אחחחחח יוון -חמישים גוונים של טורקיז , לחובבי החופים כרתים היא גן עדן של ממש יש בה את כל סוגי וגווני החופים שתוכלו לדמיין . חוץ מים ? אין כאן הרבה אטרקציות מדובר בחופש באיזי – אוכל רביצה הסתובבות, רביצה עוד אוכל ...מה שנקרא חופשת בטן גב גם לאלו שלא בוחרים במלון הכל כלול . חופשה שכולה באוויר הפתוח מתאימה לימי מגיפה עולמית רומנטית: קורונה פרנדלי . כמה מילים על יוון מנקודת מבט ישראלית : או שאתה טיפוס של חופים ורביצה או שלא. למרות שרוב רובם של משפחתי כולל אנוכי מתחברים ליעדים קרירים יותר המאופיינים ביערות , ויותר פעלתנים ובשל העובדה שחופשתי האוסטרית בוטלה מעל לשלוש פעמים , ניסיתי את עיקרון " משנה מקום משנה מזל " או אני יכולה לזרום מידי פעם עם המוטיב של ים. בפעם האחרונה שהייתי שם לפני עשרים שנה נותר זיכרון מתוק . וכך התפללתי לאלוהי הבידוד לאלוהיי הסגר ולשאר אלי יוון , ניצלתי את העובדה שיש טיסות ישירות לחניה המהממת (תיארתי לעצמי שהוא נמל תעופה קטן ולא עמוס ואכן צדקתי) ויאללה !. למרות שחששתי מריינאייר , יש לומר שהטיסה יצאה בזמן , הכל עבר ללא תקלות , (למעט שינוי של הטיסה – הארכה ביום שלם ,כלומר הקדמת טיסת ההלוך ליום שבת) – אני חייבת לומר שהיה מושלם! .שבת בבוקר יום יפה – למרות שסגור בנתב"ג הבית קפה אין המון נוסעים ,המון נוסעים וזה מושלם ,איזה כיף על כביש שש כל כך מוקדם !
בשל הארכת הטיול פיצלתי את מקומות הלינה לשני יעדים מה שהתברר גם כהחלטה טובה : האחת דירה מודרנית קרובה לעיר בנמל סאודה Souda במרכז העניינים והשנייה וילה מסורתית אותנטית בהרים Malaxa אך לא רחוקה מהעיר.
הגיע יום הטיסה עקבתי באדיקות אחר קבוצת היעד בפייסבוק ( אני ממליצה תמיד להצטרף טרום טיול לקבוצה שכזו גם בשל עדכונים חשובים התייעצויות טיפים ומקומות שווים – אין כמו חוכמת ההמונים) , הדפסתי הכל! אישורי רכב, מלון, טופס plf , אישורי חיסון ואישור הצהרת בריאות להלוך וזה הקל עלי את ההתנהלות מאוד . היציאה מהארץ והחזרה קצת יותר מורכבת בימים אלו ,ומורטת עצבים אך ייאמר לזכותם של רשויות התעופה הם ממש מתאמצים כדי לייעל . שימו לב בריינאייר !! השעה הרשומה בבורדינג היא שעת סגירת השער – הגיעו לפני או שיסגרו עליכם שערים אותנו ועוד כמה ישראלים שלא קוראים אותיות קטנות שיחררו בדקה התשעים לעלייה למטוס .
הגענו לחניה הצגנו שוב את כל הטפסולוגיה מהר וביעילות , מזוודות הגיעו כהרף עין .
וכאן שימו לב לאזהרה ! אל תשכירו מחברת sur price הם ינסו לדחוף לכם רכב מקטגוריה פחותה ולנפח לכם עלויות שלא בצדק ,ברגע האחרון ביטלתי אותם , והשכרתי את מ Green ways בעלי שרות מעולה כולל ביטוח מלא ושני נהגים באותו מחיר שרות יעיל וזריז עונים בטלפון והסוכן שלהם מותק ! השכרת רכב בחניה מומלצת .
טלפון : ניתן לשדרג חבילת חול מהארץ בחברת Hot לחבילת חו"ל הכוללת 5G גלישה , בתוספת 10 שקלים לחודש ,תוכלו להתנתק מהשרות כעבור חודש . עוד שימו לב : waze פחות מוצלח בכרתים עם זאת google maps עובד מעולה התקינו את האפליקציה ואפילו הניווט בעברית!
יום אחד : הגעה לEthereal apartaments Chania דירת חדר שינה אחד 55 מ"ר מפנקת ברמות אחרות עם בריכה לדיירי המלון . מיטות מדהימות ומרווחות הכל חדש ומבריק ומפנק . לאחר שכשוך בבריכה המפנקת וקצת מנוחה במיטות המדהימות אנחנו יוצאים לכיוון חניה לאזור המרינה Nea Hora חונים את הרכב באזור , והולכים לאורך הטיילת בשקיעה הקסומה , הנופים יפיפיים והבריזה מדהימה . אנחנו מתיישבים לאכול באחת הטברנות , קשה לבחור המגוון עצום , מזמינים סלט יווני ומומלאים עלי גפן ופרחי קישוא , קלמרי מטוגנים ונהנים מהשקיעה היפיפיה בחזור אנחנו נכנסים לעיר העתיקה ומשוטטים בסמטאות הנפלאות של חניה .
יש לומר שבכל פעם שוטטנו במקום אחר בעיר העתיקה ואף פעם לא חזרנו על אותו מקום ! העיר העתיקה ענקית מיליון מקומות לאכול בהם .
יום שני : בבוקר נסענו לאגם מים מתוקים – אגם קורנס , מרחק חצי שעה מחניה – מים מתוקים קרים יחסית , בצד השמאלי המיטות והכיסאות ללא תשלום , המקום אינו עמוס והשכרת סירת פדלים לשעה הינה שבעה יורו לאדם , במקום מספר חנויות ומסעדות והחנייה חינם אם תרדו מעט קרוב יותר לאגם . המים בצבעים מרהיבים של טורקיז וכחול . הפידול לא קל אם תחצו את כל האגם אבל אחלא פעילות לשריפת כל האוכל הטעים . לפנות ערב , אני ובתי המשכנו לסיור קצר ב הגנים הבוטניים איזה מקום מקסים הנופים מזכירים את איטליה .מומלץ להגיע סביב שש –מקסימום שבע וכך יינתן לכם זמן מספק לטייל בינות העצים המלאים בפירות (לאכול מהם גם) ולהתוודע למיני הפרחים הנפלאים ולהנות משקיעה מרהיבה במיוחד במסעדה בכניסה .תענוג לשבת לשתות משהו קר בסוף . הכניסה 6 יורו לאדם ותקבלו גם בקבוקי מים לדרך יש צורך בנעלי/ סנדלים נוחות להליכה קלה , פשוט גן עדן עלי אדמות !
בערב כיאה לחובבי ההמבורגרים שאנו- אנחנו קופצים למסעדת המבורגרים האהובה על המקומיים legends burrgurs and beers אוכל נפלא ומחיר מצויין !
ביום השלישי אנחנו נוסעים מזרחה לחוף אלפוניסי הנפלא , מי שרוצה להרגיש בסיישל או במלדיביים זה המקום! החול בצבע אשכרה לבן , יש קצת נגיעות של ורוד פה ושם והמים מרהיבים צבעים של תכלת וטורקיז – אבל מה ? תגיעו מוקדם או לחלופין לקראת חמש אחרת לא תמצאו שמשיה אחת להשכיר הכל מלא ! יש רוח שלא מאפשרת כל כך התקנת שמשיה פרטית . אנחנו שהינו ללא שמשייה עם כובעים ומלא קרם הגנה ומים והיה בסדר ! וואלה דווקא פה המתבגר שלי החליט שלא בא לו ים והתחיל דרמות של גיל ההתבגרות ... נו מה נעשה אין מושלם באף טיול משפחה ...בחוף יש מקום לקנות שתייה וברד וכו' וגם מסעדה אחת , אבל אנחנו עצרנו בטברנה שהיא קצת מעל החוף יפיפיה הנקראת Glykeria restaurant נוף משגע סלט יווני מעולה !
חוזרים לדירה ולאחר מנוחה יוצאים לאכול קינוח טעים בעיר , נתקלים בפינת קיורטוש טרי חם עם גלידה הנקראת Lolilol ואני מזמינה את הcaramel monkey ששרד שתי דקות בצילום .... מעולה!!
יום רביעי אנחנו עוברים לדירה אחרת , קמים מאוחר מכינים ארוחת בוקר עצלה , אורזים ועוברים ליישובון הנקרא Malaxa הנמצא מעל חניה בהר . המקום מלא אותנטיות וילה משפחתית ענקית נוף מרהיב אחלא בריזה ! שימו לב אני ממליצה עליה אבל ! אין בה מזגן (אנחנו לא הרגשנו גם צורך) יש מאווררים בלבד , יש מעופפים סביב הבריכה (למי שאינו מפחד הכוונה לדבורים וכד'..) ואתם תכלס שבעה ק"מ מרחק מסופר או חנות במעלה ההר . יש לציין שלמרות החסרונות המקום עוצר נשימה בקיסמו זו חוויה לכל דבר : תריסי עץ , תקרות גבוהות , נופים מרהיבים כמו לישון בטירה ! malaxiana houses
יום חמישי אנחנו נוסעים לפארק המים limnoupolis מצוי באזור טיבעי עם נופים מקסימים מאוד מטופח והכי חשוב אינו עמוס , ולכן השימוש במתקנים כמעט וחופשי , שני טיפים : האחד לרכוש כרטיסים דרך האתר השני אם אתם רוצים לקנות שתייה ונישנושים אל תיקנו בברים ליד הבריכה ! המחירים שם גבוהים פי שלושה מאשר במינימרקט הנמצא בכניסה לפארק – זה בדיוק עוד הליכה של דקה! אנחנו חוזרים עייפים ומרוצים לדירה אך לנו הבנות זה לא מספיק ואנחנו יוצאות בערך בחמש וחצי אחה"צ לראות את השקיעה הנודעת בחוף falasarna כשעה מרחק מחניה הנסיעה מושלמת ,הרוח מדהימה מוסיקה באוטו חופשש! האווירה בחוף מדהימה יש בר עם די. ג'יי שמשיות מקש והצבעים וואו – הכל נצבע אט אט בצהוב כתום ורוד כחול מרהיבב ! הנוף מטורף ! אנשים פשוט יושבים לראות את השקיעה כמו מופע או קונצרט . לקראת ערב אנחנו עולות חזרה לכביש הראשי ועוצרות בטברנה מופלאה המשקיפה לים taverna spilos : מוזיקה שירה אנשים רוקדים אוירה יוונית אמתית והאוכל מעולה!
יום שישי : בוקר פנאן בדירה בבריכה שלנו: ספר , מחשב וסטלבט ! לקראת אחה"צ נוסעים לעיר רתימנון כשעה נסיעה מזרחה . חונים בחנייה מסודרת מול שער גוארה ומשוטטים. ישנן כמה מסעדות מומלצות בינהן Raki ba raki ו Castelo האינסטגרמית שתיהן מעולות , אבל אנחנו כרגיל בחרנו את מסעדת המבורגרים מעולה במחירים ממש זולים Bar BQ . וכך מסתיימים חמישה ימים נפלאים! נפגש בחלק ב .
היום השישי אני מחפשת קצת טבע בקליל, משהו עם מים זורמים שייתן לנו את אופציית הצינון ואנחנו מגיעים לאחר כחצי שעה של נסיעה לערוץ הנקרא Serakina Meskla. ההליכה מוצלת וקלילה אולם המים הזורמים מצויים בתחילתו . הנחל קפוא ומקורו מתחת לאדמה .בתחילת המסלול ניתן לרדת בזהירות אל הנחל ולטבול במימיו הקפואים (נראה כמה זמן תחזיקו מעמד?) כמו כן בתחילת המסלול ישנה מסעדה מקסימה לרגלי הנחל הזורם,לצילם של שני עצי דולב עצומים ויפיפיים. מיץ תפוזים סחוט טרי ומי מעיין קפואים למלוי בקבוקים יחכו לכם. המסלול קצר ואנחנו החלטנו מפאת החום לקצר עוד יותר ולא לטפס מעלה וחזרנו להשתכשך במי המעיין .
אחר הצהריים אנחנו נוסעים לחוף החביב על המקומיים , בשל תופעה מעניינת :זוהי נקודה בה נשפך נחל מים מתוקים לים , הנחל בעל מים קרים מול הים בשל חום תת קרקעי בעל מים חמימים , המפגש הזה מתוק / מלוח , נחל /ים , קריר/ חמים יוצר חוף מגוון ומלא עניין שבו הילדים כולל שלי, קופצים לנחל הקר מהגשר משחקים במים המתוקים ועוברים לים כדי להתחמם . החוף נקרא koiliaris ובשל העובדה שהיה חביב על ילדיי חזרנו אליו פעמיים בשעות אחר הצהריים הממותנות 16-18:00 . בחוף יש לנוחותכם גם מקום להחליף בגדים , שירותים ומקלחות חוץ . הערת ביניים : שמתי לב שרמת ההיגיינה היוונית בין הגבוהות שראיתי גם ברמת הניקיון בחופים , בערים ,בשירותים אנשים שומרים ולא משליכים אשפה ולא מלכלכים ...משהו שראוי ללמוד מהם .
יום שביעי : אני מחפשת תחליף לחוף באלוס שלא נבקר בו בשל התנגדות הבנים ל"עוד פעם חוף?" מחפשת מקום קרוב יחסית לחניה עם מים צלולים בצבע טורקיז ונתקלת בחוף Stavros המרשים . המים כל כך צלולים ויפים והנוף מסביב מקסים . אבל שכירת שמשיה ליחיד תעלה לכם 10 יורו , עם זאת מול החוף יש ביץ' בר עם בריכה ומיטות שיזוף , אין צורך לשלם דבר מעבר להזמנה של משהו מהבר . מחירי השתייה ממש הוגנים וכך בעשרה יורו הזמנו לכל אחת שתייה פראפה (קפה קר ) וגי'רוס (פיתה עם שווארמת עוף) ונהננו מהים ומהבריכה . היה פשוט מושלם !
יום שמיני : הגיע היום לבדיקת קורונה אני מתכתבת עם מרפאה שנמצאת בעיר חניה http://bioereuna.blogspot.com/ (לחצו על תרגום ) הם עושים בדיקה ומעבירים תוצאה תוך 24 שעות (אפילו קודם) תמורת 60 יורו לאדם (מבאס אבל זה המצב) ,אם תשלחו מייל הם יענו לכם ממש מהר ויתאמו לכם תור . בכל מקרה אנחנו מנצלים את עובדת היותנו בעיר ועושים קצת קניות ב H&M זארה מרקס אנד ספנסר , חנות אלקטרוניקה וספרים וכל מיני . רחוב החנויות נמצא מול השוק המקורה , ניתן להחנות ברחבת השוק (בתשלום קטן ) ולשוטט בחנויות ממול , אם תגיעו בשעות פחות חמות תוכלו להמשיך גם לתוך העיר העתיקה .
יום תשיעי : התארגנות לחזרה , אני והוא נוסעים קצת לסיבוב כפרים מסביב ונהנים מהנוף המדהים מנוחה קצת גלידה וקינוחים בעיר ...
יום עשירי : אורזים מחזירים אוטו, עוצרים לפיצה וחזרה הבייתה. תם ונשלם טיול באיזי בריזי ועם זאת הספקנו לא מעט ...כרתים את יפיפיה רק אומרת...