הי , אני ליאורה , אוהבת לטייל - כמו כולם לא ? , הבלוגים שלי קצת יותר תיאוריים ומיועדים למשפחות בעיקר ולבני גילאי הארבעים פלוס מבינינו שאוהבים הכל קצת יותר באיזי , הבלוגים שלי מתמקדים יותר באתרים ובחוויה ופחות באוכל (אני אוהבת להסתפק באוכל רחוב טעים ופחות במסעדות...) , ואוהבת ומחפשת את האותנטיות והחיספוס בכל מקום . ובכלל אני תמיד אחפש את הדיל המשתלם ביותר , כמו שאומרים הכימאים בינינו - מינימום אנרגיה - מקסימום תוצר , תהנו!

בודפשט לחברות מועדון 50+-

תמונה ראשית עבור: בודפשט לחברות מועדון 50+-

דקה לפני שהחיים של כולנו התהפכו, כשעוד חיינו בבועה של שפיות יחסית יצאנו שתי חברות לחגוג יומולדת 50 של חברתי הטובה בבודפשט. ווידוי קטן : זו הפעם השלישית שלי בעיר, יש לומר שבכל פעם גיליתי פן אחר של העיר ונהניתי ממה שיש לה להציע ויש הרבה . אני באופן אישי מעדיפה יעדים אחרים: אני מוצאת את הקולינריה ההונגרית בינונית ואת האנשים לא נחמדים באופן שחוויתי במקומות אחרים בעולם  הם קצרי סבלנות לתיירים (אולי שבעו מתיירים באופן כללי..) בכל מקרה בודפשט נראית כמו סניף בת של תל אביב – מלאה מלאה בישראלים אז תוכלו להרגיש ביטחון יחסי . בטיול בחרנו בחירה אמיצה: במקום לשכור טיול של כמה שעות במחיר מופקע לברך הדנובה, שכרנו רכב באופן עצמאי ובחרנו ללון לילה בסנט אנדרה ולראות את כל העיירות היפייפות סביב ברך הדנובה בטיול של יום וחצי. ההחלטה הזו הייתה מעולה, ושילבה בטיול שלנו עוד צד כפרי יפיפה שמאוד מאוד אהבנו.

וכך חילקנו חופשה של 7 ימים: יומיים (לילה) בברך הדנובה וחמישה ימים בתוך העיר עצמה.

הטיסה היית טיסת בוקר , בחרנו לקחת תיק גב בלבד וכך מטרמינל 1 ללא עיכובים  יצאנו בשעה 10:30 עם חברת Wizz  שהיתה הפעם יחסית מדויקת (איחור קל של 20 דק.) בנחיתה בשדה התעופה הלכנו ברגל הליכה קצרה כדי לקבל את הרכב שהזמנתי דרך ממשק car flexi באינטרנט (המציעים מחירים מצויינים), מחברת Fliz zr בעלות של כ70 יורו ליומיים לרכב אוטומט. מכיוון שרצינו לטייל בנחת, הארכנו להחזרה בערב ביום השני. באופן הזה יכולתי להחזיר את הרכב עד שעות הערב המאוחרות. טיפ קטן גדול להשכרת רכב : 1. תמיד תקראו מהי עלות הפיקדון שעליכם להשאיר- יש חברות שלוקחות פיקדון מאוד גדול וזה מגביל את האשראי עדיף לבחור חברות שלוקחות פיקדון הגיוני. טיפ שני לא להתעצל – לבדוק ולצלם את האוטו מכל הכיוונים רק עצם הפעולה מעבירה מסר של " אי אפשר לעבוד עלי ולדחוף לי דברים שלא שייכים לי"  לוודא שאם יש איזו שריטה או דפקט בחור רושם את זה ומסמן בטופס שלו. טיפ שלישי כשאתם עושים ביטוח נסיעות הוסיפו ביטוח רכב למספר הימים שבחרתם : זהו המחיר המשתלם ביותר ובמקרה של נזק אתם מתנהלים מול חברה ישראלית וזה חשוב מאין כמוהו ( חשוב מאוד במקרה של חס וחלילה נזק- אישור מהמשטרה וקבלות על כל תיקון)

וכך יצאנו לכיוון העיירות של ברך הדנובה הגענו לסנט אנדרה ולנו במקום מקסים שנקרא Horváth Fogadó Panzió  לאחר עצירת הצטיידות בסופר לארוחת הבוקר של מחר ולארוחת ערב קלילה בפירות גבינות ולחמים מפנקים

מבט מפתח המלונית בסנט אנדרה( גם יש חנייה)
סנט אנדרה טיול שקיעה לאורך הגדה

הגענו ל B&B חמוד ממש , המקום בכל מקרה קיבל אותנו עם תה קפה ונשנושים ובקבוק שמפנייה קטן . מה שקצת הפריע זו העובדה שהם רצו תשלום אך ורק מזומן אבל הסתדרנו. קיבלנו חדר מתוק ונקי כולו כמו צימר עץ כזה ויצאנו לטייל בעיירה , עצרנו לקפה ושוקו , המשכנו לכל מיני פינות קסם בדרך , הלכנו לאורך הדנובה בשקיעה והגענו לפארק גדול שבו התארגנה מדורה קהילתית ענקית באור ירח מלא .המון משפחות וצעירים כולם באו לל"ג בעומר ההונגרי שלהם, לצלילי מעגל מתופפים. זו הייתה חוויה ממש קסומה . וזה רבותי הייתרון של להשאר ללון במקום כזה – הקסם קורה אחרי שהתיירים עוזבים ;) אז אחרי שרקדנו ועייפנו חזרנו בעלטה גמורה מרחק 15 דק הליכה דרך כנסיות עתיקות חשוכות ולצד בית קברות ובתים ישנים וזו הייתה חוויה מפחידה- מצחיקה (ולא, לא קפץ עלינו מייקל ג'קסון בריקודי זומבי –למרות העובדה שזו התפאורה המדויקת מטרילר).

כל נסיכה צריכה צפרדע
פפריקה מישהו?
פינות קסומות בסנט אנדרה

התחנה הבאה שלנו בבוקר: מצודת וישגרד . שני המקומות שאציין מצויים סמוכים מרחק הליכה של עשר דקות ביער מדהים ונוף מקסים . חניתי באתר של מגלשות ההרים של  וישגרד : Visegrád Toboggan Park  רכשנו מעין כרטיסייה משולבת של מספר סיבובים , ושילבנו בין שתי סוגי המגלשות שהיו שם לאחר מכן המשכנו ברגל למצודה נכנסנו פנימה : זוהי מצודה עתיקה שנמצאת בדיוק מעל עיקול הדנובה והנוף משם עוצר נשימה ולכן כל כך מומלץ. זוהי מצודה שזמנה הולך אחורה לימי הביניים ושימשה את מקום מושבם האסטרטגי משהו של חלק גדול ממלכי הונגריה . ההליכה בין החלקים השונים בשילוב הנוף המרהיב שמקבל זווית אחרת מכל פינה מדהים ממש ומבטיח לכם צילומים ותמונות חד פעמיות. טוב מה עכשיו? לא נדגום את אסטרגום ? נדגום! המשכנו עוד כ 20 דקות נסיעה מערבה לאסטרגום . העיירה מתהדרת בבזיליקה מפוארת עם עמודים רומיים ענקיים, נוף נפלא שנשקף גם מהפארק הסמוך וגם מהבזליקה גם ללא כניסה יש מעין מרפסת סמוכה. העיירה לא מאוד מגוונת והסתפקנו בביקור קצר של כשעה התרשמות מהנוף מהפארק והפסלים . בחזרה לבודפשט: הגיע אחה"צ והתחלנו לחזור כשעה וארבעים לשדה התעופה להחזרת הרכב , בדרך נקלענו לפסטיבל בירה אך בשל התחייבותי להיות נהגת חווינו ברוחינו את האוירה והצלחתי להשיג אספרסו בפסטיבל בירה שלווה במבטים תמוהים מצד המלצרית .

ראינו לדנובה את הברך (מצודת וישגרד)
הבזיליקה באסטרגום
גנים פסלים ונוף - אסטרגום

החזרנו את הרכב וכעת משימת ההגעה את תוך העיר : קו 100e (כרטיסים לאוטובוס בדלפק מצד שמאל ביציאה מאזור הכבודה כשפניכם פונות אל היציאה) אני הכי אוהבת את זה שיש מינימרקט ביציאה משדה התעופה בבודפשט – תמיד צמאים או רוצים משהו קטן! זה גאוני!  השעה מאוחרת והמצפן הפנימי שלי קצת לא מפוקס , לוקחות בטעות את הטראם לכיוון השני ואני אבודה בצד של בודה. יורדות על הגשר בודפשט בלילה מהממת אבל אני עייפה ממש וקצת מעוצבנת מהטעות , מצליחות להגיע לאכסניה מקסימה  שלקחנו שנקראת NETIZEN Budapest Centre שם שכרנו חדר זוגי עם שירותים ומקלחת צמודים . האכסנייה נמצאת במקום מרכזי מקסימה שוקקת חיים ותיירים מכל העולם , צמוד לה בית קפה מתוק וסופרמרקט כל שתצטרכו על סף דלתכם. כמו כן היא רחוקה עשר דקות הליכה ממרכז חיי הלילה של הרובע היהודי.

אכסניית Nitizen

היום השלישי מוקדש לשיטוט ללא מטרה ולהנאה מארכיטקטורה בניינים . בעיקרון רצינו להכנס לבתי הכנסת שבעיר אך אלו היו סגורים , המשכנו לספריית ארווין סאבו- גם שם לא איפשרו להכנס (איזה ארוע שקר כלשהו לדבריה), אז הילכנו בוואצי , ברובע היהודי ואכלנו גולש מעולה - במקום קבוע שאני ממש אוהבת שהוא פאב אירי בשם Pointer קצת מדדנו מרצ'נדייז של הלוווין וחזרנו בערב לבילוי קריוקי בילתי נשכח (בואו נאמר שזה כלל להיט של ג'ורג' מייקל שתי זמרות מאוד נלהבות, תיירת אנגלייה והתגלגלות במדרגות של הצלמת המסורה)

סמוך לספריית ארווין סאבו
הגולש הכי טעים - ...my precious
סימפלה קרט

היום הרביעי לטיולינו כלל מסלול מאוד מאוד מוצלח בצד של בודה: נקודה ראשונה - ליד קניון Mamuth יש פארק מקסים בעל אריטקטורה מעניינת. אם עולים למעלה יש תצפית מקסימה על העיר מהצד של בודה. הפארק נקרא פארק מילנאריש. משם המשכנו לאי מגריט ונסענו במעין אופני רכב , נהננו מהמזרקה וכל הפינות המקסימות שיש לפארק להציע במיוחד שדרות עצי הערמונים, משם לקחנו תחנה או שתיים לכיוון בסטיון הדגים והחלנו בהליכה דרך הארמון (יש מעין טיילת לכל אורך הגדה) לכיוון מרחצאות רודש

פארק מילנאריש
האי מגריט
הבסטי שלי בבסטיון
אני צילמתי!
סימטאות ציבעוניות בצד בודה
סימטאות וכיכרות מקסימים בבודה
חצר הארמון

הנה מגיע יום חמישי ואנחנו חוגגות לחברתי יומולדת חמישים בתאריך עברי וכיאה לנסיכת יומולדת אנחנו מבלות יום עמוס ונפלא שמתחיל בבית הקפה סירקוס לארוחת בוקר, ממשיכות לסיור חינמי (מבוסס טיפים) דרך Guru Walk בנושא של גרפיטי וציורי קיר ופוגשות נשים מקסימות מכל העולם. חוזרות למנוחה וריענון ושימו לב להמלצת הזהב - נוסעות למרחצאות לוקאס- בעוד המחירים בשאר המרחצאות די גבוהים והעומס רב מרחצאות לוקאס מציעים מחיר מופחת מחמש בערב,וכמות אנשים מתונה ונעימה כמו כן לעת ערב נדלקים כל האורות בבריכות החיצוניות וזה אחד המגניבים ... (נמצא סמוך לאי מרגיט) ומסיימות בבילוי ברובע היהודי בבילוי לילי בין ברים ומועדוני לילה מכל הסוגים

eggs benedict - Circuz
תמונה מתוך אתר למטייל
שוב הדיסקו כאן...

את יומינו האחרון לטיול מגיע אנחנו מקדישות לסיור באזור כיכר הגיבורים, דרך טירת ויידה ניאד אל הפארק הצמוד לו, ביקור במוזיאון המוזיקה בעל ארכיטקטורה מדהימה , ולעת ערב: עלייה על הגלגל ענק בשקיעה וטיול רגלי לאורך הגדה מגשר השלשלאות אל עבר הפרלמנט המוארים בלילה, דרך אנדטת הנעליים , וחזרה בטראם לאכסנייה .

הגנים העוברים דרך הטירה
מזויאון המוזיקה
מה לא נעלה על הגלגל ?
גשר השלשלאות
אורות מרהיבים מקשטים את הלילה
הפרלמנט שמרשים אותי בכל פעם מחדש

וכך בבוקר יום המחרת אנחנו אורזות, עושות עוד סיבוב שוקולדים בסופר .. הטיסה מאחרת בשעה וחצי ויוצאת בחמש ועוד טיפ לטסים בwizz: ההונגרים לא סלחנים ביחס לגודל ומשקל הכבודה שלכם עדיף לרכוש עוד תיק לעלייה למטוס או לשלוח לבטן המטוס ולא לשלם להם מחיר מופקע בשדה שימו לב ואל תנסו להתחכם! (כמוני למשל) במקום שש וחצי אחר צהריים ביום ה 6.10 ואנחנו מגיעות הבייתה בשעה די מאוחרת שמחות ומלאות בחוויות טובות שלצערינו התתפוגגו להם ...בבוקר שלמחרת.

נאחל לימים טובים ולחוויות משמחות ולחזרת החטופים הבייתה עד הפעם הבאה...

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לבודפשט