יום הולדת יום הולדת הנה קרב ובא.
נויה שלי תחגוג ב 05/07/2014 יום הולדת 14,מה עושים?????????????
ב 2013 שנה קודם בשקט בשקט ארזתי מזוודה,בשקט בשקט הורדתי אותה לאוטו והלכתי לעבודה
כשחזרתי ביקשתי מנויה שתתלווה אליי לבדיקה,אלא שזאת לא הייתה בדיקה אלא הפתעה
כן,כן בדיוק מה שאתם רואים.
אז חלפה לה שנה מאז והנה מתקרב יולי 2014 ואני חושבת לעצמי שהפעם צריך לעלות מדרגה.
מגיע לה,היא כזאת מקסימה.
לאחר התלבטויות מאוד קשות בין טיול מאורגן לצפון איטליה(לא בא לי מאורגן),בוקרשט(סגרתי וביטלתי)פראג(משום מה לא עשתה לי את זה)ורנה ,הפלגה במנו ספנות ומה לא……
זהו הגיעה ההחלטה

בודפשט.אם אני נהניתי בבודפשט אין כח בעולם שהיא לא תהנה.
ומה יותר כיף מלחזור למקום מוכר,אהוב,ידוע,זול ומלא בשופינג.
שיתפתי את אחותי בהפתעה הצפויה לנויה,והחלטתי שמצרפים גם אותה כהפתעה מס' 2.
בדריכות עקבתי אחר הדילים,וכל יום שעובר המחיר פוחת.
זהו זה
יומיים לפני תאריך היעד סגרתי טיסות ישירות כולל בית מלון promenade שנמצא בלב ליבה של בודפשט ברח' ואצי אוצה.4 לילות במחיר של 1400 ש”ח לאדם כולל העברות.אין יותר טוב מזה.
הכל טוב והכל יפה,אבל משהו חסר לי.לקח לי עוד יממה להבין מה??
ואז הגיעה עוד הברקה,טלפון קטן לגיסתי אתי המקסימה.
נו….תעני כבר

סביונית:
אתי מה עיניינים?מה נשמע?(האמת שבאותו הרגע זה לא ממש עניין אותי)
אתי:
הכל בסדר, מה קורה.
סביונית(בזהירות הזהירות עם מעט חנפנות):
אתי מה דעתך שאני אקח את ויקי לבודפשט איתנו????(ויקי היא אחיינית יותר גדולה מנויה שלי בשנה והן מסתדרות מצויין) ככה בטוח שלא ישעמם לה.בבקשה
זה לא יקר.
אתי:
סליחהההההה,ומה עם אמא של ויקי??
סביונית:
מה אתי,את באמת רוצה גם להצטרף?קחי פרטים,קחי טלפון סגרי עכשיו לפני שהמחיר יעלה(
לא השארתי לה אופציה להתחרט)ואל תגידי כלום לא לויקי לא לנויה,לאף אחד זאת הפתעה.(מס' 3)
03/07/2014 -היום מתחיל וצפויות הרבה הפתעות לנונה שלי שלמעשה חוגגת ב-5.
זה התחיל בקליפ שעשיתי לה והעליתי אותו לפייסבוק,לאחר מכן ברכה לכבוד יום ההולדת כשבהתחלה התנצלות על זה שהברכה יומיים קודם,ובסיום הברכה הוספתי ..יאללה לכי לארוז אנחנו טסות.
אספנו את הפתעה מס' 2,ו 3 ושבכלל גם לא ידעו האחת על השניה ,כך שכולן הופתעו
בשעה 05:00 יצאנו לדרך….08:00
04/07/2014-הגענו למלון שמנו את המזוודות ויצאנו לשוטט ברח' ואצי.
החלפנו מטבע לאחר בדיקת שערים(נכנסתי גם ל enterchange לבדוק עם הוא ממשיך לעקוץ אנשים כמו שעקץ אותי בפעם הקודמת-וכן הוא ממשיך)
התחלנו ב”קפה אנה”(כמה מילים על קפה אנה,או במילה אחת “שחיטה”. בכל מקום קפה נמכר ב 150 פרוינט,בקפה אנה הקפה מתחיל מ 650 פרוינט.בחשבון מאוד פשוט זה יוצא 10 שקלים,אז עופו על זה ותהנו
הקפה מגיע במגוון של צבעים)
מסעדת cocina מסעדה איטלקית מומלצת החום ולא יקרה(המרק בצל בתוך כיכר לחם-אליפות)
במסעדה נמצאת ברח' ואצי אוצה 20,צמודה למלון מרקיור סיטי סנטר(מומלץ אף הוא מביקורי הקודם)
פעם שמעתי שהסיילים הכי טובים בבודפשט הם יולי(בגדי קיץ)וינואר(בגדי חורף).
בקנייה מעל 80 אירו באותה החנות או אותה הרשת,יש החזר מס 25% בשדה התעופה(מחזירים במזומן בדלפק במיועד לכך)חשוב למלא טפסים בחנות.
בהמשך (לאחר הרבה קניות)שמנו ה
כל בחדר וירדנו חזרה ,הרעב דיגדג בנו,אז חצינו דרך מלון מרקיור לרח' המקביל למסעדה האיטלקית המומלצת vapiano(מתאימה למי שרוצה לאכול כשר ולא איכפת לו מתעודת כשרות,המסעדה חלבית בלבד)
כמובן שלאחר שאכלנו נכנסנו לפרפומריה rosemman המומלצת (תמרוקים במחירי ריצפה מהחברות הידועות)למי שלא יודע nevea מקורה בהונגריה.
עייפות ומותשות מלילה ללא שינה חזרנו לחדר לקראת השעה 19:00.
05/07/2015-יום הולדת לנונה שלי בוקר יום שני בבודפשט לאחר ארוחת בוקר פשוטה ונהדרת במלון שמנו פעמנו לאורך המדרחוב והפעם לכיוון השוק המקורה.
בדרך…..
טיילנו בשוק קנינו פפריקה וסט של סינר כף ומזלג מעץ אין הרבה מה לקנות,יש הרבה מפות,מפיות,
מזכרות,מסעדות ושוק של מוצרי מזון ירקות ופירות.מאוד נחמד להסתובב שם שעה.
המשכנו לטייל רגלית וליהנות ממה שיש לעיר המדהימה הזאת להציע.
דרך להצטנן מהחום בקירבת כיכר דאק(ואני חשבתי לעצמי בבוקר,איזה כיף שמטפטף).
אתי סקר גיסתי קצת עפה על עצמה כשהחליטה שבית הקפה הזה על שמה.
האמת שזה על שם שתינו הגיסות אתי&סביונית.
חזרה לחדר למקלחת,מנוחה והתרעננות.
בערב יצאנו לטייל,ראינו להקת רקדנים מיוון,מפזזת בריקודים מול מלון בודהה בר.
בלילה החלטנו לנסות את מזלנו בקזינו “טרופיקאן”

והמבין יבין.
06/07/2014-התחלנו את היום קנינו כרטיסים לאוטובוס התיירים האדום ליומיים+הפלגות חופשי במחיר סטודנט 4300 פרוינט במקום 5700.ביקרנו בכל אתרי התיירות בבודפשט.
בית הכנסת הגדול
בניין הפרלמנט
מצודת הדייגים
היה חםםםםםםםם,אז שתינו להנאתנו.
יצאנו שבעות ומרוצות.חזרנו מותשות למלון.למנוחה והפלגה שוב והפעם בלילה.
מאוחר בלילה החלטנו לנסות שוב את מזלנו בקזינו(כמובן בלי בקטנות)חדורות מוטיבציה ואמונה החלטנו שאנחנו הפעם מחזירות את מה שהפסדנו(50 אירו כל אחת)וגורפות להם את כל הכסף.
לצערינו שוב

07/07/2015-יום אחרון לטיול,מאחר ואוספים אותנו רק בתשע בלילה לקחנו חדר אחד עד לשעה זו תמורת 40 אירו(שווה כל שקל)ניצלנו את היום לכרטיס האוטובוס תיירים במסלול הצהוב שלו(מאכזב). אף אחת מהבנות לא הייתה בקטע של מרחצאות,ואני הייתי חייבת להגיע לקפה ניו יורק(פיספסתי פעם קודמת).
קפה ניו יורק במלוא הדרו
השלמות שופינג,מקלחות והביתה.
08/07/2015- נחיתה לפנות בוקר
חזרנו עייפות אך מרוצות(אני בעיקר בגלל הבחירה שעשיתי,הבת שלי נהנתה והייתה בעננים).
וטיול בנות זאת חוויה אחרת לגמרי.
08/07/2015-השעה בערך 8 בערב,נשמעה אזעקה ״צבע אדום״באותו ערב החל מבצע “צוק איתן”חזרנו למציאות אחרת לגמרי.