נוטו – העבר מתקתק מול עיניך !!!
למה נוטו? באותו האופן אפשר גם לשאול על רוגוזה או מודיקה, או בעצם כמעט על כל דבר.
והתשובה שלי היא שבמקרה הזה אנחנו מביטים על מראה (MIROR) ורואים בה את המחשבות של האנשים מן המאה השבע-עשרה. האנשים כבר חלפו מן העולם, אבל הרעיונות והדרך בה הם ראו את עצמם ומה חשבו על האופן בו צריך להראות רחוב ראשי של עיר נשאר חקוק באבן הבנינים . .
נוטו, היא אחת משלושת ערי הבארוק של דרום סיציליה. אולי טוב לומר שלושת אחיות הבארוק: נוטו, רגוזה ומודיקה. למעשה עוד ערים וישובים נכללם בקטגוריה הזאת: קטניה, קלטיג'ירונה – הידועה במדרגות הקרמיקה, ושיקלי – שאיננה מוזכרת באף פוסט או בלוג ישראלי.
הכסף לשיקום האזור הגיע מממלכת ספרד ששלטה באזור.
האדריכלים שמונו לתפקיד הביאו עמם את הסגנון שרווח אותה העת באירופה הקתולית : בארוק. סגנון שבבניה – להבדיל מהמוזיקה של באך, שאף היא בארוק – מתאפיין בקישוטים רבים, מוגזמים, תיאטרלים, מהודרים ולעיתים מצועצעים. מצד שני הסגנון כולל גם חורים המשווים לא פעם מראה של תחרה, ומקל על כובד העיטורים והקישוטים. גם פיזית וגם במבט. אגב את הסגנון של קידוחי האבן בתחריטים פסלים ואדריכלות הביאות הצלבנים לאירופה ממש מארצנו כבר במאה השתים -עשרה
מבחינת המתווה העירוני, התכנון היה בצירים ישרים, שתי וערב, אם כי בסיצילה התאימו עצמם לא פעם לטופוגרפיה של השטח, והרחובות, כמו טאורמינה, שבה הרחוב הראשי מתעקל.
בנוטו הרחוב הראשי ישר כמו סרגל ולאורכו פזורים בנינים יפיפיים. בערים האחרות לא הייתי, אבל החברה הגיאוגרפית עורכת את "יום הבארוק" שלה דווקא ברגוזה.
אנחנו קנינו כרטיס כניסה למספר מבנים ושילמנו עליו 8 €. התאטרון העירוני מקסים בקטיפה האדומה שבו!!! ההצגות מתקיימות בו רק בתקופת החורף והאביב בגלל העדר מיזוג.
היתרון של ערים אחרות הוא בכך שבלילה אפשר לתצפת עליהן ולהנות מהתאורה בגלל המבנה הטופוגרפי המורכב שלהן. אבל אנחנו נהנו בנוטו.
המשך הדרך: אם אתם נוסעים לוילה הרומאית בפיאצה ארמרינה – חיזרו נגד כיוון השעון דרך סירקוז וקטניה. כבישים 18A ו 19A. אם אתם רוצים גם לראות את קלטיג'ירונה, סעו דרך מודיקה והתכוננו לפחות לשעתים לא קלות של נסיעה.
לינה: בדרך כלל לא המלצתי על מקום לינה. אבל בנוטו ישנו בצימר מדהים. החדר לא גדול וחלקו תפוס על ידי השרותים. אבל המקום נעים ועם גינה וארוחת בוקר מלאה דשנה ועם יחס אישי.. יש גם חניה ברחוב הסמוך. השם הוא MACRINA. אני אהבתי לשתות את הקפה של הבוקר על המרפסת הזאת. היה שווה. מומלץ.