איך נערכים לטיול בפורטוגל עם משפחה?
התלבטויות רבות יש לפני ארגון טיול משפחתי רב משתתפים (משמונה ומעלה). מנסיוני כדאי מאוד להתמקם באחד או שניים מהמקומות היפים בטיול ולנסות לתכנן טיולי כוכב. כך חוזרים בערב, אוכלים ארוחה שמבשלים ביחד, ונהנים מערב שקט ביחד. בבוקר מתארגנים על ארוחת בוקר, מתכננים את היום ויוצאים.
בפורטוגל ניתן למצוא מספר מקומות צפונה לליסבון כבסיס לטיולי כוכב.
העיר העתיקה קוימברה למשל COIMBRA, יכולה לשמש בסיס לאינספור טיולים יומיים, כולל לעיר הנהדרת פורטו.
אנחנו בחרנו וילה מבודדת על החוף, 45 דקות צפון מערב לליסבון, ממוקמת על הדרך בין alcabideche-guincho מעל חוף גינצ׳ו, 45 דקות מליסבון, 20 דקות מקשקאיש, 10 דקות מסינטרה. איזה מיקום! איזה נוף נשקף מהסלון ומהמרפסת! 5 חדרי שינה מרווחים, במטבח בישלנו ארוחות גורמה, בקרבת מקום מצאנו סופר, ומסעדות דגים מעולות בסביבה. קישור:
המלצות:
יום שלם – נסיעה יפהפיה צפונה עם עצירות בחופי גלישה מאריסירה ERICEIRA וצפונה…
לא להחמיץ את חוף Praia da Adraga
ממליצה מאוד בחוף אדרגה על מסעדת דגם בשם ”אדרגה”, ממוקמת על המיים...גילינו שהיא מכונה ״אגדית״ בפי יודעי דבר – Adraga – www.restaurantedaadraga.com
בליסבון ממליצה על סיור אריאנטציה ראשון בהדרכת ישראלים. יש מספר אופציות.
אנחנו סיירנו עם נימי – תיאמנו מראש להצטרף ליום הדרכה שלו, ״נימי חינמי״ כך תמצאו אותו באינטרנט. הסיור היה מרתק, עם התייחסות מלאת חן להיסטוריה, אדריכלות, מאכלים ו פיקנטריה...ומשלמים בסוף כמה שבא.
סיורים חינמיים נוספים עם מדריכים ישראלים ראו קישור:
להקדיש חצי יום לרובע העתיק של קשקאיש Cascais (מלא בחנויות קטנות, מטעמים לצד מרינה וחופי רחצה קטנטנים ויפים. מומלץ לבדוק מתי יש ארועים מיוחדים בעיירה זו השוקקת חיים.
מאוד נהננו בסיור יום לסינטרה – לא בסוף שבוע!!!! חשוב ללתכנן היטב איך להגיע והיכן לחנות.(ניסינו 3 פעמים להגיע והצפיפות הבריחה אותנו)...יש הרבה מה לראות ולטייל בעיר עתיקה זו ולא לפספםס גלידה מעולה באזור הכיכר המרכזית.
תמונה מהוילה וקישור:
ו