מזמינה להצטרף אלי וירטואלית להמשיך לחלום ולפנטז ולתכנן את הטיול הבא....קצת עלי: שנים של טיולים בסיני, ובעיקר ב"הר הגבוה" היוו לי כור היתוך לגיבוש תפיסת "הטיול" מהו ומה משמעותו. אני משתדלת לתכנן ולספר על כל יציאה בארץ או בחו"ל, באופן הוליסטי, לכל החושים, ותוך הערכה לבני המקום, באשר הם. מאמינה שהליכה בשמורות הטבע, באזורים הכפריים, הלינה במקומות אירוח קטנים ומשפחתיים, טיולי "כוכב" בסביבה הקרובה לבית, לצימר, הם שמאפשרים הנאה צרופה והטענת מצברים... בחירת מקום הלינה תהיה כמה שיותר קרוב, במעגלים לא רחוקים ממסלולי ההליכה ברגל, כמה שיותר בטבע... לא מחפשת אף פעם אטרקציות, תמיד הענקתי לבני הערכה לצנוע ולקטן ולא לשאול את שאלת המפתח “איפה המקום היפה בטיול?”... הטיולים שאני אוהבת הם כמו פעם עם פיקניק של לחם, גבינה ובצל ירוק, מפה טובה, כובע ומיים…והרבה אהבה והערכה לטבע ולאדם… אני מוצאת שמאז שהדרכתי בחברה להגנת הטבע ובחברה הגיאוגרפית בכל מקום בו אני מטיילת אני חושבת כיצד לתווך את המקום הקסום הזה למטיילים נוספים. תגידו "שריטה", תגידו מוזר, אבל אכן! לאחר כל טיול מוצלח שלי (שהיה כרוך בהכנה ממושכת, בשיטוטים אין ספור בהמלצות ובאתרים נבחרים), אני מוציאה לאור פוסט או טיפ, כדי לשתף ולשמוח שבני מזל נוספים יגיעו ויהנו גם הם מיופי המקום... בחרתי בתמונת קאבר של אזור ההר הגבוה, סנטה קתרינה, בסיני כי למרות כל הטיולים בעולם הגדול, שם צפון ליבי. הרגישו חופשי לפנות אלי ולהסתייע בי. [email protected]

אזור ההר הגבוה, סנטה קתרינה, בסיני - מדריך למטיילים בפעם הראשונה

תמונה ראשית עבור: אזור ההר הגבוה, סנטה קתרינה, בסיני - מדריך למטיילים בפעם הראשונה
ואדי טלעה קטן (צלם דני יופה)

הטיילות של ישראלים בהר הגבוה בסיני הופכת לתופעה רחבה בעיקר בחודשי החגים והקייץ, קבוצות ובודדים עולים להרים, לנים בבוסתנים הירוקים, ומשתאים מהנופים מהיפים בעולם, וכה קרוב לבית. נעניתי לפניית ״מסע אחר״ און ליין, לכתוב למטיילים פעם ראשונה על מגוון טרקים באזור, מתוך אהבה אך גם מתוך דאגה לגורל המקום ותושביו, ראו קישור למאמר המפורט:

מאמר נוסף על הבוסתנים:

במאמר אספתי את הכללים הלא כתובים של טיולים באזור בו התפתחה תרבות טיולים ייחודית, בת עשרות שנים, המבוססת על המסורת הבדואית, שונה מכל אזור אחר בו טיילתי - היו קשובים לה. מדובר אמנם בפנינת טבע ומורשת עולמית, אבל האזור הוא בראש ובראשונה מקום חייהם ומולדתם של בני השבטים הבדואים ג׳בלייה ואאולד סעיד.

מדינת סנטה קתרינה, היא עיר שנבנית בימים אלה בלב האזור, סכנה סביבתית ממשית, אך בהרים הרעש נעלם, הכל כפי שהיה - נופי הגרניט, גבי המיים, הצומח והחי, שרידי הנזירות, והבוסתנים של הבדואים, שם…זוהי מערכת אקולוגית ייחודית לאזור ההר הגבוה, רגישה מאוד לשינויים, והמשכיותה תלויה בכל מטייל ומטיילת.

למען הדורות הבאים: התמסרו מתוך שוויון וכבוד לבדואים הדלילים, ולמגמלים הדואגים לציוד, שיובילו אתכם בבטחה בשבילים. כבדו אותם ואת אורח חייהם, שמרו על הניקיון בבוסתנים, בשבילים ובשטחים הפתוחים, וקחו את האשפה אתכם עד לחזרתכם לכפר. שקט והליכה בצניעות יאפשרו חיבור מתוך התחשבות בעוצמת הנוף ורחשיו.

זריחה בואדי טלאח
ארוחת צהריים בבוסתן בואדי טלעה קטן

שימו לב לתעריפים המעודכנים בהר הגבוה - מיוני 2023:

מוניות מהגבול אין שינוי:

80 דולר למונית מהגבול לסנטה, כוון אחד (4אנשים).

100 דולר למיניבוס מהגבול, כוון אחד, לסנטה (עד 11 איש).

התארגנות בסנטה - עלייה קלה במחירים בלירות מצריות:

יום דליל- 650 לירות מצריות.

יום גמל-650 לירות מצריות.

יום עמלה למשרד- 650 לירות מצריות.

סה״כ 1950 לירות מצריות ליום לקבוצה.

(החלפה בגבול המצרי העלתה ש 7.5 לירות מצריות שוות 1 ש״ח, אפשר להשיג שער טוב יותר).

לינה בבוסתנים: 100 לירות מצריות לאדם ללילה.

חשוב:

נהוג להשאיר טיפ נדיב למגמלים ולדליל בסוף הטיול!!!!

שימו לב שככל שהקבוצה גדולה יותר עלות יום בסנטה תהיה זולה יותר לאדם.

לינה בפוקס קמפ בחדרים עם שירותים:

500 לירות מצריות ללילה.

לינה עם ארוחת בוקר וערב:

750 לירות מצריות.

מפה מצויינת באינטרנט: https://mapcarta.com/W266677774/Map

תמצאו בה מספר בוסתני לינה, ואדיות מרכזיים, מספר דרכי גמלים, פסגות, ואתרים.

פרטים, מסלולים, מדריכים ועלויות תמצאו "בלוג שלי בלמטייל" :

לקראת הנסיעה לסיני אתם מוזמנים להצטרף גם לקבוצה הסגורה שפתחתי בפייסבוק עם טיפים למיטיבי לכת המעוניינים לטייל בהר הגבוה, שאלות ותשובות:

(צלמה תמר שק) עין נג'ילה בג'בל באב בחורף

עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה