מה יש בחופשת חורף אידיאלית? חורף, דהיינו שלג, ספא ואוכל טוב.

בשלהי חודש ינואר יצאנו לחופשה שכל מטרתה הייתה לחוות שלג (וכמה שיותר)ת לנוח במלון ספא ולאכול טוב. היעד שנבחר (שוב!) היה שוויץ.

הטיול התחיל מוקדם בבוקר בטיסת סוויס אייר לציריך. לא ארחיב על הטיסה רק אומר שהמסכים האישיים, האוכל הסביר פלוס והעיתונים שחולקו בהחלט עזרו לעבור את הטיסה בקלות.

משדה התעופה בציריך נכנסנו רגלית לקניון שנמצא ממש מול וחיפשנו חנות על מנת לקנות SIM. נכנסנו לחנות Orange וקנינו סים בעלות של 10 CHF הכוללת גלישה של 1GB. שווה בהחלט!

משם המשכנו ברכבת לתחנת הרכבת הראשית של ציריך (HB) ושם שוב החלפנו רכבת לכיוון כור (CHUR)/

סך הכל הנסיעה משדה התעופה לכור לקחה שעתיים בערך. השארנו את המזוודות במלון Romantik Hotel Stern (הקרוב למרכז העיר ולתחנת הרכבת) ויצאנו לתור את כור. המקום נחמד עם חנויות, קצת שלג אבל בהחלט לא שווה להגיע במיוחד.

רעבים באופן יוצא דופן הגענו לארוחת צהריים ב-

Restaurant Rushof הנמצא ב- Bahnhofstrasse 14 אשר לפי המלצת משרד התיירות המקומי מתמחה בסוגי רושטי שונים. אכן המקום לא אכזב והרושטי (Rosti) והפיזוקל (Pizokel) היו מצויינים.

הסתובבנו עוד קצת בכור נהנים ממעט השלג שיש וחיפשנו בית קפה עם קינוחים טובים. מסתבר ישש מעט מאוד בתי קפה במרכז כור והמרכזי מביניהם הוא Maron שבו נראה כי כל תושבי העיר מגיעים אליו. עוגת הזאכר טורטה היתה מצויינת, יותר טובה מזאת שהאוסטרים עושים. קינחנו את הערב בערמונים קלויים וטעימים וחזרנו למלון לישון. אציין שהמלון סביר והיתרון שלו זה המיקום.

קמנו ליום חדש, היום הראשון המלא לטיול – אחרי ארוחת בוקר סבירה מינוס במלון, השלמת קניות במיגרוס ליד הרכבת ואכילת עוגת אגוזים ( Bdner Nusstorte עוגה המפורסמת במזרח שוויץ) ב maron יצאנו לדרכינו ברכבת לכיוון ארוזה (Arosa).

הרכבת מתחילה בנסיעה לאורך כור ומשם מטפסת, עוברת מדרונות מושלגים, יערות עם עצים המבהיקים מלובן השלג ובקתות כפריות. הנסיעה אורכת כשעה, הרכבת כמובן מחוממת והנופים כאמור מדהימים.

תוך כדי הנסיעה אני שולח אימייל למלון בארוזה שאנו מגיעים ברכבת והם מודיעים לי שנציג מטעמם יאסוף אותנו מהתחנה. כשהרכבת מגיעה אנו מוצאים את ההסעה המיועדת ומגיעים למלון עצמו. אוסיף שליד התחנה יש גם כרכרות סוסים שגם איתן ניתן להגיע למקומות שונים בארוזה. כמו כן, ישנו אוטובוס חינם הנוסע הלוך ושוב ברחבי ארוזה ועוצר גם בתחנת הרכבת כל 10 דקות. בכל אופן אנו מגיעים למלון הספא 5 כוכבים Hotel Kulm http://www.arosakulm.ch/en/ אשר עלה לנו כ- 440 CHF ללילה כולל ארוחת בוקר.

מיד כשאנו מגיעים לוקחים לנו את המזוודות ועושים לנו סיור במלון אשר יש לומר די רחב מימדים.

הפתעתנו רבה כאשר מגלים שמרפסת החדר מגיעה עד מדרון ההר המושלג. אפשר פשוט לעשות סקי מהמרפסת החוצה. דבר ראשון ולפני הכל הולכים לאכול במסעדת המלון, ומה אוכלים? רושטי. הרושטי במלון טעים ביותר, הכי טוב שיצא לנו בטיול.

המשכנו לרכבל הקרוב הסמוך למלון ועלינו בו לתחנת האמצע – המוני אנשים גולשים משם, בקתות עם אוכל ושתיה מכל עבר ונופים שלא רואים ביומיום. רק מה, קצת קר.

משם חוזרים למלון, שמים על עצמינו בגדי ים והולכים לבריכה. אין לי מספיק מילים כדי לתאר את הנופים הנשקפים משם. הבריכה, הג'קוזי וכסאות השיזוף פונים כולם לכיוון חלונות הענק (שמחליפים את הקירות הסטנדרטיים) אשר נשקפים מהם מדרונות ההרים המיוערים והמושלגים. רק לשבת ולבהות בנוף. בנוסף יש במקום פינות תה עם סוגים שונים וכן מכונת נספרסו. להשלמת החוויה יש גם מפל מים בבריכה. אוסיף אומר שהמלון ובמיוחד איזור הבריכה מחוממים כאילו אמצע הקיץ וזאת בניגוד לכפור שבחוץ. לטובת חובבי הסאונה ישנה קומה נוספת מתחת אשר יש בה סוגים שונים של סאונות רטובות ויבשות, חמות וקרות, חדר מרגוע, חדר כושר ואיזור טיפולים.

לוקח לאשתי כמה שעות לגרור אותי משם חזרה לחדר ולאחר מכן אנו מתכוננים לארוחת הערב במסעדה המרכזית של המלון מסעדת Muntanella. במלון יש 5 מסעדות (Muntanella, איטלקית, תאילנדית, טברנה, מסעדת ארוחת הבוקר) ושני ברים וזאת נחשבת המסעדה האקסקלוסיבית מביניהן והמחיר כמובן בהתאם. על אף כל הציפיות, המסעדה אכזבה אותנו, הן בגלל היותה פורמלית מדי לטעמינו (כל מיני גינוני טקס, כל פעם שנופלים כמה פירורים ישר באים לנקות, כל הזמן ממלאים את השתיה וכו), האוכל סביר מינוס והמחיר המופרז. לא ארחיב על המסעדה כי לטעמי לא שווה את הכסף כלל.

לאחר מכן ישבנו בלובי המלון שבו יש הופעת פסנתרן כל יום בשעות אחה"צ/ערב.

התעוררנו ליום השני מלאי ציפיות – התחלנו את היום בארוחת הבוקר המצויינת שכוללת אומלט עם תוספות לפי בחירה, מבחר גבינות, ירקות, לחמים, סוגי מוזלי שונים, שתיה חמה, מיצים ואפילו יין מוגז. באמת ארוחה מעולה, אין לי טענות. כל זאת כמובן ליד החלונות הגדולים וצפיה בשלג שבחוץ.

המשכנו לבריכה ולג'קוזי שבשעות הבוקר והצהריים בדרך כלל ריקים מאדם היות וכולם נמצאים בסקי.

לאחר בילוי ממושך, התחלתי לתהות שמא נפספס גם אנחנו את חווית הסקי. אומנם אנו לא יודעים לעשות סקי אבל להשתמש במזחלת תמיד מוכנים. למלון יש מזחלות להשאלה חינם ועד מהרה מצאנו את עצמינו באיזה גבעה ליד המלון יורדים עם המזחלת שוב ושוב.

הייתי ממשיך כך שעות אלמלא נכנס לי שלג לנעליים (נעלי Merrel) שלי. מסקנה: להסתובבות בשלג מספיק נעל אטומה למים, לפעילויות בשלג חובה מגפיים. חזרנו לחדר לייבש את הנעליים עם מייבש שיער והחלטנו לנסוע למרכז העיירה. האוטובוס החינמי שהזכרתי אותו כבר, עוצר ממש בפתח המלון ותוך מספר דקות עצרנו במרכז העיירה. בינתיים התגבר השלג והתחילו לרדת עלינו ממש ממטרים של שלג.

מצאנו מחסה בסופר השוויצרי הידוע COOP והוחלט לקנות פסטרמה, לחמניות, חומוס (כן, כן) וחמוצים ולאלתר ארוחת צהריים. כשיצאנו השלג עוד לא פסק ולכן חזרנו למלון ואכלנו בחדר.

לאחר בילוי של שעה-שעתיים בספא התחלנו להתכונן לארוחת הערב. הפעם ארוחה שוויצרית אמיתית במלון 5 כוכבים אחר בעיירה, מלון tschuggen grand hotel http://en.tschuggen.ch/

היתרון במלון שלנו שהם מסיעים לאן שתירצו ואכן הסיעו אותנו בשעת ערב למלון הנ"ל שמפואר לא פחות משלנו. שם מייד כשנכנסים עטים העובדים על האורחים ולוקחים את המעילים לשמירה. ישבנו קצת בלובי המלון עם קפה ועוגת שוקולד מושקעת.

החיסרון הגדול במלון זה הוא שמיקומו לא מוצלח, לא ליד התחנת אוטובוס, רגלית גם קצת מרוחק. חיסרון נוסף זה שנופי האלפים המושלגים לא משקיפים מכל פינה בו כמו המלון שלנו. היתרון שלו הוא שמתוך המלון ישנן קרוניות שמסיעות את האורחים למעלה ההר בו ביקרנו ביום הראשון.

בשעה המיועדת נכנסנו למסעדת bdnerstube במלון (http://en.tschuggen.ch/restaurants/bdnerstube/#.VNUpbvmsXDs) . המסעדה יפהפיה לדעתי, אותנטית מעץ עם שני מסלולי באולינג מעץ לטובת הילדים והשירות מצויין אך ללא כל הרשמיות שסבלנו ממנה בערב הקודם. לקחנו בופה סלטים מצוין, רקלט שוויצרי ורושטי, קולה וכוס יין ב-100 CHF. לא מעט אבל טעים טעים.

בחזור התקשרו בשבילינו למלון ועד מהרה באו לאסוף אותנו חזרה. חזרנו בהחלט מרוצים.

קמנו ליום חדש – האחרון בארוזה. הפעם התחלנו את היום בבריכה (טעות מצידינו – היות והג'קוזי נפתח רק בשמונה) ומשם המשכנו לארוחת הבוקר. עוד כמה סיבובים עם המזחלת בחוץ והיינו מוכנים לצ'ק אאוט. את היום סיימנו בנסיעה למסעדה שוויצרית שהייתה אמורה להיות טובה לפונדו אולם לא ממש התלהבנו מהאוכל והשירות ולכן לא ארחיב. קצת הסתובבנו במרכז העיירה בחנויות השונות, ביקרנו את האגם של העיירה שבחורף הוא משטח קרח ענק וחזרנו למלון. מכאן התחלנו את מסעינו לארוזה כ-4 שעות ברכבות, עם נופים יפים, החלפות רכבת ובערב הגענו ליעדינו, העיר לוצרן.

על לוצרן קצרה היריעה מלספר את יופי העיר. אגם, ברבורים, בתים מצויירים, סמטאות מתפתלות, חנויות בוטיק, מסעדות ובתי קפה בכל פינה. ראשית כל הגענו למלון שלנו Hotel Des Balances

https://www.balances.ch/ זהו מלון 4 כוכבים עם היסטוריה מפוארת ונחשב כאחד הטובים. המלון עלה לנו 180 Euro ללילה לא כולל ארוחת הבוקר שעולה עוד 27 CHF לאדם. מלון יפה, חדרים גדולים, מצוחצחים ובנוסף מקבלים שובר לשתיה מתנה בבר המלון.

מיד יצאנו להסתובב ולחפש מקום נחמד לאכול. התבייתנו על מסעדה איטלקית בשם Pizzeria Da Tommaso שבה האוכל מעולה, פיצה גדולה, פסטה, מים מינרליים וכוס יין עלו לנו 44 CHF.

חזרנו למלון לישון וקמנו ליום חדש. כאמור, בחרנו לאכול במלון את ארוחת הבוקר בעלות 27 CHF לאדם (למי שאינו אורח המלון עולה 35 CHF), קצת יקר אבל שווה! אומלט לפי בחירה, קפוצ'ינו (אפילו יותר מפעם אחת), לחמים מיוחדים (למשל לחמניה עם עגבניות מיובשות), מוזלי מכמה סוגים, גבינות איכותיות, מיצים, יין מוגז, פירות, רק ירקות היה קצת חסר. בהחלט יכול להתחרות בבנדיקט. יום זה מוקדש לקניות שכן זהו יום שבת ומחר החנויות יסגרו. לא יכול לחוות דעתי לגבי חווית השופינג, רק אומר כי ישנן כמה חנויות לאביזרי בית עם כל מיני פטנטים מקוריים או עיצובים מיוחדים. בין לבין, עלינו לגשר העץ, אכלנו ערמונים קלויים, ואפילו ארוחת צהריים מרק בתוך כיכר לחם בבית הקפה הפופולרי HEINI.

לא שכחנו לקנות שוקולד – מקום אחד מעולה הינו max chocolatier http://www.maxchocolatier.com/en/ אשר ממנו ביקשנו עוד קודם לכן שיכין לנו שוקולד 74% קקאו חתוך לחתיכות קטנות. קנינו את Centenario Crudo 70% במחיר של 20 CHF עבור חצי קילו ועכשיו אחרי שהכנו ממנו סופלה שוקולד בבית – נוכחנו ששווה כל שקל. מקום שווה נוסף לשוקולד הינו רשת Laderach אשר מוכרת שוקולד מסוגים שונים על המשקל ללא עטיפות.

אחה"צ כשנעשה קצת קריר המשכנו למלון ה-5 כוכבים GRAND HOTEL ששם שמעתי מכינים סופלה שוקולד מעולה. הקפה היה מצויין, גם האוירה ואפילו טעם הסופלה לא אכזב, רק שהתברר שהוא די קטן, מאוד קטן. חזרנו למלון לנוח לקראת הערב. הפעם, כדי לגוון, הזמנתי מקום מבעוד מועד במסעדה ספרדית בשם Bolero http://www.cascada.ch/bolero_restaurant_lucerne

המסעדה מלאת אנשים מפה לפה. אנו הזמנו כמה סוגי טפאסים (לא בופה אלא שילמנו על כל אחד בנפרד). טפאסים גדולים במיוחד וטעימים. חזרנו למלון מדדים בין טיפות השלג היורדות בלי הפסקה.

הלכנו לישון וקמנו ליום חדש – יום ראשון בשבוע והאחרון שלנו בטיול.

יום זה רוב החנויות סגורות והמטרה להסתובב ולראות אתרים. התחלנו את היום שוב בארוחת בוקר נפלאה (אבל במחיר מופקע) במלון וכשיצאנו החוצה שמחנו (יותר נכון אני שמחתי) לראות כי לוצרן לבנה כולה ושלג ממשיך לרדת.

הלכנו לראות את פסל האריה המפורסם של לוצרן, סמל לעוז החיילים השוויצרים, רק שהפעם הוא שכב באמצע השלג.

בקושי הצלחנו אפילו לצלם. ליד הפסל אפשר להיכנס לגן הקרחונים בעלות של 15 CHF לאדם. לא אשקר ואגיד שממש עניין אותי תזוזות האדמה לפני מיליוני שנים אבל באמצע סערת השלגים זה היה מקום חמים ונוח להסתובב, היו קצת סרטים, אמצעי דימוי נחמדים וגולת הכותרת לדעתי זה מבוך המראות בסוף והמראות שמגדילות/מנמיכות/משמינות אותך. המשכנו להסתובב בלוצרן המושלגת בין החנויות, האגם ובתי הקפה ובצהריים נכנסנו לארוחת צהריים מסכמת של הטיול במסעדת pfistern http://www.restaurant-pfistern.ch/ הקרובה למלון. המסעדה מעוצבת יפה, נוף יפה מהחלונות ואפשר להוציא את הבשר מהמנות אם רוצים. הזמנו רושטי עם רקלט למעלה ומעל הכל ביצת עין.

טעים ביותר. יחד עם זה הזמנו סלט ויין שוויצרי מעולה. אפשר להגיד שכמעט כל פעם שהזמנו מנה שוויצרית במסעדה (מנה אחת לשנינו) היינו מזמינים סלט כדי לאזן את עודף הקלוריות.

תם ולא נשלם חופשתינו הקצרה בשוויץ שאנו שוב ושוב חוזרים אליה.