הי , אני ליאורה , אוהבת לטייל - כמו כולם לא ? , הבלוגים שלי קצת יותר תיאוריים ומיועדים למשפחות בעיקר ולבני גילאי הארבעים פלוס מבינינו שאוהבים הכל קצת יותר באיזי , הבלוגים שלי מתמקדים יותר באתרים ובחוויה ופחות באוכל (אני אוהבת להסתפק באוכל רחוב טעים ופחות במסעדות...) , ואוהבת ומחפשת את האותנטיות והחיספוס בכל מקום . ובכלל אני תמיד אחפש את הדיל המשתלם ביותר , כמו שאומרים הכימאים בינינו - מינימום אנרגיה - מקסימום תוצר , תהנו!

אביב איטלקי בצפון איטליה : מאג'ורה -גארדה- ברגמו

תמונה ראשית עבור: אביב איטלקי בצפון איטליה : מאג'ורה -גארדה- ברגמו

אח איטליה את כל כך יפה ! גם טעימה , יקרה , כולך כיכרות אבל מאירה באור יקרות .או כפי שהבנתי שהישן זה החדש החדש ... לא צפיתי ש... הכבישים מעולים, הנהגים סבלנים , הם ממש אבל ממש נקיים , סופר מודעים לאיכות הסביבה לא נפתחים בקלות לאנשים (חשדניסטים) , גובים על כל דבר קטן כסף ... אבל היופי וההיסטוריה גוברים על כל אלה.

הייתה לנו חופשה חלומית , אני שמחה לשתף את התובנות והמסלול . נסענו אני ושני ילדי המתבגרים (14,17) .מספר החלטות שלקחתי מראש היו סופר מדוייקות לי ויצרו טיול קוטור תפור ואלו הן : למקם את עצמי במסלולים שלא עולים על 40 דק לכיוון נסיעה , לוותר הפעם על הדולומיטים (גם בשל מזג אוויר , והגבלת מקום במזוודה וגם כי בקיץ יש לי נסיעה לאוסטריה ) , לקחת מזוודות עלייה למטוס בלבד travel light (ההחלטה הכי טובה בכל הטיול כולו שקצצה את כל התורים בשדות התעופה ל.....0 !!! נכנסנו ממש וי איי פי ) לקחת רכב אוטומטי מעט מעל המינימום בגודל- קיבלתי טויוטה היברידת חסכונית מהממת ההשכרה הייתה משתלמת ונוחה דרך חברת אופרן וכוללת ביטוח (הוספתי מעט על שמשות וגניבה) . מסירת רכב חלקה קלילה ללא בעיות.

רבות דובר על נהיגה באיטלי כמה מילים על נהיגה : מצד אחד הכבישים איכותיים ברמות , אם טעית די מהר יש כיכר להסתובב ולחזור , אין פקקים והנהגים מאוד טובים ומתחשבים , מצד שני כל איטליה כיכר אחת גדולה ובערים נוהגים 50 בסיבובים 30 וכשהאיטלקים מתפרעים זה 70 ... עם זאת יש אוטוסטרדות בתשלום שהיו יתרון ..למרחקים הגדולים ולחזרה בשעות החשוכות .כדאי לסוע עם גוגל מפס הוא יותר מעודכן מוויז .

לינה : הטיסה הלוך הייתה עם איזי ג'ט נחתה במלפנזה - ניצלתי את המומנטום ושהינו 3 ימים באגם מאג'ורה המקום מהמם חבל שלא יכולתי לשהות שם יותר . מניסיון יום הטיסה מעייף ומאוחר - אכן הגענו רק בשש מורעבים , צעדנו למסעדה קרובה ובשבע כבר הזמנו את כל התפריט ...(טעים אבל אאוץ' בפאוץ') לקחתי דירה עם נוף מעלף בקסטלטו סופרה טיצ'יאנו הנקראת "La Terrazza" מצויידת במטבחון עם מיטות סופר נוחות

הנוף ממרפסת הדירה

ביום הראשון נסענו צפונה כארבעים דק' לסטרזה ממנה יוצאת מעבורת לאיזולה בלה (האי היפה) (אפשר לבקר גם באיזולה מאדרה ובאי הדייגים)- שימו לב לקחת את המעבורת הציבורית, יש מאכרים בחנייה שמנסים לדחוף לכם שייט במחיר כפול . טיפ נוסף שימו כרטיס חנייה תמיד שעה יותר ממה שנראה לכם ... איזולה בלה הטירה והגנים קסומים כמו באגדה והילכנו שם מרוצים כמו הטווסים הלבנים ! לאחר מכן נסענו לגנים האלפינים לתצפית מרהיבה על האזור (הר מוטרונה) .מגלשות ההרים בהר כבר פתוחות כעת אבל כשהיינו ב7 לאפריל עדיין לא (כרטיסים מוזלים בגרופון איטליה) .ומשם כעשרים דק ' לאורטה סאן ג'וליו לגלידה ותצפית שקיעה מושלמת והליכה עצלה בין הרחובות היפים .

איזולה בלה מהמעבורת
איזולה בלה
טווסים לבנים מסתובבים בגן
איזולה בלה
תצפית מהר מוטורונה
גלידה בשקיעה זה מאסט
אורטה סאן גו'ליו

יום שני אריזת חפצים יציאה לכיוון אגם גארדה בדרך עצירה בקניון איל צ'נטרו העצום , ומוזיאון אלפא רומיאו שניהם מקסימים , יש מגוון גדול של אוכל בקניון וסניף פרימארק (איך אפשר שלא...) שני פיצ'רים חיוניים לילדים מתבגרים ולקינוח המוזיאון שהוא ממש נהדר (היינו לבד...). הגענו לדירה מס 2 ב"siano del lago" המיקום מצויין וניתן להגיע לכל היעדים בלי לסוע המון זמן . הדירה סטייל שנות החמישים והיא מאוד אינסטגרמית- כאילו הגעתי לגרייסלנד ורוחו של אלביס שרתה מעלינו , בדירה שולחן ביליארד שבידר מאוד את ילדי המתבגרים ונדנדה בחצר לימי השמש שיבואו בהמשך .

מוזיאון אלפא רומיאו
הדירה שלנו בגארדה "גרייסלנד"

היום הבא הינו יום ראשון והוא הוקדש לטיול בסמיריונה החלומית. בזכות מזג האויר הנפלא חנינו כקילומטר מהעיר העתיקה והלכנו ברגל לאורך גדת הנהר -פשוט חלום! הקדשנו לעיר כארבע שעות . מייד אחר כך נסענו לפארק מים תרמליים Terme di Cola, הפארק חיצוני לגמרי המים הם תרמליים טיבעיים והוא היה מעט מאתגר בשל הקור , (באנו ללא חלוקים) אבל בכל מקרה היה שווה ומיוחד ! והכי חשוב המקום יפיפה ! ולסיום היום ארוחת האבירים האייקונית אכן חוויה מרשימה לצעירים האוכל בינוני מינוס העוף יבש פלוס (כמה ביזבוז של אוכל...) אבל חוויה כיפית ומיוחדת. חוזרים בלילה לדירה מותשים...עוד משחק ביליארד אחרון ולישון (סוף סוף... שקט !)

נוף בסמריונה
מעיינות חמים cola
חומות העיר סמריונה
צבעונים בכניסה לעיר העתיקה בסמריונה

יום שני בשבוע תוכנן מראש לגארדה לנד. כיוונתי ליום חול ולא לסופ"ש (שישי- ראשון) כדי להמנע מתורי ענק ואכן צדקתי , לא היו תורים כמעט בכלל ועלינו על הכל! נהננו מאוד כי גם מזג האוויר היה אידיאלי . טיפ חשוב יש מתקנים שנפתחים ב11 כמו הרייד החדש של גומאנגי' בואו כמה דקות קודם ושלחו את הרץ הטוב ביותר שלכם אל ראשית התור כך חסכנו שעה(!!) המתנה לאטרקציה הנחשקת עשינו כך גם בקונג פו פאנדה שנפתח ב12 ... כרטיסים מוזלים השגתי דרך גרופון איטליה (חשוב לרכוש 24 ש קודם ).אם לדרג את גארדה מבין הפארקים באירופה הוא מצויין ברכבות האקסרים שלו ,פחות מרשים בנושא הפנטזיה והעיצוב כלומר אם להתחשב ברמת האדרנלין שהוא מספק יש לתת לו את המקום השני אחרי פארק אירופה , מבחינת פיצ'רים של פנטזיה דיסני תמיד במקום הראשון ! ואחריו חרוט לי בלב אפטלינג!

יום שלישי לגארדה מוקדשת לשמורת המפלים מולינה הקרובה לורונה , יש להזכיר כמה נקודות חשובות : הפארק לא מתאים לימי קיץ חמים מידי אבל מושלם באביב , נהננו מהפריחה ומזג האוויר מושלם לעליות התלולות . לאנשים עם מוגבלות לא כדאי , כמו כן למשפחות עם תינוקות רק עם מנשא והורה בכושר! ההליכה בין הבתים בכפר הייתה נפלאה ופסטורלית כמו גם הנסיעה בנוף היפה .

שמורת הטבע מולינה
שמורת הטבע מולינה

לאחר מכן נסענו לוורונה היפה. חניתי בחניון הארנה הוא מעט יקר אבל הוא מקורה וקרוב לעיר העתיקה , דבר ראשון -התיישבנו אל מול הארנה לאכול פאסטה אל אוליו בליווי אפרול שפריץ אל מול חומות הארנה מוש.... לם ! לאחר שיטוט ברחובות הצרים נכנסנו לכנסייה עוצרת נשימה מלאה בציורי קיר ויצירות אמנות מפעימות הנקראת סנטה אנסטסיה (כניסה בתשלום) .. לאחר ביקור במרפסת של ג'ולייטה בכיכר ובכל המקומות האייקוניים והפרדות מ13 יורו לחנייה (הכי יקר שהיה ) ,המשכנו לאקוורדנס לסיום מושלם במרחצאות. הפעם אלו מקורות ונוחות, ומספקות שקיעה נפלאה בתוך מים חמימים- חלומי! את היום אנחנו סוגרים במסעדת פאב יפיפה RECYCLAGE RENT BIKE המנות ממש מפנקות והם פתוחים עד מאוחר!

המזרקה בכיכר בוורונה
המרפסת של ג'ולייטה
כנסיית סאנט אנסטסיה

ביום הבא אנחנו עוזבים את הדירה בגארדה לכיון ברגמו .כיוון שצ'ק אין בברגמו היה מאוחר , אני מחזירה את הרכב בשדה קודם . בבוקר נוסעים מרחק קצר לעיר קרובה ויפיפיה למקום הלינה שלנו ,הנקראת salo טיול רגלי עצל לאורך הגדה המופלאה עצירה לקפה גלידה וכל מיני...בדרך עוצרים בחנות לגולשי סקייטבורד לשמחתינו נעלי סקייטרים במבצע 50% למתבגר שלי נפלא!

בוקר מקסים ב Salo
הטיילת ב Salo

לסיום היום מוסרים את הרכב בשדה בברגמו , נוסעים באוטובוס 1 לדירתינו ליומיים הקרובים סמוך לעיר העתיקה (cita alta) ומבלים עוד יום וחצי בעיר המתוקה והיפיפיה הזו בהליכה ברגל בעיקר לשריפת כל הפסטות והגלידות, עוד ביקור במוזיאון בעל גן מופלא של משפחת מורוני . המלצה למקום סופר משתלם וזול לאכילה בברגמו הינה מסעדת " el circollino" שהיא של המקומיים בעלת נוף נפלא ואוכל ברגמי מקומי קסום , ומאפיית nessi לילדים גם למתוקים וגם למאפים מלוחים זול וטעים.

מסעדת El circollino

טיפ: באוטו כדאי להכין תמיד תיק עם דברים לרחצה בגדי ים מגבות קפקפים לטובת מעיינות חמים .... רכשתי טרולי נוסף לעלייה למטוס בחזור והשתמשתי בתיקים המתקפלים של דקטלון לכל הדברים הנוספים שרכשנו! אל השדה הגענו עם אוטובוס קו 1 מהדירה בברגמו ישר לשדה 2.8 יורו לנוסע קל וזול! חשוב להקפיד על חוקי התנועה ולהשתמש בגוגל מפס שהוא עדיף על וויז . תהנו:)))

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאיזור האגמים

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
טסים לאירופה? הנה 5 טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם גל החום לאייטם המלא