חופשה זוגית בלובלין 2018

תמונה ראשית עבור: חופשה זוגית בלובלין 2018

צריך חופש זוגי ושיהיה בזול (כרגיל...) כרטיס טיסה ללובלין עולה 60 יורו משלישי בערב עד מוצ"ש, מצוין, סגרנו!!

חודשיים אח"כ אנחנו שם. עם קצת מידע מסיכומי טיולים קודמים ובעיקר מהקבוצות המצוינות בפיסבוק – חופשה בוורשה קרקוב ושאר פוליןפולין חופשה עם ילדים, ובעיקר לובלין ומזרח פולין לישראלים (ROOTKA TOURS) שיותר ממוקדת באזור לובלין ויש בה מידע עדכני ומצוין.

נחתנו באמצע הלילה , המונית שהזמנו דרך המלון לא חיכתה לנו (אח"כ התברר שחיכו לנו יום קודם, כנראה מכיוון שנוחתים ב 24:30 הם התבלבלו ביום) היינו אמורים לשלם 50 זלוטי ונאלצנו לקחת מונית ב 75 זלוטי, מעצבן אבל היינו עייפים ורצינו כבר להגיע.

המלון – המפטון ביי הילטון הוזמן מכיוון שבתוכנית המקורית תכננו להיות עם רכב ורצינו מלון עם חניה (בסופו של דבר היינו בלי רכב). המלון עצמו נעים מאוד, נקי מודרני , הצוות נחמד, ארוחת בוקר נחמדה מאוד כלולה במחיר. המיקום שלו קצת מרוחק מהעיר העתיקה אבל נמצא על צומת מרכזי ויש משם אוטובוסים כמעט לכל מקום. עלה לנו לארבעה לילות 1080 זלוטי. חדרי הסדנדרט במלון הם עם שתי מיטות ולכן מראש הוספנו קצת כסף לסוויטה עם מיטה זוגית וספה (שלא נזקקנו לה). המיטה מאוד נוחה אבל מאוד גבוהה ולא ממש נוחה לטיפוס לגמדה כמוני. בנוסף בגלל הספה בחדר המיטה כמעט צמודה לקיר כך שעליה מתאפשרת בנוחות רק מצד אחד שלה (אבל אחרי שמצליחים להיכנס אליה מובטחת שינה נוחה וטובה). הצוות במלון מאוד נחמד ועוזר. בשורה התחתונה מומלץ לאנשים גבוהים עם רכב.

היום הראשון – לאחר ארוחת בוקר במלון צעדנו ללשכת התיירות בעיר העתיקה, הצטיידנו במפה מוצלחת יותר מזו שנתנו לנו במלון ובמידע נוסף שעניין אותנו. התחלנו לשוטט בעיר העתיקה והיפה. עלינו ל Trynitarska Tower ועשינו תצפית והתמקמות כללית בעיר, בעיני זו תמיד דרך טובה להתחיל טיול. עברנו בין הבתים עם התמונות בחלונות, מסעדה יהודית, שער גרודצקה, תאטרון NN הפנס והשביל בשכונה היהודית. עיר קטנה וחמודה, בשעות הבוקר גם די ריקה. המשכנו לקניון Tarasy Zamkowe בעיקר כדי לקנות סים מקומי אבל כבר שרפנו שם שעתיים וכמה זלוטים (כל כך זול שאי אפשר בלי לקנות). חזרנו לנוח במלון ובערב ניצלנו את שעות האור האחרונות לטיול בפארק Ogród Saski היפה והנעים.

ראינו ממול אנשים מטיילים על גג של בניין מוקף זכוכית והחלטנו לעלות לבדוק על מה מדובר. התברר שהגענו למרכז התרבות של לובלין. הכניסה חינם ובקומות ארבע וחמש ישנה טיילת מקסימה מוקפת קירות זכוכית וגינת גג יפה עם פרויקט נחמד של גידול דבורים. מומלץ ביותר לעלות לשם. משם השקפנו על מסעדת 2PiEr שהיתה היעד הבא שלנו.

ניצלנו את מזג האוויר הנעים ואכלנו בזמן השקיעה על המרפסת הפתוחה והיפה של המסעדה. כצמחונית קצת התקשיתי למצוא מנה מתאימה אך בסופו של דבר אחת המנות עברה התאמה לדרישותיי ונהניתי ממנה מאוד, הקרניבר נהנה מאוד מהמנה שלו ושנינו אהבנו את בירה פרלה המקומית.

צעדנו חזרה למלון דרך המזרקות הצבעוניות.

היום השני – לאחר ארוחת הבוקר נסענו בקו 23 מהמלון עד למיידנק. הביקור שם עוצמתי מאוד, מראות קשים. יש הסברים בעברית ובסך הכל מתאים לסיור עצמי.

כמה הערות לגבי מיידנק – הגענו לשם ביום מאוד חם. המסלול ברגל הוא של חמישה קילומטר ללא צל בכלל. אין בדרך קולרים או כל מתקן שתיה אחר. במקום אחד בדרך ישנם ספסלים ובמקום אחד שירותים. מי שמגיע ברכב יכול לפצל את הביקור לשני מקומות שונים עם חניה לידם, מי שמגיע כמונו צריך להתארגן בהתאם (מים, כובע, קרם הגנה...) . בכניסה ישנם שירותים (בית שימוש אחד בלבד, לא ברור לי מה קורה כאשר מגיעות לשם קבוצות) אין קיוסק יש רק מכונת שתיה עם מטבעות וגם זה לא באמת מאורגן (למזלי נשארה בה פחית פפסי אחרונה שחלקנו שנינו בתום הסיור). הכניסה חינם (אולי לכן זה כך). הבחור בתחנת המידע בכניסה הציע לנו לעשות את הסיור עם אופניים אך כמובן שלא היו לנו, כשיצאנו ראינו שממש ליד ישנה תחנת השכרה של האופניים המקומיות (כמו תלאופן) שווה בדיקה זה בהחלט יכול להקל על הסיור במקום.

בחיפושנו אחר מקום לשתות משהו וקצת לנוח אחרי הסיור נסענו לקניון artium felicity, אנחנו לא חובבי קניות וקניונים וזה היה השני תוך יומיים כך שמיצינו די מהר. (חוץ מ c&a שבו קניתי כמה דברים ואין אותו ב Tarasy אני לא מוצאת סיבה טובה למה לנסוע עד לכאן.)

חזרנו באוטובוס למלון למנוחת צהריים . אחה"צ נסענו ליעד הכי חשוב בנסיעות לאירופה – חנות דקטלון, השארנו שם לא מעט כסף ועכשיו לא יהיו לנו תירוצים למה לא לעשות ספורט.

משם המשכנו לסיור ערב בעיר העתיקה שבניגוד לבוקר התמלאה באנשים ונראתה שמחה מאוד. ארוחת ערב אכלנו במסעדת Sielsko Anielsko האוכל היה מצוין לשני הצדדים (הצמחונית והקרניבר).

היום השלישי – נוסעים ל Kazimierz Dolny. למרות שהמיניבוסים עוברים ממש ליד המלון שלנו הם לא עוצרים שם ולכן נסענו לתחנה המרכזית ושם קצת הסתבכנו. לקח לנו קצת זמן להבין לאיזה רציף 6 הכוונה ואז לקח זמן להבין מתי בדיוק יש מיניבוס אבל בסוף הסתדרנו. תמורת 9 זלוטי לאדם קבלנו מיניבוס עמוס לעייפה, חם מאוד וללא מזגן או חלונות, פולנים לא מנומסים שלא קמים גם לנשים זקנות (שמשום מה היו רבות כאלה על המיניבוס) ודרך פתלתלה ויפה של שעה וחצי (כולל הפסקת סיגריה לנהג), רגע לפני שאספר על קז'ימייז' דולני עצמה אציין שבחזור היתה לנו חוויה דומה. המלצה שלי תשכרו רכב, תיקחו סיור מאורגן או כל פתרון אחר כי ככה זה לא כיף בכלל (בצעירותי בדרום אמריקה חשבתי שזה נחמד עכשיו פחות).

קז'ימייז' דולני עצמה היא עיירה נחמד, עמוסת בתיירים ובתלמידי בית ספר פולנים שמגיעים לטייל בה. התחלנו בלשכת התיירות שם קבלנו מפה והסברים. החלטנו ללכת על הסיור ברכב החשמלי (קלנועית) יש שתי חברות אדומה וירוקה באותו מחיר ולאותו המסלול. שתיהן היו תפוסות עם המוני תלמידי בתי הספר. בכל זאת לאחר כמה דקות זכינו לעלות על קלנועית אדומה (הצבע המועדף על החלק הספורטיבי במשפחה שלנו) הנהג דיבר כל הדרך ללא הפסקה אני לא בטוחה שהוא עשה הפסקות לנשום, הכל בפולנית כמובן. בהתחלה נסענו לאזור של בתים יפים אנחנו לא בטוחים מה היינו אמורים לראות שם לא הבנו את ההסבר. משם נסענו לקיר המצבות היהודי (שלשם בעצם רצינו להגיע). מקום מרשים ביותר , חשוב לקרוא עליו קודם כדי להבין מה רואים (אלא אם אתם דוברי פולנית ואז תוכלו להבין את ההסברים של נהג הקלנועית). בעודנו עומדים שם הגיח צוות צילום של ערוץ אחד הישראלי שהכין כתבה על יהדות קז'ימייז' דולני, כך זכינו להיות כוכבים לרגע בכתבה שתשודר בקרוב. נהג הקלנועית שלא הבין מה קורה היה קצת זעוף כשחזרנו באיחור להסעה . משם נסענו לשמורת העצים חשופי השורש, הנהג וודא שאנחנו מבינים שיש לנו רק עשר דקות לראות את המקום. רצנו במעלה השביל ורצנו חזרה רק כדי שלא ננזף שוב, חבל כי המקום מאוד יפה. משם נסענו חזרה למרכז העירה דרך בתים של כל מיני פרופסורים מפורסמים בפולין (הבנו את המילה פרופסור וקטרקט... כנראה רופא עיניים בעל שם). הצעה שלי – מכיוון שכבר המלצתי להגיע עם רכב שכור או בסיור תעשו טוב אם תוותרו על הסיור בקלנועית ותעשו זאת עצמאית.

משם ירדנו לכיוון הוויסלה וזאת לאחר שהצטיידנו בפטל ודובדבנים, נחנו ונשנשנו לנו בפינה מוצלת שמצאנו. משם טיפסנו לתצפית מגבעת שלושת הצלבים, מי שמצליח לטפס עד למעלה זוכה לשלם 3 זלוטי כדי לראות את הנוף היפה (שווה את המאמץ והמחיר). ירדנו דרך היער לכיוון המצודה אך לא נכנסנו אליה.

בהמשך הירידה שמענו שיר מוכר "הבלדה על סוס עם כתם על המצח" אייי אייי .... אנחנו מחפשים את מקור השירה ומגלים את החבורה המדליקה מאחוזת פולג (דיור מוגן) יושבת לה ושרה בכיכר, הם מזהים אותנו וקוראים לנו לשיר איתם. מפגש משמח ונחמד מאוד.

קפה ועוגה במסעדת Piekarnia Sarzyński עם התרנגול הגדול בכניסה (כמה שזול פה!!) ואנחנו צועדים למיניבוס חזרה ללובלין.

בחזור בקשנו מהנהג לעצור לנו ליד המלון וזה בערך הדבר היחיד הטוב שיש לי להגיד על הנסיעה הזו.

מנוחה והתרעננות ואנחנו צועדים לערב האחרון בעיר. הולכים לשער קרקוב וממנו צועדים על מדרחוב Krakowskie שכולו בשיפוצים וממש לא נעים ללכת עליו. המזרקות יפות אך נבלעות בין ערמות הלבנים ושקי החול. בדרך מציצים לחלון ברצפה שמראה את התפתחות המדרכות והכבישים, שווה ומומלץ לראות (עדיף בתום השיפוצים). אנחנו תופסים מקום על ספסל ליד המזרקות ומחכים שהמופע מולטימדיה יתחיל, בינתיים נהנים מאוד מהמזרקות המרקדות וצליל המים הנעים. המופע מתחיל ואחרי 10 דקות אנחנו מרגישים שמיצינו. אנחנו הולכים לאכול במסעדת Kartoflisko הסמוכה למקום . המקום ריק לגמרי חוץ מהעובדים ובחור אחד שנראה מקורב לחבורת העובדים, אבל מכיוון שהוא נראה ממש יפה ונחמד נכנסנו. ארוחת ערב לשניים ב 22 זלוטי!!! קבלנו שני תפוחי אדמה במילויים שונים (כרגיל לקרניבר ולצמחונית) שניהם היו מעולים. אל תפסידו ארוחה במקום, טעים נעים וזול! (תודה לאלון שהעלה המלצה בפיסבוק ממש רגע לפני שנסענו).

היום הרביעי והאחרון – ארזנו את חפצנו ואפסנו אותם בקבלה של המלון, עשינו הצטיידות בשוקולדים וכו בסופר מרקט הסמוך ולאחר מכן לקחנו מונית לגנים הבוטנאים (11 זלוטי). מקום קסום ושווה מאוד ביקור. תעשו לעצמכם טובה ותרדו מהשבילים הסלולים לדרכי העפר הקטנטנות שנמצאות שם ותגלו יער אמיתי ומקסים. בילינו שם שעתיים נעימות מאוד.

לקחנו מונית לשדה התעופה (הפעם זה רק 40 זלוטי). הצלחנו לקבל החזר מס קטן על הקנייה בדקטלון. וויז איר התעקשו הפעם על בדיקת המזוודות שלנו בכלוב הוורוד (טסנו איתם המון פעמים וזו הפעם הראשונה) נדרש כוח של שנינו בשביל להצליח לדחוף את המזוודות לכלוב וכוח של חצי מהתור כדי לחלץ אותן מתוכו אבל עברנו את מבחן הגודל בשלום. בתוך אולם היציאה יש מעט מקומות ישיבה ועוד פחות אחרי ביקורת הדרכונים, מזל שראינו את זה ונשארנו בחלק שלפני ביקורת הדרכונים ממש עד העלייה למטוס.

השורה התחתונה – טיסה זולה, מלון טוב וזול, אוכל טעים וזול, קניות מוצלחות וזולות. שווה כל רגע וכל זלוטי.

כמה המלצות קטנות-

• הצעירים הפולנים מדברים אנגלית ושמחים לעזור בכל הכוונה ושאלה. לפעמים הם ממש יוצאים מגדרם כדי לסייע, נחמד ונעים.
  • תפריטים במסעדות – בכל מקום שישבנו היה תפריט גם באנגלית
  • החזר מס – עשינו קניה די גדולה של קוסמטיקה ב HABE בלי לבדוק האם הם נותנים טופס החזר מס ואז התברר שהם לא. מומלץ לשאול לפני הקניה.
  • החזר מס בשדה תעופה מאוד קל ונוח. יש חדרון קטן לפני הצ'ק אין שבו דוגמים פריטים מרשימת הקניות וחותמים על הטופס. את הכסף ניתן לקבל במזומן בעמדה שנמצאת באותו אזור.
  • תחבורה ציבורית – לא ממש הבנו את מדיניות כרטיסי הנסיעה. יש אוטובוסים שיש עליהם מכונות רק שמקבלות רק מטבעות, יש כאלה עם מכונות גם עם אשראי ויש כאלה שקונים מהנהג. יש כרטיס לחצי שעה, שעה וכמה שעות (מספר סוגים) מכיוון שהנסיעות מאוד זולות מומלץ ללמוד רגע לפני שנוסעים את הנושא (מה שאנחנו לצערי לא עשינו).

תמונת הפרופיל של lono1
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של lono1