נעים מאוד, אני אנדי –יובל לימון (אנדי זה הכינוי שהדביקו לי החברים). חובב טיולים מושבע ובעבר מנכ"ל למטייל- אתר וחברה הקרובים לליבי מאד. מאז 2004 אני מחלק את זמני בין ישראל לאיטליה, כבר 20 שנה אשתי ואני משקיעים בטיפוח שיפוץ ואחזקה הבית השני שיש לנו באיטליה (מתחם תחנת קמח בת 600 שנה) ובין-לבין מטיילים ברחבי המדינה ומבקרים את החברים האיטלקיים שצברנו עם השנים. לפני מספר שנים התחלתי בפרויקט אישי שהולך וגדל עם הזמן והוא תיעוד ודיווח על פסטיבלים ואירועים באיטליה וזאת מתוך האמונה שלי שבאם ניתן- חשוב וכדאי לשלב פסטיבל או קרנבל בכל טיול ואפילו (בעידן כרטיסי הלאו-קוסט) לעשות נסיעה קצרה מיוחדת כדי לחוות את אלו המתקיימים באיטליה . 😉 אז אם אתם רוצים להגיע למקומות הנכונים בזמן הנכון – תעקבו אחרי כאן בבלוג של למטייל או תחפשו Yuval_limon באינסטגרם או בפייסבוק . ותודה לאנדראה, פבריציו ומיקה, חברי האיטלקים שעוזרים לי ללקט את המידע ולהגיש אתו מעודכן עבורכם, כאן ובאתר האינפורמציה על איטליה: italy-insider.

עשה ואל תעשה - עצות פרקטיות חשובות למטיילים באיטליה. חלק ב- עצות זהב לנהיגה באיטליה, חניה בערים והתנהלות ברכבות.

תמונה ראשית עבור: עשה ואל תעשה - עצות פרקטיות חשובות למטיילים באיטליה.  חלק ב- עצות זהב לנהיגה באיטליה, חניה בערים והתנהלות ברכבות.

בהמשך לסדרת הטיפים הגדולה בנושאי הכנת הטיול והכרת המטבח האיטלקי שריכזתי עבורכם בפרק הקודם - ריכזתי עבורכם כאן את ההמלצות החשובות ביותר שלי בנושא התניידות ותחבורה . מממליץ בחום לקרוא, לזכור ולאמץ .. :

• "חשוב לדעת" - אזהרת זהב : באם אתם מטיילים ברכב שכור - היזהרו מכניסה למרכזי הערים . מרבית המרכזים העתיקים/מרכזי התיירות של העיר נחשבים לאזורים נהיגה מוגבלים zona traffic Limitato בהרבה מהמקומות יש שלטים המורים על כך אבל "באיטליה כמו באיטליה" בהרבה מקומות אין שלטים, מה שלא מפריע לרשות המקומית לשים מצלמות בכל הכניסות לאזורים אלו... ולהעשיר את קופתן . הקנסות שעומדים על בין 35 ל- 55 יורו ישלחו לחברת ההשכרה שממנה השכרתם את הרכב והן ינכו את סכום הקנס בתוספת "דמי טיפול" נאים מהכרטיס אותו השארת בידן במועד ההשכרה . בערים רבות קיימים חניונים ציבוריים גדולים מחוץ למרכזי התיירות ומהן ניתן להגיע למרכז באמצעות שימוש במסלולי הליכה מיוחדים /במדרגות נעות/מעליות ו/או הסעות ללא תשלום.

סימון הכניסה לאזור סגור לתנועה - כאלה קיימים במרבית הערים באיטליה .

• "חשוב לדעת" עצה מספר 1 : אפשרית חניה חופשית מוגבלת בזמן .על החלון הקידמי של כל המכוניות באיטליה יש מין "תווית-שעון" כזה שאותו ניתן לסובב ימינה או שמאלה. בהרבה מקומות בערים קיימים תמרורים שעליהם מסומן שעון מהירות ולידו מספר (לרוב 15 או 30) המספר מסמן את מספר הדקות שבמהלכן אתה יכול לחנות במקום בצורה חופשית ללא צורך בתשלום. כל שעליכם לעשות זה לכוון את השעון בתווית המכונית לשעה המדוייקת ולחזור בזמן..

• "חשוב לדעת" - עצה מספר 2 : באם אתם חונים ברחובות ערים - אפשר לחנות רק באם מסומנים על הכביש סימנים כחולים. אסור לחנות בשום אופן באזור המתוחם בפסים צהובים (קנסות גבוהים). בכל אזור חניה קיימים אוטומטים לרכישת כרטיסי חניה שאותם יש לשים בקידמת המכונית מעל ההגה.

• "חשוב לדעת"- עצה מספר 3 : באם אתם נוסעים ברכב - מומלץ מאד להשתמש ב GPS המזהה גם מלכודות מהירות הקיימות בהרבה מהכבישים העירוניים והבין עירוניים. הקנסות נשלחים לחברות ההשכרה שמחייבים אתכם בתוספת דמי טיפול הגונים באמצעות כרטיס האשראי שהשארתם כערבון. חשוב לדעת ולהתחשב בעובדה שמרבית התוכנות לא מבדילות באזור הסגור לתנועה במרכז הערים העתיקות/התיירותיות וחשוב להיזהר. אני משתמש וממליץ בחום על תוכנה ששמה Sygic ושאותה ניתן לרכוש תמורת מספר דולרים בודדים בחנות האפליקציות .

מצלמות פיקוח שכאלה פרושות בכל מרכזי הערים באיטליה - המטרה אחת! -לתפוס נהגים החודרים לאזור המוגבל לתנועה . בהמשך מגיעה תמיד הודעת הקנס ...

• "חשוב לדעת" - עצה מספר 4 :באם ברשותכם רכב שכור וברצונכם להגיע ליום ביקור ברומא . אל תיכנסו בשום אופן עם הרכב לעיר. מרכז העיר מוכרז כולו כ zona traffic Limitato והמון מצלמות מבטיחות לכם קנס הגון. אני תמיד משתמש בחניון "חנה וסע" הזול הצמוד ליציאה 21 בכביש הטבעתי (GRA) של העיר . לחניון הענק צמודה תחנת המטרו ANAGNINA - התחנה הראשונה של קו המטרו הכחול שתיקח אתכם בקלות ובמהירות למרכז ולכל חלקי העיר.

• טיפ אחרון באם בחרתם להתנייד באיטליה באמצעות רכבות (מאד נוח וזמין) - חובה לרכוש כרטיסים ולהחתים אותם מראש (כמובן ורצוי באמצעות האינטרנט) . אל תגידו "לא ידעתי" את כרטיסי הנסיעה רוכשים מראש בקופות רגילות או אוטומטיות בתחנות הרכבת הכרטיסים אינם בתוקף כל זמן שלא מחתימים אותם לפני העליה לרכבת במכשירי החתמה אוטומטיים המוצבים במעברים המובילים לרציפי הרכבת . במרבית הרכבות אתם תתקלו בכרטיסנים אשר לא מרחמים על תיירים ויכנסו אתכם בסכומים עצומים באם לא ימצא ברשותכם כרטיס מוחתם בר תוקף .

מכשיר להחתמת כרטיסי רכבת - חובה לעבור דרכו בדרך לקרון.

זהו . זה הפוסט השני מבין שניים חשובים מאד לכל הנוסעים לאיטליה .אתם מוזמנים לקרוא את הפוסטים האחרים שפרסמתי עד עכשיו, להגיב, לעדכן,להעביר הלאה .. לעשות לייק (מומלץ) וגם להירשם לקבלת עדכון כל פעם שיפורסם פוסט חדש. אני עושה את זה בשביל הכיף.. ומקווה שאני מסייע במידע שאני מעביר כאן גם לכם. yes

• אהבתם וחושבים על טיול לאיטליה ?💘💘

קבלו עדכון חשוב : זה הזמן להציץ במפה ולהכיר פסטיבל באזור בו אתם מעוניינים לטייל.

כל המידע , כולל תאריכים מעודכנים לשנת 2026 על עשרות הפסטיבלים המיוחדים של איטליה

תמונת הפרופיל של אנדי
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אנדי