בבלוג שלי אספר על החלומות, התוכניות, התכנונים והמימוש של טיולים ומסלולים שבניתי וטיילתי ברחבי העולם. הכול כמובן מנקודת מבט אישית. בדרך כלל בן זוגי ואני נוסעים לבדנו, או עם זוג נוסף, לשבוע עד 10 ימים ליעד באירופה, שוכרים דירה או בקתה מאובזרת ועושים טיולי כוכב עם רכב שכור. לעיתים אנחנו מחליפים בתים עם אנשים ממדינות אחרות וזוכים להיכנס לעולמם ולסביבתם. כנ"ל הם. בפירוש אפשר ללמוד איך לעשות את זה הכי בטוח והכי נכון. זו גם צורת הטיול החסכונית ביותר. אתם מקבלים בית ואוטו ולפעמים גם כלב, ובתמורה נותנים בית ואוטו ולפעמים גם כלב. ככה אפשר לנצח את השיטה. התכנון העצמאי מאפשר לנו חופש מוחלט וחופשה אידיאלית. היינו כבר כמעט בכל אזור בצרפת, איטליה, שוויץ, אוסטריה ובמדינות נוספות. אנחנו אוהבים יותר מכול את צרפת, איטליה, קנדה ויפן. אני עיתונאית ועורכת, בן זוגי אדריכל ושנינו עצמאים בני 60+. יש לנו ביחד 5 ילדים, 9 נכדים ואנחנו גרים מזה 10 שנים בגבעת עדה - אזור מדהים בארץ, בעצם פרובאנס הישראלית. אנחנו מנסים לצאת פעם עד פעמיים בשנה לפחות, ליעד בחו"ל ונהנים הן מהטבע והן מהאנשים, מהתרבות ומהגסטרונומיה המקומית. בשבילנו טיול טוב הוא טיול שבו גם אוכלים טוב. החלטתי לשתף אתכם בטיולים שלנו, שהיו ושיהיו. למה? כי זו חוויה מלהיבה שאני מאחלת לכל אחד ואחת מכם. ואם הצלחתי לתרום במשהו לחיים טובים יותר - דייני.. בנוסף, אשתדל לתת קצת טיפים לטיולים מוצלחים יותר, חסכוניים יותר ומעניינים יותר. במהרה תגלו שטיולים הם לא רק wishful thinking. הם בפירוש גם Tripful Thinking בהנאה רבה לכם ולי, זהבה

שבועיים וחצי ביפן - חלק שלישי - קיוטו

תמונה ראשית עבור: שבועיים וחצי ביפן - חלק שלישי - קיוטו
מומו ביער הבמבוקים בארשיאמה

פרק שלישי ובו אמשיך ואספר על קיוטו

בחלק השני הגענו לקיוטו, העיר שמקדשיה וגניה היוו התחלה ראויה לטיול שלנו ואפשרו לנו להתרגל בהדרגה ליפן. זו הייתה בהחלט החלטה נבונה להתחיל דווקא בקיוטו.

היום הרביעי – סיור עם מומו באראשייאמה, מקדש הזהב ויער הבמבוקים

היום הרביעי הוא בעצם היום של מומו (Momoe) – סטודנטית צעירה מאוניברסיטת קיוטו שליוותה אותנו לכל אורכו. הגענו אל מומו דרך http://kyoto-greeters.org- ארגון שחבריו מתנדבים ללוות במשך כמה שעות תיירים כמונו. המתנדבים, כמו מומו, משפשפים את האנגלית שלהם והתיירים, כמונו, לומדים על התרבות המקומית באופן בלתי אמצעי ובצורה חיה לגמרי. זו הייתה חוויה מרתקת. מומו ידעה אנגלית בסיסית והובילה אותנו באזורים שביקשנו להגיע אליהם. יכולנו לעשות את זה גם בלעדיה אבל איך שזה היה מעניין - ללמוד את ההבעות שלה ומשמעותן, את התגובות שלה, את המנהגים שלה ואת מנהגי המקום באמצעותה. מומו החמודה הייתה לנו ליום אחד כמו בת ונוצרו יחסים חמים ונעימים.

נסענו עם מומו ל- Arashiyama. חצינו את נהר Hozu לתחנה הראשונה - מקדש טנריו-ג'י (Tenryu-ji). המקדש שנבנה בשנת 1339, הוא מקדש זן מדהים עם גנים מהממים. הוא הוכרז כאתר מורשת עולם של אונסקו.

מהמקדש היפה הזה הלכנו ליער הבמבוקים, לא זה שכולם מסתופפים בו אלא חלק מרוחק של היער, שהיה פחות צפוף. בהחלט אזור חביב.

טיילנו, הצטלמנו והמשכנו לכיוון מקדש הזהב – Kinkaku-jiשהוקם ע"י השוגון השלישי לבית אשיקאגה – יושימיצו. מקדש זה שימש אותו כשפרש לנזירות. וכן – המקדש מצופה כולו זהב ועל גגו פסל של ציפור. זו הייתה אחת מנקודות השיא של הטיול שלנו. מקדש יפהפה ומוזהב, שמשתקף במי האגם שעוטפים אותו, ובתוכו שוחים כמו ברוב מקווי המים ביפן, דגי קוי ענקיים, צפרדעים וצבי מים. וסביבו גן יוצא דופן עם שבילים מכוסי חצץ ועלים ועצים במגוון צבעים מרהיב של שלכת. הו, השלכת…

מתפעמים ונלהבים נאלצנו לעזוב את המקדש הזהוב, ממש לפני השקיעה. האורות, ההשתקפויות והצבעים הותירו אותנו עם טעם של עוד..

חזרנו למרכז קיוטו, לאזור שימגיו ונהנינו מסושי איכותי ברולינג סושי שבקומה ה-שמינית. משם ברגל "הביתה" כדי להוריד את האוכל. וזהו – עוד יום נגמר.

היום החמישי –  מקדש הכסף, דרך הפילוסופים ומקדש סנג'וסנגן

ביום הזה תכננו לנסוע לנארה שמחוץ לקיוטו ולקנח באוסקה. אבל, כיוון שהיו כמה דברים בקיוטו שעדיין לא ראינו בהתאם לתוכנית, החלטנו שנשאיר משהו לטיול הבא. לרגע לא הצטערנו על ההחלטה הזו. הגענו באוטובוס למקדש הכסף גינקאקו-ג'י - Ginkaku-ji- מקדש יפהפה שעל הגן היפני שבו אני יכולה להגיד רק WOWלא, אין דברים כאלה. עד כדי כך התרגשנו שהתקשרתי משם לבן שלי במנהטן בווטסאפ וטיילתי איתו בגן תוך שאני מראה לו כל ציץ ומשמיעה קולות מצחיקים. באמת הגן הכי מרשים שביקרנו בטיול הזה. וביקרנו בהרבה גנים...

זוהי ערימת חצץ מפולסת ביד אדם, כן??

המקדש הזה הוקם על ידי השוגון יושימאסה במאה ה-14 והוא תכנן לצפות אותו בכסף. בגלל מלחמת אונין זה לא "הסתייע". אבל גם כך המקדש יפהפה וכאמור הגנים המקיפים אותו, ובתוכם שבילים בהם הלכנו כבתוך אגדה..

מקדש Ginkaku-ji וגניו המדהימים

עזבנו את מקדש הכסף בצער רב והמשכנו לדרך הפילוסופים. זו שדרה של עצי דובדבן באורך 2 ק"מ, שלצדה תעלה ודרך מרוצפת. נראה לי שבתקופת פריחת הדובדבן הדרך הזו מרשימה הרבה יותר. בתקופה בה אנחנו היינו היה מעניין יותר להתבונן בבתים שמסביב ובאנשים שחלפו על פנינו.

מספרים שהפילוסוף היפני קיטארו נישידה נהג לעשות מדיטציה תוך כדי שהוא צועד כאן ולכן הדרך נקראת דרך הפילוסופים.

השעה כבר הייתה מאוחרת ומיהרנו ליעד האחרון שלנו באותו יום – מקדש סאנג'וסאנגן-דו Sanjusangen-do . מדובר במקדש בעל מבנה העץ הארוך במקדשי קיוטו. למקדש הזה הגענו כדי לבקר בתוכו, ולא בשביל הגן שסביבו. גנים ראינו מספיק וכאן, סיפרו לנו, ניצבים 1000 פסלים בגודל טבעי, מצופים זהב, של שומרי האלה קאנון, כולם בעלי עשרות זרועות.. חלצנו נעליים ונכנסנו לאולם ספון עץ, ארוך ארוך.

בשורה ארוכה ארוכה הלכנו לאורך החבל שמימינו מראה מרהיב של אלף הפסלים המוזהבים (זהב אמיתי) ומפקדיהם, שומרי הראש, שעומדים בחזית וסבר פניהם חמור ומאיים. במרכז האולם פסל עצום של האלה קאנון כשעל ראשה עשרה ראשים מפוסלים. עיניהם של שומרי הראש עשויים אבני קריסטל המשוות להם מראה של עיני אדם. אפשר היה גם לקנות כאן ברכה ולזכות בחותמת, כפי שאפשר בכל המקדשים. רבים מסתובבים כאן עם ספר חותמות..יכול להיות גם מזכרת.

מקדש Sanjusangen-Do והאלה קאנון

יצאנו החוצה נפעמים. קבוצות רבות של מבקרים והמון תלמידי בתי ספר התגודדו בחוץ. הייתה חוויה מיוחדת לראות גם אותם.

זהו, נפרדנו ממקדש  Sanjusangen-doוחזרנו לרובע גיון "שלנו" לאכול ארוחת ערב טובה ולהיפרד מקיוטו. אהבנו אותך מאוד קיוטו. מחר נצא ברכבת אל האלפים היפנים. משהו אחר לגמרי – יש למה לצפות. אנחנו עוד נחזור..

ובחלק הרביעי – 5 ימים עם רכב באלפים היפנים – חוויות מסוג אחר.

תמונת הפרופיל של זהבה דברת

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
לא רודוס ולא כרתים: זה אי הנופש הכי טוב באירופה לשנת 2026 לאייטם המלא
לא רודוס ולא כרתים: זה אי הנופש הכי טוב באירופה לשנת 2026
עקף את ונציה וסנטוריני: זה היעד הטוב בעולם לחופשה זוגית לאייטם המלא
עקף את ונציה וסנטוריני: זה היעד הטוב בעולם לחופשה זוגית
הלוך ושוב לאירופה ב-599 שקלים: מבצע טיסות חדש לאחד מהיעדים הכי אהובים על הישראלים לאייטם המלא
כוונו את השעונים: מבצע חדש לזמן מוגבל באל על - תעניק כרטיסי טיסה במתנה לאירופה לאייטם המלא
כוונו את השעונים: מבצע חדש לזמן מוגבל באל על - תעניק כרטיסי טיסה במתנה לאירופה
אפילו מיקי מאוס בירך: ילד בן 8 ביקר בדיסנילנד ועשה היסטוריה מפתיעה לאייטם המלא
אפילו מיקי מאוס בירך: ילד בן 8 ביקר בדיסנילנד ועשה היסטוריה מפתיעה
יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות לאייטם המלא
יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות