנרדם על משמרתו - שמירת הפסלים בפטרגוב

כחובב סרטי ג'יימס בונד מושבע , לגבי רוסיה היתה תמיד זאת ש”מאחרי מסך הברזל”' רחובות אפורים וסוכני ק.ג.ב. בכל פינה. עבר זמן ומישום מה אותו זיכרון מנע ממני לנסוע לרוסיה עד הקיץ,בו החלטנו לעשות מעשה ולהתחיל ולגלות את הארץ הענקית הזו.

כיעד ראשון החלטנו לנסוע לטיול עומק לסנט פטרסבורג ולמוסקבה כשברקע כבר עובדים על תכנון טיול לערבות סיביר.

ידעתם שיקטרינה הגדולה היתה מעניקה בעבור "לילה טוב" אחד עם מאהב מתנה בדמות כפר שלם על כל תושביו? ביקור בסנט פטרסבורג הבירה הצארית של רוסיה הגדולה מחייב הכנה מסויימת אשר פתח בפניכם צוהר לתקופה של הצארים הגדולים – אנשים שחיו בסרט שבסופו רובם נרצחו.

לקראת הנסיעה לסנט פטרסבורג – נזכרתי שלפני כמה שנים שמעתי מספר הרצאות מרתקות על הצארים במסגרת “שעה היסטורית” של פרופסור הר סגור ששודרו מידי יום שישי בגל”צ . חיפשתי באינטרנט וגיליתי שהן עלו לאתר גלי צה”ל.

אז אם אתם לקראת נסיעה לסנט פטרסבורג .. ההכנה הטובה ביותר שאני ממליץ לכם היא לשים אוזניות ולהקשיב .. הנאה צרופה.

על המטרו והמוניות

נסעתם לבד וברצונכם לעבור ממקום למקום בעיר . שירות המטרו מאד זמין ומהיר . הרכבות מגיעות בזמינות של כל שתי דקות (הרחבה על המטרו בפוסט הבא) . אם רצונכם לנסוע בטכסי , בסנט פטרסבורג ובמוסקבה פועלים שירותי חברת GET-TEXI הישראלית. הכי זמין והכי טוב . מומלץ לכם להוריד את האפליקציה שלהם מראש כאן בארץ בלינק . מוניות רגילות יכולות לחייב אתכם במחיר גבוה יותר עד כפול.

תחנות מטרו מפוארות ..

תקשורת ווטצאפ ואינטרנט- ממש קל !

הדבר הטוב ביותר למכורים לטלפון ולמחשב שכמונו הוא לחפש את אחד מסניפי MTS (חברת הטלפונים הגדולה) להכנס ולהזמין סים גלישה המאפשר גלישה ללא הגבלה ושיחות מקומיות במחיר מצחיק של 18 ₪.. וכל מילה נוספת מיותרת . גם גלישה גם קשר עם כל מקורביכם באמצעות טלפון VOIP (ווטצאפ ).

להסתדר באנגלית- מסובך מאד ולכן:

חשוב לדעת . קשה מאד להסתדר ברוסיה באנגלית . מרבית האנשים אינם מדברים את השפה , השילוט ברחובות ובכבישים הוא בקירילית ומאד מסובך להתנהל בטיול. אז ההמלצה החמה הראשונה שלי היא להמנע באם אפשר מטיול בנהיגה עצמית וההמלצה השנייה – להיעזר במדריכי הטיולים המקומיים .

באתר למטייל מצאנו הרבה קישורים למדריכי טיולים באנגלית ובעברית . לאחר מחקר, בחרנו בצוות של גילה – בחורה נמרצת שגרה בישראל מספר שנים, חזרה לסנט-פטרסבורג והקימה עסק תיירותי לתפארת . גילה הצמידה אלינו מלווה/נהגת מדהימה בשם טניה הדוברת אנגלית רהוטה ומעט עברית. ומדריכים מקצועיים להעמקת הידע על פי הנושאים השונים שבהם החלטנו להתמקד.

למטיילים עם הדרכה חשוב לזכור שני דברים :

• בתקופת הקיץ חובה להזמין הדרכה מראש , לעמוד בקשר עם המדריכים באמצעות המייל או הטלפון ולסגור על התמחור ואת התאריכים מראש.
  • המדריכים ינקבו לכם מחיר ביורו והם מצפים לקבל את הכסף במזומן ביורו ולא בדולרים . עקב היחסים "המיוחדים" עם ארה"ב המרת מטבע מדולר לשקלים מחייבת תשלום של 30% מס..

רמת האנגלית של האנשים ברחוב דומה למה שתראו כאן בסרטון.. ראיון מצחיק באנגלית שבורה.

בפוסטים הבאים : מקומות שווים במיוחד לביקור בסנט פרסבורג ובאזור ו”המדריך למסעדות השוות ביותר” סנט פטרסבורג (בעקבות סקר מעמיק שערכתי) ..

תמונת הפרופיל של אנדי
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אנדי