זהו החלק השני של הטיול הגיע: ביום השביעי לטיול, אנחנו אורזים את התיקים בבוקר ונוסעים כשעה לכיוון Zipline Stoderzinken למעשה זוהי אומגה ארוכה של כשניים וחצי ק"מ בשני חלקים מעל נופים מרהיבים במהירות אדירה. התחושה היא של תעופה וזו אחת החוויות המדהימות שעשינו אי פעם כמשפחה ! אני ממליצה בחום. מרחק כשעה ורבע מאבטנאו .ניתן לשלבה עם הלשטט (סוג של בדרך... מעט עיקוף) אנחנו כאמור עברנו ממקום לינה אחד לשני והחלטנו להסתפק רק בזה לאותו היום. העיירה השנייה שבחרנו ללון בה בששת הימים הבאים נקראת Goldegg השם גולד מרמז על כריית זהב מהנחלים שהאזור עשיר בה . גולדג היא עיירה הקרובה לסאנט יוהן ולאתרים המערביים יותר באזור זלצבורגלנד כמו מצודת הוהן-וורפן , נקיק ליכטנשטיין, סכר קפרון, הגשר התלוי, עמק גסטין, עמק ראואריס ,נקיק קיצלוך וכמובן דרך גלוסגלוקנר כאמור: היא יעד מעולה ויש המון מה לעשות באזור. בסמוך לה יש אגם מקסים עם חוף שחייה (חינם לכרטיס) וסופרים מכל הסוגים. אחד מהם שמצאנו עם מחירים מאוד משתלמים נקרא Mpreis בעל לוגו אדום משם קנינו את כל השוקולדים לינדט ומילקה למתנות וגם לעצמינו.. . הדירה שלנו Bergschlössl חדשנית מאוד, בעלת שני חדרי שינה וסלון , מקום לישיבה בחוץ וברביקיו ונמצאת בעמק עוצר נשימה. הבתים מסביב מרהיבים עם גינות וחיות משק תרנגולים סוסים ואפילו מישהו שהייתה לו עז מחמד... ההליכה באזור כל כך נפלאה!
היום השמיני לטיול מתחיל בנקיק ליכטנשטיין : זהו נקיק מאוד מפורסם ואחד המומלצים. למזלינו הגדול הוא נפתח השנה שוב, לאחר תקופה מאוד ארוכה שהיה סגור בשל מפולת ותיקונים. שוב היה זה יום חם אבל יצאנו הקדם בבוקר. בנקיקים יש מעברים בין סלעים רטובים והכל מוצל וקריר אז זו בהחלט החלטה נהדרת ליום שכזה, המקום מרהיב- פלא ממש . והמפל בסופו וואו ! עוד תופעה מעניינת באוסטריה: הפרפרים מתיישבים לך על האצבע ולא מפחדים מבני אדם יצא שאימצנו כמה פרפרי מחמד בדרך. ביציאה המתבגרים רעבים ממש (לשם שינוי) . אנחנו מתיישבים ומזמינים במסעדה שליד הנקיק : האוכל ממש טעים והמחיר הוגן . חוזרים לדירה להתרעננות, הבנים שוב מחליטים שהם מסתלבטים בדירה אבל אני וביתי אוהבות ממש מצודות מייד ממשיכות למצודת הוהן וורפן . השעה כבר שתיים בצהריים וזה היה בדיעבד מעולה כי הספקנו למופע הדורסים של ארבע וחצי . הנוף בדרך מרהיב והמצודה ניבטת מלמטה היא מחזה מיוחד . בתחתית המצודה סמוך לחנייה ישנו רכבל - מעלית שעולה כארבע יורו לאדם עם הנחת כרטיס , הכניסה לטירה והסיור בה חינם . המצודה ברובה בעלת היסטוריה צבאית ושימשה גם כבית סוהר, פחות למגורי אצילים -לכן היא לא דומה לארמון בתוכה . לפני הסיור קיבלנו מכשיר שמסביר בעברית ונכנסנו לסיור של שעה שלוש וחצי . עד תחילת הסיור אנחנו מסיירות בתערוכת המכשפות הנפלאה (שלוש קומות לפי נושאים) והמעניינת במוזיאון .לאחר הסיור נרד לחצר המצודה למופע עופות דורסים על רקע האלפים - פשוט מרהיב.
יום תשיעי לטיול: לפנינו יום חם, נוסעים לעיירה Wagrain אנחנו עולים לראש ההר ברכבל ווגריני בעיירה וואגרין . המקום גן עדן לילדים צעירים אבל גם לנו המבוגרים, המקום מרהיב: נופים גישרונים אגם קטן ברווזים , מסלול שמלא כולו בנדנדות ,ביקתות עץ לילדים מפלונים ומשחקים שאנחנו גם מנסים פה ושם. למרות שהיום חם במעלה ההר נעים! המסלול כשניים - שלושה ק"מ מעגליים עם מעט עלייה בסופו (בקטנה) מזיעים ומחוממים, החלטנו לפנות את עצמינו לפארק המים בעיירה וואגרין, מרחק עשר דקות נסיעה אבל... לא רק אנחנו חשבנו שחם גם כל העולם ואחותו, אין מקום להכניס סיכה איך אומרים פחות התחשק לנו לשחות במיץ ילדים לא נשכח גם שהקורונה עדיין קצת פה . כמו שנכנסנו כך יצאנו, ופנינו לאגם ליד הדירה. גם שם היו לא מעט אנשים אבל הרבה פחות ! נכנסנו לשחייה קלה באגם (כלול בכרטיס) וחזרנו לדירה להכין לנו ארוחת חמש - שש ומנוחה מכל השמש הזאת!
יום עשירי לטיול: מתחילים את הבוקר בסיבוב במרכז המסחרי בסנט יוהן : עיירה נחמדה עם מספר חנויות ובתי קפה מקסימים, יושבים לקפה יחד וממשיכים לפלכאו ולאקי פליצר : לא הבנתי על מה המבהומה היעד מיותר לחלוטין , כולו מותאם לילדים צעירים, המחירים לא סלחניים ואף לא מקום ישיבה אחד להורים המשועממים. בני עולה על סיבוב במגלשה, מנצל את מחיר הנוער שלו. ואנחנו ממשיכים לפלכאו - אין כל כך מה לעשות בה, מלבד היותה עיירה שמשמשת מטיילים רבים ללינה. לא מצאתי בה שום חן. תרמה אמאדה היא היעד הבא המקום די מלא , אבל ילדיי מתחברים מהר עם נוער בגילם ישראלים וגם לא ומסתבר שהיה זה אחד הימים הכיפים שהם חוו. האווירה צעירה וכיפית. במתחם יש שלוש או ארבע מגלשות מים ,מתחם של בריכת פנים בריכת חוץ חמימה ומתחם מרשים מאוד של סאונות למבוגרים מעל גיל 16 - אולם התנאי הוא ללא בגדים ...
יום אחת עשרה : היה מוקדש לעמק ראוריס ולוך אלם . זוהי עיירה יפיפיה , שהנסיעה אליה מדהימה בפני עצמה .ממרכזה הרכבל עולה לחלקו העליון של ההר בשני חלקים . במעלה ההר תוכלו למצוא מסעדה יפיפה ואותנטית בנויה כולה כלודג' עץ (מרק מעולה!) ואתר לחיפוש זהב במים (עופרת הזהב ) כולם כלולים בכרטיס . אם תמשיכו לעלות מעלה ברכבל (הרכבל בעל שני מקטעים) בשעות מסויימות יהיה מופע עופות דורסים. כמו כן מסלול הליכה יפה בתוך היער . אולם מזג האויר לא כל כך איפשר לנו להנות מכל אלו והגשם התחזק . נרשמה חווית קניית המטריות וטיול בגשם שזכור לכולנו כחוויה מדהימה .
יומיים אחרונים: בלי שהרגשנו מגיעים להם יומיים אחרונים לטיול . יום לפני אחרון מוקדש כולו לדרך גרוסגלוקנר. הדרך מדהימה ביופייה, נוף בראשיתי ניבט מכל נקודה. ישנו גן החיות בכניסה שלמרות שאינו תואם את חתך הגילאים, משך אותנו בשל הנופים המרהיבים והאווירה הירוקה ששוררת בו . שימו לב אם תשלמו על גן החיות, הכניסה לדרך בתשלום והפוך : כלומר הכרטיס כולל רק אחת מהאטרקציות , אנחנו החלטנו לשלם כי בכל זאת באנו ולא הצטערנו: נקודת התצפית 1 : גן שעשועים קטן וקיוסק לצעירים גם מסלול חמוד במעלה ההר. בנקודה 3 יש מוזיאון מקסים המציג את החיות והצמחים באזור וגם קריסטלים מרהיבים שנמצאו שם. נקודה ארבע תצפית הגבוהה ביותר בהר, ניתן לעלות עם הרכב לקצה , היו קצת פקקים אבל לא משהו רציני... ממליצה בחום ! ובכלל אני ממליצה לסוע ישר לנקודה 11 למסלול ההליכה מול הקרחון , לעשות אותו ואז בחזור לעצור בכל שאר הנקודות(למרות שזה ממש מפתה לעצור בהלוך). בעיירה פוש הסמוכה יש מספר מסעדות דרכים , עצרנו ב Gasthof Bärenwirt שהיא אחלא מסעדה , תזהו אותה לפי הדב מעץ בכניסה.
יום אחרון הגיע : אנחנו אורזים ונוסעים לכיוון וינה בבוקר, ללינה באותו בית דירות שהתחלנו בו זאת על מנת להגיע בנוחות לטיסת הבוקר וגם להספיק להסתובב קצת במרכז הקניות העצום SCS . המקום פשוט עצום הזכיר לי קצת את ג'רזי גרדנס בניו יורק . אפשר לשרוף פה יום שלם בקלות בלי לשים לב . ממליצה להיות ממוקדים במה שרציתם לקנות או לבקר בחנויות שתיכננתם אי אפשר להיות בכולן.
ולסיום כמה מילים על לראות את הצד החיובי בכל מצב : בטיסת החזור נאמר לנו שהיה אובר בוקינג ולכן יש סיכוי שבני ובעלי לא יעלו על טיסת הבוקר אלא רק בערב ...למרות שהפקידה הייתה סופר בסדר ובלי שביקשנו בכלל התקשרה לממונים שלה וסידרה הכל, אמרתי לבעלי : "מה הכי גרוע שהיה קורה : הייתי נותנת לך את המקומות שלי ושל ביתי הייתם טסים ,אנחנו היינו תופסות את הCAT לווינה עושות עוד יום כיף בווינה , וחוזרות לטיסת ערב (ועוד היו משלמים לנו הוצאות) ... " קצת הצטערתי שזה לא קרה ... אבל נו שויין מישהו למעלה חשב שצריך לחזור לארץ. אז בכל מצב נסו לראות מה יוצא לכם מזה, קחו את הזמן לספוג את כל היופי , אל תרוצו לאטרקציות כמו המרוץ למיליון זה ממש מיותר ! ובכל מקרה נתראה בטיול הבא אַווּף וידְרֶזֶהֶן