סיור היכרות חינמי עם העיר
את היום הראשון בברלין נקדיש להיכרות ראשונית עם העיר. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא בעזרת הסיורים המאורגנים והחינמיים, שיוצאים מדי יום בשעות 09:00, 11:00 ו-13:00 משער ברנדנבורג (Brandenburger Tor). את הסיור מארגנת חברת New Berlin, הוא מתקיים בשפה האנגלית, נמשך כשלוש וחצי שעות ועובר דרך אתרים מרכזיים בעיר, בהם שרידי חומת ברלין, עמדת הבידוק צ'ק פוינט צ'ארלי, כיכר ג'נדרמנמרקט (Gendarmenmarkt) ואי המוזיאונים. אין צורך להירשם מראש, אלא פשוט להגיע אל נקודת המפגש לקראת שעת היציאה. בתום הסיור תוכלו לשוב על עקבותיכם ולהקדיש יותר זמן לאתרים, שעניינו אתכם במהלכו. אתר אינטרנט: www.newberlintours.com
לתחילת הכתבה
פארק טרפטו, שרידי החומה, המוזיאון היהודי וקצת קניות
את היום השני נתחיל בביקור בפארק טרפטו (Treptower Park), הממוקם על גדות נהר השפרה ובשכונת הנושאת את אותו השם. זהו פארק נעים בו ניצבת אנדרטת המלחמה הסובייטית לזכרם של עשרים אלף החיילים הסובייטים, אשר נפלו בקרב על ברלין בשנת 1945. הפארק פופולארי בקרב תושבי ברלין ובקרב תיירים כאחד ואפשר להקדיש מספר שעות לפיקניק על הדשא או לטיול בשבילי ההליכה, שהוא מציע. אל הפארק אפשר להגיע עם הרכבת S-Bahn עד לתחנת Treptower Park. הליכה לאורך הגדה הימנית של הנהר תוביל אתכם לעבר ה- East Side Gallery, השריד הארוך ביותר שנותר מחומת ברלין, עליו מצויירות כתובות גראפיטי צבעוניות, שחלקן הן ממש יצירות אמנות. לאחר הביקור נעשה את דרכנו בעזרת ה-U-BAHN לעבר המוזיאון היהודי (JÜdisches Museum). המבנה המיוחד בו שוכן המוזיאון עוצב על ידי האדריכל דניאל ליבסקינד והתערוכה בו סוקרת את חייהם של יהודי גרמניה לאורך ההיסטוריה, תוך הצגת חפצים ומסמכים שמעידים על עושר חייהם, עד לעליית הנאצים לשלטון. במוזיאון מתקיימות גם תערוכות מתחלפות, העוסקות גם הן בכל הנוגע לעולם היהודי בגרמניה. אתר אינטרנט: www.jmberlin.de.
לאחר הביקור במוזיאון, ניסע להתרענן בבית הכלבו היוקרתי והידוע KaDeVe. רוב הפריטים שמוצעים למכירה בכלבו יקרים מאוד, אך בכל מקרה לא כדאי לפספס את קומת האוכל עם המעדנים הרבים שמוצעים בו. משם נמשיך לכיוון כנסיית קייזר וילהלם (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) נטולת הצריח, שהופגזה וניזוקה במהלך מלחמת העולם השנייה ולמרכז אירופה (Europa Center), הסמוך. זהו מרכז קניות המכיל כשבעים חנויות ובקומה העשרים שלו נמצאת נקודת תצפית על העיר. מכאן נמשיך לכיוון רחוב קורפורשנדאם (Kurfürstendamm), הידוע בשמו המקוצר קו-דאם. זהו רחוב קניות ארוך, בו ניצבים סניפים של מותגים מפורסמים לצד בתי קפה וותיקים.
תחילת הכתבה
הקולטורפורום, הטירגרטן וסוני סנטר
אחרי ארוחת הבוקר נעשה את דרכנו לעבר הקולטורפורום (Kulturforum), ששוכן לא הרחק מהפוצדאמר פלאץ (Potsdamer Platz). זהו מרכז תרבות המאגד תחתיו מספר מוזיאונים ומרכזי תרבות. הגמרלדגלריה (Gemäldegalerie) הוא אחד מהמוזיאונים האלה ומוצג בו אוסף של מיטב יצירות האמנות של אירופה בין המאות ה-13 ל-18. בגלריה הלאומית החדשה (Neue Nationalgalerie) תוכלו להתרשם מיצירות מודרניות, בנות המאה ה-20. אתר אינטרנט: www.kulturforum-berlin.com. בין אם אתם מטיילים ברחובות ברלין עם ילדים ובין אם לאו, את שעות הצהריים תוכלו להעביר בניחותא בפארק הטירגרטן (Tiergarten), שנמצא לא הרחק. הפארק הירוק ורחב הידיים חביב מאוד על תושבי ברלין המגיעים אליו בשעות הפנאי כדי לבצע פעילויות ספורט או כדי לתפוס שלווה. לקינוח, תוכלו לחזור לפוצדאמר פלאץ ולבקר במרכז סוני (Sony Center) החדשני והעתידני, בו תמצאו בתי קפה ומסעדות לצד מרכזי בידור וכמובן חנות הדגל של חברת האלקטרוניקה "סוני".
תחילת הכתבה
מגדל הטלויזיה ולאורך אונטר דן לינדן
את היום הרביעי נתחיל בביקור ברובע ניקולאי ובאלכסנדרפלאץ (Alexanderplatz), כיכר שבמרכזה ניצב מגדל הטלוויזיה הגבוה, אותו אפשר לראות מחלקים שונים בעיר. מומלץ לעלות לתצפית היפה על העיר, שנמצאת בגובה של למעלה מ-300 מטרים. מכאן נמשיך לעבר מוזיאון הפרגמון (Pergamon Museum), אחד המוזיאונים הפופולאריים ביותר בעיר. במוזיאון, המהווה חלק מאי המוזיאונים של ברלין, מוצג אחד מאוספי העתיקות החשובים בעולם. אחרי הביקור במוזיאון נצא לסיור לשדרות אונטר דן לנדן (Unter Den Linden) האלגנטיות ונפנה ימינה. רחוב פרידריך (Friedrichstraße), המצטלב עם השדרות הוא אזור קניות מפורסם בברלין ונמצא בו, בין היתר, מרכז הקניות "גאלרי לאפייט". חזרו לשדרות אונטר דן לינדן, פנו ימינה ברחוב wilhelmstrase עד שתראו מימינכם את קוביות הבטון הגדולות המהוות את אנדרטת השואה. תוכלו לבקר גם במוזיאון השואה התת-קרקעי הסמוך. את שעות הערב הקדישו לביקור ברייכסטאג, בית הפרלמנט הגרמני. שימו לב, הביקור ברייכסטאג מתאפשר כיום רק עם הזמנת סיור מאורגן. אתר אינטרנט: www.bundestag.de
תחילת הכתבה
אי המוזיאונים וטופוגרפיה של טרור
ביום החמישי בקרו במוזיאון החדש (Neues Museum), אשר באי המוזיאונים. במוזיאון מוצג אוסף עתיקות בהם פפירוסים מצריים, ארונות קבורה ופסלים קלאסיים. אתר אינטרנט: www.neues-museum.de. מחוץ לאי המוזיאונים לא תוכלו לפספס את כיפת הטורקיז של כנסיית הברלינר דום (Berlner Dome), אם אתם חובבי אמנות כנסייתית, תוכלו לבקר בפנים המבנה היפהפה. מכאן נמשיך לביקור באחד המוזיאונים המרתקים של ברלין: מוזיאון טופוגרפיה של טרור (Topography of Terror). המוזיאון שוכן באתר היסטורי, ששימש את הנאצים במהלך המלחמה לעינויים וחקירות וסוקר את פעילות ה-S.S במהלך המלחמה. לאחרונה נוספה לתצוגה החיצונית גם תצוגה גדולה ומפורטת בתוך הבנין. אתר אינטרנט: www.topographie.de. מוזיאון נוסף שעשוי לעניין את חובבי התרבויות הזרות הוא מוזיאון דהלם (Dahlem Museum), המציג אוסף עבודות מתרבויות לא-אירופאיות ואשר נמצא ברובע דהלם. אתר אינטרנט: www.smb.museum
תחילת הכתבה
הרובע היהודי והמוזיאון הישן
צפונית לאי המוזיאונים נמצא הרובע היהודי בו נבקר בבית הכנסת היהודי, שאת כיפתו המוזהבת והגדולה ניתן לראות ממקומות שונים ברחבי העיר. מבית הכנסת נצעד לעבר בית הקברות היהודי אשר ברחוב Grosse Hamburger Strasse. כאן היה קבור הפילוסוף משה מנדלסון. ליד בית הקברות ניצבת אנדרטת אבן לזכרם של קורבנות מחנות הריכוז. זו היתה נקודת איסוף למחנות ההשמדה השונים. בצהריים בקרו במוזיאון הישן (Alte Museum), בו מוצג אוסף פסלים עתיקים מיוון ורומא. בשעות הערב נעשה את דרכו לעבר אזור הבילוי האקשה הופה (Hackesche Hofe), שמפורסם בחצרות הנאות שלו, בהן פועלים בתי קפה וחנויות מלאות חן.
תחילת הכתבה
ביקור בוונזה ורציף 17
את שעות הבוקר נצלו למעט שלווה בחלקו הצפון-מזרחי של פארק טירגרטן (Tiergarten). לאחר מכן, קחו רכבת תחתית משער ברנדנבורג לכיוון וונזה, לביקור בוילה המפורסמת, בה התקיימה ב-1942 "ועידת וונזה" במהלכה התקבלה ההחלטה על "הפתרון הסופי". בתחנה בוונזה יש לקחת את קו האוטובוס 114, אשר מגיע לוילה. תחנת האוטובוס נמצאת מול תחנת הרכבת והוא נוסע במסלול מעגלי. לאחר הביקור נעלה על קו 7S לכיוון שכונת גרינוואלד, בה מוצבת אנדרטת "רציף 17" לציון התחנה האחרונה של יהודי ברלין, לפני שנשלחו אל מותם.
תחילת הכתבה
הכתבה מבוססת על טיפ שהתקבל במערכת הטיפים של אתר למטייל
רוצים לקרוא עוד על ברלין? הכתבות הבאות עשויות לעניין אתכם: