אני אוהבת לטייל ולכתוב. כל כתיבה, על כל נושא, היא דרך להבעה ולאמירה אישית. ידוע הוא שצילום משפיע לפעמים על זווית הראייה בטיול. אני הולכת לאיזו פינה רק בשביל לצלם משהו. אני משתטחת על האדמה כדי לצלם מקרוב פרח או את הנוף מפרספקטיבה מסוימת. לאחרונה טיילתי עם מישהי ששאלה בגלידרייה איזה גלידה כדאי לה לבחור כדי שתצטלם יפה. כמו בצילום, כך גם בכתיבה. מרגע שאני חושבת על הטיול בהקשר של מסירת מידע למישהו אחר, הפרספקטיבה משתנה, וזה דווקא מעניין. מקווה שגם לך. קריאה נעימה.

עיירות עטורות בסלי פרחים ופרות לבנות באחו, במחוז "שר", בדרך מפריז דרומה

מחוז "שר" (Cher), במזרח חבל הלואר, פינה פחות מתוירת בלב לבה של צרפת ב-20.08.10 יצאנו, זוג וילדה לקראת גיל עשר, מפריז לחבל פריגור-דורדון. אתנחתה מהנסיעה הארוכה במחוז "שר" הפחות מוכר הייתה מהנה ומעניינת.

לנוחותכם צירפתי קישורים לכל המקומות שבהם היינו. פתחו את המפה ותוכלו להיעזר במידע נוסף.

יצאנו בצהריים משדה התעופה "שארל דה גול" לכיוון Melun ו-Fontainebleau ומעבר לפונטבלו לכיוון הלואר, דרך עיירות עטורות בסלי פרחים, עד שנמאס לנו להזדחל מאחורי שיירות איטיות של מכוניות, ועלינו לקטע קצר של נסיעה על אוטוסטרדה A77. ירדנו מהאוטוסטרדה אל העיירה Briare. זהו אחד מהמראות שנקלטו בעדשת המצלמה שלנו תוך כדי נסיעה:

מזדנבים אחר טור ארוך של מכוניות בעיירה עמוסת סלי פרחים

העיירה Briare יושבת על גדת הלואר. גשר תעלה, בן גילו של מגדל אייפל, נמתח מעל לנהר, ולאורכו טיילת המעוטרת בפנסים בסגנון "אר-נובו", ברוח התקופה:
לאורך הטיילת של הגשר
ברוח סוף המאה ה-19

מראה הגשר מהנהר ומראה העיירה מהגשר. המון פלדה שימשה לתמיכה בגשר.

פלדה ועוד פלדה
מבט מהגשר אל העיירה

צמדי עמודים דקורטיביים מפארים את הכניסות לגשר משני צדדיו

אחד מהעמודים המפארים את הגשר
דרקון בבסיס העמוד (פרט)
מעט לפני הכניסה, (מכיוון העיירה), עומדים שני בניינים תאומים, בשני צדי הגשר. באחד ניתן לקנות גלידה ובאחר - מוצרי עץ מעוצבים לבית

אחד מהתאומים: כאן ניתן לקנות חפצי חן עשויים מעץ

אחרי שסקרנו את הפיות ואת פרחי העץ בבית שבתמונה, ואחרי שבחרנו כדורי גלידה בבית התאום, כבר היה ערב והמשכנו אל הצימר שבפאתי Blancafort, במרחק חצי שעה נסיעה מהגשר, בין שדות חמניות ושטחי אחו אשר פרות לבנות רועות בהם, בכבישים המתפצלים לאינסוף אפשרויות, בלב שום-מקום. הצימר מצטיין בחצר נהדרת.
 גם החדר שקיבלנו, אחד מכמה חדרים המושכרים במקום, מעוצב לפרטים והוא זוכה בדירוג של ארבעה שיבולים מאת Gite de France. אבל לא לכל אחד מתאים שהאמבטיה המעוצבת תהיה צמודה למיטה, ללא הפרדה וללא כל מחיצה. לנו למשל זה פחות התאים. אולי לא בכל החדרים זה כך. שימו לב בעת ההזמנה.
החצר הנהדרת שבה מוגשת בקיץ ארוחת הבוקר
כיף לפתוח את הבוקר בחצר הזאת
נסענו לאכול ארוחת ערב בעיירה Aubigny sur Nere שלה מרכז עתיק יפה ומבחר גדול למדי של מסעדות. מצאנו עיירה מלאת קסם, ואף שכבר ראינו בעבר עיירות מרהיבות אולי אף יותר, אהבנו אותה מאוד ואנחנו ממליצים עליה בכל לב. המרכז שלה היה ביום שישי של ערב קיץ מלא באנשים אבל לא עמוס מדי, והיא לא הקרינה תחושה של עודף מסחור המתלווה לעיירות מאוד תיירותיות.
קורות עץ ופרחים בעיירה אביגני

בניין מעורר השראה במרכז העיירה
לאמבטיה המלכותית בצימר אמנם התקשינו להתאים את הרגלינו הלא מעודנים, אבל במיטות הרחבות והנוחות שקענו צ'יק צ'ק בשינה עמוקה.
מראה הצימר מהחצר. בתמונה לא רואים את מדגות העץ המובילות לחדר שלנו שבקומה השנייה, אשר עליהן גררנו את המזוודות.

לאחר ארוחת הבוקר בחצר היפה המשכנו בדרכנו ק"מ ספורים בלבד, כחמש דקות נסיעה, אל "מוזיאון המכשפות", Musee Sorcellrie, שבפאתי Concressault. בכניסה העמיסו עלינו קלסר עב כרס עם הסברים באנגלית ובשפות נוספות, השופכים אור על המיצגים שלאורך מסלול ההליכה במוזיאון. פגשנו דמויות של מכשפות ושל קוסמים ממיתוסים של תרבויות עתיקות, ראינו חומרים לרקיחת שיקויי קסם: חולדה מתה, שריון של צב ואוסף של עלים מיובשים. אבל החלק המרתק ביותר במוזיאון היה זה שעסק בפרק העצוב של האינקוויזיציה, אשר בו נדונו למיתות שונות ואכזריות נשים שנחשדו בכישוף.

המוזיאון מומלץ על ידינו לבעלי סבלנות. הוא מתאים לדעתנו למבוגרים יותר מאשר לילדים, אבל ילדים בגיל הילדה שלנו המקבלים תיווך עשויים ליהנות, כפי שהבת שלנו נהנתה.
בחצר מוזיאון המכשפות

חשבנו שבנקודה הזאת אנו נפרדים ממחוז "שר", אבל הודעה מהספסל האחורי ברכב על בטן מקרקרת הובילה אותנו אל העיירה החביבה Argenton sur Creuse, בדרומו של המחוז, שבתיה נושקים לנהר. לא רצינו לרדת בעיר של ממש כגון Chateauroux ולכן בחרנו בעיירה הקטנה ארגנטון היושבת על הנהר כמה ק"מ מדרום לעיר המחוז שטרו. חשבנו לנצל את ההזדמנות כדי לערוך קניות בסופרמרקט המקומי, אבל בשעת צהריים של יום שבת הוא היה סגור. האוכל, לעומת זאת, היה טעים, ומרכז העיירה נעים בהחלט.

בתיה של ארגנטון נושקים למים

כבר היה מאוחר, ומכאן דהרנו דרומה אל הדורדון. מחוז דורדון יפה וגם מרתק, ועליו אספר בפוסט נפרד. חשוב לי לומר שגם בפרספקטיבה שלאחר "החוויות הדורדוניות", עדיין זכורה לנו החוויה של היממה הזאת כנעימה מאוד, מעניינת ומגוונת. המסקנה שלי היא שאין מה לפחד מפינות פחות מתוירות. לפעמים זהו בונוס והזדמנות לחוות באופן אחר את הארץ שבה מטיילים. בפרספקטיבה של אזור אחר פחות מתויר שבו היינו בסוף הטיול, אני יכולה לומר בוודאות שהעיירות במחוז שר מאוד מאוד מטופחות.

בעת איסוף החומר לטיול רשמתי עוד שלל אפשרויות של נקודות עניין ושל שעשועים לילדים באזור הזה. אני מתארת רק את מה שראיתי אבל ממליצה לפשפש באתרי התיירות של האזור אחר רעיונות שונים. האזור נקרא לעתים גם בשמו העתיק - חבל Berry. חפשו, אם כן, באתרי האינטרנט על פי שמותיו השונים של המחוז.

שני פוסטים נוספים על הטיול שלנו לצרפת בקיץ 2010:

שבוע ועוד יום במחוז דורדון הרב גוני