נעים מאוד, אני אנדי –יובל לימון (אנדי זה הכינוי שהדביקו לי החברים). חובב טיולים מושבע ובעבר מנכ"ל למטייל- אתר וחברה הקרובים לליבי מאד. מאז 2004 אני מחלק את זמני בין ישראל לאיטליה, כבר 20 שנה אשתי ואני משקיעים בטיפוח שיפוץ ואחזקה הבית השני שיש לנו באיטליה (מתחם תחנת קמח בת 600 שנה) ובין-לבין מטיילים ברחבי המדינה ומבקרים את החברים האיטלקיים שצברנו עם השנים. לפני מספר שנים התחלתי בפרויקט אישי שהולך וגדל עם הזמן והוא תיעוד ודיווח על פסטיבלים ואירועים באיטליה וזאת מתוך האמונה שלי שבאם ניתן- חשוב וכדאי לשלב פסטיבל או קרנבל בכל טיול ואפילו (בעידן כרטיסי הלאו-קוסט) לעשות נסיעה קצרה מיוחדת כדי לחוות את אלו המתקיימים באיטליה . 😉 אז אם אתם רוצים להגיע למקומות הנכונים בזמן הנכון – תעקבו אחרי כאן בבלוג של למטייל או תחפשו Yuval_limon באינסטגרם או בפייסבוק . ותודה לאנדראה, פבריציו ומיקה, חברי האיטלקים שעוזרים לי ללקט את המידע ולהגיש אתו מעודכן עבורכם, כאן ובאתר האינפורמציה על איטליה: italy-insider.

המלצות לנהגים המגיעים לרומא + טיפ לאיתור אזורי ZTL באינטרנט

תמונה ראשית עבור: המלצות לנהגים המגיעים לרומא + טיפ לאיתור אזורי ZTL באינטרנט
מפת אזורי התחבורה של רומא

היי

בפוסט הקודם סיפרתי לכם על סכנת ה-ZTL. והוצפתי בהמון שאלות בנדון. לכן את הפוסט הזה החשוב מאד לדעתי והפונה לכל הנהגים המגיעים לרומא עם רכב או אלו החושבים (בטעות) לנהוג ברומא, אתחיל בעוד מידע בנושא ה-ZTL והנכון לכל ערי איטליה.

חלק ראשון - עוד מידע בנושא ZTL

האיסור על כניסה לאזורי ה-ZTL משתנה על פי ימי השבוע ושעות היום. ישנם אזורים הסגורים לכניסה כל היום וישנם כאלה הסגורים רק בשעות מסוימות במשך היממה. בערים הגדולות (כדוגמת רומא) יש אפילו שני אזורי ZTL, כאשר באזור אחד ניתן להיכנס בצורה חופשית ביותר מאשר אזור המרכז ההיסטורי וטרסטוורה, החסום לתנועת רכבים זרים בכל שעות היום. הדבר המומלץ ביותר על ידי לכולכם, הוא לברר מראש את מפת תיחום האזורים הסגורים לפני הגיעכם לכל עיר עם מרכז היסטורי.

איך עושים את זה? נכנסים לאינטרנט ומקישים בגוגל את הצרוף: ZTL + שם העיר. (לדוגמא: ZTL ROME או ZTL MILANO או ZTL SPOLETO...) ואז מקבלים גם מידע ומפה מפורטת המסבירה על האזור הסגור וגם (ברוב המקרים) המלצות לחניונים המיועדים למבקרים במרכז העיר.

ההמלצות שלמעלה נכונות אבל אינן מבטלות בשום אופן את הצורך שלכם להיות ערניים כאשר אתם נכנסים למרכזי הערים, לפקוח עיניים ולחפש את הסימן המאוד ברור שאם תחלפו על פניו, ותמשיכו הלאה... אכלתם אותה emoji

חלק שני - המלצות חניה למגיעים לרומא עם רכב (ממליץ לכם מאד לשמור ולזכור את הטיפים האלה ולהפיצם לכל מי שמתעתד להגיע לרומא בקרוב)

ההמלצה החמה ביותר שלי לכל המבקשים לבלות ברומא היא לא להכנס אליה ברכב. בשום אופן.

כפי שציינתי, לרומא שני אזורי ZTL המכוסים בצורה פנטסטית במצלמות (קנס בטוח לנכנסים ברכב). המרכז ההיסטורי די קטן ומומלץ ללכת בו ברגל והכי חשוב - למען התושבים והאורחים מופעלת בעיר מערכת היסעים מצוינת - ממטרו ועד אוטובוסים, המאפשרת הגעה ממקום למקום בצורה נוחה, מהירה וטובה יחסית.

למגיעים לרומא עם רכב ומבקשים לעשות "פסק זמן" בטיול כדי לבקר בעיר. אני מצרף כאן שתי המלצות על חניונים גדולים שמהם ניתן להגיע בקלות לכל נקודה בתוך העיר.

1. חניון ANAGNINA. חניון "חנה וסע" ענק הנמצא בצידה המזרחי של העיר. המגיעים לעיר צריכים להתחבר לכביש הטבעת (GRA) המקיף את העיר ולנסוע עד ליציאה 21-22 שם לרדת ולנסוע לכיוון מרכז העיר. מיד עם הירידה מכביש הטבעת, תראו את הסימון לכיוון החניון ותחנת המטרו ANAGNINA הצמודה אליו. החניון פתוח כל יום משעות הבוקר המוקדמות ועד חצות והמחיר עומד על 1.5 אירו ל-12 שעות או 2.5 שעות לחניה יומית. מהתחנה ניתן להגיע לכל רחבי העיר באמצעות השימוש בקו המטרו האדום שתחנתו הראשונה צמודה לחניון. מאוד נוח.

1. חניון PARCHAGGIO BORGHSE (לינק) למי שכבר נכנס לעיר, אבל רוצה להימנע מכניסה לאזור ה-ZTL של המרכז ההיסטורי, אני ממליץ להשתמש בחניון זה הנמצא ממש מתחת ובצמוד לווילה בורגזה. קצת מסובך למצוא את הפתח של החניון, לכן אני ממליץ לכם להכניס את שם החניון ב"וויז" ולהיעזר בו. החניון הזה פתוח 24 שעות ביממה וגובה 2.2 אירו לשעה או 18 אירו לחניית יום שלם. מהחניון ניתן להגיע או ברגל או באוטובוס או במונית או במטרו לכל פינה בעיר.

לסיום, מצרף לכם כאן לינק לעמוד באינטרנט, הכולל את מפת אזורי ה-ZTL ברומא + מידע חשוב בנושא תחבורה בעיר.

אהבתם ?💘💘

קבלו עדכון אוקטובר 25 חשוב : זה הזמן להציץ במפה ולהכיר פסטיבל באזור בו אתם מעוניינים לטייל.

כל המידע , כולל תאריכים מעודכנים לשנת 2026 על עשרות הפסטיבלים המיוחדים של איטליה

תמונת הפרופיל של אנדי
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אנדי