אז איך הגעתי למקום המרוחק והלא ידוע הזה ? ממש במקרה ...על ידי החלפת יעד בצורה אקראית משהו דרך חברת RCI , לא מצאתי מידע תיירותי רב על המקום , החלטתי ללכת על העניין של להגיע למקום ולזרום עם מה שיש .מדובר בשמורת טבע עצומה של 110 קמ”ר שנחצית על ידי נהר הרור (Rur) ן נהר ה אורפט (Urft) והיא בית לכ-1600 מינים בסכנת הכחדה בינהם חתול הבר , עיטים דורסי לילה שונים ומינים רבים של חיפושיות .
התגוררנו בעיירה קטנה וחמודה בשם גמונד (עם צירה בג' ) באתר הנקרא ,זלטסברג הנמצאת בפאתי שמורת הטבע עצומה אייפל .זו חולשת על מספר כפרים ועיירות ויש בה אינספור מסלולי טרק בדרגות קושי שונות לאוהבי הטבע ומתאימה גם לאנשים שבאים לנוח ולהוריד הילוך...במקום מספר מספר אתרים יפים שלא כדאי לפספס אולם לצערי לא ראינו ולא הגענו לכולם בשל הורדת ההילוך כמומלץ למרות זאת ארצה להמליץ על חבל זה ,בשל הרב גוניות הרבה שהוא טומן בחובו
בשונה מהיער השחור הוא יותר מחוספס ופראי רחוק ומנותק מישראלים (לטוב ולרע ..) בדומה ליער השחור יש צורך ברכב , הוא מתפרס על שטח גדול מאוד ,מרהיב ביופיו אבל הנוף שלו שונה מהיער השחור הוא פחות ירוק בוהק ,יותר יבש וחם ואופיו מחוספס יותר (באופן מפתיע בהתייחס למיקום הגאוגרפי היותר צפוני שלו)
טיסה – השמורה נמצאת במרחק שעתיים וחצי צפון מערבה מפרנקפורט , טסנו עם חברת לופטהאנזה הטיסה הייתה נהדרת (אני חובבת לופטהאנזה) ואפילו התגלו להם מקומות ריקים שאפשרו לנו לישון על הכסאות...ולבעלי הגבוה אפשרו ישיבה מרווחת ללא תוספת תשלום ,עם זאת בחזור יש בידוק נפרד לישראלים – וחשוב לזכור ויש להצטייד בזמן אקסטרה ובסבלנות שכן הגרמנים אינם ידועים בתודעת שירות גבוהה וההמשך ידוע…
שכרנו רכב דרך קאדי חברת בת של יורוקאר ,הייתי מאוד מרוצה מהשירות והיעילות בעיקר בחזור- החזרת רכב קלה ולא מעוכבת ,הרכב שניתן לנו מרצדס בנטס אוטומטית שנסע בצורה מדהימה עם אחיזת כביש יוצאת מן הכלל ובעיקר התרשמתי מהמנוע השקט שלו ולמרות שחיכינו שעה על מנת לקבלו (העומס שיש בעונת השיא ), השרות היה טוב מאוד (בהתחשב בנסיבות) ובטלפון ענו לי מהר יחסית לגבי שאלה ששאלתי מצרפת הרחוקה.
המומלצים לביקור שלי באזור :
מגלשות Erlebniswelt Eifeltor וטיול בעיירת אאולטלט city outlet Bad Munstereif המגלשות נמצאות באתר חביב בטבע הן קצרות שלא כמו ביער השחור אך מהנות מאוד והנוף הניבט מהמסעדה מקסים, הביקור במקום יכול לנוע סביב שעה – שעה וחצי . לאחר נסיעה של כרבע שעה הגענו לעיירה מבוצרת מקסימה שכולה מכילה חנויות אאוטלט השילוב של שני הפיצ'רים מנצח. אל תצפו למצוא מותגים אירופאים קלאסיים כמו זארה ואדידס זו חנות עם מותגים מקומיים שאת שמם תתקשו להגות וחנויות קטנות ומקסימות של עיצוב הבית ,תכשיטים תיקים בעצם הכככל! גולת הכותרת לילדים וחובבי שוקולד היא חנות לינדט ומילקה במחירי רצפה! יש לומר שהסתוורנו מכמות הסוגים והטעמים והתקשינו לא לקנות על מנת להתנסות בכולם ! גם המחירים בבתי הקפה טובים כך שתוכלו לאכול בלי חשבון (כמעט)
מומלץ לשבת ולהנות מהנחל הזורם ומהאוירה הכפרית ולהנות מקפה ומאפה או כריכים , או אפילו ארוחה קלה , חווית שופינג מדהימה!
Ruberg מקום תצפית מקסים על האגמים וכמו כן מעגן למגוון סירות מנוע – פדלים קיאקים , מומלץ לשכור כלי שיט ולשוט באגם .יש לקחת בחשבון שמבקשים ערבון מזומן (שמוחזר בתום ההשכרה וכמו כן תעודה מזהה) אם זהו יום חם כמו שאנו זכינו לו , כדאי לקפוץ מסירה לאגם לשחייה מרעננת הנופים מרהיבים והתמונות לא משקפות את כל היופי הטמון במקום
3.Wilder Kermeter Natur-Erlebnispark שביל הליכה אינטראקטיבי ביער המערב מיצגים שונים גשרים ואלמנטים שונים כל אלו הופכים את הטיול ביער למהנה ומעניין ההליכה קלילה בערך שני קילומטרים במישור ישר מתאימה לעגלות ולילדים קטנים – כיף גדול .
עוד שני מקומות מומלצים שלא ביקרתי בהם :Mosel Adventure Forest פארק חבלים ,Eifelpark שהוא מן פארק אטרקציות יחד עם גן חיות, EifelAdventures שהוא גם כן פארק חבלים . CASCADE adventure pool with sauna אזור סאונה וברכות לשכשוך ימים חמים.
לסיכום האזור של השמורות גדול מאוד מעבר לאטרקציות ישנם מסלולי טיול רבים ביערות ,עליהן ניתן לקבל מידע בכמה נקודות אינפורמיישן בשמורה ,כשהגדולה בהן בנויה על מחנה צבאי נאצי ישן ממלחמת העולם השנייה ,האתר הותיר אותנו פעורי פה :כל האתר מעניין מאוד קצת מלחיץ בכניסה אליו יש מן מחסום אוטומטי (לכרטיס חנייה) אבל כאילו צופן בחובו סוד – ואז נגלה המחנה הצבאי הענק שהיה פעם ,החל מהנוף המרהיב וכלה במוזיאון מהמלחמה וכמו גם מוזיאון טבע המתאר את הצומח והחי האופיינים למקום בצורה מתאימה לילדים כולו מרשים ומותיר חותם , כמו גם תהיות לגבי מה הלך פה בעבר הנאצי שלו... ניתן לסוע גם לטירת אלץ המפורסמת castle eltz אולם זוהי נסיעה של כשעה וחצי לשיקולכם , נאמר לי שזוהי טירה מרהיבה .
הסוד במקום זה הוא מנוחה והאטת הקצב (בניגוד למירוץ נגד הזמן בכיבוש אטרקציות כמו שיש ביער השחור )שכן לאורך הנהרות ישנן נקודות תצפית מומלצות המרוצפות בבתי קפה ומסעדות והחוויה של פשוט לשבת ולשתות כוס בירה טרק פה הליכה שם ובעיקר להינות מהשקט והטבע ,זו חופשה אמיתית בעיני !