הי , אני ליאורה , אוהבת לטייל - כמו כולם לא ? , הבלוגים שלי קצת יותר תיאוריים ומיועדים למשפחות בעיקר ולבני גילאי הארבעים פלוס מבינינו שאוהבים הכל קצת יותר באיזי , הבלוגים שלי מתמקדים יותר באתרים ובחוויה ופחות באוכל (אני אוהבת להסתפק באוכל רחוב טעים ופחות במסעדות...) , ואוהבת ומחפשת את האותנטיות והחיספוס בכל מקום . ובכלל אני תמיד אחפש את הדיל המשתלם ביותר , כמו שאומרים הכימאים בינינו - מינימום אנרגיה - מקסימום תוצר , תהנו!

גיאורגיה - לאכול להתפלל לאהוב

תמונה ראשית עבור: גיאורגיה - לאכול להתפלל לאהוב
Jvari Pass

גיאורגיה לאכול להתפלל לאהוב

למה לאכול להתפלל לאהוב? הטיול מעל הכל היה זוגי , אני והוא התחברנו ופשוט נהנינו מהביחד. כאשר אין הסחות בצורת אטרקציות הנופים בהרים והטבע מקרבים אותך קצת יותר לאלוהים והפשטות בגיאורגיה שולחת אותי למקום של התמסרות האוכל טרי וטעים המים מאוד טהורים ונכונים לגוף - אז זה היה המקום של לאכול.

זו הפעם הראשונה שנסעתי לגיאורגיה בהרכב זוגי , מה שאוכל לומר על היעד המיוחד הזה שהוא הותיר בי רשמים רבים של פעם ראשונה: מדינה מיוחדת שיש בה השפעות ארוגות שתי וערב : אסיותיות , סובייטיות , אירופאיות , ישן מול חדש - עולם מערבי מול עולם המזרח מסורתי לעומת מודרני, מדינה של ניגודים גם בנוף וגם בהוויה. זהו טיול שיש להתמסר אליו קצת רוחני ומזכיר טיולים של אחרי צבא אבל עם הנוחות של הגילאים הבוגרים. זהו טיול שאורגן בחטף לאחר ביטול של טיול מתוכנן היטב בצפון איטליה אולם אינני מתחרטת שכך יצאו פני הדברים.

אדבר עוד על הדבר הבולט ביותר והוא המחירים : זולים משמעותית מכל מה שחשבתם, ותוכלו להתפנק באוכל טוב, לינה נהדרת, רכב, ובילויים . המטבע הזר הוא לארי. לא ניתן לרכשו בארץ אלא רק להחליף בגיאורגיה. בכל מקום כמעט שער המכירה ליורו או דולר דומה וזו ההזדמנות לומר מילה טובה על הגיאורגים, הם אנשים  ישרים, לא ינסו לעולם לרמות או להרוויח על חשבון ויש להם גאווה מוסרית כזו ראויה להערכה. ולכן המחירים די דומים בכל הדוכנים. המסעדות יהיו מעט יקרות יותר ליד אזורים תיירותיים וגם לא אוכל לומר זאת באופן גורף אבל זה משהו כללי ששמתי לב אליו.

טיסות עם Georgian airlines . זו הייתה טיסה משביעת רצון, המאפשרת כבודה מכובדת הכלולה בכרטיס (מזוודה 23 ק"ג , טרולי  8 ק"ג למטוס ותיק אישי לאדם ) הטיסה בארץ המריאה בדיוק של דקה ובחזור עיכוב של חצי שעה .

נחתנו בצהרי היום, ולקחנו את רכב שכר ג'יפ אדום בוהק של חברת Jeep   התיקשורת עם הספק הייתה מצוינת והא נתן שירות מהימן ותיקשר איתי רציף בוואטסאפ. ממליצה מאוד! את הרכבים בחו"ל אני מזמינה תמיד דרך קאר רנטל נט  ומעולם לא התאכזבתי https://zeep.carrentalnet.com/he?c=IL .

המסלול שלי בן 12 ימים התחלק כך: יום אחד בעיירה הקרוייה מצחטה , חמישה ימים בגדאורי (עיירת סקי) ועוד שישה ימים בטיבליסי.

יום 1: לאחר הנחיתה עצרנו בקניון סמוך לשדה הנקרא east point  אכלנו במסעדת מזון מהיר ולא מצאנו נקודה להחלפת כסף או סופר בקניון . מפה לשם הבנתי שבשל כל השינויים לא סגרתי לינה במצחתה , אבל דרך בוקינג הצלחתי לסגור חדר עם מרפסת ומטבחון משותף מעכשיו לעכשיו . החדרון היה מאוד בסיסי אבל הנוף והמיקום המרכזי בעיירה עבד לטובתי וזו הייתה חוויה קסומה .

בדרך עצרנו במעין מונומנט ענק שנקרא Chronicles of Georgia  מרשים נראה חייזרי כזה.. . העלייה לשם דורשת מדרגות רבות אז לא לבעלי קושי בניידות..

the chronical of Georgia

במצחתה אני ממליצה מאוד לעצור למספר שעות  או ללילה מספר דברים שמומלצים לעשות: לטייל בין הרחובות הצרים מרוצפי האבנים של העיר העתיקה ובדוכני האומנים,  סמוך לקתדרלה שהיא האייקון התיירותי של העיירה (קתדרלת סווטיצחובלי ). הקתדרלה מוקפת חומה יפיפיה והגן בתוך מתחם הקתדרלה קסום בעיקר בשקיעה.לבקר בבית קפה יפיפה עם וויב אנגלי מומלץ Ornament express  ולאכול במסעדת Aurumi   המצויינת הנמצאת סמוך לכיכר המרכזית . בעיר החלפנו כסף בבנק liberty  ללא עמלות במרחק חמש דק הליכה מהכיכר המרכזית . דבר נוסף מומלץ לסוע עשר דק למנזר הצלב ג'אוורי ממנו נקודת תצפית מרהיבה על מזלג שני הנהרות

מצחתה
מצחתה
פירות יער לכל דורש..
חנויות ססגוניות במצחתה

יום 6-2 : לאחר ארוחת בוקר פסטורלית בבית הקפה שעליו המלצתי והחלפת כסף בבנק , טיול נוסף בסמטאות ובדוכנים המקסימים בעיירה, המשכנו צפונה אל עבר גדאורי . בדרך יש מספר נקודות מומלצות לעצירה , דבר ראשון במאפיות מקומיות שמוכרות לחם מסורתי שנקרא שוטי ונראה כמו סירה (שוטי שוטי ספינתי ) גם נשים מקומיות בצד הדרך שמוכרות עגבניות ופירות . קנו לחם , עגבניות ,שמן זית קטן  וגבינת שמנת ומשהו טעים לשתייה  ועצרו לפיקניק מאולתר בנוף מטריף במאגר המים זינוואלי. יש מספר נקודות עצירה לתצפית בדרך. לאחר עשר דק נסיעה אולי פחות תגעו למבצר אנאורי , גם שם הנוף מטריף , והמצודה על הרקע- מדהימה . עוד נקודה לשתות קפה טורקי ממש טעים או לארוחת צהריים (מה שיתחשק..) Restaurant Ananuri שווה עצירה תזהו את המסעדה לפי מבנה מגדלים כמו של טירה.

מבצר אנאורי הדרך הצבאית
מבצר אנאורי

עצירה נוספת spring water Nadibani  למים מינרליים בעלי סגולות מיוחדות מים מוגזים שיוצאים מהאדמה - (מגעילים לשתייה אל ...היה לזה טעם של גופרית ואני לא בטוחה שמומלץ אבל טעמתי ולא קרה לי כלום) לידם זורם נחל מקסים וקפוא שטבלנו בו רגליים .

מי קרח לשיפור זרימת הדם ...

הנופים הדרמטיים נפרשים לנגד עינינו וההרים מתרוממים לגבהים מרשימים , הטמפרטורות נעימות וקרירות והכל פורח בשלל צבעים. הגענו לעיירת הסקי Gadauri   הבנתי שהיא עמוסה בעונת החורף כמו אילת של חורף, ובקיץ די נשכחת , עדיין יש מטיילים אמנם הם לא רבים ובתוך זה איני מצליחה להבין איך הם לא מבלים שם את אוגוסט הבוער סחוניה דל מות בטביליסי. בכל מקרה אני ממליצה לישון בגדאורי החדשה מבחר מלונות מרש/ים במחירי רצפה, יש שני מינימרקטים בכניסה לעיר וspar עם מחירים ממש טובים בגדאורי החדשה. מלבד זה לא תמצאו שם חנויות (לא שצריך..) .הוויב הוא חופשה רומנטית של שקט, נופים, אוכל הליכה ברגל והתבודדות משאר העולם . פאב ממש טוב ויפיפה עם נוף מדהים ומדורות ערב ודי ג'י  שמנגן מוזיקה אלקטרונית בסופ"שים (לא רק) הוא Drunk Cherry  מומלץ ! יש מספר מסעדות באזור וגם ניתן לבשל בדירה - ובואו נאמר שאוכל לא חסר! כל הנסיעה אורכת ללא עצירות כשעתיים ורבע מטביליסי אבל העצירות הם חלק מהטיול אז אל תוותרו!

הרכבלים מגדאורי

יום רכבלים בגדאורי : קחו כרטיס משולב וחצו את כל ההרים ברכבלים מגדאורי הנופים פשוט עוצרי נשימה  , כדאי לעצור בנקודה הכי גבוהה של 3400 מ' בערך, יש שם בית קפה קסום נסו את הסודה בטעמים!

אנדרטת הידידות
נוף מהמם מס' 386
הדרך הצבאית גדאורי
דרינקים ומוסיקה אלקטרונית ב drunk cherry גדאורי
לעצור פשוט ולהיות חלק מהטבע

באזור שהינו חמישה ימים יפיפיים  ונקודות העניין הן כדלהלן :

אנדרטת הידידות (תצפית מדהימה על האזור)

Travetine mineral spring לפני יש גשר אבן עם נוף מדהים שניהם שווים עצירה

בריכת הסודה קזבגי

העיירה סטפנסמידה

מסלול הליכה מהעיירה Juta:  כמה הערות כי אנחנו פיספסנו : ניתן להחנות את הרכב כשניים וחצי ק"מ מתחילת המסלול. כדאי לקחת מונית שתביא אתכם לתחילת המסלול מהחנייה: למרות שללכת ברגל היה ממש יפה ומדהים ונוף וואו, עדיין המסלול השווה מתחיל מהמלון eight seasons  . אנחנו התעייפנו כבר ולא המשכנו מפאת החום . בחזור יש ירידה אז קל יותר לוותר על המונית. בכניסה יקבל אתכם מפל שוצף ומהמם על גישרון עץ שמוביל לבית קפה ! בכל מקרה עצרנו בערוץ הנחל וממש עצרנו להפסקה עם נוף מרהיב והרטבת רגליים פשוט לשבת בשקט ולספוג את כל היופי

בכל מקרה יש המון נקודות קסומות שניתן לעצור בהן לפי הרגשה ומבט לטבול רגליים בנחלים קפואים ולהנות מהטבע המדהים !

טיבליסי ימים 6-12 . החזרנו את הרכב לשדה התעופה שם חיכתה לנו מונית באדיבות בוקינג לשישה ימים בעיר. בשל עלות המוניות ועצם העובדה שהנהיגה בעיר לא כיפית , התניידנו בתחבורה ציבורית למיניה . אפליקציית bolt עובדת נדיר , ומומלצת בחום אגב חום - החום גמר אותי! 36 מעלות שהרגישו כמו 40 עם זאת נהננו ממש . העיר מגוונת מאוד: יש חלקים שמזכירים את בודפשט , חלקים אסיאתיים ואקזוטיים ובחלקים יש עיר עם המון מבנים עזובים ולא מטופחת . למרות זאת התמקדנו בחלקים המעניינים שלה ואם לא החום ... אני חושבת שהיא ממש כיפית! המלצות :

לקחתי טיול מאורגן לעמק קאחתי הכולל טעימות יין מאתר Get your guide  ממש מסודר ומקסים בעלות 99 ₪ לאדם הכולל הכל חוץ מארוחת צהריים לבחירה טיפים וכמה גרושים לטעימת ארוחת בוקר. משתלם חוויה נהדרת להכיר אנשים מכל העולם

טיול מאורגן עמק קאחתי
עמק הקאחתי

טביליסי : בעיר עצמה הייתי אומר שמספיקים שלושה ימים . זו עיר מגוונת ומעניינת . מגוון מסעדות אינסופי , מלונות מצויינים מקומות מקסימים לגלות ברגל ושווקים מעניינים כאמור מה שקצת הרס הוא מזג אוויר חם נורא ששלח אותנו ליום מושלם בספא jino paradise  שהיה בול בפוני -זהו ספא לא עמוס כלל היינו כמעט לבדינו ויכלנו להכנס ולצאת לאזור הבריכות של פארק המים כאוות נפשינו. האזור של הספא כלל מקומות ישיבה פרטיים נהדר ליום חם וגם כיפי ליום קר (הספא עצמו מקורה ויש בו מגוון גדול של סאונות ובריכות שיכשוך.

אזור מעיינות הגופרית
אזור כיכר הגיבורים
בזאר הדזרטירים
רחובות טביליסי
הנוף מאנדרטת האם של גיאורגיה

בטביליסי סיירנו בעיקר בערב , בבקרים התפנקנו במלון עם ארוחת בוקר מאוחרת , יצאנו קצת לסיורי חנויות , מוזאון אחד או שניים שווקים ובתי קפה . בערב ממש טיילנו בעיר ונהננו מפאבים ומסעדות. אני ממליצה ממש לחקור את העיר ברגל בכל פעם הגענו לאזור מעניין אחר ואם לא החום יכולנו ללכת עוד ועוד

ממליצה לשבת במסעדת בית החינקלי סמוך לתחנת המטרו Avlabari על הגג יש להם אווירה מעולה ומפתיעה בארופיותה... וכמובן לנסות חינקלי וחצ'אפורי והכי חשוב... אם אתם לא מזמינים את עלי הגפן המומלאים Tulma -הפסדתם בגדול. הם ממולאים בשר בקר ואורז מבושלים במרק - טעיםםם בליגה אחרת. עוד מומלץ לחקור את אזור הפרלמנט וכיכר החופש לכיוון תחנת מטרו Rustavelli. בשקיעה כדאי לעלות לתצפית נוף אל mother of Georgia או אזור האנטנה . בכל מקרה העיר פשוטה וקלה לניווט וניתן להגיע ממקום למקום בעזרת מטרו ברגל או אוטובוסים או מוניות בולט.

מגדל השעון
Gabriadze Cafe היפיפיה

מקומות נוספים מומלצים לביקור בעיר :

The clock tower  והמסעדה הצמודה Gabriadze Cafe - נסו את הסופגניות במילוי וניל (אימאלללה)

המוזיאון הפתוח לאתנוגרפיה

גשר השלום והאזור התיירותי הסובב

מכיכר הגיבורים - ללכת ברגל ולגלות המון חנויות ובתי קפה בדרך

הגנים הבוטניים

האזור של מעיינות הגופרית בערב מקסים לטיול בדוכנים ומסעדות

עד כאן להפעם !מקווה שתהנו בטיול שלכם לגיאורגיה ושתתחברו לכלל החושים כמו שקרה לנו - אז לחיים טובים ובטוחים , שנרגיש תמיד רצויים ואהובים בכל מקום gaumarjos (גאומרג'וס) לחיים!

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לגאורגיה

הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא