15 לחודש אוגוסט -יום מחצית החודש של אוגוסט ותחילת החופשה הרשמית של כל אזרחי איטליה.

מזה שנים שאני משתדל להיות ביום הזה באיטליה, בבית, כדי לא לפספס (משתדל לגרום לאורחים שיקרים לי שמגיעים מהארץ להיות גם איתנו באותו יום ) .

אם שואלים אותי אני חושב ששתי תכונות חזקות מייחדות בשילובן את האיטלקים : אהבת החיים והמשפחה. שתי תכונות המועצמות ומורגשות במיוחד ביום זה של השנה .

הפראוגוסטו  הוא חג (רשמי- הכל סגור) שעיקרו יציאה מהערים לטיולים ואיחוד משפחות .

כשאתה מטייל בכפרים והעיירות הקטנות של איטליה בהרבה מהמקרים אתה מרגיש (ולרוב בצדק) שאתה מסתובב ב"ישובי רפאים". המון בתים סגורים, רחובות שוממים ואם נתקלים באנשים- ברובם זקנים . אז יש מועד אחד בשנה שבו הרבה מהבתים הנטושים מתמלאים באנשים, המולת משפחות ושמחה רבה . זה מועד שבו המשפחות נאספות מכל חלקי הארץ למפגשים סביב בתי הנופש שבמרבית המקרים היו פעם בתי המשפחה. בתים שננטשו עם השנים כשהצעירים עזבו לכיוון הערים הגדולות בהן הובטחה להן פרנסה .

מרבית אותם בתים לא נמכרים אבל נשמרים "כרכוש משפחתי משותף" משמשים את בני המשפחה מידי פעם ומחכים לפראוגוסטו – למפגש השנתי הגדול.

תיאור מצב : הבית שלנו נמצא באמצע שמורת טבע במרכז איטליה . מעט מאד תושבים קבועים גרים בעיירות שמסביב – והשקט והטבע זה הדברים שאני כל כך אוהב.

מתחת לבית (אנחנו גרים על הר) יש מרכז קטן הכולל סופרמרקט קטן אזורי המשמש את כל התושבים הגרים ברדיוס גדול סביב, קצב, בית קפה, תחנת דלק ותחנת מידע המתופעלת ע"י הרינג'רים של השמורה. בצמוד למרכז נמצאת עיירה שמרביתה נטושה ועל גבעה מעל עוד עיירה שראתה ימים יפים יותר עד לפני מאה שנים.  שקט ושלווה אלוהית.

לקראת אמצע אוגוסט מתחילה הנהירה ההמונית פתאום מאות משפחות מאכלסות את הבתים והכביש הראשי הצמוד לנחל היורד לאורך כל המורה מתמלא במכוניות, אופנועים ופקקים . והחגיגה מגיעה לשיאה ב15 לחודש – פראוגוסטו .

משעות הערב כולם זורמים לכיכר הגדולה שבצמוד למרכז . דוכני אוכל ניידים דוכני משחקים , במה גדולה שממולה אזור כיסאות למוגבלים ובצידה האחר רחבת ריקודים מוארת בשלל אורות . אוכלים רוקדים ובעיקר נפגשים עם חברי הילדות והשכנים שגדלו פעם ביחד ונפוצו לכל עבר . אלפי אנשים שכולם מדברים בעת ובעונה אחת. כולם מחכים לשיא- המגיע בחצות .

בדיוק בשעת חצות האורות כבים ומופע זיקוקים מדהים שכל שנה עולה בעוצמתו ולא מבייש אף תחרות בינלאומית מאיר את השמים למשך קרוב לשעה . אם יש פרץ של זיקוקים יש כמובן פרק של קריאות הזדהות עוצמתיות מהקהל. אושר אישי וקהילתי .

נגמרת החגיגה כולם מתפזרים לבתים. והחופשה האמתית התחילה . חופשה הכוללת חופשת ים בחופים הצפופים (שעה וחצי מהבית) או טיולים המשלבים ביקורי משפחות וחברים .

רומא וערים הגדולות ננטשות לטובת הפראוגוסטו והשבועיים שלאחריו . על פי מיטב ידיעתי גם שם מקיימים בערב הפראוגוסטו חגיגות וריקודים בכיכרות המרכזיות לטובת אלו שנשארו .. והתיירים, אז אם אתם שם.. תבררו ואל תחמיצו.

חגיגות הפראוגסטו מתקיימות באזורים הכפריים בכל רחבי איטליה אז חשוב שתבררו איפה הן מתקיימות באזור בו אתם נמצאים . זאת עצת זהב שתודו לי בעבורה .

עוד שלושה דברים חשובים המתלווים לנושא חופשת הקיץ

·        בהמשך לכך שמתקיימת "נדידת עמים" במועד החופשה אתם חייבים !! לקחת בחשבון שיהיו פקקים הן בכבישים הראשיים והן בדרכים הצדדיות ולתכנן את צעדיכם.

·        באם אתם מתכננים להגיע לאחת מהחגיגות ברכב, חשוב שתגיעו מוקדם כי לאחר מכן יתכן ותצטרכו לצעוד קילומטרים מהחניה למועד המסיבה (לרוב יש הכוונה של שוטרים).

·        בחודש אוגוסט בכלל ובעיקר במחציתו השנייה יש בעיה רצינית למצוא מקומות ישיבה במסעדות . האיטלקים ממשים בגדול את ה סקאנ פאנ יאטה בכל הימים ובמסעדות חשוב ביותר להזמין מקום מראש .

>>> אהבת את הפוסט?

· אז כדאי לך להרשם כאן בראש העמוד כמנוי עוקב לבלוג - כך תוכל לקבל התראה על כל הפוסטים שאפרסם בעתיד על איטליה ובכלל

· מאד מתבקש  .. לספר לחברים ולשלוח אליהם לינק ישירות אליו באמצעות הפייסבוק או בווטצאפ

·  וגם מומלץ  לעיין בפוסטים הקודמים שפרסמתי

נוסעים לאיטליה?