דרך שביל צר בתוך צמחיה מגיעים לבית . תמונות מצידי הדרך 

הבית המיוחד והיפה הזה משמש גם כפנסיון אנחנו באנו לסדנאת בישול וארוחת ערב.

למדנו להכין מספר מאכלים כגון: מרק, חומוס רומני, ( Fasole Batuta) כרוב ממולא בפטריות

ומנה אחרונה פפאנש מטוגן (מתכונים בהמשך)

למדנו והתנסינו ואכלנו .

הבית נבנה בשנת 1998 ע"י פרופ' לוקרישה לוקר וד"ר סילבטרו לקוטאר.

אפשר להרגיש בכל פינה את היד שהציבה כל דבר באהבה וביצירתיות.

כשיושבים מסביב לשולחן הערוך באלגנטיות הרגשה שנמצאים במקום תרבותי

וריחני מתקופת הבארוק.

הכל ערוך ומוכן להתחלת הבישול

מרק פיטריות אופן ההכנה:


לסיר עם 2 ליטר מים ומעט מלח להוסיף שני גזרים חתוכים 

שורש פטרוזליה ברצועות

ראש סלרי קטן חתוך לקוביות

2 בצלים (כשנעשים רכים מוצאיים )

פטריות בערך שני חופנים

2 תפוחי אדמה להוסיף לקראת הסוף.

נותנים לזה להתבשל ובינתיים במחבת מכינים:

50 גרם חמאה וכמה כפיות שמן

מוסיפים 2 בצלים קצוצים ומטגנים עד שנהיים שקופים

להוסיף 2 כפות קמח לבשל תוך ערבוב.

מידי פעם להוסיף במצקת מרק עד שהתערובת חלקה

את תוכן המחבת מוסיפים למרק.

מתבלים בצ'ימבוי, טרגון, שמיר, פטרוזיליה, לאושטן

מלח ופלפל מקררים מעט.

בקערה נפרדת מערבבים 100 גרם שמנת חמוצה 

100 גרם יוגורט וביצה

מוסיפים 2-3 כפות מנוזל המרק מערבבים היטב

ומחזירים לסיר המרק

להגיש עם פלפל חריף טרי רק למי שואהב חריף

גם אם אין את התבלינים הרומניים המיוחדים 

המרק טעים ומזין

בתאבון.

חומוס רומניה (Fasole batuta) שועית חבוטה

הכנה:

משרים שעועית במים ללילה למחרת מבשלים עד שמתרככת

מועכים . 

במחבת מטגנים עם הרבה שמן בצל ושום

מוסיפים מלח ופלפל .

ניתן להוסיף חלק לשעועית ולערבב ואפשר לשים הכל

מעל השועית או חצי חצי לפי הטעם

להגיש עם חמוצים

טעים מאד

בתאבון

המשך יבוא

שבת נעימה