בחלקים שונים באיטליה - בעיקר באזור היערות ,האדמה מצמיחה אוצרות! פטריות הכמהין (הטרטופו באיטלקית) משקלן שווה זהב . טעם הפטריות הארומטי משולב בהרבה מאד מאכלים איטלקיים באיטליה ובכל העולם.
הפטריות גדלות בתוך האדמה מתחת לעצי אלון ביערות ובין החודשים אוקטובר לדצמבר נאספות ונמכרות בשווקים במחירים המגיעים לאלפי דולרים לקילוגרם מסוגים מסויימים . כלומר אם מצאת פטריה רצינית בשטח שלך- אתה יכול לשמח את חשבון הבנק שלך בצורה רצינית ביותר .
את פטריות הכמהין איתרו בעבר חזירים שריחרחו ואיתרו באדמה את הפטריות בזכות הריח החזק. הבעיה היתה שהחזירים גם אהבו לאכול את הפטריות בעצמם וכך במשך השנים מלאכת האיתור עברה לכלבים קטנים וחמודים שמאומנים במיוחד ולאורך שנים לאתר את הפטריות בתמורה לפרס שמקבלים מבעליהם .
ישנם שני סוגי פטריות כמהין - השחורות - אשר נפוצות ביותר ומחירן נמוך (יחסית) והלבנות - שהן הנדירות הארומטיות והיקרות ביותר .
מכיוון שאני אוהב מאד את הטעם .. החלטנו בשבוע שעבר להשקים קום ולהצטרף למסע לחיפוש פטריות - כדי לראות איך זה קורה באמת .
הכלבלב החמוד והדי מטופח רץ רץ ביער, אחריו הבעלים שעל כתפו מין את חפירה קטן .. ואנחנו אחריו .
הכלב רץ ימינה ושמאלה, עלה וירד בין העצים .. ואנחנו ארחיו ולאחר מספר עצירות לא מוצלחות פתאום נעצר והתחיל לחפור בטרוף באדמה הלחה. הבעלים התכופף והמשיך בחפירה והוציא מעומק לא גדול פטריה קטנטנה .
הקטנטנה הזו לדבריו היתה שווה כמה עשרות יורו ..
מה שמבאס בעניין (לפחות את הראש היהודי שלי ) הוא הרעיון שעליו עודכנתי מיד לאחר מציאת הפטריה והוא שבתוך מספר ימים הפטריה בתנאים מסויימים היתה אותה פטריה יכולה להכפיל ולשלש את גודלה ואת ערכה לכמה מאות/אלפי יורו
אז מה אתם אומרים על זה ? הכל ענין של תזמון
נוסע לאיטליה? זה הזמן לתפוס פסטיבל וחוויה בדרך .>> הבטחה שלי שתהיה ברגע הנכון בזמן הנכון פרויקט האינסטגרם החדש שלי לאירועים בשנת 2025-2026. ובנושא הכמהין ההמלצה שלי למטיילים : באם אתם מגיעים לאזור אומבריה /דרום טוסקנה בחודשים אוקטובר עד דצמבר נסו לאתר ולבקר בשווקים המיוחדים שנפתחים לכבוד עונת קטיף הטרטופו . תוכלו להחשף לכל מיני סוגי מאכלים ואפילו תוכלו לרכוש לעצמכם אולי פטריית כמהין קטנה (הכמהין השחורות נמכרות במחיר של עשרות בודדות של יורו) לאכול ו/או להביא הביתה . והשמחה רבה .
בעיר גוביו GUBIO בצפון אומבריה מתקיים מידי תחילת חודש נובמבר היריד הכמהין הגדול . מומלץ .
כך ניראת ההזהרה מחוץ לשטח של ביתי וסביב כל היערות סביב: "אזור פטריות טרטופי לפניך- אין רשות לחפש במקום פטריות בלי רשות הבעלים"
אהבתם וחושבים על טיול לאיטליה ?💘💘
קבלו עדכון חשוב : זה הזמן להציץ במפה ולהכיר פסטיבל באזור בו אתם מעוניינים לטייל.
כל המידע , כולל תאריכים מעודכנים לשנת 2026 על עשרות הפסטיבלים המיוחדים של איטליה