מהי טביעת הרגל הסביבתית שלך?
שנים אני עוקבת אחרי ״המשוגעים לדבר״ הדואגים להגן על שמורת גבעות הכורכר בנס ציונה. זו חבורה גדולה, מלוכדת, שהצליחה במאבק נחוש להשפיע ולשמר את הטבע ושליד הבית, שיהיה נגיש לכולם. להוריד בפניהם את הכובע!
השמורה היא פנינה, יהלום של טבע ונוף! דמיינו שטחים פתוחים לא נגועים, משובצים בפרחי בר... חלום של כל עירוני לקום בבוקר ובמרחק קצר של הליכה לצאת מצל הבנייה הצפופה ישר לטבע הפתוח. אין לקחת את זה כמובן מאליו ומחובתנו להתאמץ להעלות את המודעות לשימור הזכות הזו שנפלה בחלקינו לדורות הבאים!
בין גבעות הכורכר שליד נס ציונה מצאו להם בית מאות מינים של צומח ובעלי חיים. לנו האורחים נותרה הזכות לבחור בכל עונה (עדיף בחורף) לשוטט, לעלות ולרדת בין הגבעות, לאתר שבילים, למצוא פינות נסתרות אינטימיות, לזהות פרחי בר, כל אחד בעונתו... וחשוב מאוד: להרגיש אורחים צנועים המקפידים לא להשאיר אחרינו סימן, כי אנחנו, כולנו, האבא והאמא וה"מבוגר האחראי" של השמורה...
איך מגיעים: השמורה מחוצה ומעוכה בין היישוב אירוס לשכונת מליבו ושכונת ארגמן בנס ציונה. למגיעים מכביש 42 - פונים בצומת בית עובד לכיוון נס ציונה, ופונים שמאלה (צפונה) בתחנת הדלק, לרחוב הנקרא: גבעות הכורכר. לתחילת המסלול כיתבו בוויז: גבעות הכורכר נס ציונה. הכניסה משכונת ארגמן. אין חנייה מסודרת. לבחירתכם טיול בין מסלולים לא מסומנים העולים ויורדים בין גבעות הכורכר. אפשר בשוטטות של 5 ק״מ, בלי לחזור על אותו שביל לצפות בפברואר באירוסים הפורחים לצד כלניות, רתמים, עיריות, סחלבים, פרגים ועוד... (אם ברשותכם 2 מכוניות ניתן להשאיר אחת מהן ביישוב אירוס, בחלקו הדרומי).