את הרעיונות שלי אני שואבת בדרך כלל משלל השראות שתוקפות אותי ואת עולמי הדמיוני העשיר ברגעים מגוונים , כך גם ההשראה לטיול הבא, שלנו החלה בהקרנה של הסרט היפה והחיה כשראיתי את בל מדלגת לה בין הבולונג'רי (מאפייה) של הכפר לליבררי (הספרייה) -התאהבתי ורציתי גם אני לדלג כמוה !
מפה לשם התעקשתי שנבלה שבוע באלזס עם נגיעות קלות ליער השחור !
הבטחתי וקיימתי ! פאסט פורוורד שנה : לאחר נחיתה רכה בפרנקפורט , ונסיעה רכה עוד יותר במרצדס בנץ ששכרנו כעבור שעתיים ....הגענו לכפרון קטנטון ששמו Zelwiller -; אף אחד לא חיכה לנו ,קצת נבהלתי- ובצרפתית שבורה הטרדתי שכנים ששהו בבריכתם, באותו זמן ובקשתי שיתקשרו לבעלי הדירה (חוצפה ישראלית טיפוסית) ,לסוף הגיעו זוג חביב דובר אנגלית שבורה ויחד עם הצרפתית שלי השבורה ואפליקציות תרגום הצלחנו להעביר מידע זה לזו בדרך יעילה יחסית וקיבלנו דירה מרווחת ונעימה Appartement Roman ללא מזגן כדרכי הצרפתים. מה שמוזר הsetting היה ממש דומה לבית מתוך הסרט למעלה ! :בנוי בתוך אורווה ישנה מתגלה לה דירה מודרנית ומרווחת בגודלה (מה שעוד מוזר אבל נחמד בחבל ארץ זה הוא שהגשם יורד בלילה/ ערב ומצנן את הטמפרטורות הגבוהות יחסית במהלך היום , ואז חלון פתוח מסדר את האווירה ..)
| כיכר העיירה אוברניי |
היה זה יום הבסטיליה וברוח השוויון האחווה והחופש נסענו לעיירה הציורית מספר אחת: Obernai :מוסיקה ים של אנשים דוכנים בתי קפה ומסעדות חיכו לנו כדי לפתוח את הטיול באווירה של פסטיבל ! לאחר שיטוט רגלי בעיירה וצילום של כמה וכמה בניינים צבעוניים וביקור חסכוני במק דונלנד , חזרנו ללינת לילה טוב !
| בניינים צבועים בשלל צבעי הגלידה |
| אוכל ואווירה באוברני |
יום שני לטיול הנו יום שבת בבוקר , גמר המונדיאל בין צרפת לקרואטיה וההתרגשות נבנית בהדרגה ומורגשת באוירה לקראת סופו של היום ... היום מתחיל בטיול במרכז לשחרור חסידות. זוהי שמורת טבע לא גדולה אך גדושה בפרפרים כחולים וגדולים , ובפינות קסומות וחבויות , המזמנות מפגש קרוב פנים אל פנים עם בעלי חיים טיול הפותח את הבוקר שלנו בחיוך ובסקרנות מצד הילדים , לאחר מכן סיור קצר בעיירה הונואייר מגלה לנו פריימים מעניינים לצילום .
| פינות חבויות בעיירה הונואייר |
| אקסטרה ירוק |
| פרחים בוהקים בכל מקום |
| כמו מתוך סט של סרט תקופתי |
| פרחים בוהקים על רקע גבעות מוריקות |
את היום אנחנו מסיימים בטיול בעיירה יפיפייה שבה אנחנו מאריכים בשיטוטים : ריבווויל חנויות קוקטיות ומתוקות בכל פינה וצבעוניות מתוקה מכל עבר. לסיומו של היום התיישבנו בבית קפה כשכבר מסביבנו מתגודדים להם אוהדים צבועים בצבעי צרפת ומצוידים בדגלים למשחק הגורלי המתקרב .פינינו את המקום הנחשק בבית הקפה לאוהדים ושבנו לדירה לצפות בגמר כשאנו אוהדים הפעם כמובן את ....צרפת ונחשו מי ניצח?
| אי אפשר לשכוח שאני בצרפת ...דגלים, דגלים |
| סמטאות ציוריות |
| נרטבים במזרקה |
| תריסים מתוקים מעץ כמו באגדת ילדים |
היום הבא מוקדש לטירות אבירים וגם קופים . טירת או קניגסבורג ויער הקופים . שלושת האתרים : טירת או קניסבורג יער הקופים והר הנשרים נמצאים באותו מיקום גאוגרפי כאשר בראש ההר מתנוססת לה הטירה ובהמשך במרחקים של מספר דקות נסיעה לכיוון הכביש שתי האטרקציות הנוספות. טירת או קניסבורג היא טירה משוחזרת במלואה .איפושהו במאה ה19 היא שוחזרה כליל , הטירה הייתה נטושה משהו כמו 200 שנה ועברה החייאה מחדש. היא קיימת ממאות 12-16 נהרסה כליל כמעט ושוחזרה ברוח ימיי הביניים. מאוד מזכירה את הטירה מהסרט אמיצה כולל גן ירק נפלא שמשוחזר לפרטים ,שכן אז גידלו את כל מה שאכלו ולא קנו בסופר..(מפתיע)
| נוף מרהיב של העמק הניבט מהטירה |
| הנסיכה הפרטית שלי... |
| מראה מהגן |
| טירה המשוחזרת לפרטי פרטים |
יער הקופים מרהיב ביופיו .האתר לא ענק אך משובץ בתוך יער יפיפה ומספק התקרבות מעניינת משהו לקופי המקוק ,שהם גדולים יותר ממה שאנו רגילים לראות ביערות הקופים בארץ ולכן מומלץ בהחלט .היער סיפק לנו כמה מהרגעים הקומיים שלנו בטיול ..אני ממליצה להמשיך ולטייל בעיירה קייסברג וטירת הנשרים הסמוכות.
| לקוף אין בעייה ....ממש כיף לו |
| לקופים יש יער מקסים משלהם! |
לטיול באלזס נקדיש עוד חצי יום לשטרסבורג היפה ולקולמר עליה ארחיב בפעם הבאה, וכמובן איך אפשר בלי פארק אירופה הידוע לכל .... :))) À bientôt (נתראה בקרוב)