כרוב ממולא פטריות

אופן ההכנה:

טובלים עלי כרוב כבוש במים רותחים כדי להוריד את חמיצותם.

מכינים את עלי הכרוב: מורידים את השדרה ויצרים מכל עלה שני חלקים.

במחבת גדול - 3 גזרים מגורדים

3 בצלים קצוצים מטוגנים עם כמות גדולה יחסית של שמן(הרומנים אוהבים להשתמש בהרבה שמן)

כשהירקות התרככו מוסיפים אורז ופטריות מטוגנות, מלח, פלפל שחור, שמיר פטרזיליה

צ'ימברו וכף רסק עגבניות.

בתחתית הסיר מסדרים את העלים שנשארו ומעל את עלי הכרוב הממולאים.

רוטב יוצרים ממים, רסק עגבניות, מעט שמן מלח ופלפל 

שופכים בעדינות על עלי הכרוב 

סוגרים ומבשלים על אש קטנה

מפעם לפעם מנערים את הסיר

בתיאבון.

קינוח פאפנש



אופן ההכנה של הפאפאנש

250 גרם גבינה רכה

150 גרם קמח לבן

2 ביצים

כף סוכר

כפית אבקת אפיה

11 שקית אבקת וניל

קורט מלח

מערבבים הכל, יוצרים גליל, חותכים, טובלים פרוסות בקמח ויוצרים עם האצבע חור.

מטגנים בשמן חם ומגישים עם שמנת ומרקחת מפרי (duleceate)

(טעים יותר מהסופגניות בחנוכה את הקלוניות לא סופרים)

בתאבון

כופתאות גבינה מבושלים

300 גרם גבינת קוטג'

2 ביצים

3 כפות סולת

1 כף קמח

מלח, 

שקית וניל

מערבבים את החומרים ויוצרים כדורים.

שמים בתוך מים רותחים עם מעט מלח.

מגישים עם חמאה מומסת, שמנת וריבת דובדבנים שחורים מרים

(אפשר גם כל ריבה אחרת)

בתיאבון

שבוע טוב