אתונה משפחתי - שבועות 2018

תמונה ראשית עבור: אתונה משפחתי - שבועות 2018
אתונה - הקלאסיקה של הקלאסיקות

הקדמה

לכבוד חג השבועות יצאנו לטיול משפחתי לאתונה. אתונה, העיר שהיא ערש התרבות, עברה הרבה תהפוכות במהלך השנים. גם היום יש קונפליקט בעיר. מצד אחד יש מונומנטים מרהיבים, שכונות מרתקות, המון היסטוריה ותרבות קולינרית מעולה. מהצד השני, אחרי שנים של שפל כלכלי, ניצבת עיר מעט מוזנחת, עם גרפיטי בכל מקום. לא תמצאו כאן את הקסם של פריז או האלגנטיות של וינה. אבל בהחלט אפשר לבלות כאן חופשה משפחתית מהנה, שעה וחצי מהבית.

תוכן העניינים:

יום 0 – שישי – הגעה

יום 1 – שבת – סינטגמה, אקרופוליס, מוזיאון האקרופוליס, פנתנאיק

יום 2 – ראשון – האגורה, השווקים, ליטל קוק, ארמו והפלאקה

יום 3 – שני – השוק, הטרילוגיה של אתונה, החלפת המשמרות

נפלו בעריכה

לוגיסטיקה

יום 0 – שישי – הגעה

את הבוקר הילדים בילו בבית הספר בזמן שאנחנו ההורים התארגנו לנסיעה. באופן נוח מאוד הגענו לשדה התעופה בשעת אחרי צהריים של יום שישי. השדה מנומנם וכל הפרוצדורות עוברות בצורה מהירה. הטיסה ממריאה מתל אביב בשעה 19:20, ועוברת בנעימים. חברת אאגיאן אחת החברות המוצלחות שטסנו איתם. בזמן טיסה קצר מאוד מצליחים צוות הדיילים לעבור בכמה סבבים לחלוקת שתיה, אוכל וגם פינוקים.

הנחיתה היא יחסית מאוחרת ב 21:30, ואחרי איסוף המזוודות אנחנו פוגשים את נהג ההסעות של ג'ו שממתין לנו עם השם, נוסעים בוואן חדיש ומפואר אל הדירה. מצליחים להגיע לדירה לפני 23:00 (אם מגיעים אחרי יש לשלם תוספת על כניסה בשעה מאוחרת), פוגשים את הנציגה של בעלי הדירה, מקבלים “תדריך” על הדירה וצונחים למיטה.

יום 1 – שבת

סינטגמה, אקרופוליס, מוזיאון האקרופוליס, פנתנאיק

את הטיול פתחנו בכיכר הגדולה והחשובה של אתונה – כיכר החוקה (סינטגמה – Syntagma Square). הכיכר נמצאת במיקום מרכזי מאוד באתונה, ומשקיף עליה בניין הפרלמנט היווני. לפי התיכנון, רצינו להגיע לכאן בדיוק לטקס החלפת המשמר שמתקיים בכל שעה עגולה. אבל אנחנו שומעים מוזיקה בוקעת ממרכז הכיכר וממהרים לבדוק במה מדובר. מסתבר שבסוף השבוע הזה מתקיים באתונה כנס בינ”ל לתזמורות צבאיות מכל העולם. כדי לקדם את מכירות הכרטיסים לכנס, שלחו לכיכר תזמורת צבאית (כנראה מאחת המדינות האסייתיות) והקהל צופה בהנאה. את הטקס פיספסנו, ולכן עוד נשוב לכאן.

היעד ליום הראשון שלנו – אתר התיירות #1 באתונה, הלוא הוא האקרופוליס. אבל כדי להגיע לשם צריך לרכוש כרטיס לתחבורה. באתונה יש כמה דרכים להתנייע – ברגל, באוטובוס, ברכבת תחתית או במונית. אבל אנחנו החלטנו ללכת על האופציה היקרה יותר של אוטובוס תיירים – אוטובוסים שמסתובבים בעיר במסלולים קבועים, בני קומותיים, ואפשר לשבת בקומה העליונה הפתוחה ולצפות בעיר. ההחלטה הייתה שילוב של רצון להוסיף “אטרקציה” כדי לעניין את הילדים, וגם חשש מסויים מאזהרות רבות מאוד על כייסים ברכבת התחתית.

את הכרטיס לאוטובוס אפשר לרכוש ברשת, אבל יותר פשוט לרכוש מהנציג של החברה באחת התחנות הגדולות (כמו למשל בתחנת סינטגמה). אנחנו עולים לאוטובוס הכחול בתחנה A1 ונוסעים לתחנת האקרופוליס A4. מתחנת האוטובוס יש עליה קצרה אל קופת הכרטיסים.

לפני הכניסה למתחם האקרופוליס כדאי להתארגן. על ההר אין שירותים וגם אסור לאכול. מחיר הכניסה לאתר הוא €20 למבוגר וחינם לילדים עד גיל 18. אם אתם חובבי ארכיאולוגיה ומתכננים לבקר ב3 אתרים לפחות, כדאי מאוד לרכוש את הכרטיס הכולל שעולה €30 וכולל כניסה למספר גדול של אתרים ארכיאולוגיים בעיר. התור לקופה כבר לא קצר אבל מתקדם די מהר. ממתחם הכניסה יש עליה מתונה אל האתר הראשון – תאטרון הרודס. זהו תאטרון חדש יחסית – רק מהמאה ה2 לספירה. התאטרון עבר שיפוץ מסויים כדי להתאים אותו להופעות מודרניות (בדומה לתאטרון בקיסריה) אבל השיפוץ לא פוגע ביופי שלו.

כבר מכאן אפשר להבחין באחת מנקודות הציון של אתונה – גבעת מארס (מושב בית המשפט העליון של אתונה). מכאן אנחנו עולים לכניסה הראשית והמרהיבה למתחם האקרופוליס – הפרופילאה. המקדש הראשון על ההר נמצא מיד בצד ימין – מקדש אתנה ניקוס.

ממשיכים לאורך השביל ולמעשה מקיפים את ההר בסיבוב נגד כיוון השעון. מכאן יש תצפיות יפות על העיר אתונה. בין השאר אנחנו מזהים את שרידי מקדש זיאוס. למעשה ויתרנו על הביקור במקדש זיאוס כי לא נראה לנו מאוד אטרקטיבי, ומסתפקים בתצפית עליו מגבוה.

בקצה המזרחי של ההר ישנה מרפסת תצפית על כל מזרח אתונה. מכאן אפשר לראות את אחת הגבעות המפורסמות של העיר, גבעת הזאבים. בטיול הזה לא הספקנו להגיע לשם, אבל לפי הסיפורים שקראתי יש משם נוף יפה. העליה לגבעה אפשרית גם עם פוניקולר.

מכאן פנינו אל המקדש המרכזי, והכי מפורסם על ההר – הפרתנון, מקדש לאלה אתנה, מקור השם אתונה. זהו סימלה של העיר אתונה, ואולי אחד המבנים הכי חשובים, וגם מפורסמים בעולם. אל המבנה עצמו לא ניתן להיכנס (לפחות כאשר אנחנו ביקרנו). אבל המבנה עצמו גורם להתרגשות אצל המבקר. עיצוב המבנה, העמודים הקלאסיים שבעיקבותיהם נבנו בהמשך, בעבר ובהווה, כל כך הרבה מבנים, מרשים מאוד.

את הסיבוב במתחם משלימים בביקור במקדש פוסידון. המקדש מפורסם מאוד בזכות המרפסת, שבה יש 6 עמודים-פסלים.

הביקור בהר האקרופוליס מהווה מבחינה מסויימת את שיא הביקור באתונה. גם עבורנו ההורים, וגם עבור הילדים הגדולים, שכבר בבית הספר היסודי לומדים על תרבות יוון העתיקה ועל האקרופוליס.

היעד הבא שלנו הוא מוזיאון האקרופוליס. לוקחים את אוטובוס התיירים מתחנה A4 אל A5. מכאן יש הליכה קצרה ונחמדה דרך מדרחוב תיירותי את המוזיאון. מוזיאון האקרופוליס המודרני נפתח בשנת 2009 והחליף את המוזיאון הישן והקטן שהיה על פסגת ההר. המבנה נבנה בתוך שטח ארכיאולוגי שיש בו חפירות פעילות ומחקר, ולכן נבנה בצורה “מרחפת” מעל הקרקע. תוך כדי הביקור במקום אפשר להתרשם לא רק מהמוצגים במוזיאון אלא גם מהאופן שבו הצליחו לשלב מבנה מודרני מעל אתר עתיקות קיים. באתונה יש כמה מוזיאונים ידועים לארכיאולוגיה. מפאת הזמן הקצר, בחרנו לשלב בטיול הזה מוזיאון אחד, ומוזיאון האקרופוליס בלט באטרקטיביות שלו.

הביקור במוזיאון היה מהנה ומעניין. לא התעכבנו על כל מוצג, אלא בעיקר קיבלנו התרשמות על חפצי האמנות ולוחות השיש הידועים שמוצגים במקום. מתוך המוזיאון גם יש תצפית יפה על האקרופוליס.

כבר אחרה”צ וכולנו כבר התעייפנו. המשכנו באוטובוס אל האתר האחרון להיום: איצטדיון השיש המפואר פנתנאיק. זהו איצטדיון שיש מפואר ששימש לפתיחת המשחקים האולימפיים הראשונים של העת המודרנית בשנת 1896. מכאן עוד רצינו להגיע אל הגנים הלאומיים ואל ארמון זפיון, אבל החלטנו לוותר.

אחרי מנוחה יצאנו לאכול ארוחת ערב במסעדת The Greco's Project לפי ההמלצות הרבות. אמנם המקום די ממוסחר, ואין הרגשה של “טברנה אותנטית”, אבל אנחנו אהבנו, האוכל מתאים גם למשפחות עם ילדים, והמחירים זולים.

יום 2 – ראשון

האגורה, השווקים, ליטל קוק, ארמו והפלאקה

הכרטיס המשפחתי לאוטובוס התיירים הוא ליומיים ולכן מנצלים את הנסיעות גם היום. עולים בתחנה A10 ליד הספריה הלאומית ונוסעים אל תחנה A14 – שוק הפישפשים. בדרך עוברים דרך שכונת הפסירי, ואנחנו רואים מהאוטובוס את הצדדים הפחות יפים של אתונה – בתים מוזנחים וכתובות גרפיטי בכל מקום. לפי מדריכי התיירים מדובת בשכונה שעוברת התחדשות עירונית, לפי מראה העיניים יש עוד מקום לשיפור. את הבוקר פתחנו בכיכר מונסטירקי (Monastiraki). כיכר מרכזית בעיר, שם מתחילים הרחובות של השוק. בכיכר עצמה יש לא מעט “מתנחמדים”, או אנשים שבאופן מקצועי פונים לתיירים עם הצעות שונות ומשונות. הרגשת הביטחון שם לא משהו וכדאי מאוד לשמור על דברי הערך בכיסים. המקום יפה ויש בכיכר כמה אתרים ידועים, אבל אנחנו מיהרנו להמשיך בגלל הרגשה של חוסר נוחות.

אנחנו בדרך אל הפורום, ולכן פונים אל מדרחוב אדריאנוס (Adrianou) – מדרחוב ממש נחמד, עם בתי קפה, אומני רחוב וחנויות נחמדות. בדרך עוברים דרך חנות הממתקים של הנזל וגרטל – או עמי ותמי בגירסא העברית (Hans & Gretel). חנות ממתקים וגלידריה מאוד נחמדה (וגם מאוד מפתה), המוכרים לבושים בבגדים מהאגדות ובחוץ פסל של המכשפה לצילומים מוצלחים.

בדרך גם עוברים על פני הכנסיה הקטנה של פיליפוס וגם כאן הרבה דוכני רחוב.

עוד כמה צעדים ואנחנו נכנסים אל אתר האגורה (Ancient Agora of Athens). אחד המקומות הכי חשובים בעולם מבחינת ההיסטוריה והציליוויזציה המערבית. כאן, במתחם השוק העתיק, התפתחה הדמוקרטיה היוונית. הילדים למדו על האגורה בשיעורי ההיסטוריה בכיתה ו', ולכן גם עבורם זה מעניין לראות את המקום. המתחם כלול בתוך האתרים הארכיאולוגיים של כרטיס האתרים שרכשנו אתמול באקרופוליס.

בשטח עצמו לא נשאר הרבה עתיקות… בסה”כ זה היה שוק, ומשוק לא נשארים הרבה שרידים. נשארו רק 2 מבנים בשטח. הראשון הוא מקדש הפסטוס (Temple of Hephaestus) – מקדש מרשים מאוד, בנוי בסגנון דורי עם העמודים הקלאסיים, ניצב על גבעה קטנה (צריך לטפס). לא לפספס.

מהמקדש אנחנו יורדים לסיור ברחבי האתר. כאמור לא נשארו הרבה שרידים, ופרט להכרה בחשיבות ההיסטורית אנחנו ממשיכים אל המבנה השני. מה שאפשר לראות זה את שדירת העמודים של הרחוב המרכזי של השוק (בתמונה).

בדרך אפשר למצוא זוויות יפות מאוד לצילום של הר האקרופוליס מכיוון צפון.

המבנה הבנוי השני שנמצא במתחם הוא הסטואה של אטאלוס (Stoa of Attalos). זהו מבנה משוחזר אל המתחם, גם המבנה הזה מרשים מאוד בזכות שדירת העמודים בחזית.

בתוך הסטואה – מוזיאון קטן לעתיקות, לרוב כדים וחפצים אחרים שנמצאו במתחם.

אנחנו יוצאים ממתחם האגורה ופונים אל שוק הפישפשים של תיסיו (THISSIO FLEA MARKET). השוק מתקיים בכל יום א ויש כאן מגוון עצום של פריטים. מגוון גדול – גם המון חפצים שנמכרים ביד 2, חפצי אומנות, דוכני מזכרות, תכשיטים, תמונות ועוד. בדיוק כמו שקראנו, אכן ראינו שהמוכרים פשוט מוכרים הכל, בלי שום מגבלה. באותו דוכן מצאנו זה לצד זה מזכרות מהתקופה הנאצית עם סמלים של צלב קרס ממש ליד מזכרות יודאיקה עם סמלי מגן דוד ומנורה.

השיטוט במתחם כאן ממש נחמד, בכלל לא צפוף כמו בשווקים האחרים (כמובן גם כאן צריך להיזהר מכייסים). תכננו עוד להגיע אל מוזיאון הרקלידון (Herakleidon museum) שמתאים לילדים ונמצא ממש בסמוך אבל ויתרנו בגלל קוצר בזמן.

מכאן התחלנו לחזור מזרחה דרך הרחובות העמוסים והצפופים של שוק הפישפשים המפורסם של מונסטיראקי (Monastiraki Flea Market) ברחוב איפסטו Ifestou. כאן השוק עובר ברחובות די צרים, המון מבקרים ותיירים. בפעם הראשונה שלי בטיולים אני רואה שממש כל המבקרים הולכים עם התיקים לפנים (כמו בתמונה) – כנראה ששמעם של הכייסים המקצוענים כאן מגיע לכל מגזיני התיירות בעולם. השוק כאן משולב – גם חנויות ודוכנים של חפצי יד 2 וגם עם חנויות של בגדים, כובעים ומזכרות. גם אנחנו נהגנו כמנהג התיירים ורכשנו כמה מזכרות כאן.

חזרנו אל כיכר מונסטיראקי (שבשעה הזו כבר התעורר והתמלא במבקרים) ונכנסנו לביקור בספריית אדריאנוס (Hadrian's Library). הספריה אולי הייתה בעבר מפוארת מאוד, אבל מעט מאוד נשאר ממנה. הכרטיס הארכיאולוגי שקנינו כולל גם כניסה לכאן ולכן ניכנסנו לביקור במקום – לא מרשים, אפילו די מיותר. את רוב השרידים המעניינים (הקיר עם העמודים הגדולים) אפשר לראות גם מחוץ לגדר.

אחרי כל השוטטות באתרים ארכיאולוגיים וגם בשווקים התחלנו להתעייף ולכן בחרנו לשבת למנוחה והתחלנו ללכת לכיוון בית הקפה ליטל קוק. כבר ברחוב הקטן שמוביל לשם (Pittaki) מתחילה החגיגה – הרחוב מקושט ביותר, חנויות גלידה וממתקים שכבר מכניסות לאווירה.

בקצה הרחוב עומד בית הקפה ליטל קוק (Little Kook). בית הקפה הזה הוא אחד מבתי הקפה היפים ביותר שראיתי – המקום מקושט ומעוצב בסגנון אגדות / פיראטים. עוד לפני שנכנסנו עסקנו בצילומים רבים של המבנה מכל הכיוונים.

גם המלצרים במקום לבושים בבגדים שמכניסים לאווירה קסומה.

ואם חשבנו שמבחוץ יפה, גילינו שהמקום בפנים מעוצב כל כך מקסים. עוד לפני שהתיישבנו עברנו בכל החללים במקום (יש 2 קומות, וכל פינה במקום מעוצבת אחרת, ממש חוויה).

פרט לעיצוב, זה גם בית קפה, ואנחנו הזמנו לפי ההמלצות של המלצרית את מנות העוגות הטעימות. המחירים סבירים ביותר (תשלמו כאן הרבה פחות מאשר בישראל) וכולנו ממש אהבנו את המקום וגם את המנות. ביג לייק, המלצה חמה.

אחרי מנוחה ואגירת כוחות בבית הקפה המשכנו בשיטוט. בין השאר עברנו במדרחוב הקניות ארמו שם ראינו גם את הכנסיה הקטנה פנגיאה (Church of Panaghia Kapnikarea) והמשכנו אל הקתדרלה הגדולה של אתונה (Metropolitan Church of Athens Evangelismos Theotokou).

המשכנו לטייל להנאתנו ברחובות הקטנים אל תוך השוק של פנדרוסו (Pandrossou Street Market). בשוק הזה היה לנו הרבה יותר נעים לשוטט מאשר בשוק מונסטיראקי – הרבה פחות צפוף, החנויות יותר מעניינות וגם השכונה יותר יפה.

מכאן פנינו אל השכונה הכי ידועה של אתונה – הפלאקה (Plaka Stairs). מדובר בשכונה עתיקה מאוד, בנויה על גבעה, עם בתים קטנים, סמטאות מפותלות ובכל מקום חנויות, מסעדות וטברנות. לנו השכונה הזכירה מאוד את הסימטאות של יפו העתיקה. היה מאוד יפה, אבל הרגליים כבר כאבו מהיום הארוך, אז נאלצנו לקצר וחזרנו לדירה למנוחה.

בערב, בכוחות מחודשים, חזרנו אל הפלאקה. ישבנו לארוחת ערב בטברנה טרינה (Terina) – היה סביר, אבל קצת הרגיש כמו מלכודת תיירים, אולי בגלל המיקום המרכזי בכיכר. כנראה שאם רוצים חוויה יותר אותנטית כדאי להתרחק אל אחת הטברנות הפחות מרכזיות.

יום 3 – שני

השוק, הטרילוגיה של אתונה, החלפת המשמרות

בוקר יום שני. אתונה חוזרת לשבוע העבודה, ואנחנו מתחילים את היום האחרון שלנו מוקדם. מגיעים בהליכה קצרה אל השוק העירוני המרכזי של אתונה (Central Municipal Athens Market). המקום הזה הוא חגיגה למי שאוהב שווקים של אוכל של מקומיים. השוק מסודר לפי אזורים – יש אזורים לפירות וירקות, אזורים לתבלינים וכו. במרכז השוק 2 אולמות גדולים – אולם אחד מוקדש לבשר – עליו דילגנו כי המראות שם לא מלבבים...

האולם שמשך את תשומת ליבנו היה אולם הדגים ופירות הים. כידוע, אתונה (פיראוס) שוכנת לחוף הים, והיוונים אוהבים גדולים של דגים ומאכלי ים. המבחר כאן הוא ענק, הכל טרי טרי ומוצג בצורה אסטתית מאוד. למי שחובב שווקים של דגים מצפה כאן חגיגה.

אחרי הביקור בשוק המשכנו בהליכה את ה”טרילוגיה של אתונה”. מדובר בשלושה מבני ציבור מרשימים מאוד, בנויים זה לצד זה, מעוצבים בצורה נאו-קלאסית עם המראה המאפיין של העמודים הדוריים.

המבנה הראשון הוא הספריה הלאומית של יוון (National Library of Greece). קראנו הרבה על יופיו של המקום, על העיצוב המיוחד וכמות הספרים, אבל לצערנו הרב המקום היה סגור לרגל עבודות (באתר של המקום זה לא היה מוזכר).

המבנה השני, הגדול מבין השלושה, הוא בניין ההנהלה של האוניברסיטה של אתונה (Deanery of the University of Athens). מבנה מרשים מאוד, ממש קלאסי. כמובן שלרוע מזלנו התקיים באותו בוקר טקס סיום לבוגרים ולכן לא התאפשרה לנו כניסה לתוך המבנה. לפחות זכינו לראות את משכילי אתונה ואת בני משפחותיהם הנרגשים ביום קבלת התואר.

המבנה האחרון הוא בניין האקדמיה של אתונה (Academy of Athens). כדאי כאן מאוד להיכנס ולראות את אולם הדיונים המרשים.

מכאן אנחנו ממשיכים ברגל מרחק קצר אל כיכר סינטגאמה. כזכור ביום הראשון פיספסנו את טקס החלפת המשמר, ולכן חזרנו לכאן. הפעם הגענו לפני הזמן, והיה לנו די זמן לצלם את חיילי המשמר מכל כיוון. החיילים כאן מקפידים מאוד על הופעה במדי ייצוג בכלל לא שגרתיים. בכל זמן נתון עומדים 2 שומרים ב2 עמדות, ובנוסף מסתובב במקום רס”ר משמעת. כמה דקות לפני השעה העגולה הרס”ר מתחיל בהכנות, מרחיק את הקהל ומגדיר את המקומות שבהם אסור לעמוד (מעברים לחוליה שמגיעה).

טקס החלפת המשמר הוא מוזר מאוד, לפחות בעיניי, שהתרגלתי לטקסים צה”ליים. הכוריאוגרפיה של הצעדים מאוד בולטת, התנועות חדות, אבל החיילים מתייחסים אל הטקס ברצינות מלאה. מדובר במשמר כבוד לזכר חיילים יוונים שנפלו ולכן כדאי לתת הרבה כבוד למעמד.

כדי להמחיש את אווירת הטקס, צירפתי כאן קטע וידאו שמצאתי ביוטיוב. סה”כ חוויה מעניינת, ממליץ מאוד לכל מי שמבקר באתונה. הטקס אורך מספר דקות ולאחריו נשארים המחליפים לעמוד לשעה עד לטקס הבא שעה לאחר מכן.

בטיול הזה לא יצא לנו לנסוע ברכבת התחתית של אתונה. אבל בכל זאת ניצלנו את העובדה שאנחנו בכיכר המרכזית וירדנו אל מפלס התחנה בכיכר. במקום נמצאו שרידים ארכיאולוגיים והם מוצגים כאן במפלס – ממש מוזיאון ארכיאולוגי בתוך תחנת המטרו.

מכאן חזרנו אל הדירה להתארגנות אחרונה. הנהג של ג'ו אסף אותנו מכאן בדיוק בשעה שקבענו איתו (ב 13:00), הסיע אותנו אל שדה התעופה ברכב וואן מפואר VIP והגענו בזמן בדיוק. כדאי גם לציין שבשדה התעופה קנינו מים אחרי ביקורת הביטחון – בקבוק מים עולה שם 75 אירוסנט, אולי המחיר הזול ביותר ששילמתי באירופה אי פעם לבקבוק מים בשדה תעופה.

הטיסה חזרה בחברת אאגיאן הייתה מוצלחת מאוד. מאוד אהבנו את אאגיאן, וגם את אתונה. מקווים לחזור שוב בעתיד להשלמות.

נפלו בעריכה

כמו בכל טיול, גם בטיול לאתונה גילינו תוך כדי ההכנות שיש בעיר הרבה יותר מקומות שאנחנו רוצים לראות מאשר הזמן שהיה לנו. לטובת הקוראים הנה רשימת אתרים שנשארו לנו לביקור הבא:

גבעת אראופגוס (גבעת מארס) - Areopagus Hill – Mars Hill - מפה

גבעת הפניקס - The Pnyx - Πνύκα - מפה

גבעת פילופפו - Filopappou Hill or Hill of the Muses - מפה

גבעת ליקבטוס - Mount Lycabettus Viewing Area - Lofos Likavitou - Mount Lycabettus βλέπω - מפה - אתר

הגנים הלאומיים - National Garden - Εθνικός Κήπος - מפה

שכונת אנאפיוטיקה - Plaka Anafiotika - Αναφιώτικα Πλάκα - מפה

בית קפה משחקים - Playhouse - מפה - אתר

פארק השעשועים אלו פאן - Allou Fan Park - Allou! Fun Park - מפה - אתר

העולם ההלני - Hellenic Cosmos (theater) - Ελληνικός Κόσμος - מפה - אתר

מוזיאון הרקליידון - Herakleidon museum - מפה - אתר

מפעל השוקולד - Chocolate Factory - Εργοστάσιο Σοκολάτας - מפה - אתר

מוזיאון טבע גולנדריס - Goulandris Natural History Museum - Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - מפה - אתר

מוזאון הארכיאולוגי הלאומי - National Archaeological Museum - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - מפה - אתר

מוזיאון לטכנולוגיות יווניות עתיקות - Museum of Ancient Greek Technology - מפה - אתר

המוזיאון הצבאי - Athens War Museum - Πολεμικό Μουσείο - מפה - אתר

הקומפלקס האולימפי 2004 - מפה - אתר

פיראוס

מיקרולימאנו - Μικρολίμανο (Mikrolimano) - מפה - אתר

סיור בספינות קרב - Museum of Greek Naval Tradition Averof - Μουσείο Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης «Αβέρωφ» - מפה - אתר

מוזיאון ההיסטוריה של חיל האוויר - Air Force History Museum - Μουσείο Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας (Μ.ΙΣ.ΠΑ) - Hellenic Air Force Museum - מפה - אתר

המוזיאון הימי של יוון - Nautical Museum of Greece - Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος - מפה - אתר

מרכז הצלה לצבי ים - Sea-Turtle Rescue Centre - Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών - מפה - אתר

אזור שדה התעופה

פארק זואולוגי אטיקה - Attica Zoological Park - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - מפה - אתר

לוגיסטיקה

טיסות

את הטיסות הזמנו זמן רב מראש בחברת אאגיאן. חברה מעולה, עם שירות מעולה. טיסות ישירות לאתונה בעלות של €671 ל5 כרטיסים. טיסת ההלוך יוצאת ביום שישי בשעה 19:20 ומגיעה לאתונה ב 21:30. טיסת החזור יוצאת ביום שני בשעה 16:30 ומגיעה לתל אביב ב 18:30. בהמשך הוספנו עוד €40 עבור מזוודה.

לינה

את הדירה הזמנו באתר בוקינג. מדובר בניין דירות שעבר שיפוץ ועכשיו משמש כמלון דירות. במבנה יש 4 דירות, ב4 קומות. יש מעלית אבל היא צרה ולא כולם יכולים לעלות בה ביחד. בעלי המבנה יושבים במשרד במיקום קרוב אבל אין קבלה 24/7. האתר של המקום הוא Karitsi Place ואנחנו היינו בדירה הזו. אפשר כמובן להזמין ישירות באתר או במייל / טלפון עם הבעלים, אבל אנחנו העדפנו להזמין דרך בוקינג. עלות הדירה €320 ל3 לילות. לדירה יש כמה יתרונות: מיקום מרכזי, הדירה עצמה משופצת ויפה, עם 2 חדרי מקלחת/שירותים, וגם מאובזרת היטב כך שאפשר גם להכין ארוחות קלות. אבל לדירה יש גם חסרונות: בסופי שבוע יש רעש עד השעות הקטנות של הלילה ממקומות הבילוי שנמצאים ממש למטה ברחוב. הרחוב עצמו קצת מיושן וצר, וגם המעלית בבניין מיושנת.

הסעה

הזמנו מראש הסעות הלוך וחזור דרך ג'ו (אפשר לפנות בעברית דרך Facebook), ישראלי שמפעיל באתונה חברת הסעות לטיולים והסעות לשדה התעופה. המחיר €65 להסעה בלילה מהשדה לדירה במרכז העיר ו €60 להסעה ביום האחרון בצהריים מהדירה אל השדה. הלוך חיכה לנו הנהג בשדה עם שלט עם השם שלנו. ב2 ההסעות הגיעו וואנים גדולים, מרווחים ומפוארים, והנהגים היו אדיבים ושירותיים. היינו מאוד מרוצים.

אוטובוס תיירים בעיר

יש 3 חברות שמפעילות אוטובוסי תיירים בעיר. לרוב מכונות גם האוטובוס “הכחול”, “הצהוב” ו”האדום” (לא קשה לנחש למה). מהתרשמות שלי מהאתרים של החברות, לכולן יש מסלולים דומים מאוד. הקו הראשי והעיקרי הוא כמובן הקו שעובר באתרים העיקריים של אתונה. קוים נוספים הם הקו שנוסע לפיראוס, הקו שנוסע בתוך פיראוס והקו שנוסע לאורך חוף הים. בכל הקווים מחלקים אוזניות ותוך כדי הנסיעה אפשר להאזין להסברים מוקלטים. בקבוצות המטיילים הישראלים ממליצים בעיקר על הקו הכחול כי בקו הזה יש גם הסברים בעברית. עלות כרטיס למשפחה של 5 ליומיים היא €32.00. כדאי מאוד ללמוד לפני הנסיעה את מסלול האוטובוס כדי לתכנן את הטיול בהתאם.

תמונת הפרופיל של עמיחי13

"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב לאייטם המלא
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב לאייטם המלא