מחוז "שר" (Cher), במזרח חבל הלואר, פינה פחות מתוירת בלב לבה של צרפת ב-20.08.10 יצאנו, זוג וילדה לקראת גיל עשר, מפריז לחבל פריגור-דורדון. אתנחתה מהנסיעה הארוכה במחוז "שר" הפחות מוכר הייתה מהנה ומעניינת.
לנוחותכם צירפתי קישורים לכל המקומות שבהם היינו. פתחו את המפה ותוכלו להיעזר במידע נוסף.
יצאנו בצהריים משדה התעופה "שארל דה גול" לכיוון Melun ו-Fontainebleau ומעבר לפונטבלו לכיוון הלואר, דרך עיירות עטורות בסלי פרחים, עד שנמאס לנו להזדחל מאחורי שיירות איטיות של מכוניות, ועלינו לקטע קצר של נסיעה על אוטוסטרדה A77. ירדנו מהאוטוסטרדה אל העיירה Briare. זהו אחד מהמראות שנקלטו בעדשת המצלמה שלנו תוך כדי נסיעה:

העיירה Briare יושבת על גדת הלואר. גשר תעלה, בן גילו של מגדל אייפל, נמתח מעל לנהר, ולאורכו טיילת המעוטרת בפנסים בסגנון "אר-נובו", ברוח התקופה:

מראה הגשר מהנהר ומראה העיירה מהגשר. המון פלדה שימשה לתמיכה בגשר.

צמדי עמודים דקורטיביים מפארים את הכניסות לגשר משני צדדיו

אחרי שסקרנו את הפיות ואת פרחי העץ בבית שבתמונה, ואחרי שבחרנו כדורי גלידה בבית התאום, כבר היה ערב והמשכנו אל הצימר שבפאתי Blancafort, במרחק חצי שעה נסיעה מהגשר, בין שדות חמניות ושטחי אחו אשר פרות לבנות רועות בהם, בכבישים המתפצלים לאינסוף אפשרויות, בלב שום-מקום. הצימר מצטיין בחצר נהדרת.
גם החדר שקיבלנו, אחד מכמה חדרים המושכרים במקום, מעוצב לפרטים והוא זוכה בדירוג של ארבעה שיבולים מאת Gite de France. אבל לא לכל אחד מתאים שהאמבטיה המעוצבת תהיה צמודה למיטה, ללא הפרדה וללא כל מחיצה. לנו למשל זה פחות התאים. אולי לא בכל החדרים זה כך. שימו לב בעת ההזמנה.

לאחר ארוחת הבוקר בחצר היפה המשכנו בדרכנו ק"מ ספורים בלבד, כחמש דקות נסיעה, אל "מוזיאון המכשפות", Musee Sorcellrie, שבפאתי Concressault. בכניסה העמיסו עלינו קלסר עב כרס עם הסברים באנגלית ובשפות נוספות, השופכים אור על המיצגים שלאורך מסלול ההליכה במוזיאון. פגשנו דמויות של מכשפות ושל קוסמים ממיתוסים של תרבויות עתיקות, ראינו חומרים לרקיחת שיקויי קסם: חולדה מתה, שריון של צב ואוסף של עלים מיובשים. אבל החלק המרתק ביותר במוזיאון היה זה שעסק בפרק העצוב של האינקוויזיציה, אשר בו נדונו למיתות שונות ואכזריות נשים שנחשדו בכישוף.
המוזיאון מומלץ על ידינו לבעלי סבלנות. הוא מתאים לדעתנו למבוגרים יותר מאשר לילדים, אבל ילדים בגיל הילדה שלנו המקבלים תיווך עשויים ליהנות, כפי שהבת שלנו נהנתה.

חשבנו שבנקודה הזאת אנו נפרדים ממחוז "שר", אבל הודעה מהספסל האחורי ברכב על בטן מקרקרת הובילה אותנו אל העיירה החביבה Argenton sur Creuse, בדרומו של המחוז, שבתיה נושקים לנהר. לא רצינו לרדת בעיר של ממש כגון Chateauroux ולכן בחרנו בעיירה הקטנה ארגנטון היושבת על הנהר כמה ק"מ מדרום לעיר המחוז שטרו. חשבנו לנצל את ההזדמנות כדי לערוך קניות בסופרמרקט המקומי, אבל בשעת צהריים של יום שבת הוא היה סגור. האוכל, לעומת זאת, היה טעים, ומרכז העיירה נעים בהחלט.

כבר היה מאוחר, ומכאן דהרנו דרומה אל הדורדון. מחוז דורדון יפה וגם מרתק, ועליו אספר בפוסט נפרד. חשוב לי לומר שגם בפרספקטיבה שלאחר "החוויות הדורדוניות", עדיין זכורה לנו החוויה של היממה הזאת כנעימה מאוד, מעניינת ומגוונת. המסקנה שלי היא שאין מה לפחד מפינות פחות מתוירות. לפעמים זהו בונוס והזדמנות לחוות באופן אחר את הארץ שבה מטיילים. בפרספקטיבה של אזור אחר פחות מתויר שבו היינו בסוף הטיול, אני יכולה לומר בוודאות שהעיירות במחוז שר מאוד מאוד מטופחות.
בעת איסוף החומר לטיול רשמתי עוד שלל אפשרויות של נקודות עניין ושל שעשועים לילדים באזור הזה. אני מתארת רק את מה שראיתי אבל ממליצה לפשפש באתרי התיירות של האזור אחר רעיונות שונים. האזור נקרא לעתים גם בשמו העתיק - חבל Berry. חפשו, אם כן, באתרי האינטרנט על פי שמותיו השונים של המחוז.
שני פוסטים נוספים על הטיול שלנו לצרפת בקיץ 2010:
שבוע ועוד יום במחוז דורדון הרב גוני